Összes pakli Új pakli

Classic- Tokken/Midrange Shaman

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Stolen Thunder hátlap! Stolen Thunder hátlap

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy Classic Shaman paklit hoztam nektek, ami elég sok változtatáson esett át, mire elérte a végleges formáját. 

Most nem fogom részletezni a változtatásokat, legyen elég annyi hogy, úgy abban a formájában nem volt se elég jó, se elég fun a pakli. 

Nemrég sikerült bebontanom Al'Akir the Windlord, legendást és ennek örömére, úgy döntöttem, hogy csak emiatt az egy lap miatt, majd az egész paklit átalakítom. Persze azért nem kell nagy dolgokra gondolni, lényegében a Ragnaros the Firelord-t váltotta fel az [Al'Akir the Windlord#Classic]. Viszont a pakli többi része is átesett kisebb változtatásokon, míg végül egy midrange pakli lett az egészből, az eredeti tokken aggro vonal helyett!

Mondjuk így is sikerült valamennyit megtartani a tokken vonalból, de első sorban a Leeroy Jenkins + Windfury combo, illetve az Al'Akir the Windlord + Rockbiter Weapon kombókkal szeretnénk nyerni!

Alternatívának meg ott lesz a Bloodlust + Violet Teacher vagy Onyxia. Ez a combo viszont ritkábban fog összejönni, de a Bloodlust-t nem feltétlenül csak ezekkel a lényekkel együtt érdemes elhasználni. Ha már 2-3 lény lent van az asztalunkon ( totemek is akár ) akkor már érdemes lehet rajta elgondolkodni. hogy használjuk e a Bloodlust-t vagy sem.

Magam részéről azt tanácsolóm, hogy várjátok meg amíg sikerül az ellenfeletektől a lehető legtöbb board alapú leszedést kicsikarni! Esetleg magát az ellenfelet kifárasztani annyira hogy alig marad már lap a kezében, és onnan építsetek board-ot a totemekkel! Majd utána mehet egy jó kis Bloodlust-os kör!

Az olyan lapok mint a Fire Elemental és Nightblade főleg az ellenfél puhításában kell hogy szerepet játsszanak. Fire Elemental-l természetesen lehet és ha úgy adódik, akkor kell is leszedni dolgokat az ellenféltől! A két Lightning Bolt is hasonló céllal van a pakliban mint a fentebb említett lapok, viszont aggro paklik ellen is hatásos tud lenni. Ezek a lapok egyébként finisher lapnak is teljesen megfelelnek. 

Earth Shock kiváló válaszadás egy Leper Gnome-ra, de a többi problémás 1 manás lényre is jó válasz lehet ez a lap. Sunwalker ellen is kiválóan alkalmazható. Talán a két Earth Shock lap mellet már kicsit túlzásnak tűnhet a Spellbreaker, viszont itt legalább kaptok egy testet is a silence effekt mellé, illetve late game-ben, nagyon is jól tud jönni ez a lap. Mondjuk egy HandLock ellen ami amúgy is szeret falat emelni elénk a giant lényeivel. 

Aggro paklik ellen viszont már nem annyira jó, bármilyen meglepőnek is tűnhet. Akinek nem tetszik akkor az rakhat a helyére egy Sen'jin Shieldmasta-t. 

Laphúzás tekintetében elég jól el lesztek látva, talán még lehet túl sok is a laphúzás a pakliban. :D

Far Sight, Loot Hoarder, Gnomish Inventor, Azure Drake, elég soknak tűnik, bár ha jobban meg-nézzük a paklit, akkor látható hogy a Loot Hoarder az egyedüli laphúzó lap, amivel 2 példánnyal is játszunk. A többiből csak 1-1 jutott a listára. Igazából az lett volna ezzel a célom hogy úgymond rugalmasabb legyen a pakli, és 2-3-4 illetve 5 manán is legyen mivel lapot húzni, ezáltal is pörgetni tudjuk majd a paklit. 

Ez persze nem lesz mindig így, és van mikor nem fognak feljönni időben, ez már viszont teljesen a játéktól függ, vagy ha úgy jobban tetszik, akkor szerencse kérdése az egész.

Ancestral Healing nem csak a Violet Teacher-l jó, de a The Black Knight-l is jó kombót alkot. 

Violet Teacher mellé bátran használjátok a spell lapokat, mivel a lap önmagában is elég fenyegető tud lenni, így insta célpont lesz. És ha már egy board cleart erre elpocsékolnak már megérte a dolog. 

Nagy lények ellen jó ellenszer lehet a Hex, valamint a Big Game Hunter is. Acidic Swamp Ooze a fegyverek ellen, főleg Hunter, Warrior, illetve Rogue kasztok ellen. Érdemes kitanulni és figyelni melyik kaszt mikor és milyen fegyverrel játszik, érdemes jó pillanatban elhasználni az Acidic Swamp Ooze-t. Például a Hunter-ek szeretnek az Eaglehorn Bow-l ütni egyet, majd kirakni mellé egy secret lapot. Ilyenkor érdemes lehet ellene felhasználni az Acidic Swamp Ooze-t. Így elesett a Hunter extra sebzésektől. 

Apropó, aggro pakli ellen is viszonylag jól fel leszünk szerelve. Argent Squire kiváló első körös lap, aggro paklik ellen is nagyon jó. Egy darab Stormforged Axe nagy szolgálatot tud tenni, mondjuk egy Knife Juggler leszedésében. Az is igaz hogy az arcunkkal gyalogolunk bele a sebzésekbe ilyenkor, de inkább elviseljük az 1x3 sebzést mint mondjuk 2x3-t, + az extra kés dobálásokból minket érő sebzéseket!

Lightning Storm szintén kiváló Zoo és más tokken jellegű paklik ellen! Szintén nagy segítség az aggro elleni harcban. Lassabb paklik ellen már annyira nem hatásos! Azure Drake még érdemes lehet megtámogatni, vagy a +1 spell damage-s totem is megteszi. 

Nagy vonalakban végére is értem a bemutatónak! A pakli maga szerintem egész szórakoztató tud lenni, nyilván lehetne még finomítani rajta, ezt már rátok bízom! :)

Nem is szaporítanám tovább a szót, akit érdekel a pakli az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá! 

Utószó a képekkel kapcsolatban! Ne lepődjetek meg a képeken szereplő lap eltérésektől, mivel ahogy a leírás elején is említve lett, elég sok változtatáson eset át a lista, míg el nem nyerte végleges formáját. Ennek megfelelően a képek nem relevánsak, mivel az a lista sokban eltért a mostanitól, de úgy vagyok vele, ha már megcsináltam, ne vesszenek kárba. :)

Megpróbáltam kitartani a végsőkig, de hát természetesen a végére csak behúzta a Kill Command-t hogy tudjon BM-eni egy jót. Nem mintha a egy sima hero power nem tette volna meg. :/ 

Lehet nem nagy szám, de nekem ez teljesen meglepő volt, hogy a Warlock alapól játszott a paklijában Chillwind Yeti-el. Semmi gond nincs vele, csak számomra ez egy szokatlan lépés volt, így gondoltam megosztom veletek is. :)

Egyébként valami nagyon basic cuccal jött ellenem, és meglepően hatásos volt. Innen jött el az a pont, hogy jó, akkor a paklin még alakítanom kell! :)

2

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 319

365 napon belül: 178

Átlagos értékelés: 1.89 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Shaman lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettAncestral Healing x1 0
Vanilla szettEarth Shock x2 1
Vanilla szettLightning Bolt x2 1
Vanilla szettRockbiter Weapon x1 1
Vanilla szettStormforged Axe x1 2 2 3
Vanilla szettWindfury x1 2
Vanilla szettFar Sight x1 3
Vanilla szettHex x1 3
Vanilla szettLightning Storm x2 3
Vanilla szettBloodlust x1 5
Vanilla szettFire Elemental x2 6 6 5
Vanilla szettAl'Akir the Windlord x1 8 3 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Vanilla szettArgent Squire x2 1 1 1
Vanilla szettAcidic Swamp Ooze x1 2 3 2
Vanilla szettLoot Hoarder x2 2 2 1
Vanilla szettBig Game Hunter x1 3 4 2
Vanilla szettGnomish Inventor x1 4 2 4
Vanilla szettLeeroy Jenkins x1 4 6 2
Vanilla szettSpellbreaker x1 4 4 3
Vanilla szettViolet Teacher x1 4 3 5
Vanilla szettAzure Drake x1 5 4 4
Vanilla szettNightblade x1 5 4 4
Vanilla szettThe Black Knight x1 6 4 5
Vanilla szettOnyxia x1 9 8 8

Még több Shaman pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás