Összes pakli Új pakli

Every day i’m shufflin’

It’s time for party rockin!

Szeretném bemutatni az utóbbi idők számomra legfunabb összállításását ami (kivételesen) a ladderen is megállja a helyét.

Mára már mindenki ismeri a shuffle rugót. Amiért mégis meg szeretném mutatni ezt variációt annak az az oka, hogy szerintem ez a legéletképesebb változat.

Taunt az kell mert az átlagos rugó deckekhez képest nincs meg az pusztító erő amivel a korai játékot képes uralni a kaszt.

Az első ilyen szereplő a Tar Creeper. Én máig nagyon bízom benne. Képes megakasztani a játékot 2 körre és mivel nekem mulligannél mindig első számú célpont a Backstab ezért ez el is húzódhat még tovább. Akár az 5.körig is ahol színre léphet a következő szereplő:

Giggling Inventor, róla nem igen van mit mondani. Fantasztikus lap, mindenki ismeri és minden deckbe beleillik.

The Lich King. Szintén az egyik legjobb/legsokoldalúbb lap valaha. Valeera the Hollow kijátszása után pedig még egy szintet lép hisz kétszer is kijátszhatjuk egy körben amit kaptunk tőle.

Én nem játszom Edwin-t mert szerintem miközben épp az életünkért küzdünk nincs manánk még rá is. Túl naív elképzelés ebbe a deckbe. 

Még a deckben van végtelen laphúzás. Én ide craftoltam le Bloodmage Thalnos-t és nem bántam meg. Eddig meg voltam nélküle de ide nagyon jól jön a spell damage is, védekezésre. 

A többi lapon nem igazán van mit magyarázni. Mind a Fal'dorei Strider mind az Augmented Elekk szép testtel is rendelkeznek vagyis board controlra és arc ápolásra is használhatók vagy pedig magukba szippanthatnak egy Lesser Amethyst Spellstone-t is. Aminek örülünk. 

Amit még talán érdemes hozzátenni, hogy én ha gyér a kezem, akkor is eltolom a Sprintet ha csak egy manám marad ki utána mert abból is lehet számítani valami kellemes meglepetésre miután már eltoltunk legalább egy Academic Espionage-et. Amivel és a Fal'dorei Strider-rel sem várok semmilyen kombóra. Ha van lehetőségem elnyomni mindig eltolom. Akár a negyedik körben magában is ha a boardon úgy állok. 

Az egyik kedvenc fogásom még Valeera the Hollowval, hogy Backstab mellett kétszer is ki lehet utána játszani a Vilespine Slayeremet combózva és ugyanezt meg lehet tenni a Gigglinggel is ha nagy a baj az ellenfél boardján. 

Az egy Ooze-ra nekem szükségem van. Megnyugvást ad ha bent van a deckben Huntik és elsősorban lockok miatt. Azért elsősorban mert engem borzasztóan demoralizál ha nem tudom leszedni a Skull-t. Wildban is használom és több alkalom volt, hogy konkrétan életet/meccset mentett az armor amit adott. Mage-ek ellen sem szoktam bánni ha ott van. 

A Sap az új magnetizálos időkben még sokkal jobb lett mint volt azelőtt így a 2 ma elengedhetetlen számomra minden rugó deckbe. Az sem elhanyagolható, hogy a befejezésben is lehet szerepe és gyakran amit visszatettünk az ellen kezébe, nem is kerül elő többet. 

Vannak olyan összeállítások amik hanyagolják az Eviscerate-et... hát én mind mentálisan mind fizikálisan képetelen vagyok kihagyni. Egyszerűen nem érzem magam biztonságban ha nincs ott a deckben. Persze ez már érzelmi kötődés a végtelen számú rugó mérkőzés miatt amit játszottam eddig. Lehet, hogy működik nélkülük is valamelyik deck de én arra nem vagyok kíváncsi :) 

Akármilyen jó is Hagatha én most is (tapasztalatból) azt mondom a random kaszt lapok generálása ma is sámánok ellen a legrosszabb. Boosmday előtt egy szinten volt vele a harcos de kapott pár őrületes lapot (Supercollider) jobb lett a helyzete ebből a szempontból (is).

Ennyi lenne amit össze tudtam szedni hirtelen a deckkel kapcsolatban. 

Mindenkinek jó játékot kívánok!

Shake that!

2

rogue Hearthstone
Casualplayer profilképe

(Premium) - Közösségépítő

Létrehozott paklik: 54

365 napon belül: 48

Átlagos értékelés: 2.7 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Rogue

Rogue lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Backstab x2 Spell 0
Preparation x2 Spell 0
Eviscerate x2 Spell 2
Sap x2 Spell 2
Shiv x1 Spell 2
Fan of Knives x1 Spell 3
SI:7 Agent x1 Lény 3 3 3
Boomsday Project kiegészítőAcademic Espionage x2 Spell 4
Kobolds & Catacombs kiegészítőFal'dorei Strider x2 Lény 4 4 4
Journey to UnVilespine Slayer x2 Lény 5 3 4
Sprint x2 Spell 7
Knights of the Frozen Throne kiegészítőValeera the Hollow x1 Hős kártya 9 5

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Bloodmage Thalnos x1 Lény 2 1 1
Loot Hoarder x2 Lény 2 2 1
Boomsday Project kiegészítőAugmented Elekk x2 Lény 3 3 4
Journey to UnGluttonous Ooze x1 Lény 3 3 3
Journey to UnTar Creeper x2 Lény 3 1 5
Boomsday Project kiegészítőGiggling Inventor x1 Lény 7 2 1
Knights of the Frozen Throne kiegészítőThe Lich King x1 Lény 8 8 8

#1

2018.09.13 14:18

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Sajna munka közben írtam meg a leírást és elégé elhúzódotta dolog. Vaószínűleg ezért lehet, hogy véletlen háromszor került fel a deck. Kérem, hogy aki tudja, törölje az előzőeket. Köszönöm.

#2

2018.09.13 14:53

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Epic)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Őszintén nem értem ennek a paklinak a létjogosultságát. Ott a páratlan, a quest, az aggro, a dr, a malygos, a miracle és a pogo deck. Sosem volt még ennyi játszható rugó paki. Miért most veszi elő valaki az rng rouge-ot?

#3

2018.09.13 15:37 | Válasz: (#2) vaskaktusz (Epic) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Ha már itt, az én paklim alatt érezted úgy, hogy hangot kell adnod a... nem is értem milyen megjegyzés ez de mindegy is, válaszom van. Bár nyilván nem neked szól a pakli ha nem látod értelmét. Szóval én azért játszom ezzel mert engem évek óta szórakoztat a tolvaj téma rugóban és papban is és az sosem volt ilyen fun. Én sosem játszom ladderen és nem ladderen pedig miért jatszana az ember fia aggrót illetve meta paklikat? Ez egy olyan fun pakli ami ladderre is jó lehet. Próbáld ki te is, meglátod milyen fun ;) És azért a pogo rugót elég erős játszhatónak titulálni. 

#4

2018.09.13 16:47 | Válasz: (#3) Casualplayer (Premium) hozzászólására

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Epic)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Arra próbáltam utalni, hogy a jelenlegi (nem kevés) rouge paklik közül ez a legkevésbé "fun". Ez pakli valójában nem más, mint, miracle durván lebutított változata (talán 5 lap az eltérés). Fogtad (illetve valaki fogta) és kivette a miracle eredeti win conditionját a pakliból és lecserélte a "random kártyák majdcsak jók lesznek egyér`" elvre. A miracle mindig is közel állt a szívemhez, és bosszant, hogy a Blizzard ennyire letornászta a skill cup-ot hozzá. Persze tudom, hogy a hs mindig is a casual játékosoknak készült, de akkor az Espionage akkor is túlzás, nagyjából annyira "fun", mint a ki tud nagyobbat dobni kockával játék.

#5

2018.09.13 17:23 | Válasz: (#4) vaskaktusz (Epic) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Sajnos a miracle ma kb játszhatatlan amit én is elégé bánok mert kb egy éven keresztül mással nem nagyon játszottam de annyira felgyorsult a játék a kockával és dr triggerelő lappokkal, hogy azzal egy rendes nem nagyon mana csaló pakli nem tud lépést tartani és a board clearek és pontra ható spellek is felevették ezt a tempot a metában vagyis a locknál és a druidánál. Amit pedig a rugónak szántak mint ladder képes páratlan pakli nekem nem pálya. Az pedig arról szól, hogy tökéletesen húzol-e vagy sem. Lényeg a lényeg nekem, ma az egyébként létező, standard meta rugó paklik nem tetszenek.

Egyébként pedig valahol azt gondolom, hogy ezzel az espionage-el a miarcle változatot szerették volna egy új szintre emelni ami lépést tarthat a metával. 

Ez a pakli olyan mintha kocka csak a te kezedben lenne az ellenfél pedig kimarad a dobásból.

Ha már itt játékmenet kibeszélésnél tartunk ez a fajta játék véleményem szerint valamilyen szinten hasonlít a régi pl N’Zoth-os paklikra. A játék elején gyengébb lapokkal (Sludge Belcher, Deathlord, Voidcaller, Voidlord) jástzol és védekezel/túlélsz míg később....és itt jön a különbség... nem az van, hogy egy lapot kijátszol és nyersz hanem húzod a lapokat a paklidból és azokkal nyersz. Miközben számtalan otk pakli is létezik.. vagyis szerintem ez egy teljesen korrekt játék ladderen. Azért mondtam, hogy próbáld ki ha teheted mert itt sem minden fenékig tejfel. 

#6

2018.09.13 18:56

Zolibacsi profilképe

Zolibacsi (Common) - Közösség segítő

BattleTag: Zolibacsi#2361

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Ebbe a pakliba szerintem piszok jól passzolna a [Tess Greymane]. Gyakorlatilag könyörög érte. Amellé még kettő Shadowstep, mondjuk a Shiv az [SI:7 Agent] helyére.

Kibler szokott hasonló paklival játszani, már azóta szívesen kipróbálnám, csak hát sajnos túl sok lapom hiányzik, egy fun paklira meg nem szórok el több ezernyi port.

Amúgy a leírás klassz lett.

#7

2018.09.13 19:49 | Válasz: (#6) Zolibacsi (Common) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

A Shadowstep valóban minden rugó pakliba nagyon jó. Akár Leeroy Jenkins-re tolod el akár a Fal'dorei Strider-re vagy a Vilespine Slayer-re mindenképp jól jársz. (valószínűleg ez miatt lett az Academic Espionage egy spell nem egy minion) De szerintem itt a laphúzás fontosabb nála.

Tess-el pedig nagyon óvatosan kell bánni. Ha pl már kijátszottál egy ellenséges hős kártyát és úgy teszed le akkor a rugó lapokat fogja újrajátszani és nem biztos, hogy szeretnél megint 10+ laphúzást vagy egy Evis-t az arcodba de ha maradtál rugó akkor is pl egy Brawl vagy Reckless Flurry vagy sebző spellek pl magetől végzetesek lehetnek saját magadra is. Tess inkább az előző kiegben játszott Spectral Cutlass-es pakliba illett. Mert ott egyebként is muszáj voltál kijtszani bármit is kaptál az ellenfél lapjai közül, hogy életben tartsd a fegyvered. Ez azért egy kifinomultabb pakli annál. 

Persze nekem sincsen meg minden lap rugóból és sokat pl a Myra's Unstable Element-et vagy Sonya Shadowdancer nem vagyok hajlandó lecraftolni pedig ha meglennének kipróbálnám ezeket is. Ez van, abból játszunk amink van. Én az új kieg első napján kinyitottam 1 darab espionage-et és annak is úgy örültem mint majom a farkának. Vérrel, hetek után, carftoltam mellé az epiceket. Thalnos pedig már rég váratott magára. 

Örülök, hogy tetszik a leírás. Próbáltam összeszedni az összes eddigi rugós tapasztalataimat amik ehhez a paklihoz köthetők. 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás