FORUMÁltalánosMerre Tart A Hs?

Merre Tart A Hs?

2

Beküldte: Vaskaktusz

Vaskaktusz profilképe

2018.10.12 16:25

Elég régi játékos vagyok. Az első szezon óta játszom, igaz változó intenzitással. Eleinte inkább az arénát favorizáltam (részben a lapkészletem korlátozottsága miatt is), de mára egyértelműen a construkted játék híve vagyok. Elég komoly lapkészletem van, de persze jópár lap hiányzik is a kollekcióból. A legend rank már  vagy 8-10 alkalommal összejött, de nem görcsölök rajta, ha valamelyik szezonban nem megy a játék/nincs időm/nem teszik a meta bőven jó a rank 5-is. Nem belőlem gazdagodott meg a Blizzard, de nem is vagyok free-top-play játékos. Eszem ágában nincs profi mesekártyássá válni, egész máshogy képzelem a karriert :). Ennyit magamról, de hogy miért fontos ez.

Mert valahogy most úgy érzem a Blizzard teljesen elfeledkezett a hozzám hasonló játékosokról. Ezen az oldoalon is azt látom, hogy sok hozzám hasonló régi játékos válik meg az accuntjátolól. Nem mernek érdemben hozzányúlni a ladderhez, a meglévő, rossz rendszert toldozgatják, foldozgatják. Vannak az új játékosoknak kedvező fejlesztések, vannak tényleg minőségi egy játékos tartalmak, de valahogy mintha pont azokkal a játékosokkal nem foglalkoznának, akikből élnek. Arról van szó, hogy azoknak a játékosoknak, akik már elérték a legend rankot és mondjuk nincsennek világbajnoki ambícióik :), túl sok mindent nem tartogat a jelenlegi ladder rendszer (igazából semmit). Különösen egy olyan megmerevedett kő-papír-olló metában, mint a jelenlegi. 20-30%-os esély mellett elkeserítő játszani, 70-80%-os győzelmi esély mellett nem kihívás nyerni. Pedig olyan egyszerű lenne ezen változtatni. És itt most nem csak a (ezúttal talán végleg) parkoló pályára tett tournament módra gondolok, számos más lehetőségük lenne.

1. Bo3/Bo5 játékmódok a játékon belül. Akár csak a legend rankon belül. Nem vélrtlen, hogy a versenyekre nem egy paklit kell vinni, és nem egy meccs dönt. Minnél több meccs dönt, minnél több psklival kell tudni játszani, annál inkább kijön, hogy ki a jobb játékos, ki ismeri jobban a metát, ki tud erösebb line-upot összetenni. Miért csak offline van ilyen? De most komolyan?

2. Értelmes browok, értelmezhető jutalmakért. Azt hidzem nem vsgyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a browok többsége hulladék. Ha belépési jutalom lenne a pakli, egyet se játszanék vele. Pedig nem kellene szükségszerüen így lennie. Ahelyett, hogy eltúloznák a random szerepét megtehetnék azt, hogy ebben a módban a játék szabályait írják át, minden hétvégén új és új metát teremtve ezzel. Szerintem a legjobb browlok egyértelműen azok voltak, amikben a pakliépítési szabályokat gondolták újra. A lehetőségek száma elvileg végtelen. Teljesen új metát eredményezne, ha teszem az 40 hp-ről indulnánk, vagy mondjuk 20-ról, ha minden kör kezdetén 2 lapot húznánk, vagy teszem azt bannolnák az összes legendás lapot. Baromi egyszerű lenne megcsinálni mégsem teszik. Tényleg a random player wins bullshit kell a casual játékosok miatt?

3. Ban rendszer. Minden szezon végén  minden játékos aki elér egy bizonyos szintet szavazhatna, hogy szerinte melyik kártyát, vagy kártyákat kellene kitiltani a rankedről a következő szezonban. A legtöbb szavazatot kapott 5-10 lapot a következő hónapban nem lehetne használni ranked meccseken. Ez egyrészt dinamikus metát eredményezne (mivel úgysem mindig ugyanazokat a lapokat tennénk ki), másrészt nem fordulhatna még egyszer elő, hogy egy Undertaker, vagy a Patches szinten eb@szott lap hónapokig (vagy több mint egy évig) mérgezze a metát.

Nem vagyok informatikus, de szerintem ezek egyikét sem lenne olyan nehéz megoldani. Mégsem teszik, pedig ezzel visszajáró, fizető vásárlókat veszítenek napról napra. Szerintetek miért? Várható valami fejlődés a competitiv online játék irányába, vagy reménytelen a team 5?

 

#1

Dátum: 2018.10.12 22:14

VaBeZ profilképe

Név: VaBeZ (Common) - Közösség segítő

Röviden, tömören: amíg a HS monopol helyzete fennáll, addig nem számítok radikális változásokra, marad a jól megszokott körforgás. Nem hiszem, hogy ezzel bármi újat írtam.

Nem ide tartozik: csak apróság ugyan, de ezen a héten sikerült egy picike győzelmet kiharcolnia a játékosoknak. A játék népszerűsége annyira lecsökkent több fronton is, hogy azt már egyszerűen a legjobb akarattal sem lehetett a szőnyeg alá söpörni, így a Team 5 mégis balanszolni fog, jövő hét hétfőn be is jelentik a nerfelt lapok listáját. (Mondjuk ez is valahol szomorú, hogy már ilyen kis dolgoknak is hogy tud örülni az ember.)

Szerkesztve: 2018.10.12 22:14

#2

Dátum: 2018.10.13 08:29

Casualplayer profilképe

Név: Casualplayer (Epic) - Közösségépítő

A kocsmai bunyókban én is nagy kihagyott ziccert látok hétről hétre. És igazából ez elszomorító és úgy ahogy van megkérdőjelezi a készítő csapat elhivatottságát. 

Ez a ban rendszer viszont rendelkezne a naaagy demokrácia hibájával. Pl ha egy lapot 49% akar bannolni egy másikat pedig 51% akkor végül akárhogy is lesz jó sok elégedetlen jatékos maradna. És ugyanez igaz akkor is ha 5-6 káryta közt oszlanának szét a szavazatok. Arrról nem is beszélve, hogy ha valaki belekezd a játékba és esetleg pénzt (vagy akár csak időt) fektet bele, hogy egy meta decket létrehozzon és annak a kulcs lapját bannolnák, joggal érezhetné magát becsapva. De hát ez ugye megint annak a következménye, hogy drága a játék, túl sok a drága kártya. Illetve egyszerűen nem kellene ilyen broken lapokat kiadni mint pl a Juicy Psychmelon. Ehhez képest egy kellemes masszázs volt anno az Ice Block ellen játszani. 

#3

Dátum: 2018.10.15 05:05

Gus Bohóc profilképe

Név: Gus Bohóc (Hall of Fame) - Közösségépítő

BattleTag: Gustheclown#2735

Pro játékos

Én is kifejteném a véleményemet, bár már nem játszom a hs-el. Néha felnézek ide az oldalra, 3 évig mégiscsak tevékenykedtem.

A játéknak van egy nagy hibája, ami a ranked módot végig kíséri. Az pedig a monoton egyhangúság. Nem pont a meccsekre gondolok itt, hanem maga a játékszabályok mindig ugyanazon a vonalon futnak végig. Lehetnének a meccs elején amolyan befolyásoló tényezők, mint ahogy azt már előttem is leírták, hogy most 40hp-ról kezd minden játékos. Vagy az az ötlet is nagyon jó, hogy a játékosok szavazatai alapján a következő hónapban egy-két lap kikerülne, pihenne. Ezek olyan változást hoznának a játékba, amik kevesebb monotonitást eredményeznének. Valamint  a játékosokat is megmozgatná és felspanolná, hogy ők is beleszólhatnak úgymond a játék hovatovábbjába. Továbbá több játékmód lehetne, annyi mindennel színesebbé lehetne tenni ezt a kártyajátékot...

Talán még ma is játszanék vele, ha nem is olyan sűrűn. Én igazság szerint meguntam. Pontosan amiatt, hogy minden ugyanaz, csak a kártyák másak. Na meg nem is egy olcsó játék... aki minden lappal szeretne játszani (ami ér is valamit) és persze nincs ideje arénázásból kifarmolni az aranyat, annak bele kell nyúlni a zsebébe. Utólag már bánom, hogy ennyit ráköltöttem, de igazából a belefektetett pénzért cserébe elszórakoztam, elbohóckodtam. Ezen már kár rinyálni. Számomra a hs nem is csak egy játék volt, hanem egy olyan hobbi, inkább már megszokás, minthogy pl megiszok egy kávét. Ami meg kell hozzá: hogy nyugodtan tudj vele játszani és csak a meccsre koncentrálni, kikapcsolódni. Na nekem ez már nem ment, de ez egyéni probléma, nem a játék hibája volt. Kissé elkalandoztam. Hát meg hogy fel tudott cseszni  a rossz lapjárás, a random miatti vereség, persze jópofa dolog ez, de szerintem kissé túltolták ezt. Én igazából többet kártyajátékokkal nem fogok játszani, talán a hs nincs más se kell, nem tudom, nekem per pillanat  a tököm tele lenne, ha az ellenfélre várnom kéne, míg gondolkodik, aztán égne a kötele, hát ez már valahogy nem az én világom. Az se igazán villanyozott fel az utolsó hónapokban, hogy a pályán található bizbaszokkal bügyürészhetek unaloműzés gyanánt. Na de eleget pofáztam már szerintem, túl sokat is, megyek, nem rontom tovább itt a levegőt. A legjobbakat nektek, bocs a sok szövegelésért, további kellemes kártyázást nektek, pacsi cső mindenkinek pápá csáó sziasztok!

Szerkesztve: 2018.10.15 05:08

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás