Összes pakli Új pakli

Low budget aggro pally

Sziasztok!

Miután tegnapelőtt este konkrétan a hajamat téptem mire 3-at nyertem paladinnal egy pár hónapos accountmon, úgy döntöttem beáldozom párszáz dustom egy hatékonyabb összeállításért cserébe. Ezt osztanám meg most veletek. 

Mivel szerintem a napi pakk bontás igen fontos egy kezdő accounton, az izgalom mellett hízlalja is azt. Bármikor nyithatunk egy izgis lapot ami növeli a játékélményt vagy a hatékonyságunkat a ladderen. És mivel nekem azon accomon olyan kasztok ki vannak lőve mint a Druid vagy a Warri (drága kasztok) a rugó pedig adott a mage-el és huntival egyetemben (rugóban, mageben, huntiban nagyon olcsón craftolhatók hatékony deckek amik ált aggrok vagy ahhoz közeliek) a sámi pedig nem igazán áll közel a szívemhez (standardban) így kellett még egy kaszt, hogy ügyes napi quest csereberéléssel sose kelljen egy 60 goldost eldobni. És nekem az a fajta mentalitás nem tetszik, hogy csak összedobálok 1 manás lapokat amiket vaktában kidobálok csak, hogy meglegyen a quest. 

A neutral lapok mindegyike használható más kasztokban is. Ez fontos szempont volt a deck megalkotásakor. 

Ilyen pl a Knife Juggler. Igaz, hogy palában a leghasznosabb de lockban is jól használható. Minimálisan kell vele előre tervezni és jelentős lökést adhat neki a Giggling Inventor ami mára (szinte) minden paklinak kötelező eleme (én még a kezdő tempo mageembe is betszem). Vagyis alapvető craft célpont. Nerfet is kaphat majd így mindenképp jó döntés kettőt lecraftolni ha nem lenne meg.

Argent Squire és Acherus Veteran páros is szinte minden gyors paklinak része lehet úgy mint a Fire Fly. Ahogy a Cult Master is rengeteg pakliba illik lockba, sámiba és ide palába is. És az Inventorral szintén nagyon jól együttműködik. És mindezeket a lapokat megkoronázza a Fungalmancer. A Glacial Shard pedig egy nagyon gonosz kis lap és hősöket ugyanúgy lefagyaszthatunk vele mint minionokat. Igazi csalás és 2 attackos is vagyis nem 1 ami sokszor jól jön.  Ezek a neutral lapok nagyban elősegítik a mindennapi questjeink teljesítesét és időtálló craftok. Persze ha valamelyik 1 drop hiányzik nagyjából tetszőleges 1 dropokra cserélehtők mint a Dire Mole  (huntiknak egyébként is kötelező) vagy a Mecharoo de szerintem ezek a leghatékonyabbak.

A kasztspecifikus lapok közül amik nem szorulnak magyarázatra azok a Righteous Protector (hihetetlen az ereje és ha pl a Hydrologist-ból meg tudtunk fogni egy Redemption-t akkor divine shielddel tér vissza) a Glow-Tron (mivel mech így kiszedhet egy leszedést amit később nem a Kinfe Juggler vagy a Cult Master kap majd meg és a statjai is rendben vannak).

A Lost in the Jungle ha nincs más a kezünkben jó első körre is de én szeretem kombózni a Jugglerrel illetve ha felhúztuk a Cult Mastert akkor ellőhetjük majd a következő körben kirakva a Mastert lapokat húzhatunk belőle. Szerintem ez sokkal jobb laphúzasra mint a Divine Favor mert utóbbit pl Huntik ellen cseszhetjük. 

Nekem volt egy Drygulch Jailoröm a kollekcióban így betettem őt is. Szintén elég jó Redemptionnel és Knife Jugglert igazi gyilkoló gépezetté teszi. Igazából persze Noble Sacrificet akarunk mindig felfedezni a Hydrologistból de ez egyre ritkábban jön össze az új secretek miatt. A Noble sec egyébként szintén harmonizálhat a Knife Jugglerrel mivel mikor megjelenik a kis 2/1-es a boardunkon a juggler lő egyet így ha az ellenfél megpróbálja körbejátszani azt egy 3 hp-s lénnyel könnyen a plusz egy lövés végezhet az ellenséges lénnyel. 

Tehát eddig nagyjából látható, hogy a Knife Juggler a legfontosabb lapunk ami pedig az Equality mellett bármit letakaríthat a boardról még mielőtt egy minionuk is megmozdult volna.

Én a Consecrationt szeretem befejezéshez is használi akár duplán de takarításra is jó. Úgy mint a Truesilver Champion

Még akinek megvan jól illik a deckbe a Dire Wolf Alpha is és szintén egy sokoldalú lap de ebből a pakliból most kimaradt.

Mivel aggrózunk minden egyes damage az ellen arcába meccsdöntő lehet vagyis csak nagyon indokolt esetben tradelünk. Ha pl látjuk, hogy a fent lévő minonjaink így is úgy is vesznének az ellenfél minonjai által akkor inkább arba megyünk és nem tesszük meg azt a szívességet az ellenfélnek, hogy mi tradeeljük le az ő minonjait. Ez nagyon fontos dolog az első körtől kezdve.

Amik ellen nem nagyon van esélyünk azok a Tempo Mage-ek, Warrik, Lockok, sámik de szerencsével lockok hozhatók. Vagyis így sem lesz minden fenékig tejfel de elég jó esélyünk van arra, hogy nem kapunk agyvérzést mire 3-at nyerünk.

Végezetül akik profi palázók és esetleg van tanácsuk a paklival kapcsolatban azt szívesen olvasom a komment szekcióban. De kérem figyelembe venni a pakli olcsó mivoltát. 

Köszönöm a figyelmet és jó játékot mindenkinek!

Ez egy kiváló pakli!

4

Uther Lightbringer Hearthstone
Casualplayer profilképe

(Premium) - Közösségépítő

Létrehozott paklik: 56

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.82 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Rogue

Paladin lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Blessing of Might x2 Spell 1
Boomsday Project kiegészítőGlow-Tron x2 Lény 1 1 3
Journey to UnLost in the Jungle x2 Spell 1
Knights of the Frozen Throne kiegészítőRighteous Protector x2 Lény 1 1 1
Kobolds & Catacombs kiegészítőDrygulch Jailor x1 Lény 2 1 1
Journey to UnHydrologist x2 Lény 2 2 2
Consecration x2 Spell 4
Equality x2 Spell 4
Truesilver Champion x1 Fegyver 4 4 2

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Knights of the Frozen Throne kiegészítőAcherus Veteran x2 Lény 1 2 1
Argent Squire x2 Lény 1 1 1
Journey to UnFire Fly x2 Lény 1 1 2
Journey to UnGlacial Shard x1 Lény 1 2 1
Acidic Swamp Ooze x1 Lény 2 3 2
Knife Juggler x2 Lény 2 2 2
Cult Master x1 Lény 4 4 2
Kobolds & Catacombs kiegészítőFungalmancer x1 Lény 5 2 2
Boomsday Project kiegészítőGiggling Inventor x2 Lény 7 2 1

Ezeket a paklikat és híreket olvastad már?

#1

2018.09.19 19:52

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Játszogattam nap közben a deckel és tegnap is és végül kb 20 meccs után azt mondom: érdemes lehet betenni mégiscsak egy Divine Favor-t mégpedig az egyik Equality helyére. Mert meglepő módon az Equality legtöbbször haszontalan a kezünkben. Illetve mire szóba jöhetne a használata már mindegy mert nincs boardunk. 

#2

2018.09.20 17:11

Teljesen jól felépítetted és tartalmas leírást adtál hozzá BIG respect :D

Amúgy jól látod a Giggling Inventor szinte tényleg nélkülözhetetlen manapság, és az új játékosoknak pláne kötelező darab.

Akár csak a Hydrologist , Righteous Protector, Lost in the Jungle.

Esetleg a Drygulch Jailor nélkülözhető bár adott szintuációban tényleg hasznos a Knife Juggler el vagy a Cult Master Fungalmancer-el a 3 gyalog. Én anno az even palákban használtam/om ott ténylegesen zsír volt amikor anno 4 manába került a Call to Arms  és pillanatok alatt lejöhetett a vadászterepre a Crystal Lion.

Az újoncoknak mindenképp ajánlom a Blessing of Kings-t sőt akár a Shattered Sun Cleric-et.

 

#3

2018.09.20 20:45 | Válasz: (#2) VasPaladin (Rare) hozzászólására

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Nagyon köszönöm a hozzászólást! Brofist!

(bár egy negatív értékelést is kapott már a deck amit nem bánok, csak azt, hogy nem érkezett hozzá indoklás, lehet, hogy a pakli bevallottan aggro mivolta kapta azt, játszanék én controllt ha létezne olcsó controll pakli ami felveheti a versenyt a többi control vagy akár midrange deckkel de ma a 7-8-adik kör környéken olyan szinten eldurvulnak a dolgok ((Cube)) hogy addig egy ilyen olcsó pakli nem juthat el)

És nem tévedtél mikor említetted, a 4 manás Call to Arms-t. Akkoriban szerettem meg igazán a Kinfe Jugglert bár anno is csíptem lockban még a Possessed Villager, Forbidden Ritual, Darkshire Councilman és Imp Gang Boss idején. De akkor mikor bejött a Call to Arms nagyon sokat paláztam. Egyszerűen nagyon jó volt akkoriban vele játszani. Szóval tudom hogy egy kicsit gyenge pontja a decknek a Drygulch Jailor de én nagyon szeretem a Jugglerrel együtt játszani. 

A Clericen én is agyaltam sőt azóta is sokat gondolkoztam a decken és azt hiszem még lejjebb lehetne vinni a pakli dust értékét (elnézést de engem ez szórakoztat) pl a Razorfen Hunterrel. És ki fogok próbálni egy Blessing of Kingset is. Azért csak egyet mert pl Fungi is 2 volt a deckben de annyiszor megesett, hogy mulligannél bekerültek a kezembe (eredetileg ezért is nem játszottam a Divine Favort) és nem tudtam elég aggresszív korai játékot előadni és onnatól hogy a harmadik negyedik körre nem vagyok a boardon teljesen kiszélesedve, hogy pl rugók ne tudják tartani a lépést, elveszett a meccs. Ez kb olyan mint a Mysterious Challengeres időkben is volt, hogy egyszerűen ott volt az összes nagyobb lapod a kezedben és nem tudtál játszani. Persze az a deck az Avengeel még fel tudott állni a 3.-4. körben is de ez nem tud.

Köszi az építő jellegű, hozzászólást. Holnap még csiszolgatom a decket de ma a 300 goldos questekkel voltam elfogalalva. 

Teljesen igazad volt. Mégiscsak érdemes játszani két Blessing of Kings a pakliban.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás