Összes pakli Új pakli

Classic- A titokzatos gladiátor! ( Hunter )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Monster Hunter hátlap! Monster Hunter hátlap

Üdvözletem!

Mai alkalommal félretesszük kicsit a standard formátumot, és visszatérek a classic játékokhoz. Eredetileg a Sunken City kiegészítő megjelenése előtt akartam a most soron következő paklikat bemutatni, de végül nem úgy jött ki a lépés. de ami késik nem múlik. Így most hoztam nektek egy classic Hunter listát, ami ha nem is olyan hatékony de érdekes élmény vele játszani. :)

Talán ha jellemezni kéne a paklit akkor azt mondanám hogy olyan ez mintha a beast és aggro Hunter paklit akartam volna egybe gyúrni. Csak beast-ek mellett van pár érdekesség is. Összességében aki Hunter kasztal akar játszani, Classic-ban, azoknak valószínűleg jobban megéri majd a pofa ( aggro ) verziót használni. Lényegében ezzel a listáéval is hasonló a célunk, mert másképpen nagyon nem tudunk nyerni, viszont nem mindig kell az agresszor szerepében tündökölnünk! 

Ne féljetek tradelni a lényekkel, ha úgy adódik, mivel a pakli egyfajta támadsz, miközben védekezel, védekezel, miközben támadsz elven működne. Vagy valami ilyesmi, és igen tudom a 2 ugyanaz, csak jól hangzott a dolog. :P :D

Hunter's Mark szinte már elengedhetetlen lap lett. Főleg Druid és Hand/War/Lock paklik  ellen nem hogy javasolt, egyenesen kötelező, mivel alapvetően nehéz átjutni a Molten Giant, és Mountain Giant falakon HandLock esetében. Druid-tól meg az Ancient of War lap az ami problémás egy Hunter-nek. 

Flare, szintén kötelező jelleggel van a pakliban. Freeze Mage-ek ellen kiváló, főleg az Ice Block ellen. Paladin-ok is ritkán de előfordul hogy használnak secret lapokat, valamint mirro ( Hunter )  meccseknél is igen csak hatásos tud lenni. Egyébként laphúzásnak is ideális. Itt azért Classic-ban messze érződik hogy jobban meg kell becsülni minden laphúzást és be kell osztani erőforrásokat is. Itt nincs olyan hogy Furious Howl stb. 

Jó kicsit hazudtam azért mert a Hunter-nek pont van olyan kombinációja amivel elég sok lapot húzhat ha szerencsés. Ebben a Starving Buzzard lesz nagy segítség, mivel bármilyen beast lényt sikerül mellé idézni, azonnal húz is egy lapot nekünk. 

El lehet képzelni a Starving Buzzard + Unleash the Hounds kombót. Igaz itt az ellenfelünknek is sok lénye kell hogy lent legyen, ami alapvetően sose jó, de értitek a lényeget szerintem. Átlagban 2-3 laphúzásért is bőven megéri játszani. Viszont válogassátok meg a pillanatot, mert csak 1 darab Starving Buzzard van a pakliban. 

Timber Wolf, Captain's Parrot, Animal Companion és Unleash the Hounds lapokkal együtt érdemes használni a Starving Buzzard-t. Előbbi kettővel kicsit könnyebb lesz kombózni a Starving Buzzard-t, utóbbi kettővel kicsit már körülményesebb. 

A Captain's Parrot már előre vetítheti hogy itt bizony pirate lényekkel is játszunk. Bevallom mostanra akinek elege van a standard és wild pirate dömpingből, azoknak ez nem feltétlenül lesz felüdülés, hogy még itt Classic-ban is utolérik őket a kalózok. Viszont nézzétek el nekem, ez a lista is még jóval a Sunken City kiegészítő megjelenése előtt készült, fene nem gondolta hogy a kalóz lények így előtörnek majd a mélységből. :D

Visszakanyarodva a paklihoz, a két kalóz van a pakliban összesen. Az egyik a Dread Corsair, ami lényegében tempo vagy aggro ellen védelmi lapnak is teljesen megfelel. Mivel játszunk elég fegyverrel így szintem mindig olcsón fog kikerülni a térfelünkre. A másik kalóz már egy legendás kalóz, ami szintén a fegyvereinkre lesz hatással, ez pedig más mint Captain Greenskin. Meglepő de Classic-ban kevesen játszanak Acidic Swamp Ooze-t, így magabiztosabban lehet a fegyverek is használni. Persze nem mondom hogy nem futhat bele az ember, mert előfordul csak ritkán hogy valaki játszik a paklijában az Acidic Swamp Ooze-l. 

Pedig a Druid mellet olyan kasztok is vannak mint a Warrior és Rogue, amik meg előszeretettel használnak fegyvereket. Jó a Druid és Warlock meg nem, de a pofa Hunter is előszeretettel használja a Gladiator's Longbow-t, ami egyébként ebben a listában is szerepel. 

Amihez lesznek secret lapjaink is! Ezek a secret lapok főleg védekezés gyanánt kerültek be, olyan paklik ellen mint az Aggro Hunter, Tempo Mage, Aggro Paladin, és ZooLock. A Snipe tökéletes arra hogy megfosszuk a tempo play-től az összes ilyen aggro paklit, de ha nagyon eldurvulna a helyzet akkor az Explosive Trap még mindig megmentheti a hátsónkat. Illetve sebzésnek se utolsó az Explosive Trap

Persze könnyen előfordulhat az is hogy ez a két secret lap se lesz elegendő, de az esetek többségében nálam jól jött ( lent képekkel illusztrálva a dolog :) ).

Timber Wolf-t nem csak a Starving Buzzard-al érdemes kombózni. Ott van még az Animal Companion, amiből főleg Huffer-t a jó öreg 4/2-s Charge-os malackát szeretnénk, Timber Wolf megtámogatva még inkább veszélyes. Unleash the Hounds lappal is érdemes kombózni a Timber Wolf-t, legfőképp kisebb board-ok ellen lehet jó, mint amolyan asztal takarítás, de akár arcba is lehet menni velük ha nem állja el az utunkat egy nagy és ronda taunt lény. Itt jön képbe a Hunter's Mark is.

King Krush mellé is jól jöhet egy Timber Wolf. A nagy dinó egyértelműen finisher lapunk lesz, de nélküli is lehet nyerni. Mivel olyan lapok is helyet kaptak a pakliban mint a Ragnaros the Firelord, vagy az Argent Commander, illetve a Gladiator's Longbow is.

Igen a Gladiator's Longbow amellett hogy erről kapta a nevét a pakli, ezzel a fegyverrel sikerült már többször nyerni, de átlagosan a nagyobb lényeket szeretem vele leszedni. Mint védekezésnek, mint támadásnak is nagyon jó, csak kicsit drága, azt elismerem. Captain Greenskin segítségével pedig még tovább tarthat a móka. 

Szintén nagyon jó védekezésnek és támadásnak is az Argent Commander, de általánosságban pofára szeretnénk vele menni. A Divine Shield miatt sanszos hogy megélheti a következő körtis, és a Leeroy Jenkins-el ellentétben itt lehet játszani 2 darab Argent Commander lappal is. 

Bár én nagyon szeretem a Savannah Highmane-t is, de ebbe a listába nekem jobban bejött az Argent Commander.

Houndmaster szintén bele illik ebbe a védekezel és támadsz egyszerre dologba, mivel beast lényeinknek taunt-ot és buffot is ad egyszerre. Így védekezésnek és támadásnak is megfelelőek lesznek a lényeink. :D

Főleg a Animal Companion lapokkal együtt érdemes használni a Houndmaster-t.

Az egy szem Elven Archer lapon sokat gondolkodtam hogy lecseréljem e vagy sem egy Southsea Deckhand lapra. Utóbbi ugye kalóz és ha van fegyver a kezünkbe akkor azonnal Charge-os lény lesz belőle, és az 2 extra sebzés. Ám végül maradtam az Elven Archer lapnál. Főleg a Knife Juggler, Leper Gnome, Argent Squirem és Young Priestess lapok miatt maradtam ennél a lapnál, mivel ezekre elég jó válaszadást jelent az Elven Archer. Emiatt is lett az egyik kedvenc lapom azóta ami a Classic-ot illeti. :)

És ezzel végére is értem a bemutatónak! Ahogy látható, ha nem is egy erős pakli, de érdekesnek mindenképpen érdekes, egy kipróbálást szerintem mindenképpen megér. :)

Nem is szaporítom tovább a szót, akinek felkeltette az érdeklődését, az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá!

Eleinte még próbálkoztam a Secretkeeper lappal is, de később ezt váltotta fel a Timber Wolf, illetve az Animal Companion helyén eredetileg Harvest Golem szerepelt. :)

Hát igen, nem túl izmos célpont a Gladiator's Longbow-nak. És igen itt még voltam olyan elvetemült hogy 2 darabbal játszottam. :D

2

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 315

365 napon belül: 202

Átlagos értékelés: 1.88 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Hunter lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettHunter's Mark x2 0
Vanilla szettFlare x2 1
Vanilla szettTimber Wolf x2 1 1 1
Vanilla szettExplosive Trap x2 2
Vanilla szettSnipe x2 2
Vanilla szettStarving Buzzard x1 2 2 1
Vanilla szettAnimal Companion x2 3
Vanilla szettEaglehorn Bow x2 3 3 2
Vanilla szettUnleash the Hounds x2 3
Vanilla szettHoundmaster x2 4 4 3
Vanilla szettGladiator's Longbow x1 7 5 2
Vanilla szettKing Krush x1 9 8 8

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettElven Archer x1 1 1 1
Vanilla szettCaptain's Parrot x2 2 1 1
Vanilla szettDread Corsair x2 4 3 3
Vanilla szettCaptain Greenskin x1 5 5 4
Vanilla szettArgent Commander x2 6 4 2
Vanilla szettRagnaros the Firelord x1 8 8 8

Még több Hunter pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2022.05.14 06:36

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Tetszik, tetszik!

Több kalózt tennék valahogy, a dupla papagáj miatt.

There must always be a Hearthstone Hungary…

#2

2022.05.14 09:00 | Válasz: (#1) Kacsito (Legendary) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Hát nem tudom, lehetséges, magam részéről elégnek éreztem azt a pár kalózt is, annyira nem agresszív a lista.

Én mondjuk ebben az esetben a 2 Timber Wolf helyére betennék vagy 2 Southsea Deckhand, vagy Bloodsail Raider-t a fegyverek miatt. Utóbbit bevallom sose szerettem, mert bár jól hangzik hogy nagyot tud ütni később, viszont az életereje meg érintetlenül marada a buff során, így könnyen megdöglik mindentől. 

Előbbi meg önmagában jobb tempot ad a mint a Timber Wolf valóban, de ez is szituáció függő. Van mikor a farkas is nagyon jól tud jönni, egy Unleash the Hounds esetében.

A Southsea Captain-t meg megint csak nem érzem, mert annyi kalózzal meg nem játszunk, nekem valahogy az Animal Companion szimpatikusabb, és nem feltétlen a Huffer miatt, Misha is kedvenc. Plusz jobban bele illik ebbe a támadó/ védekező koncepcióba is. :D

Egyébként köszönöm szépen a javaslatot, és örülők ha tetszik a pakli! :)

Szerkesztve: 2022.05.14 09:01

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás