FórumÁltalánosMerre Tart A Hs?

Merre Tart A Hs?

0

Beküldte: Vaskaktusz

Vaskaktusz profilképe

2018.10.12 16:25

Elég régi játékos vagyok. Az első szezon óta játszom, igaz változó intenzitással. Eleinte inkább az arénát favorizáltam (részben a lapkészletem korlátozottsága miatt is), de mára egyértelműen a construkted játék híve vagyok. Elég komoly lapkészletem van, de persze jópár lap hiányzik is a kollekcióból. A legend rank már  vagy 8-10 alkalommal összejött, de nem görcsölök rajta, ha valamelyik szezonban nem megy a játék/nincs időm/nem teszik a meta bőven jó a rank 5-is. Nem belőlem gazdagodott meg a Blizzard, de nem is vagyok free-top-play játékos. Eszem ágában nincs profi mesekártyássá válni, egész máshogy képzelem a karriert :). Ennyit magamról, de hogy miért fontos ez.

Mert valahogy most úgy érzem a Blizzard teljesen elfeledkezett a hozzám hasonló játékosokról. Ezen az oldoalon is azt látom, hogy sok hozzám hasonló régi játékos válik meg az accuntjátolól. Nem mernek érdemben hozzányúlni a ladderhez, a meglévő, rossz rendszert toldozgatják, foldozgatják. Vannak az új játékosoknak kedvező fejlesztések, vannak tényleg minőségi egy játékos tartalmak, de valahogy mintha pont azokkal a játékosokkal nem foglalkoznának, akikből élnek. Arról van szó, hogy azoknak a játékosoknak, akik már elérték a legend rankot és mondjuk nincsennek világbajnoki ambícióik :), túl sok mindent nem tartogat a jelenlegi ladder rendszer (igazából semmit). Különösen egy olyan megmerevedett kő-papír-olló metában, mint a jelenlegi. 20-30%-os esély mellett elkeserítő játszani, 70-80%-os győzelmi esély mellett nem kihívás nyerni. Pedig olyan egyszerű lenne ezen változtatni. És itt most nem csak a (ezúttal talán végleg) parkoló pályára tett tournament módra gondolok, számos más lehetőségük lenne.

1. Bo3/Bo5 játékmódok a játékon belül. Akár csak a legend rankon belül. Nem vélrtlen, hogy a versenyekre nem egy paklit kell vinni, és nem egy meccs dönt. Minnél több meccs dönt, minnél több psklival kell tudni játszani, annál inkább kijön, hogy ki a jobb játékos, ki ismeri jobban a metát, ki tud erösebb line-upot összetenni. Miért csak offline van ilyen? De most komolyan?

2. Értelmes browok, értelmezhető jutalmakért. Azt hidzem nem vsgyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a browok többsége hulladék. Ha belépési jutalom lenne a pakli, egyet se játszanék vele. Pedig nem kellene szükségszerüen így lennie. Ahelyett, hogy eltúloznák a random szerepét megtehetnék azt, hogy ebben a módban a játék szabályait írják át, minden hétvégén új és új metát teremtve ezzel. Szerintem a legjobb browlok egyértelműen azok voltak, amikben a pakliépítési szabályokat gondolták újra. A lehetőségek száma elvileg végtelen. Teljesen új metát eredményezne, ha teszem az 40 hp-ről indulnánk, vagy mondjuk 20-ról, ha minden kör kezdetén 2 lapot húznánk, vagy teszem azt bannolnák az összes legendás lapot. Baromi egyszerű lenne megcsinálni mégsem teszik. Tényleg a random player wins bullshit kell a casual játékosok miatt?

3. Ban rendszer. Minden szezon végén  minden játékos aki elér egy bizonyos szintet szavazhatna, hogy szerinte melyik kártyát, vagy kártyákat kellene kitiltani a rankedről a következő szezonban. A legtöbb szavazatot kapott 5-10 lapot a következő hónapban nem lehetne használni ranked meccseken. Ez egyrészt dinamikus metát eredményezne (mivel úgysem mindig ugyanazokat a lapokat tennénk ki), másrészt nem fordulhatna még egyszer elő, hogy egy Undertaker, vagy a Patches szinten eb@szott lap hónapokig (vagy több mint egy évig) mérgezze a metát.

Nem vagyok informatikus, de szerintem ezek egyikét sem lenne olyan nehéz megoldani. Mégsem teszik, pedig ezzel visszajáró, fizető vásárlókat veszítenek napról napra. Szerintetek miért? Várható valami fejlődés a competitiv online játék irányába, vagy reménytelen a team 5?

 

#1

2018.10.12 22:14

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Common) - Közösség segítő

Röviden, tömören: amíg a HS monopol helyzete fennáll, addig nem számítok radikális változásokra, marad a jól megszokott körforgás. Nem hiszem, hogy ezzel bármi újat írtam.

Nem ide tartozik: csak apróság ugyan, de ezen a héten sikerült egy picike győzelmet kiharcolnia a játékosoknak. A játék népszerűsége annyira lecsökkent több fronton is, hogy azt már egyszerűen a legjobb akarattal sem lehetett a szőnyeg alá söpörni, így a Team 5 mégis balanszolni fog, jövő hét hétfőn be is jelentik a nerfelt lapok listáját. (Mondjuk ez is valahol szomorú, hogy már ilyen kis dolgoknak is hogy tud örülni az ember.)

Szerkesztve: 2018.10.12 22:14

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

#2

2018.10.13 08:29

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

A kocsmai bunyókban én is nagy kihagyott ziccert látok hétről hétre. És igazából ez elszomorító és úgy ahogy van megkérdőjelezi a készítő csapat elhivatottságát. 

Ez a ban rendszer viszont rendelkezne a naaagy demokrácia hibájával. Pl ha egy lapot 49% akar bannolni egy másikat pedig 51% akkor végül akárhogy is lesz jó sok elégedetlen jatékos maradna. És ugyanez igaz akkor is ha 5-6 káryta közt oszlanának szét a szavazatok. Arrról nem is beszélve, hogy ha valaki belekezd a játékba és esetleg pénzt (vagy akár csak időt) fektet bele, hogy egy meta decket létrehozzon és annak a kulcs lapját bannolnák, joggal érezhetné magát becsapva. De hát ez ugye megint annak a következménye, hogy drága a játék, túl sok a drága kártya. Illetve egyszerűen nem kellene ilyen broken lapokat kiadni mint pl a Juicy Psychmelon. Ehhez képest egy kellemes masszázs volt anno az Ice Block ellen játszani. 

#3

2018.10.15 05:05

Gus Bohóc profilképe

Gus Bohóc (Hall of Fame) - Közösségépítő

BattleTag: Gustheclown#2735

Pro játékos

Én is kifejteném a véleményemet, bár már nem játszom a hs-el. Néha felnézek ide az oldalra, 3 évig mégiscsak tevékenykedtem.

A játéknak van egy nagy hibája, ami a ranked módot végig kíséri. Az pedig a monoton egyhangúság. Nem pont a meccsekre gondolok itt, hanem maga a játékszabályok mindig ugyanazon a vonalon futnak végig. Lehetnének a meccs elején amolyan befolyásoló tényezők, mint ahogy azt már előttem is leírták, hogy most 40hp-ról kezd minden játékos. Vagy az az ötlet is nagyon jó, hogy a játékosok szavazatai alapján a következő hónapban egy-két lap kikerülne, pihenne. Ezek olyan változást hoznának a játékba, amik kevesebb monotonitást eredményeznének. Valamint  a játékosokat is megmozgatná és felspanolná, hogy ők is beleszólhatnak úgymond a játék hovatovábbjába. Továbbá több játékmód lehetne, annyi mindennel színesebbé lehetne tenni ezt a kártyajátékot...

Talán még ma is játszanék vele, ha nem is olyan sűrűn. Én igazság szerint meguntam. Pontosan amiatt, hogy minden ugyanaz, csak a kártyák másak. Na meg nem is egy olcsó játék... aki minden lappal szeretne játszani (ami ér is valamit) és persze nincs ideje arénázásból kifarmolni az aranyat, annak bele kell nyúlni a zsebébe. Utólag már bánom, hogy ennyit ráköltöttem, de igazából a belefektetett pénzért cserébe elszórakoztam, elbohóckodtam. Ezen már kár rinyálni. Számomra a hs nem is csak egy játék volt, hanem egy olyan hobbi, inkább már megszokás, minthogy pl megiszok egy kávét. Ami meg kell hozzá: hogy nyugodtan tudj vele játszani és csak a meccsre koncentrálni, kikapcsolódni. Na nekem ez már nem ment, de ez egyéni probléma, nem a játék hibája volt. Kissé elkalandoztam. Hát meg hogy fel tudott cseszni  a rossz lapjárás, a random miatti vereség, persze jópofa dolog ez, de szerintem kissé túltolták ezt. Én igazából többet kártyajátékokkal nem fogok játszani, talán a hs nincs más se kell, nem tudom, nekem per pillanat  a tököm tele lenne, ha az ellenfélre várnom kéne, míg gondolkodik, aztán égne a kötele, hát ez már valahogy nem az én világom. Az se igazán villanyozott fel az utolsó hónapokban, hogy a pályán található bizbaszokkal bügyürészhetek unaloműzés gyanánt. Na de eleget pofáztam már szerintem, túl sokat is, megyek, nem rontom tovább itt a levegőt. A legjobbakat nektek, bocs a sok szövegelésért, további kellemes kártyázást nektek, pacsi cső mindenkinek pápá csáó sziasztok!

Szerkesztve: 2018.10.15 05:08

#4

2018.10.24 21:19

Öregapám profilképe

Öregapám (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Öregapám#2941

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Sokmindenen lehet rágódni. ahogy én látom: panaszkodnak a kezdők? minden kezdet nehéz. Ott kezdődött el minden, hogy bevezették a standardot. És túl sok lapot adnak ki kiegenként, sok a használhatatlan, és egyre nagyobb a katyvasz. saját magukkal is kitolnak, mert egyre nagyobb a kombinációs lehetőség.= több munka.

 

fél szemmel azért ránéznek a wildre, de nem eléggé. látszik is a paklikon több pakkli van 70 % plusz, míg standardban 60 % körül mozognak a legjobbak.

azért nem is rendeznek semmit wildre.

Hamarosan jön megint egy új év, kirotál megint pár kieg, és mi marad standardban? lerágott csont

A mostani nerfen is lehet látni, lenerfelik a 3 "legerősebb" lapot, de ezis olyan mint a sárkány, ha levágják a fejét 2 nő ki belőle. Tehát ha lenerfelnek lapokat, amik nem önmagukban erősek, hanem a körülöttük lévő lapoktól, újabb lapok kerülnek az élre, és ez így menne a végtelenségig. szóval ezért bánnak finoman a nerfekkel. rengeteg lapot le lehetne még nerfelni, de szerintem a játszhatatlanokon is kéne buffolni, aktualizálni. De a biznisz miatt nem teszik.

De. hamarosan jön egy új kieg. Ha olyan lesz mint a Boomsday, akkor majd senki sem vesz pakkokat, mert azt a pár lapot ami majd kelleni fog, még a kezdők is le tudják majd gyártani. Szóval nem egyszerű a helyzet a Hs házatáján.

Látszik az is, nem jó a legend lapok leosztása a kiegkor. Régebben 1 kaszt jött, és a többi neutral. Nagyobb volt a lehetőség ami beépülhetett bármelyik kasztba.

Túl sok használatlan legend jön, de ennek is van előnye, dust lehet belőle. De senkinek nem ez a jó.

Kíváncsian várom mi lesz hamarosan, milyen válaszok jönnek a kilépésekre. És ha már azt látjuk, hogy elkezdenek fejetlenül variálni a játékban, az már régen rossz.

Hirtelen ennyi. Ha valaki még frankón átlátja a dolgokat, visszamenőleg és ami kihatással lehet a jövőre, annak szívesen olvasnám a véleményét, próféciáit. :)

Öregapám

#5

2018.11.21 17:56

EGYEDI_GYEREK profilképe

EGYEDI_GYEREK (Common)

BattleTag: EGYEDIGYEREK#2730

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Én Naxx. első hete óta játszok kisebb-nagyobb kihagyásokkal. (Most is épp egy ilyen 2 hónapos pihi után próbálom magam visszaszoktatni a játékhoz.)

Ami a legfeltűnőbb számomra, hogy régebben jobb volt, az egyértelműen a Legendary lapok kiosztása. Régen jött egy kiegészítő, minden kaszt kapott egy Legendary lapot, meg jött még vagy 10 Neutral, amik közül jópár köré tudott építeni valamit bármelyik hős. Emlékszem, alig voltak lapjaim kezdőként, aztán egyszer kinyitottam életem első néhány Legendary lapját és azonnal beraktam minden kis Basic paklimba. Ettől már jelentősen nőtt a győzelmi arányom bármilyen hőssel, Rank20-18 stb. is érezhetően könnyebb lett. (Persze semmi metáról meg hasonlóról még csak nem is hallottam, nem mintha most jobban érdekelne :D )

Most meg ha nincs végtelen Dustod, akkor válasz ki egy hőst, gyárts hozzá egy paklit, ami pár hónapig meta, aztán játszál vele, amíg el nem hányod magad tőle. Vagy lehet egy csomó 80-90%-ban teljes paklid, mint nekem, mert nem bírok 5 meccset sem menni egymás után ugyan azzal, mert megunom, úgyhogy amiből csak 1-2 lap hiányzik, azt én már kész paklinak kiáltom ki. :D

A másik gond nyilván az árak. Bár én 1Ft-ot nem költöttem még a játékra (szerencsére),de addig nem is fogok, amíg ennyi pénzt ér egy hülye hősportré meg ilyen kis semmiségek is, nemhogy 50 pack meg stb.

Az is lehet probléma, hogy az új lapok között 10/9 ugyan az, mint egy régebbi, csak felerősítve/másképp leírva, a maradék egy meg valami ,,metadöntő brutál OP OMG miez gyááá" khmm... akármi.

Egyébként ebben a játékban továbbra is végtelen potenciál van, csak kellenek valakik, akik ezt ki is tudják használni, mert ez így nem lesz tartós.

Szerkesztve: 2018.11.21 18:02

#6

2018.11.22 15:16 | Válasz: (#5) EGYEDI_GYEREK (Common) hozzászólására

Teljesen egyetértek!

Régen, tényleg az volt, hogy ha bontott valaki egy használható legendet, minden paklijában szerepet kapott. Akár Baron Geddon akár Carnie, egy Onyxia stb. ( Nekem az első legendem legalább 20-25. nyitásra lett meg, majd szívinfarktust kaptam annak az Ysérának. :D ). Teljesen fun volt hogy szinte mindegyik ellenfeled más és más deckel jött ellened. Akinek megvolt a Ragnaros az nagyon brutálnak számított már, kuporgattam is érte a dustot (Tiriont nyitottam 2-ra olyan kb 45-50. paklira :P ) Ezekkel csak az volt a probléma, ha priest jött ellened, ellopta,  vagy bedarálta. Divatos volt a 3/2-es knife juggler meg a 2 manás unleash a huntinél. Talán az egyedüli időszak volt mikor a kontrol palával leverhetted a warriort..

Egy szó mint száz, megvolt annak az időszaknak a maga varázsa, most már viszont ott tartunk hogy, Sültkrumpli2500 pár hetes játék után kinézi az aktuális legolcsóbb és leghatékonyabb metapaklit, betör mindent a győzelem érdekében, és ha van kis esze és hosszú üres órái, akkor pik-pak feljut a ranglétrán és menősködhet hogy a házigyártott egyéni alkotása az átlagjátékos fölé kerekedett.

Sajnálatos, de ha így halad tovább, minden kiegészítőnél ugyan az lesz a téma. Jön a sok szemét lap, és néhány hasznos, ahogy az előbb említetted, a hasztalanból dust lesz, így le lehet majd kraftolni azt a néhány jót és a meglévő pakliba kicserélgetni amit lehet. Ki lehet nézni néhány fanatikusnak a friss meta pakliját és ha van dustod legyártod. ---Persze ez a győzelem és sikerorientált játékosok eszméje (akik még akkor is folytatják ha remegnek az idegtől mert rossz szériájuk van, netán csapkodnak,ordibálnak tornek zúznak), nem pedig a játszunk egy jót, ötletes és változatos paklikkal, tele meglepetésekkel. Az utóbbi nyitott a használható nem trash, de mégis kreatív paklikra, megpróbál teret adni a kevésbé használatos mégis mulattató kártyáknak.

 

#7

2018.11.22 16:28

Casualplayer profilképe

Casualplayer (Premium) - Közösségépítő

Azért voltak azokban a régi szép időkben keserű dolgok is. Nekem az első három bontott legendásom Velen volt és az qrwára nem volt jó sehova sem. Annyit tudodtt, hogy a kilencedik körben 4-et gyógyíthattam magamon vagy egy minionomon a hero powerrel... és Millhouse-ra sem kellett sokat várnom, Blackrockban vagy Naxxban tényleg sokoldalú lapok voltak de akkoriban is volt egy Undertaker baki ugyebár.

És ma egyáltalán nem kell heteket jatszani azért, hogy össze tudd rakni az odd palát. Mióta van ez a rank 50 dolog mire felérsz rank 25-re már össze tudod rakni azt a paklit vagy a zoo lockot és az pár nap. Azt pedig még nem is mondtam, hogy addig nyitnak a játékosok új accot amíg a megfelelő legendást nem kapják ingyér. 

De ezért ilyen népszerű ez a játék. Én úgy vagyok ezzel, hogy van nekem a rugó amivel szeretek jatszani és amíg abban megtalálom a szórakozásom addig elvagyok ma is. Persze bosszantó a sok nyitott shit legendás a gyűjteményben de ezzel nem tudok mit kezdeni... anno 90-100 pakliból bonottál ki 2 shit legendást ma pedig 30-ból. Aki pedig a múltba kívánkozik annak nagyjábol ma is adott a wild. N’Zoth, Rénó vagy Ragnaros ma is egy-egy jó lap. Csak új körítést kapnak. 

Egyébként én bizakodó vagyok. Meglepő milyen jópofa lapok jönnek majd az új kieggel és ugye még nem is láttunk mindent. Az már más kérdés, hogy az irány amerre tart a játék (mana csalás) nekem egyáltalán nem tetszik de megpróbálok majd igazodni hozzá és keresni egy nekem tetsző variációt. Szerencsém, hogy megtaláltam anno ezt az oldalt és itt felnyitották a szemem, hogy egy jól megépített rugó pakli mennyire fun. (köszi Maxxis és Bence) 

#8

2018.11.22 19:21

Igazából itt játékmetafizikai hibák a legnagyobbak. Eredetileg egy kártya ritkasága nem a kombóaffinitását mutatta, hanem a különlegességét, helyzetkreációját. Nézzük meg az elsőt. A gyakori lapok teljesen általános dolgokat művelnek, mint pl taunt vagy semmit. A ritka és az epikus pedig még kreatívabbak. A legendás egyenesen kiszámíthatatlan, logikátlan dolgokat mível, aminek nincs értelme, és kombóaffinitása sem. Akkor mi a fészkes fenének jó?

A válasz a helyzetkreációban rejlik. A helyzetkreáció azt jelenti, hogy a kártya huzamosabb időre egy bizonyos irányba indítja a játékot. Példa erre Vásárherceg Gallywinx, de Geddon báró, Túlpislákoló bádogos is ezt tették. A játékosok egy időre máshogy játszanak, mást vesznek figyelembe, gyakorlatilag létrehoznak egy kocsmai verekedést! Régen a játékosok játékot teremtettek, amiben közösen dolgoztak, ma kombót fabrikálnak és magukkal játszanak, az ellenfél akadály. Erre a mai develóper azt gondolná, hogy a játékos megcsinálja a pakliját egy helyzet köré, és kártyái abban a saját közegben mészárolnak, de ez lehetetlen, mert a helyzetek random mondon generálódnak!! Ez a legjobb az egészben! Változnak a szabályok! Minden játék sok-sok játék lehtősége, az ellenfél a barátod!

Nem kívánom azonban idealizálni a múltat, de Szókratészig az emberek tudták ezt, azóta elfelejtették, és azóta folyamatos romlás van. Az országot bűn árasztja el, és ez határtalan, határtalan.

Nem értem miért szomorkodunk a kandallókő entrópiáján. A develóperek direkt felejtették el a hagyományt, szegények csak pénzt akarnak. Ki nem? Most hibáztassuk őket mert logikusan cselekszenek? A semmiből nem lehet üzemanyagot venni a szerver működtetésére, és ki fizeti a munkást, aki rakja a szenet?

#9

2018.11.24 22:23 | Válasz: (#7) Casualplayer (Premium) hozzászólására

Velen és Millhouse, huuuh abban az időben meg még nem is volt feltámasztás, a Millhouse-t egyedül a régi Even Palába láttam de az se akkor történt. Bad luck. (tényleg mit szólhatott volna egy olyan játékos akinek az első 3 Nat,Cho,Millhouse xD)

De amúgy ez pozitívan hat az új érdeklődőknek hogy viszonylag hamar felfejlődhetnek, ilyen-olyan jutalmakkal . Talán a mostani lapáradatnál így is van rendjén. Mondjuk utána ha ki akar próbálni az illető más paklit sokat kell játszania.

Durva, de én pont próbálok minden hírt kerülni az új kiegekről, csak azért hogy, mikor megjelenik teljesen frissnek hasson az egész. :) ( mintha egy filmet meg akarnál nézni ,de úgy hogy egy trailert se néztél meg, egy kritikát se olvastál el, nehogy lelődd a poént, vagy befolyásoljon )

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás