Összes pakli Új pakli

Wild REE'Zoth (in depth)

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Kb. 3 év kihagyás után, újra nekiáltam játszani, és eddig ez a leksikeresebb paklim, és az első amit bárhol is közzé tennék. Hozzáteszem elég casual játékos vagyok, és nem is törekszem legend felé, de diamondig biztos el tud vinni ez a dekk.jeleneleg 18-7-ben állok vele de lassan növekszik majd a "sample size" attol függ menyi 60goldos warlock questet kapok :)

Mindig is Highlander fan voltam és ha egy paklim nem sikerült jól csak bele raktam utólag egy N'zoth-ot és láss csodát máris működik. Szóval 3 év kihagyás után ingyen pakli ide vagy oda amit most hozzánk vágoz Blizz, egyértelmű volt hogy Wild-be van csak esélyem... Ingyen pakliba vittem a Highlander Mage-t és máris adottak voltak a kártyák hogy újra REE'Zoth paklikat játszak.

Lehetséges Replacementek/Amire nem futja nekem:

Nem mondanám magam f2p játékosnak de ettől függetlenül sok "fontos" lapom hiányzik. Mivel nem használtam soha ezeket így számomra nem hiányoznak de egy gyakorlott "vad" játékosnak feltünő lehet hiányuk min például Lord Godfrey alias Lord Gófri, híres démon teknős Mal'Ganis, Zola the Gorgon és/vagy Baleful Banker továbbá Zilliax mivel nem is játszottam mikor kijött, Valdris Felgorge és Kanrethad Ebonlocke is hiányzik... Azért soroltam fel ezeket mert a legtöbb highlander warlock deck majnem mindet tartalmazza és én is szívesen kipróbálnám őket... de ha nincs nincs.... ezentúl ha kipróbálnád a dekket és valamelyik kártya hiányzik, ezek mind jól betömik a lyukakat ahol hiányod lenne. még utólag eszembe jutott Youthful Brewmaster is amit elbína a pakli csak nem találtam neki helyet. Továbbá bármelyik weapon removal Skulking Geist helyére gondolkodom Kobold Stickyfinger-en. Rin, the First Disciple is szuper lap hosszú játékoknál de tönkre teszi gul'dan rez-poolját és agro ellen lassú, otk ellen 50-50 hogy neked előbb jön ki a "rin kveszt" vége mint neki a kombó. Ha a folyamatosan shiftelő wild meta kicsit belassulna tuti használnék Rint ... ha lenne.

Lapról lapra:

Mistress of Mixtures A lap magáért beszél, jóformán imátkozol hogy a kezdőkezedbe legyen.

Plague of Flames őszinte leszek, nem szeretem ezt a lapot, de nem mertem még kicserélni, ritkán játszom ki de akkor hatalmas value-val. Általába tempó hátrányban játszató ez a dekk így nem board clear mint egy galakrond deckben mint inkább hard removal., jól kombinálható [sylvanas]-al, Dirty Rat-el és Voidcaller-el, Replacement-ént gondolkodtam Dark Pact-en Corrupting Mist-en de Unstable Felbolt-on is és Unwilling Sacrifice-on. Meccseim 75+%-ában Skulking Geist megette :/ ezt a lapot.

Defile nehéz haszálni de ha összejön akor nagyon csúnyán elbánik 2 manából egy full boardal. Fontos lap, de cserélhető... természetesen másik board clear-re. csak jobbat nem találsz. szerintem.

Dirty Rat OTK és egyéb Combo deckek nagy ellenfele. 4 manánál gyakran kijátszom Doomsayer el... néha meg is szívom miatta... de ez a dekk képes gyakran több mint 60 dmg-et face-be és tovább harcolni. ha minden igaz ez az első drága lap. csarélhető igazából bármire, ha cserélném akkor a Deathlord, Demonic Project, Kabal Courier vagy Kanrethad Ebonlocke-ra esne a vállasztás... esetleg Plated Beetle Darkbomb vagy Drain Soul, továbbá Hecklebot is jó, azonban nehezebben kombózható doomsayer-el twisting netherrel meg lehetetlen

Doomsayer ... doom sayer... classic kártya... majdnem minden metában volt tier 1-2 pakli aminek része... csak kraftold le... azt meg a lelkedben kell érezned mikor kell kijátszanod :) avagy ellenfél függő, de jobbára early game kártya. agro ellen 7 hp healnek tekinthető vagy board clear ami egy az egybe megfosztja a tempótól az ellnfeled... ne félj soha még egy miniont kijátszani mellé, legjobb a Rat és a Void Caller, de bármelyik minionod beáldozható mellé, gyakran ez menti meg a démonaid/deathrattle-jeid a Polymorph-tól/Hex-től mivel az elnfél hagyja csak meghalni őket... replacemnt nem igazábol van... nem kötelező használni doomsayert de egyszerűen egy szuper kártya.

Expired Merchant Ho-Hoo it kezdődik a kedvenc részem... GREED! jóformán mindig arra törekszem hogy Spiritsinger Umbra-val játszam ki és N'Zothot négyszerezzem meg. Természetesen Bloodreaver Gul'dan is jó target, szuper kombó, de kicsit túlzás, szóval ne légy greedy mint én :). Replacemnt nehéz űgy, mivel nem drága így újra kraftolnám bármikor :) 

Gnomeferatu szeretem mer' cuki... viccet félretéve, otk és egyéb combo paklik második ellenfele. Epic lap... ha cserélném amiket patkánynál felsoroltam azok jutnának eszembe.

Zephrys the Great e mellé nem kell irnom semmit... 

Brann Bronzebeard midegyik battlecry minon mellé játszottam már ki de természetesen Kazakus/Antique Healbot a cél két op poti vagy 16hp + egy 2-4 "must clear" body? Hell yeah. természetesen a kis gnommal de még a patkánnyal is használható bizonyos dekkek ellen. Legtöbször megörzöm kézben legalább healbotig, de nyugottan tekinthető tauntnak is.... ami a spelleket is felfogja... még a hyper agro DH is cearelni fogja így mindenképpen van értéke. Egy a lényeg, ne legyél olyan greedy mint én és ne tartsd kézben ha úgy érzed túl sok lenne a face dmg ... csak tempózd ki. az elvesztett meccseim 50% a greed miatt van. Mire cserélném ha nem lenne?  Zola the Gorgon és/vagy Baleful Banker esetleg Tar Creeper, Overconfident Orc vagy Stonehill Defender 

Dark Skies angolosan... Super Important, Must have. ha nagyon nincs dust kraftolni... nem .. igazából semmit nem tudok ajánlani helyette.

Demonwrath ebben a metában egy egész jó board clear... főleg demon hunter early gameje ellen van bent, míg 2-3 éve a 2mana 2-3 volt a meta ma már a 2 mana 3-2. Gófrira vagy hellfire-re cserélném de agro ellen mindkettő lassú... sőt a helfire bántja Nemsy baba arcát.

Sense Demons egy egészséges laphúzás. Late game-ben gyakran hasztalan tud lenni. Ha nem tetszik akkor Kobold Librarian, ha van akkor talán Valdris Felgorge,

Bad Luck Albatross 2 Deck archetype-ot is tönkre tud tenni ez a kis lap, az egyik természetesen a Highlander, a másik pedig a Spell paklik. Ezentúl esélyt ad arra hogy lényegében "blank"-ot huzzon az ellenfél ami... szerintem OP. Okkal utált kártya. ha van rá lehetőség akkor Spiritsinger Umbra-val eldöntheti a játékot. 

Kazakus kell :) ha nem lenne nem ist udom mit csinálnék. Resurect priest ellen polimorfot ad curve-ön, agro ellen 1manás board cleart, ressurectelni tud erős deathrattle öket, de szükség szerint doom sayert is... kell ennél több? ha nincs ez a lapod hát sajnálom de nem sok jó replacement jut eszembe talán Kabal Courier vagy ha sok a priest akkor lehet Tinkmaster Overspark-al próbálnám ki a szerencsémet :) nem thetek róla szeretem a kis gnómot... gyakran az 5-5 dínó is jobb mint amit átváltoztatott. 

Shadowflame egy cserélhető bard clear... gyakran nehezen találom meg a hasznát de erős lap, ha cserélném akkor csak Gófrira (Lord Godfrey) cserélném... a probléma az hogy kell lent lenni egy relatíve, nagy támadású minionodnak, de olcsón olyanod nincs a power overwhelming meg csak helypazarlás lenne. A baj hogy amikor nem volt bent hiányzott... amikor bent van akkor meg képtelen vagyok életben tartani egy miniont a bordon vagy melléhúzni egy albatrost vagy void callert... legtöbször talán alextrasa ingyen sárkányával használtam ki.... talán.. vagy egy n'zoth kör után de az már super late game.

Spiritsinger Umbra elég fontos lap, de természetesen cserélhető, legtöbször arra használható hogy 4 N'zoth-od vagy Guldan-od legyen, főleg ha félsz a poli-tól és nem tudod megölni a saját Expired Merchant-odat. továbbá jól kombózható Sylvanas Windrunner-el és a Bad Luck Albatross. Mistress of Mixtures-el életeket menthet agro ellen, ezen túl mint brann ez is egy 4 életű taunt ami értékes spelleket is megfoghat amik így nem az arcodat bántják...  mire cserélném ha nem lenne? hát a brann-nél felsoroltak vagy Spellbreaker. esetleg Eater of Secrets vagy Kezan Mystic

Voidcaller fontos kártya, nem igazán replacelhető ebben a verzióban a Doomguard miatt Possessed Lackey gyenge és lassu, Skull of the Man'ari nem rosz de fölösleges ebbe a dekkbe ráadásul nagyon sok dekkben ott az Ooz vagy egyéb weapon removal. Doomguardot vagy Voidlord-ot célzod vele elsősorban.

Antique Healbot nagyon erős heal kártya.... nem cserélném de ha nincs és nem akarod kraftolni a Rotten Applebaum egy lehetőség helyette de  sokkal rosszab mivel silence wild-ban elég gyakori, nem beszélve egyéb hard removal-okról amik megakadályozzák a deathrattle effekt aktiválódását, továbbá a Fireball kikerüli a tauntodat. Ha sok az agro talán még Earthen Ring Farseer is szóba jöhet ha meg a metában épp kevés nagy miniont pakolnak ellenfeleid akkor a Siphon Soul is ami nem került a dekkbe relatív lassúsága miatt. Common lap.. csak kraftold le.

Doomguard Angolul you need to chees out this card, vagyis nem játszató ki csak úgy kézből. Probáltam Despicable Dreadlord-al a dekket, de a doomguard sokkal erősseb, ha nincs vagy Voidcaller-ed vagy Krul the Unshackled-őd akkor ez a kártya tuti cserés véleményme szerint. mint mondtam a Skull of the Man'ari hoz nem elég a démon... replacement: Despicable Dreadlord

Sludge Belcher régen is és ma is úgy gondolom ez az egyik legjobb taunt... ha nincs akkor Rotten Applebaum

Khartut Defender ... ez a hat manás Belcher...nagyon erős és 2x hal szóval N'zoth-al jó haverok. mivel standard kártya ezért nem is ajánlok replacementet.

Reno Jackson el se kezd építeni a dekket ha nincs... nem is tudom miért olvastad idáig ezt a zagyvaságot ha nincs.

Skulking Geist ... tökéletes arra hogy megegye a Plague of Flames-edet... ez is egy olyan kártya amit gyakran le akartam cserélni de aztán megette az elnfél negyed pakliját.... szóval nyugodtan cseréld ha szeretnéd valami hasonlo statú lényre de tudd hogy megeszi a következő meta lapokat: Consume Magic, Jade Idol, Living Roots, Ray of Frost, Evocation, Renew, Plague of Flames, Dark Pact és még sok mást is. jópár lapot fesoroltam korábban miket bírna el a dekk e helyére mehet bármelyik. Ami a legjobb lenne talán az az Unseen Saboteur hogy mégtöbb otk ellenes lap legyen mivel velük gyűlik meg a bajom leggyakrabban raza priest szinte megnyerhetetlen matchup, quest mage-ekről nem beszélve. Boompistol Bully  szuper rugók ellen... Kobold Stickyfinger is érdekes lap bár eltörpül az olcsóbb a dekbe jobban illő Gluttonous Ooze mellet. érted a lényeget? tech card Emperor Thaurissan jut eszembe vagy talán még esetleg Loatheb, de ha nálam is greedybb vagy akkor Carnivorous Cube is elfér... szoval további repacmentekért lásd 3. bekezdés

Sylvanas Windrunner szimplán mái napig egy erős lap. jó a synergy [pague of lames]-el, Spiritsinger Umbra-val és türhető synergy Shadowflame-el replacemnt? ááááh... emperor tharussian vagy a 3. bekezdésben felsoroltak.

Twisting Nether na mi ez a tánc? talán rumba? talán szamba? 

Dragonqueen Alexstrasza alias DQA....tempó... ingyen sárkányok... nem írok replacementet mivel: 1.) ingyen megszerezhető legendary volt, 2.) egy reno dekket akarsz csinálni. Ezentúl egyébként nem egy "must have" kártya mint sokan gondolják... elég lassú és fölösleges néhány matchupban. 

Voidlord egyszerűen szuper raunt bár általában nem akarsz rá 9 manát költeni, erőssen gondolkodom hogy kipróbálom a dekket Enhanced Dreadlord-al voidlord helyett, mivel ha netán gul'dan-t duplztam, a kicsi tauntok (Voidwalker) tönkretehetik a démon poolt

Krul the Unshackled szuper lap, kirak maga mellé egy 5dmg charger-t vagy egy hatalmas tauntot.... doomguardnál leírtam miért problémás ha nincs, replacementek Mal'GanisEnhanced Dreadlord

Bloodreaver Gul'dan és N'Zoth, the Corruptor a végén mindketőő win condition, nem kell elmagyaráznom miért... remélhetőleg játék végére valamelyikből már van 2 is.

Mulligan

Vs Aggro: Mistress of Mixtures, Dirty Rat, Doomsayer, Defile, Zephrys the Great, Reno Jackson,

Vs Hyper aggro: Mistress of Mixtures, Doomsayer, Defile, Zephrys the Great, Reno Jackson, Plague of Flames, Khartut Defender, Kazakus

Vs Highlander decks: Zephrys the Great, Kazakus, Bad Luck Albatross, Sense Demons

Vs Combo decks: Bad Luck Albatross, Kazakus, Sylvanas Windrunner, Dirty Rat, Plague of Flames, Brann Bronzebeard, Gnomeferatu

Vs Control  decks: Zephrys the Great, Sylvanas Windrunner, Twisting Nether, Krul the Unshackled, Bloodreaver Gul'dan, N'Zoth, the Corruptor, Spiritsinger Umbra, Expired Merchant, Plague of Flames, Voidcaller, Gnomeferatu

Vs Midrange decks: Kazakus, Defile, Bad Luck Albatross, Zephrys the Great, Antique Healbot, Voidcaller, Doomsayer, Plague of Flames, Gnomeferatu

Utószó

Nagyon sok tech card van a dekkben ami segít bizonyos matchupokban azonban másikakban csak egy dead draw. sokmindent lehet cserélgetni jobbbra balra és nem fogtam szűkszavúra magam hogy mi fér el minek a heylén... a jelenlegi metában elég túlélő voltam az agrokhoz, elég lassú a lassú control dekekhez, és elég szemét kártyát is raktam be combo dekkek ellen. A wild meta nagyon gyors és gyakori sifteken megy át szóval nyugodt szívvel cserélgethetők bizonyos lapok akár még  DQA is kicserélhető ha túl gyorrs a meta, mivel az egy value oriented lassú kártya így pl midrange/agro dh ellen jóformán hasztalan/túl nagy az rng hogy haszna legyen. highlander Warlock deck létezése óta tud alkalmazkodni a metához, ha nincs sikered a dekkel, akkor más tipus elln játszottál mint én. tanulj meg alkalmazkodni, és ne kösd soha az ebet a króhoz pl.: "minden mecsen legalább 2 nozottot játszok ki" vagy "túl értékes a DQA hogy kivegyem".

Én a meglévő lapjaimból ezt tudtam kifőzni sok sikerem volt vele de ami a legfontosabb élveztem a játékot. Ez a dekk lassu és tempó hátrányból játszol többnyire... ha gyors autopilot-olhato deck kell, gyors winekkel akkor ez nem neked való. tudnék ajánlani dekkeket de szitok szó nélkül nem tudom leírni őket. Továbbá nyugodtan kérdezz ha nincs valamelyik lapod és nem írtam csere lehetőséget rá azonban ha túl sok lapod nincs meg egyszerűbb teljesen másik dekket játszanod... ami hasonló de kihagyja a hilander formulát például a cube lock, vagy full démon lock, vagy galakrond loc... rengeteg lehetőséged van élvezhető control orientált warlockot játszanod.

Ez egy kiváló pakli!

7

Nemsy Necrofizzle Hearthstonerattyrat profilképe

rattyrat (Common)

Létrehozott paklik: 2

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 4 (Nagyszerű)

Leggyakoribb kaszt: Warlock

Warlock lapok

Név Mana Támadás Élet
Saviors of Uldum kiegészítőPlague of Flames x1 1
Knights of the Frozen Throne kiegészítőDefile x1 2
Saviors of Uldum kiegészítőExpired Merchant x1 2 2 1
Knights of the Frozen Throne kiegészítőGnomeferatu x1 2 2 3
Descent of Dragons kiegészítőDark Skies x1 3
Blackrock Mountain kaland módDemonwrath x1 3
Legacy szettSense Demons x1 3
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőKazakus x1 4 3 3
Legacy szettShadowflame x1 4
Curse of Naxxramas kaland módVoidcaller x1 4 3 4
Legacy szettDoomguard x1 5 5 7
Legacy szettTwisting Nether x1 8
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőKrul the Unshackled x1 9 7 9
Kobolds & Catacombs kiegészítőVoidlord x1 9 3 9
Knights of the Frozen Throne kiegészítőBloodreaver Gul'dan x1 10 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőMistress of Mixtures x1 1 2 2
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőDirty Rat x1 2 2 6
Legacy szettDoomsayer x1 2 0 7
Saviors of Uldum kiegészítőZephrys the Great x1 2 3 2
Descent of Dragons kiegészítőBad Luck Albatross x1 3 4 3
League of Explorers kaland módBrann Bronzebeard x1 3 2 4
Journey to Un'Goro kiegészítőSpiritsinger Umbra x1 4 3 4
Goblins vs Gnomes kiegészítőAntique Healbot x1 5 3 3
Curse of Naxxramas kaland módSludge Belcher x1 5 3 5
Saviors of Uldum kiegészítőKhartut Defender x1 6 3 4
League of Explorers kaland módReno Jackson x1 6 4 6
Knights of the Frozen Throne kiegészítőSkulking Geist x1 6 4 6
Legacy szettSylvanas Windrunner x1 6 5 5
Descent of Dragons kiegészítőDragonqueen Alexstrasza x1 9 8 8
Whispers of the Old Gods kiegészítőN'Zoth, the Corruptor x1 10 5 7

Még több Control Warlock pakli

#1

2020.06.17 12:27

Az én dekkem és fogalmam sincs miért ír törölt felhasználónak. így még a typokat se tudom kijavítani -.-

probléma megoldva

Szerkesztve: 2020.06.18 11:46

#2

2020.06.17 14:31 | Válasz: (#1) rattyrat (Common) hozzászólására

Kacsito profilképe

Kacsito (Legendary) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

 Hibátlan leírás azonnal +1, és Phoenix szerintem segithet debuggolni, hogy a neved alatt legyen.

This time for sure!

#3

2020.06.21 23:42

Öregapám profilképe

Öregapám (Premium) - Közösségépítő

BattleTag: Öregapám#2941

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Nem rossz a pakli, de én kicsit kevésnek találom a démonok számát a pakliban.

Öregapám

#4

2020.06.22 14:57 | Válasz: (#3) Öregapám (Premium) hozzászólására

Egyszerű az ügy Fel Lord Betrug-om nincs, Mal'Ganis sincs pedig az nagyon kéne... még nem vettem rá magam hogy wild legendaryt kraftojak :/. Aranasi Broodmother elférne valahol, gondolkozom hogy kiveszem Sylvanas Windrunner-t mert túl lassú és egyre kevesebb a big priest ellenfél... a heal meg mindig jól jön agro ellen, Jumbo Imp-hez kevés a démon a dekkben. Voidlordot cseréltem Enhanced Dreadlordra, mert tönkretszi az 1-3-aival a rez' poolt. Reno deck ezért félek bármből is kettőt berakni bár mivel van egy Sense Demons így igazából 1 dupe elférne. a maradék démonoknak meg nincs elég impact-je.

ja! és ha túl sok a démon akkor sokkal kissebb az esélye annak is hogy a Voidcaller Doomguardot vagy Enhanced Dreadlordot tegyen ki... ezért több dekkben is láttam olyat hogy Voidcaller-ből viszik a dupe-ot. Egyébként nem igazából volt probléma hogy ne hoztam volna ki a démonokat.

Valószínű ahogy körvonalazódik, hogy a létrán flejebb mik ellen játszok pár tech kártyától is megválok, de továbbra is rengeteg a kombó/higlander ellenfél és kevés a hyper agro amik ellen hasztalanok.

Szerkesztve: 2020.06.22 15:08

#5

2020.08.12 21:55

Törölt felhasználó

Én most váltottam renolockról cubera , dupla Doom, dupla dreadlord , dupla gnome , most az új 0 manás kártya ami vissza hozza két meghalt lényed és ha jó a szerencséd egymás után 4 szer rakod le a gnomot az kellemetlen tud lenni bárkinek :D plaguet meg csak a patkányhoz használom szinte

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás