Összes pakli Új pakli

Classic-Maly-Temp Rouge

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Itt lenyomtam a Headcrack kombot ami a leírásban szerepel, csak annyi eszem nem volt hogy le is printscreeneljem normálisan, majd csak utólag. De a bal szélső skálán nagyjából látszik mik lettek kijátszva. :)

Warlock de még inkább a Shaman-l jobban sikerült illusztrálni a tempo play-t. Ugye Warlock amúgy is sebzi magát, a Shaman nem. 

Egy szoros és izgalmas hunter meccs volt. 

Itt meglepett a paladin hogy aggrozik, valamint az arany Leper Gnome is ritka látvány számomra. A lap tetszett az ellenfelem paklija már kevésbé. :D

Üdv, az ide tévelyedőknek!

Régen nem emlékszem már hogy mage és druidán kívül használta e más kaszt is a Malygos-t klasszikban. A druidában se vagyok már biztos, régen volt nézzétek el nekem. :)

Jóval később megszületett a "Malyrouge pakli", ami egész "jó volt", így adta magát számomra hogy akkor a klasszikban is ezzel a kaszttal próbálkozzak. 

Végeredményben nem rossz nem rossz, de azért nem  lesz metabreak ebből a pakliból sem.

Kicsit olyan mintha a freezemage keverve lenne egy leheletnyi druidal. Malygos nélkül is képes nyerni a deck, ha jó a lapjárás, szép kis tempoplay-t diktálhatunk akár.

Sajnos a tapasztalatom az hogy mivel normális heal kevés van a classikban, rougenak meg főleg nincs, így aggro, tempo paklik ellen nehéz dolga van. Druidával is meggyűlhet a bajunk, a ramp és manacsalás miatt. Ugyebár senkinek sem kell bemutatni a 2.-3. körös jetiket. 

Éppen ezért bár nem egy hyperaggro pakliról beszélünk, és lehet tradelni is ha szükséges, viszont törekedjünk arra hogy mi diktáljuk a tempot és nem az ellenfelünk.

Headcrack 1 darab van a pakliban, elsőnek furcsa lehet de ne féljünk használni amikor csak tudjuk. Nem a legjobb combolap viszont meghálálja ha minél többet tudjuk kijátszani. Főleg a végjátékban, akár Malygosal is tud vicces és érdekes lenni. 

1 darab Preparation-el használjátok el a játék közepén, a másik kell majd a malyhoz. Inkább BackstabSapFan of Knives és más kisebb lényekkel érdemes kombozva kijátszani. 

Végjátékban Malygos+Preparation+ ( akár Headcrack, kis túlzással picit erősebb de jóval drágább fireball :D ) + Eviscerate +Sinister Strike

Mivel Malygos 9 manás lény így elég körülményes vele kombózni, ezért átlagban a Maly kijátszása után ( 10 manánál természetesen ha sikerül idáig eljutni nehezebb meccseknél ) a forgatókönyv a következő lesz:. 1 Sinister Strike majd Preparation és Evis vagy még egy Sinister Strike amit eltudunk lőni. 

Körülbelül 15-16 damage lesz ami nem túl sok, bár nézőpont kérdése, így ezért kell minél gyorsabban 15 hp vagy az alá vinni az ellenfelünk, lényeinkkel hogy fixen eltudjuk intézni a maly kombóval.

( ezért írtam az elején hogy kicsit hasonló a freezemagehez, a kombo jelege meg hasonló a druda force of nature + savage roarhoz. )

Eviscerate-t ha szükséges használjátok lények leszedésére akár komboval vagy anélkül, életmentő lehet egy egy alkalommal. 

Backstab kiváló kis lények leszedésére, aggronál főleg hasznos.

Sap egyfajta védekezés a nagyobb dögök ellen. Pl:. druida 2-3. körös yeti, taunt lények ellen stb

Fan of Knives szintén jó, kis lények leszedésére, főleg ha lent van már Bloodmage Thalnos is. +1 spelldamage. 2hp-s lényeket leszedhetjük ezzel a komboval. 

Southsea Deckhand kiváló rougenak mivel egyedüli kaszt ami fegyvereket tud magának generálni.

Tempo játékra és védekezésre ( knife juggler leszedésre akár ) is szintén hasznos lehet. Combo kártyákhoz sem utolsó.

Mana Addict igazából ez a lap helyettesíthető bármi mással, a Headcrack és Backstab miatt került be. Ugye minden egyes spell kijátszása után kap +2 attackot a Mana Addict arra a körre. Egyfajta temponak jó lehet ez is. De 2 Harvest Golem is jó a helyére. 

Earthen Ring Farseer mivel fentiekben írtam hogy sok rendes heal kártya nincs klasszikban, főleg neutral oldalon és a rouge kasztnak, így kell valami védekezésnek aggro ellen. 

Jungle Panther szintén tempo és védekezés gyanánt, de inkább tempo lapnak használjátok. 2 Dark Iron Dwarf-l együtt. A Dwarf ugye azt tudja hogy add +2 támadást egy lénynek. Így a cicával egész szép sebzést lehet kiosztani. ( Hunter secretekkel csak óvatosan, inkább csak a macskával üssetek ha úgy adódik, mostanában szeretnek misdirection secretekkel is játszani, ezért elég kellemetlen ha a sebzést nekünk kell elszenvedni, vagy egymást ölik le a lényeink.)

Dark Iron Dwarf az előbb leírt macskával is jó, de ugyanígy jó a Southsea Deckhand-l is. 

Nightblade-en nem kell agyalni, kirakod és sebez 3-t az ellenfelünk arcán. Warrior armor ritkításra is jó. 

Spiteful Smith mivel rouge játszik fegyverekkel ez a lap igen jó szolgálatot tud tenni ha nem szedik le csak legyengítik. Sok hp miatt van rá esély hogy túlél egy kört. Ne féljünk vele tradelni mivel add +2 támadást a fegyverünknek ha lesérül. Természetesen ha ez a lény eltűnik a pályáról akkor a fegyverünkről is eltűnik a hatás. 

Argent Commander szintén tempo és védekezésre jó. 2 Dark Iron Dwarf szintén hasznos lehet erre a lapra/lényre is.  

Szerintem egész jó kis pakli, fun és meglepő is tud lenni az ellenfeleinknek. 

Jó szórakozást kívánok hozzá!

Ez egy kiváló pakli!

2

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 341

365 napon belül: 176

Átlagos értékelés: 1.9 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Rogue lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettBackstab x2 0
Vanilla szettPreparation x2 0
Vanilla szettSinister Strike x2 1
Vanilla szettEviscerate x2 2
Vanilla szettSap x2 2
Vanilla szettFan of Knives x2 3
Vanilla szettHeadcrack x1 3

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettSouthsea Deckhand x2 1 2 1
Vanilla szettBloodmage Thalnos x1 2 1 1
Vanilla szettMana Addict x2 2 1 3
Vanilla szettEarthen Ring Farseer x1 3 3 3
Vanilla szettJungle Panther x2 3 4 2
Vanilla szettDark Iron Dwarf x2 4 4 4
Vanilla szettNightblade x2 5 4 4
Vanilla szettSpiteful Smith x2 5 4 6
Vanilla szettArgent Commander x2 6 4 2
Vanilla szettMalygos x1 9 4 12

Még több Rogue pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2021.06.20 12:38

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Helló! Tetszik a koncepció, ki fogom próbálni! Amugy is van Headcrack achievement a sorban. A freezemage vonalat meg lehet még erősíteni, vannak itt menő rugó lapok: Vanish kvázi a Blizzard helyett, aztán ott van Alex, amit be is tennék. Lehetne egy kontroll game Sap, Kidnapper, aztán a semmiből gyilok. Akár Conceal Malygos-ra, ha kijön a lépés. Aukciós stratégia is maradhat. Hmmmm Maly Classic-ban, hmmmmmm....

There must always be a Hearthstone Hungary…

#2

2021.06.20 15:14

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Óóóhh Conceal + Malygos valóban jó ötlet, ez nekem valamiért eszembe se jutott. Látszik mennyit miracle rougeoztam klasszikban. :D 

Kidnapper megvan nekem is, lehet teszek majd vele egy próbát, csak nekem túl drága kicsit, aztán a fene tudja. Ötletnek jó, tetszik. A végén még kiderülne hogy nem csak a shamanban volt potencial anno. ( Ez az "új" aggro shamanra gondolok, meglepően nem sokkal találkozom. Mondjuk a hunter, és zoo hatékonyabbak és olcsóbbak, nem tudom. ) De szép is lenne. :)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás