Összes pakli Új pakli

Malygos druid

"I'm the essence of magic!"

 

Ez az első pakli amit megosztok, úgyhogy ennek fényében nézzétek!

Láttam hogy vannak az oldalon Malygosra épülő druida paklik, de most én is szeretném megosztani nektek a saját verziómat!

A névadó Malygos-ra épül, de én nyertem már nélküle is, mondjuk az elég ritka. A OTK kombó 5+1 lapra épül (Malygos+4 sebző spell+a fegyver), mellyel kereken 30 sebzést tudunk bevinni az ellenfél arcába!

Aki még nem ismerné annak leírnám, hogyan is működik ez a kombó: Ki kell játszani a Twig of the World Tree nevezetű csodát, amivel gyakorlatilag egy visszaszámlás indul el. Ha elérkezünk oda, hogy elfogyjon a feggyer, akkor megnyertük a meccset. 5 durabilityvel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a lap kirakása után leghamarabb 5 kör múlva tudjuk legyőzni az ellenfelünket, hamarabb semmiképp (max ha más módon végzünk vele)! Nagyon fontos, hogy az utolsó ütést a kombó körében csináljuk, mert így kapunk 10 manát és tudjuk megszerezni a győzelmet (én egyszer egy rejtélyes oknál fogva benéztem és sietve kattintottam a jobb alsó sarokba, miután leszedték a sárkányomat). Ha 1 durabilityn áll a fegyver és a kezünkben van a szükséges 5 lap, akkor kirakjuk a sárkányt, ütünk a fegyerrel, így kapunk 10 manát, aztán jöhetnek a spellek: 2 Moonfire és 2 Swipe=30 sebzés.

 

Láttam már sok verzióját ennek a paklinak, de nekem vagy nem volt meg belőle minden lap, vagy feleslegesnek éreztem bele, így alakult ki az én verzióm, ami a többitől egy kicsit talán kontrollosabb. Lehet hogy nem a legjobb, de az enyém :)

Rank 14 környékén próbálgattam és 27 meccset játszottam vele. Ebből 15-öt nyertem és 12-et vesztettem, ami  55,55%-ot jelent! Ez valószínű fog még lentebb csúszni, de nem hiszem, hogy 50 alá menne! Hivatalos adatok szerint jelenleg egy lehelletnyivel van 50% fölött tier 2-ben, de az azt  megelőző héten kicsit 50% alatt volt.

 

Akkor nézzük is az érdekesebb lapokat:

A kombó miatt nem használhatjuk a Moonfire és Swipe lapjainkat, ezért más lapokkal kell leszednünk a lényeket.

A 2 Lesser Jasper Spellstone mellé még 2 db Naturalize is bekerült. Bárki bármit mond ez szerintem a druid egyik legjobb leszedése! Ezt 603 druid győzelmem után is bátran állítom! Először is 1 manás leszedés, tehát nem nagyon vesztünk manát, másodszor meg a Warlockokat a halálba tudjuk idegesíteni azzal, hogy túlhúzatjuk. Én már 2-szer is égettem el Bloodreaver Gul'dan-t (de volt olyan mikor Gnomeferatu-val égették el az én Malygos-omat. Ennél a paklinál pont nem számít, de amúgy nem elhanyagolható az, hogy fatique meccseknél is sokat jelenthet. Itt ha eljutunk odáig, hogy elfogyjon az összes lapunk az azt jelenti, hogy felhúztunk mindent ami kell az OTK-hoz, tehát megnyertük a mérkőzést! (Jó esetben! Vannak kivételek, de erről még lesz szó) Nagy meglepődésemre sajnos rengetegen játszanak Skulking Geist-al, ami nem olyan jó nekünk, hiszen 4 db 1 manás spell is van a pakliban!

Van még benn 2 db Doomsayer, ami szerintem elengedhetetlen ebbe a pakliba! Gondolom nem kell megmagyaráznom, hogy miért.

A Spreading Plague egy érdekesebb lap, hiszen ebből akkor lehet kivenni a legtöbb értéket, ha minél több lény van a túloldaon. Még a nerf után is az egyik legjobb spell a játékban szerintem!

Eleinte nem volt benn az Arcane Tyrant, de rá kellett jönnöm, hogy ez a lap szinte minden druid pakliba KÖTELEZŐ, így gyártottam is 2 példányt belőle! Az Ultimate Infestation-t így már 5 lapnál is el lehet használni, hiszen ha szerencsések vagyunk, akkor felhúzunk legaklább 1-et, amit 0 manáért kirakhatunk, így üríthetjük a kezünket és nem égetünk el semmit. (Itt meg kell jegyezni, hogy van aki pont emiatt Innervate-et használ, de én már nem tudtam belepréselni azt is)

A The Lich King ha nincs meg valakinek az se baj, mert sokszor inkább hátráltat minket! 8 lapot adhat a kezünkbe, amiből 1 az egyenesen katasztrofálisan rossz, ez pedig az Army of the Dead és 2 akár még jó is lehetne, de csak nagyon ritkán tudjuk kinyerni belőle az értéket. A Doom Pact szépen kiradírozhatja a paklinkból a kombó lapokat, a Frostmourne pedig csak akkor jó, ha még nincs kirakva a Twig of the World Tree! 8-ból 3 lap az 37,5%, tehát elég nagy eséllyel kapunk olyat, ami hátráltat mintket, de mégiscsak nagyobb eséllyel ad olyat amit ki tudunk játszani! A legjobb az meg a Death Coil, amit 2 manás mivolta miatt  akár a kombóba is be tudunk ékelni, így 30 helyett 40-et sebezni. Nagyon fontos itt még hozzá tenni, hogy a haszontalan lapok telítik a kezünket, tehát lehet a laphúzásokat nem tudjuk kijátszani! Ilyenkor meg az jön hogy csak úgy szorjuk a lapokat, még akár úgy is ahogy nem lenne értelme, hiszen jobb minél előbb felhúzni a kombó lapokat!

Cserék:

A 2 UI az teljesen felesleges, de 2-ből nagyobb eséllyel húzunk fel 1-et, csak ezért van benne 2, de az egyiket akár ki is lehetne venni!

Amit cserének be lehetne tenni az talán a Starfall, de én még nem próbáltam azzal a lappal. Láttam olyat aki belerakta, lehet én is teszek vele majd egy kört!

A többi lap szerintem elég fontos bele, így én már azokhoz nem igen nyúnék! Max a Ferocious Howl helyett lehet berakni mást, de tekintve, hogy szinte mindig majdnem tele van a kezünk nem egy olyan rossz választás az!

A már említett The Lich King-et is sokszor legszívesebben kivenném a pakliból.

 

A paklit egyébként ugyanúgy kell játszani, mint a többi druid paklit, tehát csak a ramp lapokat kell megtartani kezdőkézbe, esetleg a DK-t. Ha PaladinHunter vagy Rogue az ellenfelünk akkor Spreading Plague vagy Doomsayer, de a Paladin ellen Swipe is maradhat.

3 kasztnál kell vigyázni:

Mivel 30-at tudunk sebezni, ezért a Druid és Warrior ellen nem sok esélyünk van (mondjuk 27-ből 1 warrior se jött velem szembe!!). Az Achilles-ina ennek a paklinak egyértelműen a Taunt Druid, ami ellen LEHETELEN nyerni!! (Játszottam már 50 hp-s Control Mage-ellen is, azt 1 hp-val nyertem meg)

Paladin ellen akár még a Swipe-ot is el lehet használni. Azt a kasztot a nagy kombó nélkül is meg lehet verni, de nagyon oda kell figyelni, mert egy elhibázott döntés könnyen a vesztünket okozhatja!

 

Most a végén pedig leaírnám a kasztok elleni teljesítményét a paklinak:

Druid: 1(W)-2(L) 33%

Huner: 2(W)-3(L) 40%

Mage: 1(W):1(L) 50%

Paladin: 2(W)-1(L) 67%

Priest: 4(W)-2(L) 67%

Rogue: 1(W)-2(L) 33%

Shaman: 0(W)-1(L) 0% (Ezt az én hibámból vesztettem el, a már fentebb leírt benézésből adódóan)

Warlock: 4(W)-1(L)  80%!!

Warrior: Nem játszottam ellene

 

"Malygos hates it when mortals use magic. He gets so mad!"

2

druid Hearthstoneafenevigyeel profilképe

(Golden Common)

BattleTag: #2503

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Létrehozott paklik: 2

365 napon belül: 2

Átlagos értékelés: 2 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Moonfire x2 Spell 0
Kobolds & Catacombs kiegészítőLesser Jasper Spellstone x2 Spell 1
Naturalize x2 Spell 1
Wrath x2 Spell 2
The Witchwood kiegészítőFerocious Howl x2 Spell 3
Wild Growth x2 Spell 3
Kobolds & Catacombs kiegészítőBranching Paths x2 Spell 4
Swipe x2 Spell 4
Kobolds & Catacombs kiegészítőTwig of the World Tree x1 Fegyver 4 1 0
Nourish x2 Spell 6
Knights of the Frozen Throne kiegészítőSpreading Plague x2 Spell 6
Knights of the Frozen Throne kiegészítőMalfurion the Pestilent x1 Hős kártya 7 5
Knights of the Frozen Throne kiegészítőUltimate Infestation x2 Spell 10

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Doomsayer x2 Lény 2 0 7
Kobolds & Catacombs kiegészítőArcane Tyrant x2 Lény 5 4 4
Knights of the Frozen Throne kiegészítőThe Lich King x1 Lény 8 8 8
Malygos x1 Lény 9 4 12

Ezeket a paklikat és híreket olvastad már?

#1

Dátum: 2018.06.26 14:44

Casualplayer profilképe

Név: Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Mindig dilemma, hogy használjuk-e a Lich Kinget mert hát ha olcsón eltűntetik a boardról akkor az nagy tempo veszteség. De a Lich King tényleg azon kevés lapok egyike amik kihúzhatnak a szarból ha benne vagy. 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás