Összes pakli Új pakli

Classic- Pirate, Tempo Paladin

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Lightforged hátlap! Lightforged hátlap

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy Classic paklit hoztam nektek, ami a címéből is sejthető egy kalózos Paladin pakli akar lenni. 

Nos a kalóz volna talán kicsit túlzás, mivel aki jártasabb a Classic formátumban, az tudja hogy ezek a kártyák, egy két kivétellel nem túl népszerűek a meta-ban.

Itt nincs olyan húzó erejük mint amilyenek lettek a későbbiekben, akár a Standard, akár a Wild formátúmót nézzük. Classic-ban nincs annyi kalóz hogy önálló paklit lehessen köréjük építeni, mindenképpen ki kell egészíteni őket valamivel. Illetve a Murloc lapokkal ellentétben nem is közvetlenül építkeznek egymásra a lapok. Persze lehet mondani hogy a Southsea Captain hasonló mint a Murloc Warleader de hatalmas különbség van a két lap, nem is inkább a köréjük épített lapok közt van igazán a különbség. 

Míg a Murloc lapokat jól lehet buffolni egymással, addig a Pirate ( kalóz ) lapok erre nem képesek. Cserébe statokban is néha még rosszabbak mint a Murloc lapok. 

De egy pakli nem csak attól lesz jó hogy önmagukban jó, vagy helytálló lapokkal tömjük tele, fontos az is hogy hogyan tudjuk őket a leghatékonyabban kihasználni. 

Tudjátok ez a egy fegyver csak annyira jó, mint a kéz ami forgatja. :P :D

Nos nem állítom hogy ezzel a paklival feltaláltam volna a spanyol viaszt, sőt igazából bukta a pakli koncepció, de nem teljesen reménytelen. 10 meccsből 5 győzelem és 5 vereség jött össze. ( Sajnos most nincsenek képek, de a következő paklibemutatóra már megvannak az anyagok, ennél a paklinál jutott eszembe utólag csak, elnézést érte! De lesz mivel alátámasztani majd a következőkben a meccsek állását is. )

Meglepő lehet de a paklival jól tudtam teljesíteni a pofa paklik ellen, sőt még egy miracle Rogue-t is sikerült vele elkapnom, ám a fullos control paklik ellen már rendesen izzadtam. 

Az 1. meccs meglepő és egyben nevetséges is volt, de egy Basic Druid pakli elvert! Egyszerűen rossz volt a lapjárásom, ő meg folyamat pakolta elém a lényeit. 

2. meccsem egy Midrange Shaman ellen volt, az is elvert. Sajnos a Midrange Shaman-nak elég sok, és jó fegyvere van a temposabb, vagy aggro paklik ellen. Gondoljunk csak a Feral Spirit, Lightning Storm, Earth Shock lapokra. 

3. meccs ZooLock ellen már nyereséggel zárult. A titok egyébként az hogy nem szabad nekik hagyni az asztalon való érvényesülést. ZooLock esetében igazából csak a Doomguard-ra kell figyelni, ám ha azt is sikeresen eltudjuk tőle venni akkor már nehezen tud a továbbiakban boldogulni. Leeroy Jenkins se feltétlenül elég már sokszor. 

Az olyan lapok mint a Noble Sacrifice, Argent Protector, Ironbeak Owl, Truesilver Champion + Dread Corsair képesek kifogni az ilyen jellegű paklikon. Ám itt is azért ésszel kell eljárni, és bevallom kell némi pakli ismeret is, hogy nagyjából ki lehessen következtetni az ellenfél lépéseit. 

4. meccs egy Freeze Mage ellen volt, ezt is sikerült megnyerni. Itt a trükk igazából az hogy nem szabad a sok asztal takarító lapjának teret engedni, Tehát nem kell mindent feltétlenül és ész nélkül kipakolni a kezünkből. Ne feledjük hogy mi nem ZooLock vagyunk, ha letakarítják az asztalunkat azt mi jobban megfogjuk érezni, és nehezebb dolgunk is lesz újra visszatáncolni a pályára. Egy korai Argent Protector nagyon hasznos tud lenni ellene, ha mondjuk egy Leper Gnome-t bevédünk vele. 

Főleg ha azt még megtudjuk támogatni a kövi körben egy Blessing of Might lappal is. Utóbbit ne féljetek elhasználni amikor csak lehet. Általában én tradeléshez szoktam felhasználni őket, pl. Chillwind Yeti-ket stb, de nyomást gyakorolni velük is tökéletesek. A lényeg hogy semmiképpen se tartogassátok sokáig a kezetekben ezeket a lapokat. Főleg a Divine Favor kártya miatt, amiből szeretnénk sok lapot húzni magunknak. 

5. meccs, hihetetlen, de egy Basic Mage pakli ellen volt, ami szintén elvert. Kicsit nevetséges egyébként, de hát ez van. 

6. meccs egy Face Shaman pakli ellen volt ami szintén vereséggel zárult, de nem sok hiányzott az én győzelmemhez se. 

7. meccs egy Pofa ( Face ) Hunter elleni győzelemmel zárult. 

8. meccset egy Control Warrior ellen kellett megvívjam. Mondanom se kell hogy esélyem se volt. Mindenre van megoldásuk, ez a legbosszantóbb abban a pakliban, na meg hogy nagyon szívós. ):)

9. meccsnél sikerült elkapnom egy Miracle Rogue játékost. Nagyon sokat segített elenne a Noble Sacrifice, a Truesilver Champion + Dread Corsair, amit aztán sikerült bevédenem egy Argent Protector-l. Majd a kalózt sikerült fel buffolni egy Blessing of Might-l, és ez már soknak bizonyult neki. Persze szerencsém is volt hogy nála nem voltak ilyen lapok, mint a Sap és társai. Na meg hogy tudtam pörgetni a paklimat a Divine Favor lappal, mivel a Rogue keze tele volt lapokkal. 

10. meccs pedig szintén győzelemmel zárult, ahol pedig szerencsésen elkaptam egy Control Warrior-t. Bevallom nem volt egy egyszerű menet, de végül sikerült. Az előző Warrior meccstől eltérően itt nekem volt szerencsésebb a lapjárásom. Az előző meccshez hasonlóan, itt is a Divine Favor hozta el a győzelmet. A Warrior keze meg szintén tele volt lapokkal. 

Ahogy az végeredményen is látható egy jó fifty fifty lett a dolog. Éppen ezért aki face Paladin-t akar játszani Calssic-ban azoknak vannak jobb alternatívák ettől a paklitól, még Meta szinten is. De azt garantálhatom hogy ilyen fajta paklival nem sűrűn mászkálnak játékosok, még alacsony szinteken se, nem beszélve az élményről. Elismerem hogy nehéz vele nyerni, de azt is garantálhatom hogy aki fogékonyabb az ilyesmire annak, sokkal édesebb is lesz ezzel a paklival a győzelem. 

Egyébként az elkövetkező paklik mind ilyenek lesznek. Sajnálom egyébként aki Standard vagy Wild paklikra vágyik, én egyenlőre kivonultam a két játékformátumból. Standard-re még látok esélyt hogy vissza vissza nézzek, de a Wild már elvesztett engem. Kár érte mert régebben szerettem ott lenni, végtére is ott lett meg a Legend rangom is elsőre. De ma már egyszerűen nem tudom az ottani meccseket élvezni. Fárasztóak, néha túl hosszúak is stb. 

Na már megint elkalandoztam, vissza a Classic-hoz!!! Nos a pakliban meglepő lehet az olyan lapok látványa mint a Captain's Parrot, Blessed Champion, Captain Greenskin, és végül az én személyes kis kedvencem az Elite Tauren Chieftain

Utóbbi egyébként mára már a kedvenc legendary kártyám lett Classic-ban. Eddig Ysera volt, de az ő helyét most E.T.C vette át. És nem csak a menő animáció miatt. Viccen kívül én látnék benne potenciált ilyen temposabb paklikban is. És ahogy láthatjátok, a listában ez a legdrágább lapunk is. Összességében az értékei elég jók arra hogy 5.körös playnek jó nyomást tudjunk vele gyakorolni az ellenfélre, főleg ha addigra már üres az asztala. 

Az egyedüli igazi hátránya és egyben erőssége is, azok a lapok amiket mindkét játékos kezébe ad. Ezek közül a 4 sebzéses laphúzás az egyik legjobb, a murloc idézés kiváló egy jó asztal pucolás után, illetve a random horda idéző lap is adhat olyan lapokat néha mint egy Cairne Bloodhoof

Viszont ez egy kétélű penge, mivel van hogy te kapod meg a rosszabb lapot, míg az ellenfélnek meg az adott szituációhoz a legtökéletesebb lapod adja a kezébe. Mindezek ellenére sokszor hozta le nekem a meccseket E.T.C, úgy hogy amellett hogy meme lap, szerintem még tán ez a leghasználhatóbb a többi közül. 

De ez már csak személyes vélemény.

Captain Greenskin nem csak amiatt van a pakliban mert egy kalóz lap, más fontos szerepe is van. A legtöbb meccset vele tudtam visszahozni. Mondanom se kell hogy a Truesilver Champion-t ezzel buffolni, igazi aranybánya. Persze ez se mindig húz ki a pácból, de nyomás alatt tartásnak is teljesen kiváló. Lényegében egy csináld magad Arcanite Reaper csak ez még gyógyít is rajtunk. Aggro ellen ideális tud lenni. 

Control ellen pedig a Bloodsail Raider kiváló, ha fel buffolt Truesilver Champion fegyverünk mellé kitesszük. Az egyedüli probléma ezzel a későbbi körökben az hogy a Bloodsail Raider-nek kevés az életereje. Cserébe többször előfordult már hogy igen komoly hard removal, vagy sebző lapokat pocsékoltak el erre, ezzel is levéve rólam a face sebzést.

Blessed Champion pedig Leeroy Jenkins-l együtt alkot kombót, és lényegében ez a pakli kivégző mozdulata is. Ha control jellegű paklikat eltudtam verni valahogy, akkor azt a legtöbb esetben ezzel a kombóval tudtam kivitelezni. 

Maga a kombó, nem nagy szám tudom, és lehetne ettől jobbat is alkotni, még itt Classic-ban is, de úgy voltam vele hogy a Blessed Champion-t sose láttam még ellenem kijátszani, én pedig szerettem volna látni hogy mire képes ez a lap. 

Nyilván megvan az oka, és értem is hogy miért nem használják ezt a lapot, a meta-ban, magam részéről viszont megvagyok vele elégedve.  

A többi lappal kapcsolatban meg szerintem világos mi miért van a pakliban. HandLock paklik ellen például az Ironbeak Owl lapok nagyon jók tudnak lenni. A Divine Favor-l kapcsolatban ne aggódjatok ha aggro pakli ellen mentek. Ha csak egy két lapot tudtok vele húzni is már megéri sokszor.

Ezzel végére is értem a bemutatónak! Ahogy láthatjátok a pakli csak az eredményeit elnézve nem igazán jó, főleg ahogy haladunk felfele a ranglétrán, de lehet vele nyerni és haladni is. Mindenesetre elég szokatlan tud lenni arra hogy egy jó kis játékélményt tudjon biztosítani. 

Én a vereségek ellenére is élveztem ezzel a listával a játékot, és szerintem ez is fontos, főleg a mai játékot elnézve. Azoknak tudom ajánlani ezt a listát, akiknek nem feltétlenül a csak a győzelem számít. Mindenki másnak meg ott vannak a netes  Tempo/Face Paladin listák, ha kicsit komolyabbra akarja venni a figurát.

Minden esetre akinek megjött hozzá a kedve, az tegyen vele egy próbát bátran, és jó szórakozást kívánok a paklihoz!

Következő alkalommal egy Mill Druid paklival fogok jelentkezni. 

Utólagos megjegyzés:. Még mielőtt az eredményekkel kapcsolatban kapnám a Deck Tracker tippeket, vagy ostorozást hogy miért nem használom, a válasz egyszerű. Egyrészt régi gépem van már, így az ezzel járó terhelést már nem nagyon szereti, plusz nem tudom hogy a játékba ez mennyire zavarna bele, illetve jobban szeretem magam fejben tartani a lapjaimat. Nem mintha utóbbi annyit számítana, hiszen nem profi szinten űzöm ezt az egészet. 

Mindegy, én maradok a hagyományos toll papír variációnál, és szépen dokumentálom magamnak az eseményeket. Ez annyiból is jó, hogy a mérkőzések elteltével egy két gondolatot is letudok gyorsan firkantani magamnak, ezáltal se vesznek el úgy az emlékeim egy adott meccsel kapcsolatban. 

4

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 435

365 napon belül: 77

Átlagos értékelés: 2.07 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Paladin lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettBlessing of Might x2 1
Vanilla szettNoble Sacrifice x2 1
Vanilla szettArgent Protector x2 2 2 2
Vanilla szettDivine Favor x2 3
Vanilla szettTruesilver Champion x2 4 4 2
Vanilla szettBlessed Champion x1 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettArgent Squire x2 1 1 1
Vanilla szettLeper Gnome x2 1 2 1
Vanilla szettBloodsail Raider x2 2 2 3
Vanilla szettCaptain's Parrot x2 2 1 1
Vanilla szettIronbeak Owl x2 2 2 1
Vanilla szettShattered Sun Cleric x2 3 3 2
Vanilla szettSouthsea Captain x2 3 3 3
Vanilla szettDread Corsair x2 4 3 3
Vanilla szettLeeroy Jenkins x1 4 6 2
Vanilla szettCaptain Greenskin x1 5 5 4
Vanilla szettElite Tauren Chieftain x1 5 5 5

Még több Paladin pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás