Összes pakli Új pakli

Dragon Hunter

Üdv!

A BRM kijövetele óta meglehetősen sokat kísérleteztem a sárkányokkal, a legtöbb hős mellett kipróbáltam, de a legjobban talán a Hunternél vált be a dolog. Ennek legfőbb oka a sárkányok furcsa szinergiája, amely a pakliépítésnél komoly odafigyelést igényel; a sárkányok megfelelő arányának megtalálása meglehetősen sok próbálgatást igényel, és ennek ellenére sokszor fut bele az ember abba a kellemetlen helyzetbe, hogy a szinergiát igénylő lapok mellett nincsen sárkány a kézben.

Itt kerül képbe a Hunter egyik legjobb kontroll lapja, a Tracking, amelynek egészen egyedi képessége képessé tesz minket arra, hogy a megfelelő kártya mindig ott legyen a kezünkben, ezáltal teljes értékében kihasználhatuk a Blackwing Techniciant és a Blackwing Corruptort. Emellett nem kell egy rakat felesleges sárkányt sem használni, az 5 db bőven elég ahhoz, hogy a pakli jól működjön.

A pakli leginkább a midrange kategóriába sorolható, rendszerint a középjátéktól kezdve komolyabb nyomást tesz az ellefélre. Ezt remek ár-érték arányú lapjai teszik lehetővé, amelyek trade-elésre kényszerítik az (egyébkiránt aggropaklira készülő) ellenfelünket. A zárójeles megjegyzésből következően a többi midrange pakli lesz a legnagyobb ellenfelünk, ezek lesznek képesek a legjobban alkalmazkodni az előállt, valószínűleg kissé meglepő helyzethez.

Az earlygame megoldásában a legnagyobb segítségünkre a Mad Scientist és az Eaglehorn Bow lesz, illetve a játék minden szakaszában hasznos lap a Quick Shot. Ez a három lap képezi a legnagyobb védelmet az aggro és midrange deckkekkel szemben. A Mad Scientist mellé a legjobb talán egy Explosive Trap és két Freezing Trap használata, előbbi az aggrokat fogja meg egy kicsit, utóbbit pedig a tempóelőny megszerzésére használhatuk fel.

Aggro és tempo deckkek ellen fontos az Unleash the Hounds, amely sokszor tart minket meccsben a többi hunter ellen, valamint a paladin ellen is az egyik legfontosabb fegyverünk lesz. Ugyancsak az aggrok ellen hasznos a két Defender of Argus és az egy bekerült Sunfury Protector. A lategame-ben fontos lesz emellett a két Antique Healbot is, ami könnyen visszahozhat minden elveszettnek hitt meccsbe.

A sárkány-szekciót tekintve: A két Hungry Dragon remekül összedolgozik a fegyverünkkel és a legjobb negyedik körös lépésünk lesz általánosságban. Azure Drake-ből elégnek éreztem egyet, ez legjobban a lategame-ben fog dolgozni. A legnagyobb sárkányunk, Alexstrasza sajnos kötelező darab. Próbálgattam Nefariannal a deckket, de Alexstrasza egyszerűen túl jó ide, gyakorlatilag a 9. körtől kezdve őt akarjuk behúzni, amivel rendszerint el is döntjük a meccset a mi javunkra. A 2-dropok között nagyon érzem még a Faerie Dragont, főleg a Piloted Shredder ellen tehet jó szolgálatot, ami meg ugye az egyik leggyakoribb midgame lap mostanság. Minden esetre ebből egy is elégnek bizonyult.

A lategame-et leginább olyan lapokkal szeretnénk megnyomni, amelyek komoly nyomást képesek egymagukban is gyakorolni az ellenfélre. Ilyen a két Savannah Highmane és a két sztár Legendary, Dr. Boom és Sylvanas Windrunner. Ezek közül kettő már rendszerint a mi javunkra billenti a mérleg nyelvét.

A paklit egyelőre még csak alacsonyabb ranked szinteken teszteltem, de egyelőre érzem benne az erőt, lehet, hogy a TGT előtt még megpróbálok eljutni Legendig vele, egyelőre ennyire pozitívak a tapasztalataim a deckkel kapcsolatosan. A kevésbé aggresszíven kezdő deckkeket rendszerint elkapja, amivel viszont mindenképp vigyázni kell, az a paladin. Már a mulligant érdemes az Unleash the Houndsra igazítani, másik oldalról viszont az Eaglehorn Bow itt nem fog sokat érni.

A cseréket illetően: A három legendary közül talán Sylvanas Windrunner az egyetlen, ami nem elengedhetetlen, a helyette bekerülő lapot érdemes a metához igazítani, vagy pedig egy 6. sárkányt betenni, ami aggresszívabb játékot tesz lehetővé. A másik, amivel érdemes lehet próbálkozni, az a Quick Shotok Snipe-ra cserélése, ebben az esetben az Explosive Trapet is érdemes egy második Unleash the Houndsra váltani. Ez a változtatás főleg a tempo-paklik elszaporodásakor lehet érdekes.

Sok sikert és jó játékot mindenkinek! :)

1

huntard HearthstoneBluefire8 profilképe

(Golden Common)

Létrehozott paklik: 3

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 4.33 (Nagyszerű)

Leggyakoribb kaszt: Rogue

Hunter lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Tracking x2 Spell 1
Explosive Trap x1 Secret 2
Freezing Trap x2 Secret 2
Blackrock Mountain kaland módQuick Shot x2 Spell 2
Eaglehorn Bow x2 Fegyver 3 3 2
Unleash the Hounds x1 Spell 3
Savannah Highmane x2 Lény 6 6 5

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Faerie Dragon x1 Lény 2 3 2
Naxxramas kaland módMad Scientist x2 Lény 2 2 2
Sunfury Protector x1 Lény 2 2 3
Blackrock Mountain kaland módBlackwing Technician x2 Lény 3 2 4
Defender of Argus x2 Lény 4 2 3
Blackrock Mountain kaland módHungry Dragon x2 Lény 4 5 6
Goblins vs Gnomes kiegészítőAntique Healbot x2 Lény 5 3 3
Azure Drake x1 Lény 5 4 4
Blackrock Mountain kaland módBlackwing Corruptor x2 Lény 5 5 4
Sylvanas Windrunner x1 Lény 6 5 5
Goblins vs Gnomes kiegészítőDr. Boom x1 Lény 7 7 7
Alexstrasza x1 Lény 9 8 8

Ezeket a paklikat és híreket olvastad már?

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás