Hearthstone WikiInformációk kezdőknekA Hearthstone elkezdése

Következő Hearthstone cikkAlapvető információk

A Hearthstone elkezdése

Borovi Bence | 2014.08.20 10:00 | Módosítva: 2023.06.30 20:40
49416

Hearthstone kezdőknek Jaina Proudmoore a mage

Szeretnéd elkezdeni a játékot? Nagyszerű, ebben a cikkben mindent összeszedtünk - és folyamatosan frissítjük -, hogy megismerkedhess a játék alapjaival!

Mi is az a Hearthstone nagyon röviden?

A Hearthstone egy ingyenesen játszható kártyajáték, elérhető PC-re, MAC-re, iPad-re, iPhone-ra és Android-ra is (kattints ide a letöltéshez PC-n, vagy MAC-en - Android és iOS esetében a Store-ban tudod letölteni a játékot). A játékosoknak 10 féle hősből kell egyet választani, majd a harctéren ketten megküzdenek. A két szemben álló játékosnak van egy-egy harminc lapot számláló paklija, ezekből húznak a játék elején 3-3 lapot, a második játékos húzhat még egy lapot, és kap egy bónusz kártyát, a The Coin-t. Ezután minden körben húznak egy lapot, továbbá eggyel több manájuk lesz, amíg el nem érik a 10 manát. A cél az ellenfél hősének mind a harminc életpontjának a lesebzése a különböző lények, spellek és fegyverek segítségével.

(Visszatérő/újrakezdő játékos vagy? Akkor kattints ide (Wiki > Visszatérőknek oldal)!)

Amint először elindítod a Hearthstone-t egy tutorialt kell végig játszanod. Feltételezzük, hogy ezen már átjutottál, négy menüpontból választhatsz:

 1. Hearthstone
 2. Battlegrounds
 3. Mercenaries
 4. Modes (Aréna, Solo Adventures, Duels és Tavern Brawl)

2020 áprilisától sokkal könnyebb elkezdeni a játékot, mint előtte volt!

Miért?

 • Az új játékosok 2020 áprilisától a 40-es rangon indulnak a Hearthstone módban és egészen az 1-es rangig nem is találkozhatnak másokkal csak és kizárólag kezdő játékosokkal!
  • Ahogy itt haladsz, folyamatosan jutalmakat kapsz (kártyacsomagokat, összesen 25-öt)!
  • Ha ezt teljesíted, akkor itt soha többet nem játszhatsz!
  • Ha nem akarsz itt játszani, akkor kihagyhatod a kezdő rangokat, de akkor nem kapod meg a kártyacsomag jutalmakat sem!
   • Kihagyás: Kezdőképernyőn beállítások gomb (fogaskerék) > Options > Miscellaneous > Skip Apprentice! Ezt követően megkérdezi, hogy biztosan ki akarod-e hagyni, a döntés a tiéd!
 • Továbbá a kezdő rangok teljesítése után (ezt akkor is megkapod, ha kihagytad a kezdő rangokat) kapsz egy teljes (30 lapos) paklit! Te választhatod ki, hogy melyik kaszt pakliját szeretnéd kérni (a lista pár havonta frissül és mindig csak néhány kaszthoz van ingyenes pakli)!
  • Ez a pakli hatalmas előnyt ad, hiszen rögtön lesz egy olyan paklid, amivel lesz esélyed szembeszállni régebb óta játszó játékosokkal!
  • Továbbá amelyik kaszt pakliját kiválasztottad, az a kasztod azonnal 20-as szintű lesz.
  • A gyűjteményedbe ingyenesen megkapod a pakli összes lapját is, így nagyon értékes Legendary kártyákra is szert tehetsz.

Röviden összefoglalva így érdemes elkezdened a játékot:

 1. Itt az oldalon: Alapvető információk és kulcsszavak elolvasása
 2. Küldetések megismerése: A játék legelején kapsz néhány extra küldetést, amik a legújabb kiegészítőkből kártyacsomagjait adják jutalomként.
  • Ezt követően minden nap egy új küldetést kapsz, aminek teljesítéséért XP (tapasztalati pont) jár, amivel haladni tudsz a "Rewards Track-en" (jutalom térképen), és különböző jutalmakat kapsz (ez lehet Gold, amiből vásárolhatsz kártyacsomagokat, vagy belépőjegyet az Aréna, illetve Duels játékmódokra; lehet egy véletlenszerű kártya is, illetve kártyacsomagokat is kaphatsz).
  • Továbbá minden hét első napján kapsz 3 heti küldetést is, amik még több XP-vel jutalmaznak.
  • Részletek a Hearthstone különböző játékmódjairól: Játékmódok, kártya gyűjtemény, kraftolás.
   • Egy kártyacsomag 5 lapot tartalmaz az adott szettből, ebből legalább 1 Rare, vagy annál jobb minőségű lesz (minőségek: Common > Rare > Epic > Legendary).
   • A jutalom térképet könnyedén eléred a Hearthstone főoldaláról a "Shop" mellett, jobbra, de érdemes áttekinteni küldetésrendszer és achievementekről szóló Wiki cikkünket is.
 3. A játékban: Modes > Solo Adventures > Practice kiválasztása (minden egyes hős legyőzése normal nehézségen, hogy feloldd őket (játszhass velük))
 4. Pakli készítése (kezdő tippekkártya gyűjtemény, kraftolás)
 5. Gyakorlásképpen: Modes > Solo Adventures > Practice > expert mód legyőzése
 6. Tippek a játékhoz: Kezdő tippek és Csabz tippjei. Ezeket érdemes elolvasni, hogy jobb legyél a játékban!
 7. Kezdődik az igazi játék: Játékmódok
  • Most ess neki a Hearthstone módban a kezdő rangoknak, hogy aztán megszerezd az ajándék paklit!

+ Extra: A játékban elérhető egy Battlegrounds játékmód is, ami teljesen eltér a játék többi módjától. Erről részletesen ide kattintva olvashatsz.

+ Extra 2: A játékban elérhető egy Mercenaries játékmód is, ami teljesen eltér a játék többi módjától. Erről részletesen ide kattintva olvashatsz.


Részletesen:

Az alapvető információkat és kulcsszavakat elolvashatjátok, hogy mielőtt belekezdtek a játékba megismerjétek, hogy mi is az a mana, mit jelent a Battlecry vagy a Deathrattle. Ezek egy részét a játék elmagyarázza a Tutorial alatt is.

Küldetések:

Amint a játékban túl vagy a Tutorialon, bevezető küldetéseket fogsz kapni. Az első bevezető küldetésed, hogy nyerj egyet Practice módban.

A küldetéseidet a Hearthstone kezdőképernyőjén a Shop mellett látható ikonra kattintva érheted el.

Hearthstone küldetések

Képre kattintva nagyobb lesz, megnyílik a galéria! Mobilon multi-touch-csal is tudsz zoomolni, illetve jobbra/balra húzással lapozni.

Modes > Solo Adventures > Practice. Egyelőre csak a Mage-dzsel játszhatsz. További 9 hős található még a Mage-en kívül a játékban, amelyiket itt legyőzöd, azt a hőst feloldod és onnantól kezdve játszhatsz azzal a kaszttal (! jelzi a nevük mellett azokat a hősöket, amelyeket még nem oldottál fel).

hearthstone Practice

Képre kattintva nagyobb lesz!

A következő küldetés, hogy nyerj 2 újabb meccset Practice-ban, és egy újabb kártyacsomag a jutalom (az éppen aktuális legújabb kiegészítőkből)! Lehetőleg más ellenségeket válassz, olyat, amelyiket még nem győzted le, hogy megkapd azt a kasztot is.

 • Egy kártyacsomag 5 lapot tartalmaz az adott szettből, ebből legalább 1 Rare, vagy annál jobb minőségű lesz (minőségek (legrosszabbtól a legjobbig): Common, Rare, Epic, Legendary).

 hearthstone harctér kezdő információk

Képre kattintva nagyobb lesz!

A következő küldetés, hogy játssz 1-et Hearthstone módban. Ne izgulj, ha nem nyersz, csak nyomj a "Hearthstone" módra, és indítsd el a játékot, amint vége, már kapsz is egy újabb kártyacsomagot.

Ezt követően 2-t kell játszanod Hearthstone módban, ezért egy újabb kártyacsomagot kapsz.

Közben megkapod azt a küldetést, hogy érdd el a 10-es szintet az egyik kaszttal.

 • Ha egy kaszttal játsszol, akkor minden győzelem, és vereség után fejlődik a kasztod (60-as szintig). Győzelem esetén jobban fejlődik.
 • Minden kaszttal kapsz egy új "Core" lapot, amint eléred a 2., a 4., a 6., a 8., és a 10. szintet.
  • A Core lapok a játék alapját képezik, és másképpen nem lehet megszerezni őket.
 • A 10-es szintet egy kaszttal nagyjából egy óra alatt el is lehet érni, és érdemes is.

Ezzel teljesítetted a küldetést is, hogy érdd el a 10-es szintet, aminek a jutalma egy újabb kártyacsomag.

Végül az utolsó kezdő küldetésed azt kéri, hogy játssz 2-t bármely módban, ennek jutalma 3 további kártyacsomag.

Most célszerű visszatérni a Practice módba, és legyőzni azokat az ellenségeket, amelyeket még nem oldottál fel, amint feloldottad az összes hőst jutalmat kapsz:

 • 100 Gold, Expert nehézségi szint feloldása a Practice módban

Most érdemes megpróbálkoznod az Expert móddal. Ehhez azonban már célszerű egy saját paklit összeállítani.

Kattints ide, hogy részletesen olvass a kezdő tippekről, avagy hogyan készítsünk Hearthstone paklit?

 • Pakli készítése a "My Collection"-ben (kártya gyűjteményedben) a "New Deck" gombra kattintva lehetséges. Először ki kell választanod, hogy melyik kaszthoz szeretnél paklit készíteni (további itt a jobb felső sarokban beállíthatod a formátumot is (Standard, Wild, vagy Twist - mindegyikben más lapok érhetőek el). Ezt követően a kártyákra kattintva állíthatod össze a paklidat, de akár importálhatsz is egy paklit. Ehhez mindössze egy pakli kódot kell kimásolnod (akár innen a Hearthstone Hungary-ről is megteheted, minden paklinál látható a "pakli kód"), ezt a játék felismeri, és rögtön megkérdezi, hogy szeretnéd-e, hogy összeállítsa azt a paklit (ehhez a "My Collection"-ben kell lenned).
  • A Legendary lapokból (narancssárga kő a lap közepén) legfeljebb 1 db egyforma szerepelhet egy pakliban, míg a többi kártyából (Common, Rare, Epic) 2 db egyforma szerepelhet egy pakliban.
 • Kraftolni a "My Collection"-ben (kártya gyűjteményedben) a "Crafting" gombra kattintva lehet. Kraftolással létrehozol egy lapot! A lapokat Dustból lehet kraftolni, de ahhoz, hogy legyen Dustod be kell törnöd más lapokat, és amíg kevés lapod van nyilván nem fogod őket betörni.
 • Kártyát betörni ("Disenchant") úgy lehet, hogy rányomsz a "My Collection"-ben az egyik lapodra (aminek a közepén van kő (ez a kő minőségét jelzi a lapnak - Fehér (Common) > Kék (Rare) > Lila (Epic) > Narancssárga (Legendary)), feljön egy új ablak, és ott rákattintasz a "Disenchant" gombra.

A kártya gyűjteményedről (milyen lapokkal rendelkezel), illetve a kraftolásról ide kattintva olvashatsz részletesebben.

hearthstone pakli készitő

Pakli készítő - Képre kattintva nagyobb lesz!

Miután összeállítottad első paklidat, visszatérhetsz a Practice módba és nekivághatsz az expert módnak. Amennyiben sikeresen legyőzöd őket is, kapsz 100 Goldot, amiből vehetsz magadnak egy kártyacsomagot a "Shopban". Érdemes a legújabb kiegészítők kártyacsomagjai közül választanod!

Továbbá, ha eléred a 10-es szintet az összes hőssel ismét kapsz 100 Goldot, amiből újabb kártyacsomagot vásárolhatsz.

Amint a kezdő küldetéseken túl vagy, teljesítheted a napi, illetve heti küldetéseket.

 • Minden nap kapsz egy új napi küldetést. Minden nap lecserélhetsz egy napi küldetést. Ha 3 napon át nem csinálod meg a napi küldetéseket, akkor a 4. napon már nem kapsz új küldetést, hanem lecseréli a legrégebbit.
 • Minden hét elején 3 új heti küldetés lesz elérhető, amelyek kissé nehezebbek, mint a napi küldetések. Minden nap lecserélhetsz egy heti küldetést.
 • Minden küldetés XP-t ad jutalomként, amivel haladni tudsz a "Rewards Track-en" (jutalom térképen), és különböző jutalmakat kapsz (ez lehet Gold, amiből vásárolhatsz kártyacsomagokat, vagy belépőjegyet az Aréna, illetve Duels játékmódokra; lehet egy véletlenszerű kártya is, illetve kártyacsomagokat is kaphatsz).
 • Ha csak simán játszol, azért is kapsz XP-t, győzelemért többet, vereségért kevesebbet (a legtöbb a Hearthstone > Ranked játékmódban jár, de az is elenyésző a küldetésekhez képest).
 • Ide kattintva olvashatsz részletesen a küldetésrendszerről és achievementekről.

Napi és heti küldetések

Küldetések - Képre kattintva nagyobb lesz!

Mit érdemes vásárolni kezdőként?

100 Goldból tudsz venni egy kártyacsomagot. Érdemes a legújabb kiegészítők kártyacsomagjait vásárolni, mert azokat a játékban mindenhol használhatod (Standard és Wild módban is, amelyekről alább olvashatsz részletesen). Továbbá a legújabb kiegészítők kártyacsomagjaiból is nyugodtan vásárolhatsz. Amennyiben úgy gondolod, hogy gyorsan szeretnél sok lapot, mert nagyon érdekel a Hearthstone, akkor valós pénzből akármennyi kártyacsomagot vásárolhatsz. A legolcsóbb ár Androidos eszközökön érhető el, bankkártya szükséges a fizetéshez.

A Hearthstone kezdőképernyőjének a bal oldalán található a "Shop", ahol tudsz vásárolni. Itt érdemes legörgetni a "Cards and Packs" részre, és az ott látható szettekből vásárolni, mert azok a legújabbak (a lejjebb található Wild szekciót kezdőknek nem ajánljuk). Válassz ki egy szettet, és vásárolhatsz Goldból, vagy valós pénzből.

A Shopban a "Latest expansion" kiírás jelzi a legújabb kiegészítőt.

Hearthstone Shop, kártyacsomag vásárlás

Shop - Képre kattintva nagyobb lesz!

Ezek után nyugodtan nekivághatsz a Hearthstone módnak, az Arénáknak, a Duels-nek, vagy esetleg a Battlegrounds-nak, és a Mercenaries-nak, amik teljesen eltérnek a játék többi részétől.

Aréna: Az arénába csak akkor tudsz belépni, ha az összes kaszttal elérted a 10-es szintet! Egy aréna akkor ér véget, ha nyersz 12-t vagy veszítesz hármat. Ezt követően jutalmakat kapsz (melyeket ide kattintva láthatsz), de minden esetben kapsz 1 kártyacsomagot, ami a legújabb kiegészítő kártyáit fogja tartalmazni (a kiegészítőkről ide kattintva olvashatsz).

 • Hol találom? Modes > Arena.
 • Típus: PvP - Más játékosok ellen játszol.
 • Gyűjtemény: Nem számít a saját gyűjtemény, véletlenszerűen kiválasztott lapokból kell összeállítanod a paklit.
 • Ár: Az arénába való bejutás ára 150 Gold vagy 1,99 EUR (1,99 GBP). Ha vásárolsz egy jegyet, akkor eldöntheted, hogy az Arénába, vagy a Duels "Heroic Duel"-be szeretnél belépni.
 • Részletes információk: Módok > Aréna információk

Duels: Amikor elindítasz egy Duels futamot, akkor ki kell választanod egy hős, egy Hero Powert és egy kincset (Treasure). Majd összeállítasz egy 15 lapos paklit a saját gyűjteményedből, amivel nekivágsz ennek a futamnak (mindig más szettek lapjait lehet használni). Miután a meccs véget ér további életpontokat kapsz, ahogy haladsz úgy adhatsz új lapokat a paklidhoz (itt már nem számít a gyűjteményed). Egy Duels futam akkor ér véget, ha nyersz 12-t vagy veszítesz hármat.

 • Hol találom? Modes > Duels
 • Típus: PvP - Más játékosok ellen játszol.
 • Gyűjtemény: A kezdő 15 lapot a saját gyűjteményedből kell összeállítanod minden egyes futam elején. Később, amikor új lapokat ajánl fel, akkor már nem számít a gyűjteményed.
 • Ár: A Heroic Duels-be való bejutás ára 150 Gold vagy 1,99 EUR (1,99 GBP). Ha vásárolsz egy jegyet, akkor eldöntheted, hogy az Arénába, vagy a Duels "Heroic Duel"-be szeretnél belépni. 
 • Részletes információk: Módok > Duels

Battlegrounds: "Auto-chess"-szerű játékmód, ha ez nem mondd semmit, akkor olvasd el a Battlegrounds-ról szóló Wiki oldalunkat. 8 játékos csap össze, az elején 2 hősből választhatsz (ha vásároltál "Battlegrouns Perks"-et, akkor 4-ből), és a "Kocsmában" Bobtól tudsz lényeket vásárolni, majd összekerülsz egy játékossal (a 8 közül) és a lények automatikusan támadják egymást. Ha az ellenfél összes lényét legyőzték a tieid, akkor a hősöd megtámadja az ellenfél hősét.

 • Hol találom? Battlegrounds
 • Típus: PvP - Más játékosok ellen játszol.
 • Gyűjtemény: Nem számít.
 • Ár: Ingyenes!
 • Részletes információk: Módok > Battlegrounds

Mercenaries: A Mercenaries egy stratégiai RPG (szerepjáték) játékmód. Össze kell állítanod egy 6 fős zsoldos csapatot, majd a 6-ból 3 fog megküzdeni az ellenfél (játékos, vagy gép) 3 zsoldosával, ha egy elbukik, egy újabb zsoldost tehetsz a helyére, amíg van élő zsoldosod. Egy Mercenaries csata több harcból áll, az út során, ha elveszítesz egy zsoldost, azzal már nem játszhatsz abban a csatában (bár van mód feltámasztásra).

A zsoldosokat Mercenaries kártyacsomagokból nyithatod ki, ezek ugyanúgy 100 Goldba kerülnek (valós pénzből is megvásárolhatóak). Az elején kapsz ingyen annyi zsoldost, hogy összesállíthass egy csapatot.

 • Hol találom a játékban? Battlegrounds
 • Típus: PvP - Más játékosok ellen játszol.
 • Gyűjtemény: Saját Mercenaries gyűjtemény.
 • Ár: Ingyenes! Mercenaries kártyacsomagokra kell pénzt költeni. 100 Gold/csomag, vagy valós pénz.
 • Részletes információk: Wiki > Mercenaries

Hearthstone mód

Standard és Wild, Casual és Ranked

 • Az új játékosok 2020. áprilisától a 40-es rangon indulnak a Hearthstone módban és egészen az 1-es rangig nem is találkozhatnak másokkal csak és kizárólag kezdő játékosokkal!
  • Ahogy itt haladsz, folyamatosan jutalmakat kapsz (kártyacsomagokat)!
  • Ha ezt teljesíted, akkor itt soha többet nem játszhatsz!
  • Ha nem akarsz itt játszani, akkor kihagyhatod a kezdő rangokat, de akkor nem kapod meg a kártyacsomag jutalmakat sem!
   • Kihagyás: Kezdőképernyőn beállítások gomb (fogaskerék) > Options > Miscellaneous > Skip Apprentice! Ezt követően megkérdezi, hogy biztosan ki akarod-e hagyni, a döntés a tiéd!
  Továbbá a kezdő rangok teljesítése után (ezt akkor is megkapod, ha kihagytad a kezdő rangokat) kapsz egy teljes (30 lapos) paklit! Te választhatod ki, hogy melyik kaszt pakliját szeretnéd kérni!
  • Ez a pakli hatalmas előnyt ad, hiszen rögtön lesz egy olyan paklid, amivel lesz esélyed szembeszállni régebb óta játszó játékosokkal!
  • Továbbá amelyik kaszt pakliját kiválasztottad, az a kasztod azonnal 20-as szintű lesz.
  • A gyűjteményedbe ingyenesen megkapod a pakli összes lapját is, így nagyon értékes Legendary kártyákra (pl.: Dragonqueen Alexstrasza) is szert tehetsz.
  • Kiválasztásra a Mage paklit ajánljuk!

hearthstone ingyenes pakli választás

Ingyenes pakli választás - Képre kattintva nagyobb lesz!


Ezt követően kezdődik az igazi játék a Hearthstone módban!

A Hearthstone módon belül elérhetővé válik a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is.

Wild: A Wildban, az összes lap használható.

Standard: A Standardben viszont csak bizonyos lapokkal lehet játszani. A pontos szabály: A Core szett lapjait mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza. Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne. A Standard a játék kompetitív része, tehát erre érdemes figyelni és ezért célszerű csak olyan lapokat gyűjteni, ami itt is használható.

 • Ahogy fentebb írtuk, a Core szett lapjait könnyedén megszerezheted, ha minden hőssel eléred a 10-es szintet, és ez nem is tart túl sokáig.

Casual: A Causal módban tesztelheted magadat más játékosok ellen.

 • Játszható Wild és Standard formátumban is külön-külön!

Ranked: Liga alapú rendszer 5 ligával - Bronze, Silver, Gold, Platinum, és Diamond - mindegyik 10 ranggal rendelkezik. Mindenki a Bronze 10-es rangjáról kezd, és innen küzdheted fel magadat! Egy szezon mindig a hónap első napjától az utolsó napjáig tart, majd a következő szezon elején ismét mindenki a Bronze 10-es rangról indul, de aki az előző szezonban jobb eredményt ért el, az gyorsabban küzdheti fel magát újra!

A Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés) menüpontban előre elkészített paklikkal, vagy speciális szabályok között létrehozott paklikkal játszhatsz. A szabályok minden héten mások. Az új Brawl mindig szerdán este kezdődik!

Ezekről olvashatsz a játékmódok menüpontban is.

Most, hogy már nagyjából ismered a játékot, még nyugodtan nézz szét itt a Hearthstone Wiki-ben, további hasznos információkat találhatsz. Az oldalon az összes kártyát is megtalálod magyarul a lapok menüpont alatt, készíthetsz saját paklit, amiről kikérheted a többiek véleményét, kérdezhetsz a fórumban is, megnézheted mások pakliját és figyeld a híreket is.

Szettek (kalandok és kiegészítők)

A kaland módokban ellenségeket lehet legyőzni és legyőzésüket követően új kártyát kapsz. A kaland módokban "szárnyakat" kell feloldani.

 • Vannak ingyenes, és fizetős kaland módok is!

A kiegészítők esetén 100 Goldért lehet kártyacsomagokat venni, (vagy valós pénzért) amelyek 5 kártyát tartalmaznak (minimum egy Rare minőségű, vagy jobb). Ez véletlenszerűen kiválasztott 5 kártya az adott kiegészítő lapjaival.

A Wiki > Szettek menüpontjában minden kalandot és kiegészítőt megtalálsz.

Ha kérdésetek lenne nyugodtan kérdezzetek itt az oldal alján, de ne feledjétek el megnézni a további információkat is.

Lap tetejére

További híreink