Hearthstone WikiGyakran Ismételt Kérdések

Gyakran Ismételt Kérdések

| | Legutóbb módosítva: 2019.09.05 08:23
3887

Olvassátok át az Hearthstone Wiki > Információk kezdőknek menüpontot is, mert ott fontos információkat tudhattok meg a játék alapjairól (Pl. Mi a mana kristály, mik a kártyákon lévő képességek jelentései, játékmódok, kártyák gyűjtése, kezdő paklik és még sok más). 

Ha további kérdésetek lenne, nyugodtan írjatok az oldal alján hozzászólást, vagy kérdezhettek a fórumban is!

A játék megjelent 2014 március 12-én. Ingyenesen letölthetitek a játékot a playhearthstone.com-ról és egy gyors telepítés után már élvezhetitek is ezt a gyors-iramú stratégiai kártyajátékot, a Hearthstone-t.

Mik azok a kártyacsomagok és milyen eséllyel nyitok különböző minőségű lapokat?

Mi az a Hall of Fame?

Hearthstone Évek, mikor, mi került át a Hall of Fame-be?

Mi az a Standard és Wild formátum?

Mi az a rotáció és mikor történik?

Mely kalandok/kiegészítők érhetőek el Standard-ben jelenleg?

Melyik rangomat látják a barátaim (Standard vagy Wild)?

Mi történik a korábbi kaland módokkal és kiegészítőkkel, amik kiesnek a Standard formátumból?

Mikor kraftolható és törhető be egy lap és mikor nem?

Mi az a Curse of Naxxramas (és mi az a Blackrock Mountain, a League of Explorers és a One Night in Karazhan) és meddig lesz elérhető?

Mi is az a Hearthstone?

Hogyan lehet regisztrálni a battle.net-en?

Hogyan tölthetem le a játékot?

Várható-e adattörlés a jövőben?

Mi az az aréna?

Mi az a Play Mode (ranked és casual)?

Meddig tart egy ranked szezon, mik a jutalmak?

Hol teljesíthetőek a napi küldetések?

Mi a Hearthstone rendszerigénye?

Milyen platformokon elérhető el a Hearthstone?

Tudnom kell bármit is a stratégiai kártyajátékokról vagy a Warcraft történetéről mielőtt elkezdenék játszani?

Tudok felvenni barátokat a Hearthstone-ba és beszélgetni velük?

A Hearthstone kártyákról van magyar leírás?

Hol tudok paklit készíteni?

Paklik kezdőknek

Magyar videó kezdőknek

Hasznos külföldi oldalak

Mik azok a kártyacsomagok és milyen eséllyel nyitok különböző minőségű lapokat?

A játékban valós pénzért, illetve Goldért (100 Gold/ kártyacsomag) vásárolhatsz kártyacsomagokat. Lehet vásárolni Classic, illetve különböző kiegészítők kártyacsomagjait.

Egy csomagban 5 lap található, amiből legalább egy Rare minőségű (a minőségek: Common > Rare > Epic > Legendary).

Információk, hogy mik az esélyek a nyitásoknál:

  • Egy kártyacsomagon belül nem lehet kettőnél több egyforma lap.
  • Minden alkalommal, amikor kinyitsz egy Legendary-t, az egy olyan Legendary lesz, amelyikkel még NEM rendelkezel (feltéve, hogy nem rendelkezel az adott szett összes Legendary lapjával).
  • Ha 10 nyitásból nem nyitsz Epic-et, akkor drasztikusan megnő az Epic nyitásának valószínűsége.
  • Ha 40 nyitásból nem nyitsz Legendary-t, akkor drasztikusan megnő az Legendary nyitásának valószínűsége.

Mi az a Hall of Fame szett?

Ez egy olyan szett, ami soha nem szerepel Standard-ben, mindig csak WIld-ban érhető el. Egykori Classic/Basic lapok teszik ki ezt a szettet. Általában minden év áprilisában (tehát a rotációval egy időben) néhány Classic/Basic kártyát áthelyeznek ide, hogy a Standard-ben már ne lássuk őket, így az változatosabb lehet.

Hall of Fame kompenzáció

Mindenki, aki rendelkezik a Hall of Fame-be átkerülő lap valamelyikével, az a lap teljes kraftolási költségét - tehát nem a betörési költségét, hanem a kraftolási költéségét - megkapja az új Hearthstone Év kezdetekor, de legfeljebb annyiszor, ahány darabot egy pakliban használni lehet (Legendary-knál egyet, a többinél kettőt).

Továbbá ezek a lapok is megmaradnak mindenkinek és aki úgy érzi, hogy nincs rá már szüksége, az még be is törheti őket (a szokásos betörési áron természetesen).

Hearthstone Évek, mikor, mi került át a Hall of Fame-be?

Kérdés: Mi az a Standard és Wild formátum?

A Play módon belül található a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is.

Wild

A Wild-ban, az összes lap használható.

Standard

A Standard formátum 2016. április 27-én jelent meg (az amerikai régióban április 26-án)!

A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza.

Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne.

Mi az a rotáció és mikor történik?

Azt nevezzük rotációnak, amikor új Hearthstone év kezdődik és a 2 évnél régebbi lapok kikerülnek a Standardből.

Viszont ez nem január 1-én történik, hanem mindig az új év első kiegészítőjének megjelenésekor. Ez áprilisban szokott lenni és ez a "Hearthstone új év", ilyenkor van rotáció.

Példa: 2018-ban az év első kiegészítőjének megjelenését követően a Standard formátumban elérhetőek a Classic és Basic lapok, illetve a 2017-es és a 2018-as év lapjai, a 2016-os év lapjai pedig kikerülnek a Standard-ből.

Mely kalandok/kiegészítők érhetőek el Standard-ben jelenleg?

Melyik rangomat látják a barátaim (Standard vagy Wild)?

Az ismerőseid mindig a legmagasabb rangodat látják! Ha Standard-ben 7-es rangon vagy, Wild-ban pedig 11-esen, akkor a Standard 7-es rangot fogják látni.

Kérdés: Mi történik a korábbi kaland módokkal és kiegészítőkkel, amik kiesnek a Standard formátumból?

Azok a kiegészítők és kaland módok, melyek már nem érhetőek el a Standard-ben, már nem vásárolhatóak meg a játékban Goldért. Természetesen azokat a lapokat is meg lehet szerezni; a gyűjteményedben Dust-ból le tudod kraftolni őket, illetve be is tudod törni őket, ha már nincs rájuk szükséged (a Dust-ról, illetve a kártyák betöréséről a Wiki > Információk kezdőknek > Kártya gyűjtemény menüpontban olvashatsz).

A nem elérhető kaland módokat valós pénzből továbbra is meg lehet vásárolni a Battle.Net Shopban ide kattintva a lap alján a "Wild only" részlegben. Ebben az esetben játszhatsz a kaland módban - amelyiket megveszed - és megkapod a kaland mód lapjait is, így nem kell lekraftolnod őket. Ha sokat játszol Wild-ban, ez nem rossz dolog.

Kérdés: Mikor kraftolható és törhető be egy lap és mikor nem?

A Basic lapok nem kraftolhatóak és nem törhetőek be, ezeket a lapokat automatikusan megszerzed, ha a hősökkel eléred 10-es szintet (2 szintenként kapsz új Basic lapot).

Az összes többi lap kraftolható és betörhető.

Kérdés: Mi az a Curse of Naxxramas (és mi az a Blackrock Mountain, a League of Explorers és One Night in Karazhan) és meddig lesz elérhető?

Kaland módok, ahol az ellenségek legyőzéséért új kártyák jártak.

A Curse of Naxxramas egy egyjátékos kaland mód volt, az első igazi Hearthstone patch, ahol a gép ellen kellett játszani és legyőzésükért új kártyákat kaphattál. Ha most kezded a játékot, akkor ez már nem érhető el számodra, mert nem képezi részét a Standardnek, de a lapjait kraftolhatod és betörheted. A Hearthstone Wiki > Kiegészítők menüpontban mindent megtudhatsz erről a kalandról!

A Blackrock Mountain pedig a játék második kaland módja, ugyanazon a linken megtudhatsz mindent a Blackrock Mountainról is. A League of Explorers a játék harmadik kaland módja, a One Night in Karazhan pedig a negyedik kaland mód.

Mára egy ilyen típusú kaland mód sem érhető el a játékban. Már csak olyan kaland módok vannak, amelyekért nem járnak új kártyák, mert a kártyák már a kiegészítőkhöz járnak és kártyacsomaogkban lehet megvásárolni őket, a kaland mód mellé pedig csak olyan szórakozás.

Az említett kaland módok lapjai kraftolhatóak és betörhetőek. A Battle.Net oldalán valós pénzért megvásárolhatjátok ezeket a kaland módokat, és akkor ha végigjátszátok, akkor megkapjátok a lapokat, így nem kell lekraftolnotok őket. Ez csak akkor érheti meg, ha Wildban is terveztek játszani.

A kártyák mindig elérhetőek lesznek, de amint a kaland mód kikerül a Standard formátumból, azt követően már lehet kraftolni és betörni a lapokat!

Kérdés: Mi is az a Hearthstone?

A Hearthstone egy ingyenesen elérhető, digitális stratégiai kártyajáték, amely mindenki számára tartalmas szórakozást nyújt. A játékosok kilenc rettenthetetlen Warcraft®-hős egyikeként léphetnek színre, és a személyre szabható paklikból körönként kijátszva a kártyákat elsöprő varázslatokat süthetnek el, hősi fegyvereket vagy képességeket vethetnek be, valamint hatalmas erejű karaktereket idézhetnek meg az ellenfél legyőzése érdekében.

A játék ingyenes, azonban lehet vásárolni paklikat valós pénzért, de ezzel egy játékos legfeljebb rövid időre tehet szert előnyre, hiszen az összes kártya, amit megvásárol, elérhető bárki másnak is, aki csak játék során szerezte meg őket és nem költött semmit.

Lap tetejére

Kérdés: Hogyan lehet regisztrálni a battle.net-en?

V: Az eu.battle.net -en a lap tetején ki kell választani a 'Create an Account' -ra, majd megadni a szükséges adatokat, végül rákattintani a 'Create Free Account' gombra a lap alján.

Lap tetejére

Kérdés: Hogyan tölthetem le a játékot?

V: A játék innen (link) ingyenesen bárki számára letölthető és játszható PC-re és Mac-re!

Android-ra ide kattintva lehet letölteni, iPhone-ra és iPad-re pedig itt érhető el!

Lap tetejére

Kérdés: Várható-e adattörlés a jövőben?

V: Nem! Egyszer a zárt béta elején (2013 október) volt egy törlés, de már rég megjelent a játék (2014 március) és természetesen egy kiadott játékban NEM lesz adattörlés! Mindenki nyugodtan gyűjtheti a lapokat, semmiféle törlés nem lesz!

Lap tetejére

Kérdés: Mi az az aréna?

V: Fizetni kell a bejutásért (150 gold vagy 1,99 EUR), utána három hős közül kell egyet kiválasztani, majd összeállítani a paklit. Az itt összeállított pakli csak az adott aréna végéig érvényes. Három vereség után kidobnak az arénából. Legjobb esetben 12 arénát nyerhetsz, akkor szintén véget ér az aréna, de ha ilyen sokat nyesz nagy jutalmakat kapsz. (Pl. Sok gold, amiből bőven bejuthatsz a következő arénába, paklik és epic vagy legendary lap)

Hasznos oldal, hogy jó lapokat válasszatok az arénában: http://hearthstonehungary.hu/arena/arena-value

Lap tetejére

Mi az a Play Mode (ranked és casual)?

V: Play Mode: Játsz más játékosok ellen. Ranked vagy Casual módban. Külön Ranked és Casual érhető el Standard és Wild formátumban. Ha ranked-ben játszol, akkor az utolsó 25-ös rangon kezdesz és minnél jobb vagy, annál jobb rangot érhetsz el, az 1-es rang után lehet megszerezni a legjobb legenda rangot. Egy ranked szezon 1 hónapig tart (az adott hónap elejétől a végéig). Amikor elkezdődik az új szezon, az előzőben elért helyezés (pl. 15-ös rang, 10-es rang vagy akár legenda rang) elveszik és mindenki 4 ranggal hátrébb kezdi az új szezont, mint az előző szezonban elért legmagasabb rangja. Casual módban tét nélküli meccseket lehet játszani, a küldetéseket mindkét módban teljesíteni lehet.

Lap tetejére

Kérdés: Meddig tart egy ranked szezon, mik a jutalmak?

V: Egy szezon általában egy hónapig tart (hónap elejétől a végéig). Amikor elkezdődik az új szezon, az előzőben elért helyezés (pl. 15-ös rang, 10-es rang vagy akár legenda rang) elveszik és mindenki 15-25-ös rangról kezdi újra, attól függően, hogy mennyire volt jó az előző szezonban. Akik legenda rangon fejezik be a szezont, speciális kártya hátlapban részesülnek, illetve akik legalább a 20-as rangot elérik, ők is egy új animált kártya hátlappal lesznek gazdagabbak minden hónap végén. Továbbá minden 5. szinten (15-ös rang, 10-es rang, 5-ös rang) járnak különböző jutalmak:

  • 20-as rangtól 16-os rangig: 1 Golden Common kártya és 5-25 Dust (5 Dust 20-as rangon, majd 5-tel nő folyamatosan)
  • 15-11: 1 Golden Common és 1 Golden Rare kártya + 5-25 Dust
  • 10-6: 2 Golden Common és 1 Golden Rare kártya + 5-25 Dust
  • 5-1: 2 Golden Common és 1 Golden Epic kártya + 5-25 Dust
  • Legenda rang: 3 Golden Common és 1 Golden Epic kártya

Lap tetejére

Hol teljesíthetőek a napi küldetések?

Mint már biztos láttad, minden nap kapsz egy új küldetést, amiért Gold jár.

Ezeket a küldetéseket teljesítheted a Play módban (legyen Ranked, Casual, Wild, vagy Standard - nem számít), Tavern Brawl-ben és baráti Duelekben! Solo adventures-ben nem tudod teljesíteni a küldetéseket, kivéve a Total Dominance-et, illetve azt az egy-két speciális küldetést, ami oda szól.

Bizony a küldetések Duelben is teljesíthetőek, ami hasznos, hiszen egy barátoddal könnyedén megbeszélheted, hogy csináljátok meg gyorsan a küldetést!

A küldetések teljes listáját láthatod a Wiki > Hasznos > Küldetések és achievement-ek menüpontban.

Kérdés: Mi a Hearthstone rendszerigénye?

V:  Minimális rendszerigény - Windows:

Operációs rendszer: Windows® XP/Windows® Vista/Windows® 7/Windows® 8/Windows® 10 (legújabb Service Packok)
Processzor: Intel® Pentium® D vagy AMD® Athlon™ 64 X2
Memória: 2 GB RAM
Videokártya: NVIDIA® GeForce® 6800 (256 MB) vagy ATI™ Radeon™ X1600 Pro (256 MB) vagy jobb
Merevlemez: 3 GB HDD

Minimális rendszerigény - Mac:
Operációs Rendszer: Mac OS X 10.8 (legújabb verzió)
Processzor: Intel® Core™ 2 Duo
Videokártya: NVIDIA® GeForce® 8600M GT or ATI™ Radeon™ HD 2600 Pro
Memória: 2GB RAM
Merevlemez: 3GB HDD

Ajánlott rendszerigény - Windows:
Operációs rendszer: Windows 7/Windows 8 (legújabb Service Packok)
Processzor: Intel Core™ 2 Duo E6600 (2.2 GHz) vagy AMD Athlon 64 X2 5000+ (2.6 GHz) vagy jobb
Memória: 4 GB RAM
Videokártya: NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB) vagy ATI Radeon HD 4850 (512 MB) vagy jobb
Merevlemez: 3 GB HDD

Ajánlott rendszerigény - Mac:
Operációs Rendszer: Mac OS X 10.8 (legújabb verzió)
Processzor: Intel Core i3 vagy jobb
Videokártya: NVIDIA GeForce GT 650M vagy ATI Radeon HD 5670 vagy jobb
Memória: 4GB RAM
Merevlemez: 3GB HDD

Továbbá szükséges állandó internetkapcsolat, egér és billentyűzet (vagy érintőképernyő) és minimum 1024x768-as kijelző felbontás!

Android:

Operációs rendszer: Android 4.0 vagy újabb

RAM: 1GB vagy több

Lap tetejére

Kérdés: Milyen platformokon elérhető el a Hearthstone?

V: A Hearthstone jelenleg Windows®-ra, Macintosh®-ra és iPadre és Androidra és iPhone-ra érhető el.

Lap tetejére

Kérdés: Tudnom kell bármit is a stratégiai kártyajátékokról vagy a Warcraft történetéről mielőtt elkezdenék játszani?

V: Egyáltalán nem. A Hearthstone játékot úgy tervezték meg, hogy bárki könnyedén beletanulhasson, függetlenül attól, mennyire ismeri a Warcraft vagy a gyűjtögetős kártyajátékok világát. A játék az összes szükséges tudnivalóra megtanít a használata során.

Lap tetejére

Kérdés: Tudok felvenni barátokat a Hearthstone-ba és beszélgetni velük?

V: Igen. A játékban BattleTag vagy Real ID alapján lehet egymást fölvenni. Azokat a barátaidat is fölveheted, akik Starcraft II, Diablo III vagy World of Warcraft-tal játszanak és velük is beszélgethetsz!

Lap tetejére

Kérdés: A Hearthstone kártyákról van magyar leírás?

V: Igen, itt az oldalon mindent megtalálhattok. A lapok menüpont alatt kasztokra lebontva megtaláljátok az összes kártyát és a kártya nevére kattintva az adott kártya képét és animált képét is megtekinthetitek. Még több információért (pl. a battlecry jelentése) a Hearthstone Wiki menüpontot javaslom.

A kártyák közt kereshettek is:

Hearthstone kártya keresés

Képre kattintva nagyobb lesz!

Például: Ysera vagy Alexstrasza. Részletes információkkal, mint például a kártya minősége, kraftolási költsége:

Hearthstone Alexstasza legend kártya

Lap tetejére

Kérdés: Hol tudok paklit készíteni?

V: Akár itt az oldalon is készíthetsz. A pakli készítő menüpontnál kiválasztod a kasztodat, összerakod a lapokat és elmentheted a linket vagy akár lementheted a fórumba is. 

Külföldi oldalakon is lehet paklikat készíteni.

Lap tetejére

Paklik kezdőknek:

A Hearthstone Wiki oldalon a pakli segítségek menüpontban találhattok minden kaszthoz egy paklit, mely segíthet a kezdőknek, de azt javaslom, hogy ne különböző oldalakról szedjétek össze a legjobb paklikat, hanem készítsetek olyat, amilyet szeretnétek és azt tökéletesítgessétek.

Lap tetejére

Videók kezdőknek:

Lap tetejére

Hasznos külföldi oldalak:

Hearthhead (fórumok, kártya adatbázis, pakli készítő, statisztikák az elkészített paklikról)

Hearthpwn (hírek, fórumok, kártya adatbázis, pakli készítő statisztikákkal)

Lap tetejére

Szólj hozzá!

További híreink