Összes pakli Új pakli

Secret Hunter

 A standard meta egyik legjobb paklija 2019. április 2. hetében.

 Részlet a Vicious Syndicate Data Reaper sorozat 129. részéből:

A Secret Hunter népszerűsége növekedett és egyre feltűnőbbé válik: még mindig nagyon kevés játékot lát, de most már sokkal biztosabban   tudjuk megítélni.
...
Ám ezzel még koránt sincs vége drámai híreinknek a hétről: múlt héten a Secret Hunter-re alvó erős pakliként utaltunk, és  ez a felvetés nem   ment félre. Az archetípus az erőviszony táblázataink legerősebb felén mutatkozott be, fej-fej mellett haladva a Lackey Rogue-gal és a Control Warrior-tal, tehát nagyon ígéretes. Természetesen népszerűsége továbbemelkedésével gyengülhet a teljesítménye, hiszen titok lapos csomagja   kiszámíthatóvá válhat majd. Mindenesetre mi már találtunk utakat a szerkezete továbbfejlesztésére, szóval biztosan akad elég.
...
A vadász elsődleges fejlesztései ezen a héten a szélesebb körben alkalmazkodó Secret Hunter-ről szóltak: ez a pakli tűnik  kasztja számára a legjobbnak a létrán tömegesen portyázó zsiványok fogadásához, és bár létszáma továbbra sem  magas, de múlt héten jelentősen elterjedt, és úgy tűnik pár hét alatt a kasztja legmeghatározóbb paklijává válik majd.

Megnéztük hogyan teljesített a múlt héten tanácsolt paklink, és vannak tisztán kivehető pontjai a fejlesztéséhez: a leggyengébb oldalának a   Warmage-es csomag, és az értelmes négyesek hiánya tűnik. A Baited Arrow gyenge, a Sunreaver Warmage nem éri meg eléggé érte. A Lifedrinker nem csodás, ám az elérhető legjobb választás a negyedik körre és jó a zsiványok ellen, ezért betettük. Az ötösök kirakásával helyünk nyílt Zilliax-nek és Harrison Jones-nak: Harrison nagyszerű a harcossal és a zsivánnyal vívott meccseknél, Zilliax meg Zilliax, persze hogy nagyon jó! Az Eaglehorn Bow eltávolítása szintén helyes döntésnek látszik, csupán elméletben erős a titok kártyákkal lévő szinergiája okán, a gyakorlatban azonban gyenge, túlságosan népszerűek a metában a fegyverzúzó lapok. A Deadly Shot egy sokkal hatékonyabb választás.

A másik vitás kérdés a titok lapos csomag körül forog. Meglepően hangozhat, de a pakli legjobb titok lapja a Rat Trap, kötelezően kettő kell belőle: nagyon erős a legtöbb ellenféllel szemben, különösen a zsiványokra tud hihetetlen lenni. Még ha az ellenfeletek meg is próbája körbejátszani, hogy ne aktiválódjon, de ez már komolyan behatárolja a zsivány mozgásterét. Továbbá vele könnyen érvényesülni tud a Masked Contender és a Sunreaver Spy, hiszen kicsi a valószínűsége, hogy az ellenfeletek hamar aktiválni fogja a Patkány csapdát. A Snipe a másik erős titok a zsiványokra, ám jól meg kell fontolnotok mikor is játsszátok ki: gyenge, ha a Lackey-k vagy az EVIL Miscreant, de meccsfordító lehet,  ha a zsivány többi lényei lépnek bele.

Zárásként azt ajánljuk minden más titokból tartsatok meg egyet, és használjatok Misdirection-t: bizonyos jelek alapján jónak érződik (a zsivány megöli a saját Dread Corsair-jét a Waggle Pick-jével és még három sebzést is bekap... valaki esetleg?), viszont ezt több adattal szeretnénk megerősíteni. Szóval ha nem szeretnétek a kísérleti nyulaink lenni, akkor tegyek kettőt a többi titok lap közül, mind ugyanúgy középszerű, ezért vagyunk ennyire kíváncsiak a Félrevezetésre.
...
Az elmúlt héten sok érdekes kísérlet is történt, és a legtöbb még mindig elbírálásra vár. Amiben a legbiztosabbak vagyunk, hogy a Secret Hunter-nek van helye a metában: csodásan teljesít a legtöbb top meta résztvevővel, és végül talán a legerősebb vadász pakliként kerülhet majd ki. Van pár kulcsfontosságú tény a sikerei mögött. Az első, hogy a vadász titok lapjai a Hearthstone története óta komolyan bezavarnak a zsiványoknak, és a Rat Trap különösen a Lackey Rogue-ok ellen tündököl. Titok kártyái mellett a lényeivel a pakli szépen le tudja hagyni az ellenfeleit. A második pedig a lategame csomagja: Subject 9 megritkítja a paklitokat, ezzel jelentősen javítva a húzásotokat, míg Zul'jin-nal és az Unleash the Beast-ekkel győzni tudjátok a harcosokkal vívott elnyúló meccseiteket. Itt minden arról szól, hogy aktívan fenyegessétek az ellenfeleteket, amíg ki nem fogy a leszedésekből. 

Most hogy felért az erőviszony táblázatainkra, a Secret Hunter többé nem titok: egy nagyon jó pakli. Ha valami új dologgal szeretnétek játszani egy zsiványok és harcosok dominálta metában, akkor ez harcképes választás.

3

Rexxar HearthstoneBuBi profilképe

(Common)

Létrehozott paklik: 298

365 napon belül: 255

Átlagos értékelés: 1.04 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Rogue

Hunter lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Explosive Trap x1 Secret 2
Freezing Trap x1 Secret 2
Misdirection x1 Secret 2
The Witchwood kiegészítőRat Trap x2 Secret 2
Snake Trap x1 Secret 2
Snipe x2 Secret 2
Animal Companion x2 Spell 3
Deadly Shot x2 Spell 3
Kill Command x2 Spell 3
Rise of Shadows kiegészítőMarked Shot x2 Spell 4
Rise of Shadows kiegészítőUnleash the Beast x2 Spell 6
Rastakhan kiegészítőZul'jin x1 Hős kártya 10 5

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Secretkeeper x2 Lény 1 1 2
Rise of Shadows kiegészítőSunreaver Spy x2 Lény 2 2 3
Rastakhan kiegészítőMasked Contender x2 Lény 3 2 4
The Witchwood kiegészítőLifedrinker x2 Lény 4 3 3
Harrison Jones x1 Lény 5 5 4
Boomsday Project kiegészítőSubject 9 x1 Lény 5 4 4
Boomsday Project kiegészítőZilliax x1 Lény 5 3 2

#1

2019.05.10 11:17

Nincsen Subject 9, akkor mivel érdemes helyettesíteni? 

#2

2019.05.10 12:12 | Válasz: (#1) lordszusi (Golden Common) hozzászólására

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

Nem vagyok profi, de én egy Tracking-et vagy egy Secret Plan-t ajánlanék.

Nyilván bármit be lehet rakni a helyére, de a Kilences alany szerepe egyszerűen pótolhatatlan. Ismerem milyen frusztráló, ha egy-pár lap híján meg lenne egy pakli, viszont én a helyedben nélküle nem vágnék bele. De majd látod mit gondolsz.

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#3

2019.05.15 10:43 | Válasz: (#2) VaBeZ (Common) hozzászólására

Próbálgattam a decket rank 9-ig jutottam vele. Igen sajnos érződik a hiánya. :(

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás