Összes pakli Új pakli

Standard- Sárkányos-Control Warlock

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy sárkányos control Warlock paklit főztem, vagy a portré miatt mondjam azt hogy, kotyvasztottam ki nektek! :)

Igazából sok újdonságot nem tartalmaz a pakli, a szosásos Warlock dolgok vannak benne, megbolondítva pár sárkánnyal. 

Na de akkor lássuk is hogy milyen összetevőkből áll is a pakli. Tamsin Roame, legendással a következő lapokat szeretnénk használni:.

  • Raise Dead, a játéknak főleg az eleje vagy közepén érdemes elhasználni ezt a lapot, mivel akkor sokkal kevesebb lényből fog tudni válogatni, amiket visszaadjon a kezünkben!
  • Curse of Agony, egy elég hatásos combo tud lenni a Tamsin Roame lappal. Hasonló mint a Warrior bombái, ha valaki emlékszik rá, csak ez ezerszer hatékonyabb.
  • Drain Soul, látszólag nem sok pedig igen erős combo-t tud alkotni ez a lap is a Tamsin Roame-el. Rengeteget tud belőle gyógyítani. Ami azért érdekes mert ha valaki emlékszik még a Dark Pact lapra, az eredetileg 8-at gyógyított rajtunk nem csak 4-et. Akkor nerfelték ezt a lapot arra hivatkozva hogy ilyen sok gyógyítást nem akarnak a Warlock kasztnak adni. Erre most ha megnézitek a mostani Standard csomagot a Warlock-nál, igaz hogy kicsiket gyógyító lapok vannak az arzenáljukban, de a Tamsin Roame- el lényegében ezeket duplán kell venni, hiába 2 lapos combo-ról van szó. Úgy hogy akkor hogy is van ez hogy nem akarnak a Warlock kasztnak annyi gyógyítást adni?! 
  • School Spirits, tokken Druid ellen jó kis korai asztal takarítás lehet ez a lap. A pakliba kevert Soul Fragment-ek meg gyógyitnak minket ha felhúzzuk őket. 

Játszunk még Twisting Nether lappal is, de az szándékosan nem került be felsorolásba. Mivel egy 8 manás lapról van szó így igen csak körülményes lenne a Tamsin Roame lappal együtt használni, ami meg ugye 3 manás lény. 

Twisting Nether, egyértelműen a nagy asztal takarítás, főleg a libram Paladin, vagy tokken Druid paklik ellen hatásos. De mirror meccsekben is jól jön. Nem mellesleg játszunk Corrupt lapokkal is, amiket akár ennek a lapnak a segítségével, tudunk  aktiválni. 

Mondjuk kicsit túloztam amikor azt írtam hogy Corrupt lapokkal játszunk, mivel kb egy ilyen lap van a pakliban és viszont látás. :D

Ez a lap pedig mi más is lehetne mint Tickatus. Nagyon nem is ragoznám ezt alapot, érdemes egyébként úgy felhasználni, hogy a játék végén kijátsszuk a Tickatus-t, ezzel is megkurtítva az ellenfél pakliját, majd akár még abban a körben  kimehet a Tamsin Roame + Curse of Agony combo. Így nagyobb eséllyel és gyorsabban húzza majd fel a bekevert Agonies lapokat. Priest-ek mocsok mód kitudják gyógyítani magukat ha minden a kezükben van, így ellenük például van hogy iszonyat eltud nyúlni a meccs. Már már idegesítő szinten, amikor azt látjuk hogy már csak 1 sebzés és vége! Na ekkor szoktak mint egy Főnix feltámadni hamvaikból, és gyógyítani magukat a végtelenségig. Nekem volt már hogy 3-4 hp-ról majdnem fullra visszagyógyította magát, 1 kör alatt. 

Persze ez ritka eset, de akkor is előfordulhat. Spawn of Deathwing, egy egész jó kis sárkány lény, igen csak erős effektel. Mostani meta-ban nem sok vizet zavar, később viszont lehet hogy megtalálja majd a helyét ez lap. Sárkány szinergiákkal szintén jól működik. Ami főleg az Onyxian Drake lapra vonatkozik. Viszont bőven játszunk annyi sárkánnyal a pakliban hogy ennek a lapnak a képességét nagy eséllyel fogjuk tudni aktiválni. 

És ha már belefogtam a sárkányok bemutatásába akkor vegyük sorra őket. Dragonmaw Sky Stalker, ugyan nem túl erős 6.körös play, de mivel sárkány és ha megpusztul hagy maga után valamit, szerintem nem annyira rossz lap. 

Alexstrasza the Life-Binder, a szokásos módon, vagy gyógyításra használjuk fel, vagy pedig finisher lap lesz belőle. 

Raid Boss Onyxia, a Twisting Nether után tán a második legerősebb leszedő lapunk. És mivel sárkány így az Onyxian Drake-nek is segítségére lesz, a többi sárkánnyal együtt. És ezzel végére értünk a sárkányok bemutatásának, de még van pár lap ami kimaradt. 

Kapásból itt van a Warlock hőskártya is, Dreadlich Tamsin. Tokken Druid ellen igen csak hasznos amikor kijátsszuk, mivel 3-at sebez az asztalon mindenbe. Később már szerintem nem olyan hatékony ezzel a bekeverős Rifts-es témával, de ez csak az én egyéni véleményem. Túlélésnek és időhúzásnak tökéletes lehet a lap. 

Szintén hasonló szerepet tölt be az Armor Vendor is. Igaz ezt inkább a korai körös aggro paklik ellen akarjuk elhasználni. Végjátékban, egyedül a face Hunter ellen tud még számítani, de akkor sincs rá garancia hogy túl fogjuk élni a következő kört. 

Tour Guide, igazából ingyen laphúzást tesz lehetővé, ezen túl, sok haszna nincs a lapnak. Cult Neophyte, főleg a Quest Hunter, Ramp Druid, Fullspell Mage, és Quest Warlock paklik ellen lett betéve a pakliba. Körültekintően érdemes felhasználni ezt a lapot, és lényegében lassítani szeretnénk ezzel a kártyával, az előbb felsorolt paklikon. 

Youthful Brewmaster, el nem csak a Tickatus-t lesz érdemes visszavenni. Például az előbb említett Cult Neophyte-t is ha többször kitudjuk játszani, nekem volt már hogy csak ez a kis combo meccset nyert, mert az ellenfelemnek elege lett belőle. ( Quest Hunter, Quest Mage, igen alacsony szinteken előszeretettel találkozom velük, még mielőtt valaki kérdőre vonna )

Szóval itt egy lista a lustábbaknak, hogy a Youthful Brewmaster-el milyen lapokat szeretnénk visszaadni a kezünkbe:.

Rustrot Viper, egy darab ebből a lapból, szerintem az összes lassabb pakliban elfér. Nem beszélve a Tradeable képességének köszönhetően, bármikor felhasználhatjuk mint lapcserét. 

Kazakus, Golem Shaper, mivel úgy adódott hogy a 4 manás szekcióban nem volt semmi a pakli készítésekor, akkor úgy voltam vele hogy Kazakus, Golem Shaper miért is ne tegyem bele a pakliba. Egyébként ezt a lapot, ezerszer jobban szeretem mint a Kazakusan-t, Sajnálni is fogom ha kipörög majd Standard-böl.

Egyébként átlagosan az 1 és 5 manás Golemeket fogjuk belőle választani. Végjátékra érdemes lehet elgondolkodni a 10 manás Golemeken is. Amiket érdemes keresni az a sebzés, poison effekt, laphúzás, copy ( vagyis hogy idéz maga mellé egy másik ugyanolyan Golemet ) rush, valamint divne shield-et a Golemekre.

Taelan Fordring, taunt és célzott laphúzás. Mivel játszunk elég sok nagy mana költségű lénnyel a pakliban, így lesz miből válogatnia.

És ezzel végére is értem a leírásnak. Ahogy látható, igazából egy átlagos control-nak szánt Warlock pakliról van szó, pár sárkánnyal megbolondítva. 

Nem is szaporítanám tovább a szót, akit érdekel az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok a paklihoz! 

0

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 435

365 napon belül: 78

Átlagos értékelés: 2.07 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Warlock lapok

Név Mana Támadás Élet
Scholomance Academy kiegészítőRaise Dead x2 0
Fractured in Alterac Valley kiegészítőCurse of Agony x2 1
Core szettDrain Soul x2 2
Scholomance Academy kiegészítőSchool Spirits x2 3
Forged in the Barrens kiegészítőTamsin Roame x1 3 1 3
Fractured in Alterac Valley kiegészítőSpawn of Deathwing x1 5 6 6
Fractured in Alterac Valley kiegészítőDreadlich Tamsin x1 6 30
Darkmoon Faire kiegészítőTickatus x1 6 8 8
Core szettTwisting Nether x1 8
Core szettLord Jaraxxus x1 9 30

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Darkmoon Faire kiegészítőArmor Vendor x2 1 1 3
Scholomance Academy kiegészítőTour Guide x2 1 1 1
Scholomance Academy kiegészítőCult Neophyte x2 2 3 2
Core szettYouthful Brewmaster x1 2 3 2
United in Stormwind kiegészítőRustrot Viper x1 3 3 4
Forged in the Barrens kiegészítőKazakus, Golem Shaper x1 4 3 3
Fractured in Alterac Valley kiegészítőOnyxian Warder x2 5 3 6
Core szettTaelan Fordring x1 5 3 3
Ashes of Outland kiegészítőDragonmaw Sky Stalker x2 6 5 6
Core szettAlexstrasza the Life-Binder x1 9 8 8
Fractured in Alterac Valley kiegészítőRaid Boss Onyxia x1 10 8 8

Még több Warlock pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás