HírekIsmerd és használd: Alexstrasza

Ismerd és használd: Alexstrasza

Borovi Bence | 2014.02.15 17:50
348

alexstrasza hearthstone kártya

A mai cikkünk egy picit eltér a szokásostól, hiszen nemcsak a történetét írjuk le a kártyának, hanem a használatáról is olvashattok.

A sárkányok nagyon fontos szerepet töltenek be a Warcraft történetében, ezért a Hearthstone-ból sem maradhattak ki. A kártyákon is olvasható a 'dragon' felirat ezzel is jelképezve fontosságukat, habár nem működnek úgy együtt, mint a Murloc-ok.

Alexstrasza battlecry-a az egyik hős életét 15-re módosítja. Ez nagyon hasznos, sőt életmentő is tud lenni, ha például a következő körben megölne az ellenfél, akkor a hősöd életét visszaállíthatod 15-re, így megnyerheted a meccset. Továbbá nagy előnyt is szerezhetsz vele, ha az ellenfél magas életét lecsökkented 15-re. Te választhatod ki, hogy az ellenfél hősének az életét állítod 15-re, vagy a sajátodat.

Alexstrasza, a sárkányok királynője és az élet őrzője! Ő az egyike az öt sárkánynak, melyeket a titánok választottak ki és felhatalmazták őket a Pantheon - a titánok legfőbb tanácsa, ők formálták a világokat és figyelték őket - erejére, hogy uralkodhassanak és figyelhessék Azeroth-ot és annak lakóit.

A titánok tanácsa

A titánok legfőbb tanácsa - a Pantheon

Az öt sárkányaspektus: Alexstrasza (vörös sárkányfaj), Nozdormu (bronz sárkányfaj), Malygos (kék sárkányfaj), Neltharion (fekete sárkányfaj) és Ysera (zöld sárkányfaj).

Továbbá a titánok őt választották minden sárkány királynőjévé is!

Habár ezáltal ő lett az egyik legerősebb sárkány, nem ő volt a legidősebb, hiszen egykori tanítója Tyranastrasz több száz, ha nem ezer évvel idősebb volt Alexstraszánál. A sárkányok királynője és a többi sárkányaspektus mind Galakrond őssárkány (proto-drake) utódai.

Régen az aspektusok is őssárkányok voltak, akik együtt harcoltak a vérszomjas Galakrond - a sárkányok apja - ellen. Alexstrasza, testvére Dralad és húga Ysera maradt csak életben a harc után. Ysera törékeny és beteg volt, ezért Alexstrasza vigyázott rá.

Galakrond őssárkány

A sárkányok, mielőtt aspektusok lettek volna, szemben állnak Galakrond-dal

Amikor a testvére eltűnt, keresése közben találkozott Malygos-szal. Vad őssárkányok támadták meg őket, és ugyan legyőzték a sárkányokat, de Alexstrasza testvérét már holtan találták.

Az Ősök háborúja (War of the Ancients) idején Alexstrasza, húga Ysera és Nozdormu a lángoló légió (Burning Legion) démonai ellen harcoltak. Neltharion a Dragon Soul használatát javasolta a démonok ellen, amibe a többi sárkány beleegyezett. Közben kiderült, hogy Neltharion (ismertebb nevén Deathwing) már teljesen megőrült - az Old God-ok hangjaitól - és a Dragon Soul-t a sárkányok ellen fordította. Képes volt a többi sárkány irányítására is - kivéve a kékeket, ezért a többségüket megölte, megőrjítve ezzel Malygos-t. Később Malfurion sikeresen ellopta a Dragon Soul-t Deathwingtől, amire Alexstrasza, Ysera és Nozdormu egy olyan védővarázslatot tett, ami megakadályozta, hogy egy sárkány a birtokába vehesse. Ezután pedig elrejtették.

A háború után a három sárkány a Végtelenség forrását (Well of Eternity) használta, hogy a háború sújtotta zónát meggyógyítsák egy mágikus makkal, melyet G'Hanir-ról, az Anya Fáról (Mother Tree) szedtek és az új Hyjal-i forrásba ültették. A makkból egy új fa nőtt, mely Azeroth eredeti Világ Fája (World Tree) lett és Nordrassil-nak nevezték el. 

A második háború eljöveteléig Alexstrasza és társai békében élhettek. Tízezer év után elkezdődött a második háború, amikor a Dragon Soul az orkok kezébe került és egy warlock, Nekros tudta használni a talizmánt és pár hét után sikerült elkapniuk Alexstraszát és társait, beleértve Tyranastrasz-t is. A sárkányok királynője végignézte, ahogy megölik a többi sárkányt, továbbá az orkok folyamatos szaporodásra kényszerítették Alexstraszát, aki ugyan megpróbált ellenállni, de ezért elpusztították a tojásait, ami számára olyan fájdalommal járt, amilyet senki másnak nem tudnának okozni, hiszen ő az élet aspektusa.

Alexstrasza

Alexstrasza

Később a Grim Batol-i csatában Nekros menekítette foglyait, de Deathwing és a többi fekete sárkány rájuk támadt, akik Tyranastrasz-t megölték, de Alexstrasza szabad lett és egészében lenyelte Nekros-t, aki fogságban tartotta és kínozta őt.

Alexstrasza csatlakozott a további aspektusokhoz - Nozdormu, Malygos és Ysera-hoz. Ezután egy mágus, Rhonin elpusztította a Dragon Soul-t és Deathwing súlyos sérülésekkel elmenekült.

További történet a World of Warcraft-ban folytatódik a Wrath of the Lich King idején:

Malygos háborút indított az összes halandó mágus ellen. Ebben az időben Alexstrasza és a többi sárkány a Wyrmest Accord-ba költözött, ami Northrend-en található, ahol az Undead-ek elleni harcokban is részt vettek.

Wyrmest Accord

Wyrmest Accord, a sárkányok "otthona"

A nexusi háborúban a sárkányok és a Kirin Tor mágusai legyőzték Malygos-t.

Malygos:

Malygos

Malygos, a kék sárkány (a Nexus mellett)

World of Warcraft Cataclysm-ben:

Nyilván sokan tudjátok, hogy a World of Warcraft: Cataclysm kiegészítőjében visszatért Deathwing ezzel hatalmas pusztítást okozva Azeroth-on.

Deathwing

Deathwing pusztítása Stormwind-ben, az emberek fővárosában

Twilight Highlands-ben Alexstrasza összecsapott Deathwing-gel, a harcban nagyon súlyos sérüléseket szerzett és egy barátjának, Calen-nek köszönheti – aki szintén egy sárkány -, hogy el tudott menekülni.

Videó a harcról:

Deathwing legyőzéséhez vissza kellett menni tízezer évet az időben, hogy megszerezzük a Dragon Soul-t, mivel a jelenlegi idősíkban el van pusztítva. Végül Thrall használta a Dragon Soul-t Deathwing megöléséhez, ahol jelen voltak a megmaradt aspektusok, Alexstrasza, Ysera és Nozdormu is.

Deathwing elpusztítása után Alexstrasza azt mondta, hogy ők, az aspektusok evvel beteljesítették feladatukat és nincs már rájuk szükség, a halandók hajnala virrad... Ez majd kiderül, de ez már a Warcraft jövője.

Deathwing halála

A képen (balról jobbra): Kalecgos, Ysera, Alexstrasza, Nozdormu és velük szembe Thrall és a felesége Aggra

A sárkányoknak emberi alakjuk is van (ahogyan a fenti kép is bizonyítja), íme, egy kép Alexstraszáról és Krasus-ról:

Alexstrasza és Krasus

Alexstrasza és Krasus, két vörös sárkány emberi alakban

Alexstrasza a Hearthstone-ban 9 manába kerül, 8 támadása és 8 élete van.

A kártya hátulján ez olvasható: "Alexstrasza the Life-Binder brings life and hope to everyone.  Except Deathwing.  And Malygos.  And Nekros."

Tehát Alexstrasza az Élet Őrzője életet és reményt ad mindenkinek. Kivéve Deathwing-et. És Malygos-t. És Nekros-t.

Így már egyértelmű, hogy nekik miért nem. Deathwing volt a legnagyobb ellenfele és hatalmas veszélyt jelentett egész Azeroth-ra, Malygos is ellene fordult és a varázslók ellen és Nekros volt az az ork akit egészben lenyelt, mert fogságba tartotta őt.

Yserával és Malygos-szal szemben neki nem 4 támadása és 12 élete van, hanem 8. Így kétszer annyit tud sebezni, természetesen nagy az esélye, hogy az ellenfél azonnal megsemmisíti és míg az előbb említett két sárkány egy Priest ellen védve van (Shadow Word: Death és Shadow Word: Pain ugyebár nem alkalmazható), őt egy Priest is könnyedén eltávolíthatja, de Alexstrasza mindenképpen hasznos, hiszen bármi is történjen a Battlecry-t senki nem állíthatja meg.

Legközelebbi leírásunk hétfőn várható, mely a Yeti-kről fog szólni.

Vissza a főoldalra!

kártyatörténet alexstrasza dragon

További híreink