Összes pakli Új pakli

Classic- Murloc-Tempo Paladin

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Szokásos topdeck Pyroblast, a legjobbkor jött fel neki, de talán ez nem is olyan meglepő, inkább csak a szokásos dolog. :D

Hát igen, ha nagyon jól jönnek a lapok, mint itt is, akkor szinte bárkit be lehet darálni a kis békákkal. Na jó majdnem bárkit.

Na ezért van Nightblade a pakliban. :D

Egy szoros meccs, egyenlőre még nem árulóm el mi lett a vége! :)

A random Blessing of Wisdom senkit ne zavarjon meg, itt már változtattam a paklin! ( Nem sokat változtatott a végeredményen. )

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy Classic murloc Paladin paklit hoztam nektek, ami egyfajta tempo lista akarna lenni. Sajnos csak akar lenni, mert nem igazán teljesített úgy a teszt körök alatt, mint ahogy azt én reméltem. Papíron jobban mutat a dolog, a gyakorlat viszont más eredményezett. 

A paklinak a legfőbb gyengesége nem is a control, vagy aggro paklik, mivel mindkét paklitípust sikerült már ezzel a listával elverni, és ugyanúgy ki is kapni tőlük. Szóval a fő gyengesége, és egyben erőssége is a paklinak azok maguk a Murloc lények. 

Rengeteget számít a jó lapjárás, ( pl:. 1.kör, Murloc Tidecaller, 2.kör, Argent Protector, 3.kör meg bármilyen murloc lap, és így tovább. ) mivel ellenfeleinket csak úgy tudjuk letempózni, ha lényegében mi uraljuk az asztalt. 

A murloc-ok jól tudják egymást buffolni, és egy kis Paladin trükkel ( Argent Protector, Blessing of Kings ) ezt még lehet fokozni. Sajnos azonban így is előfordulhat hogy hiába a jó lapjárás, már az első körökben megállítanak minket, onnan nehezebb dolgunk lesz a tempo előnyt megszerezni. 

A Murloc Tidecaller  ugyan jó kezdésnek, de sajnos nagyon hamar instant célpont bárki számára, ráadásul könnyű elintézni is. Gyakran volt nálam is Wrath, Frostbolt, Backstab áldozata ez a lap. 

Innen pedig már búcsút is lehet mondani a tempo előnyünknek. Bár a pakli azért enélkül is tud nyerni, de jóval nehezebb dolga van. 

A másik probléma a murloc lényekkel hogy, bár jól lehet őket buffolni akár egymással is, ám egy jól irányzott asztal takarítás könnyen véget vethet ennek. 

A pakli ugyan csak küszködik a laphúzás terén is. Ugyan játszunk 2 db Divine Favor lappal, sajnos sokszor előfordult velem, hogy kezembe ragadt ez a lap. Egy ZooLock-al ellentétben ahol sok a 1 és 2 manás lény, addig a murloc lények manaköltsége igen csak vegyes, abból a szempontból hogy 1-től 4 manáig is mozog az áruk. 

Épp ezért sokszor a 3, de még a 2 manás murloc lények is drágák tudnak lenni. Nehezebben lehet őket csak úgy kipakolni az asztalra. Nem úgy mint a ZooLock, ahol szinte fossa magából a lényeket. Laphúzásnak meg ott a hősképessége. 

A Divine Favor aggro paklik ellen is kifejezetten rossz. Aggro paklik szeretik kiszórni a kezüket, akár csak mi is, épp ezért nem nagyon marad lap a kezükben. Ellentétben a lassabb, control jellegű paklik ellen, ahol pedig kiváló a Divine Favor

Ha már lassabb paklik, akkor szintén érdemes megemlíteni hogy, jól megtudnak minket szívatni minket ha elhúzzák a meccseket! Nem nagyon van fegyverünk a nagy lényekre. Éppen ezért, ez a lista nem is szereti az elhúzódó meccseket, gyorsan és kíméletlenül kell vele játszani!

A 2 db secret mellé megpróbáltam beszuszakolni egy Secretkeeper lapot is, amolyan anti Zoo elleni megoldásnak a Noble Sacrifice, és Redemption mellé. 

Végül viszont le lett cserélve, mert volt alakalom mikor valóban jól jött, de az esetek többségében meg teljesen haszontalan volt a Secretkeeper. Ráadásul több esetben is elkésett, mert a secret lapok már hamarabb ki lettek játszva, mint ahogy ez a lap előkerült. 

Master Swordsmith-t a hősképességünkkel együtt is jól lehet használni, de leginkább a murloc lényekkel együtt érdemes használni!

Spellbreaker főleg az Ancient of War, és Sunwalker lapokra van, de Sylvanas Windrunner és más hasonló lapokra is ideális elhasználni. 

Old Murk-Eye-l ne féljetek lényeket leszedni, főleg ZooLock, és Face Hunter esetében. Ellenük csak akkor tudtok nyerni ha nem hagytok nekik esélyt arra, hogy az asztalon tudjanak érvényesülni. 

Nightblade pedig ahogy az egyik képen is látható, főleg az ilyen eshetőségre van a pakliban. És ebből is látható hogy a murloc-ok nem mindig elegek önmagukban. Kell egy kis segítség melléjük. Persze a Nightblade se mindig fog minket kihúznia slamasztikából! 

És ezzel végére is értem a pakli bemutatásnak! 

A tesztek során 10 meccsből 5 győzelem és 5 vereség lett a végeredmény! 

Szóval ez is a szokásos offmeta pakliteljesítmény. :) 

1.meccs, Freeze Mage- vereség! ( Nagyon nincs mit hozzáfűzni a dologhoz, egyik legrosszabb ellenfele a listának, nem is nagyon tudunk vele mit kezdeni, főleg a fagyasztós lapjai miatt. )

2.meccs, ZooLock- vereség! ( Ahogy a korábbiakban is írtam a Zoo megteheti hogy fossa magából a lényeket, és ha nekünk nincs szerencsés lapjárásunk akkor, nem tudjuk megszerezni tőle a tempo előnyt! )

3.meccs, Basic/Control Warrior- győzelem!

4.meccs, HandLock- győzelem! ( Erről készült kép, ahogy a Nightblade-l sikerült megverni )

5.meccs, Druid- vereség! 

6.meccs, Basic Hunter- vereség!

7.meccs, ZooLock- vereség!

8.meccs, ZooLock- győzelem! ( Láthatjátok, egyszer elver a Zoo, máskor meg én is tudok ellen nyerni. )

9.meccs, Control Warrior- győzelem! ( Itt nem tudom hogy csináltam, de ráadásul úgy hogy 2 db Brawl-t is elhasznált ellenem, ennek ellenére megtudtam verni. De elismerem hogy nem volt egy könnyű menet! )

10.meccs, Priest- győzelem! ( Na itt mutatta meg a pakli a foga fehérjét, brutálisan le tempóztuk a Priest-et. Kár hogy ez az erő az előző meccsekben, a teszt során nem mutatkozott meg korábban is. :D )

Nem is szaporítanám tovább a szót, akinek felkeltette az érdeklődését az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok a paklihoz! 

Utólagos megjegyzés:.

+2 Blessing of Wisdom, a 2 db Blessing of Might helyére. 

  • Ezt a lapot nyugodtan pakolhatjátok az ellenfél lényeire is! Érdemes olyan lényt választani amit nem lehet olyan egyszerűen letakarítani a pályáról. Pl:. Keeper of the Grove, Chillwind Yeti stb. Az ellenfelek ilyenkor inkább nem támadnak a saját lényükkel, csak hogy mi ne jussunk lapelőnyhöz. Persze van akit ez nem zavar, főleg aggro pakliknál tapasztaltam ezt, control ellen viszont már hatásosabb tud lenni ez a fajta trükk. Természetesen ha olyan a saját lényeinkre is pakolhatjuk a Blessing of Wisdom kártyát, nem kell várni az ellenfélre ha úgy adódik. A lényeg a laphúzás. 
  • Sajnos ennek köszönhetően a Divine Favor rosszabb lap lesz, mivel ha sikeresen lapokhoz tudunk jutni a Blessing of Wisdom segítségével is, akkor lényegében a kezünkben ragadhat a Divine Favor

+2 Abusive Sergeant, a 2 db Redemption helyére. 

  • Főleg az aggro paklik miatt tettem be, mivel a hősképességünkkel is jól kombózható ez a lap. Főleg a Knife Juggler, Sorcerer's Apprentice, Flame Imp lapok ellen lehet jó. Bár tény hogy másik lénynek is lent kell lennie mellette, de erre van a másik lap is amit beraktam a pakliba. 

Ez pedig nem más mint +2 Argent Squire, ami a 2 db Secretkeeper helyére került be. 

  • Ez a lap, jó eséllyel túlél egy kört legalább, a divine shield miatt, amit pedig megint csak betudunk védeni egy Argent Protector-l ha szükséges. Aztán ha kell akár egy 2 manás lényt is leszedhetünk vele az Abusive Sergeant segítségével. 

És nagyjából ezekkel a lapokkal próbáltam meg a pakli gyengeségein javítani, főleg az tempo és aggro paklikkal szemben. Lassabb paklik ellen pedig a Blessing of Wisdom ami érhet valamit, de ez a trükk se fog mindenkit meghatni. Igen volt aki letojta magasról hogy lapokat adott a kezembe, ennek ellenére is képes volt megverni. :/

 A lényeg viszont továbbra is az hogy gyorsan szeretnénk nyernie ezzel a listával. Nyilván aki aggro vagy tempo Paladin listát akar játszani, azoknak ott van már a neten az megfelelő alternatíva! Azokkal a listákkal jobban fogtok tudni haladni, mint az enyémmel. :)

Én csak szerettem volna tesztelni a murloc-ok erejét, és lesz még pár ilyen pakli. Nem minden kaszttal, mint ahogy azt eredetileg terveztem, de nyugalom már vannak más fajta pakli ötleteim is, amiket szeretnék tesztelni Classic-ban!

2

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 359

365 napon belül: 176

Átlagos értékelés: 1.89 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Paladin lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettBlessing of Wisdom x2 1
Vanilla szettNoble Sacrifice x2 1
Vanilla szettArgent Protector x2 2 2 2
Vanilla szettDivine Favor x2 3
Vanilla szettBlessing of Kings x2 4

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettAbusive Sergeant x2 1 2 1
Vanilla szettArgent Squire x2 1 1 1
Vanilla szettMurloc Tidecaller x2 1 1 2
Vanilla szettBluegill Warrior x2 2 2 1
Vanilla szettMaster Swordsmith x2 2 1 3
Vanilla szettMurloc Tidehunter x2 2 2 1
Vanilla szettColdlight Seer x2 3 2 3
Vanilla szettMurloc Warleader x2 3 3 3
Vanilla szettOld Murk-Eye x1 4 2 4
Vanilla szettSpellbreaker x1 4 4 3
Vanilla szettNightblade x2 5 4 4

Még több Tempo Paladin pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás