Hearthstone WikiInformációk kezdőknekKezdő tippek

Előző Hearthstone cikkGyűjtemény, pakli készítés Következő Hearthstone cikkCsabz tippjei

Kezdő tippek

Borovi Bence | 2014.06.15 19:00 | Módosítva: 2021.03.29 19:54
42591

hearthtone kezdő tippek

Amint elkezded a Hearthstone-t és túl vagy a tutorial-on, szeretnél új lapokat szerezni, hogy jobb paklikat készíts. Ezért szeretnéd mindig teljesíteni a napi küldetéseket, hogy egyre előrébb juss a jutalom térképen, és mindig új lapokat, több Goldot szerezz.

Most megtudhatod, hogyan készíts jó paklikat és mire figyelj a játék során, amennyiben a "Play" játékmódban szeretnél játszani.

Pakli készítés, hogyan is működik?

A Hearthstone elindítását követően a 'My Collection' kiválasztása után a 'New Deck' gombra kattintva készítheted el az új paklidat.

1. Fókuszálj egy témára

Nagyon sokféle paklit készíthetsz, ezért jó tudni, hogy milyen paklival szeretnél játszani, mielőtt hozzálátnál a pakli készítéshez. Ha egy gyors, agresszív ("rush") paklit szeretnél, akkor használj hatásos, erős lényeket Charge-al és olyan spell-eket, amelyek azonnal sebzik az ellenfelet, például Fireball.

hearthstone kezdő tipp lapok

Ha a te stílusod inkább egy lassú és óvatosabb "control" pakli, akkor használj olyan lényeket, melyek Taunt-tal rendelkeznek és olyanokat is, melyek gyógyítani tudnak. Az ellenfélnek először a Taunt-os lényeket kell támadnia, a gyógyító lények pedig visszaadhatnak egy kis életet a hősödnek, vagy a többi lényednek (gyógyítanak).

kezdő lapok hearthstone

Léteznek sokkal komplexebb témájú paklik is. Például a Gadgetzan Auctioneer-re építő Miracle Rogue (korábbi pakli leírásunk itt található a Miracle Rogue-okról), Alarm-o-Bot-ot, vagy Pirate-ket alkalmazó paklik. Azokban az esetekben sem szabad elfeledkezni néhány alapvető hasznos kártyáról, melyek megvédhetnek, ilyen például a Mage-nek a Frostbolt, a Rogue-nak a Backstab vagy a Shaman-nak a Lightning Bolt.

2. Legyen 5-10 kártyád a játék elejére

Ha a játék elején hátrányba kerülsz, akkor onnantól már nagyon nehéz fordítani. Ezért célszerű 5-10 olyan kártyát beraknod a paklidba, amelyek 1-2 manába kerülnek. Természetesen itt is érdemes figyelni, hogy ne csak úgy 5-10 véletlenszerű lap legyen ez. Például az alábbi képen látható lapok nagyon hatásosak az ellenfél kis lényeinek eltávolítására:

hearthstone pakli készítés segítség

3. Legyen 5-10 kártyád a játék végére is

A legtöbb pakliban szükség van drágább kártyákra is. Még a rush-témájú paklik esetében is hasznos egy Argent Commander, míg a control paklikban a Sunwalker nagyon hatásos lehet az ellenfél megállítására.

A kártyahúzás is különösen hasznos a késői játékban, de ne feledd el, hogy egy olyan lény, amit az ellenfél legalább két kártyával öl meg jobb, mint húzni két kártyát. Hiszen ha az ellenfelednek nincsen elég kártyája, hogy megölje a lényedet, akkor rögtön sokkal jobban fogsz állni.

legjobb hearthstone lapok

4. Leginkább lényekkel játssz

Amennyiben egy lényt kijátszol és az ellenfeled megöli, akkor mindketten ugyanúgy álltok. Ha kiraksz egy lényt és az ellenfeled nem tudja megölni akkor már előnyt élvezel a harctéren. Ezt követően pedig megölheted az ellenfél gyengébb lényeit vagy egyenesen támadhatod őt. Ezért a lények sokkal hasznosabbak, mint a spell-ek, amelyek lényeket ölnek.

Amikor az első paklijaidat készíted, tegyél a paklidba 20 vagy több lényt. Később előfordulhat, hogy majd kevesebb lényt fogsz használni bizonyos spell-ekre fókuszált paklikkal.

Figyelj arra, hogy egy lénynek milyen értékei vannak. Például a Silverback Patriarch-ot nem éri meg használni, mert 3 Manába kerül és az értékei 1 Támadés és 4 Élet, ami nagyon rossz, hiszen 1 sebzésre 1 Manás lények is képesek. Használj olyan 3 Manás lényeket, mint például az Earthen Ring Farseer, melynek értékei 3/3, vagy a Harvest Golem értékei 2/3, de halála után még egy 2/1-es (Damaged Golem)-et is kapunk. Ha védeni szeretnéd a hősödet (vagy a többi lapodat), olyan Taunt-os lényt használj, ami megéri, mint például 4 Manáért a Sen'jin Shieldmasta vagy 6 Manáért a Sunwalker.

5. Folyamatosan fejleszd a paklidat

Sose feledd, hogy állandóan tanulni fogsz: néha nyersz, néha veszítesz majd. Ne változtass a paklin csak egy vereség miatt - figyeld meg, hogy mely kártyák működtek jól. Ezt követően menj vissza a pakli készítőbe és módosítsd a paklit azok alapján, amiket megfigyeltél.

Például, ha sok aggro pakli ellen kikaptál, használj több taunt-ot és olyan kártyát, amelyek 1-2 manába kerülnek. Sose legyen túl sok drága lapod!

Viszont amennyiben kifogynál a kártyákból, mielőtt megölnéd az ellenfeledet, akkor használj egy kicsit több drágább, erősebb lényt.

Mindig legyen türelmed! Ha egy bizonyos pakli/kaszt ellen egyszer kikapsz, nem jelenti azt, hogy azonnal változtatnod kell.

Azonban az éppen népszerű paklik örökké változni fognak és aki nem módosítja ehhez alkalmazkodva a pakliját folyamatosan, az bizony le fog maradni és sok meccset el fog veszíteni. Ezért mindig figyelni kell és a megfigyeléseid alapján módosítgatni.

Játék a pakliddal

1. Kezdj az olcsó lényekkel

Ha nem tudsz kártyát kijátszani az első három körben, akkor nagy valószínűséggel hatalmas lemaradásban leszel a meccs hátralévő részében, ezért gondoskodj arról, hogy a kezdésnél legalább legyen egy 2 manás kártyád, még akkor is, ha ezért egy nagyon jó 4 manás lapot kell lecserélned a játék kezdetén. Hidd el megéri.

2. Költsd el a manádat

Először is gondolkodj úgy, hogy mi lenne, ha az összes manádat elköltenéd és csak utána gondolj a többi opcióra. Amennyiben a játék elején nagy lényeket tudsz kirakni, akkor az ellenfelednek védekezésre kell beállnia. Továbbá, ha nincsenek a kezében a megfelelő kártyák a játék elején, akkor hatalmas előnyre tehetsz szert.

Amint egyre tapasztaltabb leszel, majd előre fogsz gondolkozni, hogy mire költsd a manádat a következő körben.

3. Gondold meg kétszer, mielőtt lépsz

Mielőtt valamit kijátszanál mindig nézd meg a harcteret és a kezedben lévő lapokat, hogy nincs-e esetleg egy jobb lépés az adott helyzetben, amit esetleg nem vettél észre.

4. Egy tiszta harctér mindig jó

Ha az egyik lényedet megöleted, hogy megöljön egy hasonló értékű ellenséges lényt, az általában rendben van. Így nem fordulhat elő, hogy a következő körben például egy 3/3-as lényt felbuffol 4/4-re vagy még erősebbre.

Azért is fontos, hogy megöld az ellenfél lényeit, mert ha kijátszik az ellenfeled egy spell-t, ami az összes lényedet sebzi, akkor nem fog akkora problémát okozni.

5. Sose játssz ki túl sok lényt egyszerre

Minden kaszt képes a harctér tisztítására valamilyen módon, ha sok lény van lerakva. Ezt sose feledd el, ha 2 vagy annál több lényed van a harctéren.

6. A játék végén húzz kártyákat

Ha választhatsz, hogy egy lényt játszol ki vagy lapot húzol, akkor mindig jobb, ha előbb a lénnyel kezdesz. Ahogy már fentebb is írtam, ha a játék elején sok lényt raksz ki, akkor az ellenfélnek védekeznie kell, így előnyt élvezel, viszont egy kártyahúzással te kerülhetsz hátrányba. Ha már elfogytak a lényeid, akkor kijátszhatod a "laphúzós" kártyádat.

Ez a Loot Hoarder-re is érvényes. Tegyük fel, hogy a 2. körben ha van egy Faerie Dragon-od és egy Loot Hoarder-ed, akkor inkább a Faerie Dragon-t játszd ki, mert még nem kell kártyát húznod, viszont az erősebb lényre nagyobb szükséged van a harctéren.

hearthstone tippek

7. Hero Power

A játék elején próbálj lényekkel játszani és csak a későbbiekben használd a Hero Power-edet. Természetesen ha a Hero Power-rel meg tudsz ölni egy lényt a játék elején az is nagyon jó, hiszen akkor még egy lapot se kellett elhasználnod (Mage, Rogue, Druid).

8. Élvezd

A legtapasztaltabb játékosok se nyerik meg az összes meccsüket.

Dőlj hátra, szórakozz, váltsd a paklijaidat, kísérletezz, tanulmányozz, tanulj és ÉLVEZD A JÁTÉKOT!

Lap tetejére

További híreink