Hearthstone WikiInformációk kezdőknekA Hearthstone elkezdése

Következő Hearthstone cikkAlapvető információk

A Hearthstone elkezdése

Borovi Bence | 2014.08.20 10:00 | Módosítva: 2023.12.07 08:58
54479

Hearthstone kezdőknek Jaina Proudmoore a mage

Szeretnéd elkezdeni a játékot? Nagyszerű, ebben a cikkben mindent összeszedtünk - és folyamatosan frissítjük -, hogy megismerkedhess a játék alapjaival!

(Visszatérő/újrakezdő játékos vagy? Akkor kattints ide (Wiki > Visszatérőknek oldal)!)

Mi is az a Hearthstone nagyon röviden?

A Hearthstone egy ingyenesen játszható kártyajáték, elérhető PC-re, MAC-re, iPad-re, iPhone-ra és Android-ra is (kattints ide a letöltéshez PC-n, vagy MAC-en - Android és iOS esetében a Store-ban tudod letölteni a játékot). A játékosoknak 10 féle hősből kell egyet választani, majd a harctéren ketten megküzdenek. A két szemben álló játékosnak van egy-egy harminc lapot számláló paklija, ezekből húznak a játék elején 3-3 lapot, a második játékos húzhat még egy lapot, és kap egy bónusz kártyát, a The Coin-t. Ezután minden körben húznak egy lapot, továbbá eggyel több manájuk lesz, amíg el nem érik a 10 manát. A cél az ellenfél hősének mind a harminc életpontjának a lesebzése a különböző lények, spellek és fegyverek segítségével.

Amint először elindítod a Hearthstone-t egy tutorialt kell végig játszanod (erről itt írtunk, nagyjából 15 percet vesz igénybe). Feltételezzük, hogy ezen már átjutottál, ezt látod a főképernyőn a játék indítása után:

 1. Hearthstone
 2. Battlegrounds (nem elérhető)
 3. Tavern Brawl (nem elérhető)
 4. Modes (Aréna, Solo Adventures, Duels és Mercenaries)

2023 decemberében átalakították a kezdő játékos élményt, sokkal könnyebb elkezdeni a játékot, mint előtte volt!

 • Az új játékosok 2023. december 5-étől egy kezdő jutalom térképet kapnak a Tutorial teljesítése után, illetve egy úgy nevezett "Tavern Guide"-ot, ami ad néhány extra küldetést, hogy jobban haladhass a kezdő jutalom térképen.
  • Ahogy itt haladsz, folyamatosan jutalmakat kapsz (feloldod az összes kasztot, kártyacsomagokat, nagyszerű paklikat és Goldot - összesen 25 szint érhtető el, az összes jutalomról itt írtunk)!
  • Ha ezt teljesíted, akkor feloldódik az összes játékmód (2-es, 3-as, 4-es pontok fent), megkapod a valódi jutalom térképet és kezdődhet az igazi játék!
  • Ha nem akarsz itt játszani, akkor kihagyhatod a kezdő jutalom térképet, de akkor nem kapod meg a kártyacsomag jutalmakat sem!
   • Kihagyás: Kezdőképernyőn beállítások gomb (fogaskerék) > Skip Apprentice! Ezt követően megkérdezi, hogy biztosan ki akarod-e hagyni, a döntés a tiéd!
   • Ha kihagyod a kezdő jutalom térképet, abban az esetben is feloldásra kerül az összes kaszt, feloldódik az összes játékmód, és megkapod a kölcsönözhető paklikat ("Loaner decks"), de az összes többi jutalomból kimaradsz!
  • A kölcsönözhető paklikat ("Loaner decks") a 25-ös szinten kapod meg, illetve akkor, ha kihagyod a kezdő jutalom térképet. Ez 6 nagyszerű paklit jelent, amelyekkel egy héten át játszhatsz (hiába nem rendelkezel amúgy a szükséges lapokkal), majd egy hét után ebből a hat pakliból választhatsz egyet, amit megtartasz és megkapod a gyűjteményedbe annak az egy paklinak az összes lapját is, így nagyon értékes Legendary kártyákra is szert tehetsz.

Ha téged valami más játékmód érdekel és nem a "Hearthstone", akkor nyugodtan kihagyhatod a kezdő jutalom térképet ("Skip Apprentice"), és javaslom, hogy ugorj egyből a játékmódok oldalunkra!


Röviden összefoglalva így érdemes elkezdened a játékot:

hearthstone harctér kezdő információk

Képre kattintva nagyobb lesz, megnyílik a galéria! Mobilon multi-touch-csal is tudsz zoomolni, illetve jobbra/balra húzással lapozni.

 1. Ismerd meg a Hearthstone játékmódot!
 2. Küldetések megismerése: Minden nap egy új küldetést kapsz, aminek teljesítéséért XP (tapasztalati pont) jár, amivel haladni tudsz a "Rewards Track-en" (jutalom térképen), és különböző jutalmakat kapsz (ez lehet Gold, amiből vásárolhatsz kártyacsomagokat, vagy belépőjegyet az Aréna, illetve Duels játékmódokra; lehet egy véletlenszerű kártya is, illetve kártyacsomagokat is kaphatsz).
  • Továbbá minden hét első napján kapsz 3 heti küldetést is, amik még több XP-vel jutalmaznak.
  • Részletek a Hearthstone különböző játékmódjairól: Játékmódok, kártya gyűjtemény, kraftolás.
   • Egy kártyacsomag 5 lapot tartalmaz az adott szettből, ebből legalább 1 Rare, vagy annál jobb minőségű lesz (minőségek: Common > Rare > Epic > Legendary).
   • A jutalom térképet könnyedén eléred a Hearthstone főoldaláról a "Shop" mellett, jobbra, de érdemes áttekinteni küldetésrendszer és achievementekről szóló Wiki cikkünket is.
 3. Pakli készítése, kölcsön paklik használata!
 4. Tippek a játékhoz: Kezdő tippek és Csabz tippjei. Ezeket érdemes elolvasni, hogy jobb legyél a játékban!

+ Extra: A játékban elérhető egy Battlegrounds játékmód is, ami teljesen eltér a játék többi módjától. Erről részletesen ide kattintva olvashatsz.

+ Extra 2: A játékban elérhető egy Mercenaries játékmód is, ami teljesen eltér a játék többi módjától. Erről részletesen ide kattintva olvashatsz.


Részletesen:

Az alapvető információkat és kulcsszavakat elolvashatjátok, hogy mielőtt belekezdtek a játékba megismerjétek, hogy mi is az a Mana, mit jelent a Battlecry vagy a Deathrattle. Ezek egy részét a játék elmagyarázza a Tutorial alatt is.

Amint a játékban túl vagy a Tutorialon és a kezdő jutalom térképen, három bevezető küldetést fogsz kapni. Ezek egymás után következnek, ha egyet teljesítesz jön a következő (The Grand Opening, Part 1, Part 2 és Part 3). Mindhárom küldetéshez mindössze annyit kell tenned, hogy egy-egy meccset lejátszol.

Ez a három speciális küldetés összesen 3 db "Catch-Up" (felzárkóztató) kártyacsomagot ad, amelyeket ha kibontasz ("Open Packs" részen), akkor várhatóan 150 új lapot fogsz kapni és nagyjából 6 db Legendary kártyát (előfordulhat, hogy további 2 db Catch-Up csomag is jár ajándékba, ez időszakonként változik). Érdemes a Catch-Up kártyacsomagokat kibontanod, mielőtt más kártyacsomagokat kibontanál, hiszen a Catch-Up csomag annál több lapot ad, minél kevesebb lappal rendelkezel (maximum 50 lap/Catch-Up csomag).

Hearthstone játékmód

Standard, Wild, Twist és Casual

A Hearthstone módon belül elérhetővé válik a Wild, a Twist és a Standard formátum is, illetve a Causal.

Standard (ranked) (nagy valószínűséggel itt fogsz játszani): A Standardben viszont csak bizonyos lapokkal lehet játszani. A pontos szabály: A Core szett lapjait mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza. Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne. A Standard a játék kompetitív része, tehát erre érdemes figyelni és ezért célszerű csak olyan lapokat gyűjteni, ami itt is használható.

 • A Core szett lapjait ingyen megkapod!
 • A 6 kölcsön pakli, amit kaptál, azok is a Standard formátumhoz készültek.

Wild (ranked): A Wildban, az összes lap használható.

Twist (ranked): Itt speciális szabályok érhetőek el, amelyek minden hónapban változnak, és általában más kiegészítők is játszhatóak itt (előfordulhat, hogy ez a játékmód éppen nem érhető el).

Casual: A Causal módban tesztelheted magadat más játékosok ellen.

 • Ez olyan formátumban indul el, amilyen formátumú a paklid! Tehát, ha csak Standard lapokat tartalmaz, akkor Standard Casual formátumban játszhatsz.

Ranked jelentése: Liga alapú rendszer 5 ligával - Bronze, Silver, Gold, Platinum, és Diamond - mindegyik 10 ranggal rendelkezik. Mindenki a Bronze 10-es rangjáról kezd, és innen küzdheted fel magadat! Egy szezon mindig a hónap első napjától az utolsó napjáig tart, majd a következő szezon elején ismét mindenki a Bronze 10-es rangról indul, de aki az előző szezonban jobb eredményt ért el, az gyorsabban küzdheti fel magát újra!

Ha nem megy jól a játék, érdemes lehet a Modes > Solo Adventures > Practice módot kipróbálnod, és legyőzni azokat az ellenségeket, hogy gyakorolj (az Expert a nehezebb mód).

Tipp: Az End Turn (kör befejezése) gomb akkor vált zöldre, amikor már semmit nem tudsz csinálni az adott körben.

A további játékmódokról (Battlegrounds, Tavern Brawl, Aréna, Duels és Mercenaries) olvashatsz a játékmódok menüpontban.


Küldetések

A küldetéseidet a Hearthstone kezdőképernyőjén a Shop mellett látható ikonra kattintva érheted el.

Hearthstone küldetések

Képre kattintva nagyobb lesz!

 • Minden nap kapsz egy új napi küldetést. Minden nap lecserélhetsz egy napi küldetést. Ha 3 napon át nem csinálod meg a napi küldetéseket, akkor a 4. napon már nem kapsz új küldetést, hanem lecseréli a legrégebbit.
 • Minden hét elején 3 új heti küldetés lesz elérhető, amelyek kissé nehezebbek, mint a napi küldetések. Minden nap lecserélhetsz egy heti küldetést.
 • Minden küldetés XP-t ad jutalomként, amivel haladni tudsz a "Rewards Track-en" (jutalom térképen), és különböző jutalmakat kapsz (ez lehet Gold, amiből vásárolhatsz kártyacsomagokat, vagy belépőjegyet az Aréna, illetve Duels játékmódokra; lehet egy véletlenszerű kártya is, illetve kártyacsomagokat is kaphatsz).
 • Ha csak simán játszol, azért is kapsz XP-t, győzelemért többet, vereségért kevesebbet (a legtöbb a Hearthstone > Ranked játékmódban jár, de az is elenyésző a küldetésekhez képest).
 • Ide kattintva olvashatsz részletesen a küldetésrendszerről és achievementekről.

Napi és heti küldetések

Küldetések - Képre kattintva nagyobb lesz!

Pakli készítés, kraftolás

Kattints ide, hogy részletesen olvass a kezdő tippekről, avagy hogyan készítsünk Hearthstone paklit?

 • Pakli készítése a "My Collection"-ben (kártya gyűjteményedben) a "New Deck" gombra kattintva lehetséges. Először ki kell választanod, hogy melyik kaszthoz szeretnél paklit készíteni (további itt a jobb felső sarokban beállíthatod a formátumot is (Standard, Wild, vagy Twist - mindegyikben más lapok érhetőek el). Ezt követően a kártyákra kattintva állíthatod össze a paklidat, de akár importálhatsz is egy paklit. Ehhez mindössze egy pakli kódot kell kimásolnod (akár innen a Hearthstone Hungary-ről is megteheted, minden paklinál látható a "pakli kód"), ezt a játék felismeri, és rögtön megkérdezi, hogy szeretnéd-e, hogy összeállítsa azt a paklit (ehhez a "My Collection"-ben kell lenned).
  • A Legendary lapokból (narancssárga kő a lap közepén) legfeljebb 1 db egyforma szerepelhet egy pakliban, míg a többi kártyából (Common, Rare, Epic) 2 db egyforma szerepelhet egy pakliban.
 • A játék minden kaszthoz ad neked egy kezdő paklit, amint az adott kasztot feloldod a kezdő jutalom térképen (ha a térképpel végeztél, vagy kihagytad, akkor mindegyik kaszthoz lesz egy paklid).
 • Kraftolni a "My Collection"-ben (kártya gyűjteményedben) a "Crafting" gombra kattintva lehet. Kraftolással létrehozol egy lapot! A lapokat Dustból lehet kraftolni, de ahhoz, hogy legyen Dustod be kell törnöd más lapokat, és amíg kevés lapod van nyilván nem fogod őket betörni.
 • Kártyát betörni ("Disenchant") úgy lehet, hogy rányomsz a "My Collection"-ben az egyik lapodra (aminek a közepén van kő (ez a kő minőségét jelzi a lapnak - Fehér (Common) > Kék (Rare) > Lila (Epic) > Narancssárga (Legendary)), feljön egy új ablak, és ott rákattintasz a "Disenchant" gombra.

Loaner ("kölcsön") paklik

 • Ahogy már fentebb is írtuk, egy hétig játszhatsz hat ingyenes paklival, majd a végén te választhatod ki, hogy melyiket tartod meg.
 • Ezeket a paklikat nem látod a gyűjteményedben, hanem a Hearthstone főmenü kiválasztásánál éred el, ezek igazán erőteljes paklik, de érdemes a "Deck info"-ra is rányomni, hogy jobban megismerd a paklikban található lapokat.
 • Ha itt egy paklira rákattintasz, már mehet is a játék (a "Play"-re kattintva).
 • A jobbra nyílra kattintva láthatod a többi paklikat, amelyeket megkaptál minden egyes kaszthoz, illetve, amelyeket te készítettél, vagy módosítottál.

Kölcsön paklik (4 havonta cserélik ezeket)

A kártya gyűjteményedről (milyen lapokkal rendelkezel), illetve a kraftolásról ide kattintva olvashatsz részletesebben.

hearthstone pakli készitő

Pakli készítő - Képre kattintva nagyobb lesz!

Mit érdemes vásárolni kezdőként?

100 Goldból tudsz venni egy kártyacsomagot. Érdemes a legújabb kiegészítők kártyacsomagjait vásárolni, mert azokat a játékban mindenhol használhatod (Standard és Wild módban is, amelyekről alább olvashatsz részletesen). Továbbá a legújabb kiegészítők kártyacsomagjaiból is nyugodtan vásárolhatsz. Amennyiben úgy gondolod, hogy gyorsan szeretnél sok lapot, mert nagyon érdekel a Hearthstone, akkor valós pénzből akármennyi kártyacsomagot vásárolhatsz. A legolcsóbb ár Androidos eszközökön érhető el, bankkártya szükséges a fizetéshez.

A Hearthstone kezdőképernyőjének a bal oldalán található a "Shop", ahol tudsz vásárolni. Itt érdemes a második menüpontot ("Hearthstone") kiválasztani, és az ott látható Standard szettekből vásárolni. Válassz ki egy szettet, és vásárolhatsz Goldból, vagy valós pénzből.

A Shopban a "Latest expansion" kiírás jelzi a legújabb kiegészítőt.

Hearthstone Shop, kártyacsomag vásárlás

Shop - Képre kattintva nagyobb lesz!

Szettek (kalandok és kiegészítők)

A kaland módokban ellenségeket lehet legyőzni és legyőzésüket követően új kártyát kapsz. A kaland módokban "szárnyakat" kell feloldani.

 • Vannak ingyenes, és fizetős kaland módok is!

A kiegészítők esetén 100 Goldért lehet kártyacsomagokat venni, (vagy valós pénzért) amelyek 5 kártyát tartalmaznak (minimum egy Rare minőségű, vagy jobb). Ez véletlenszerűen kiválasztott 5 kártya az adott kiegészítő lapjaival.

A Wiki > Szettek menüpontjában minden kalandot és kiegészítőt megtalálsz.

Most, hogy már nagyjából ismered a játékot, még nyugodtan nézz szét itt a Hearthstone Wiki-ben, további hasznos információkat találhatsz. Az oldalon az összes kártyát is megtalálod magyarul a kártyák menüpont alatt, készíthetsz saját paklit, amiről kikérheted a többiek véleményét, kérdezhetsz a fórumban is, megnézheted mások pakliját és figyeld a híreket is.

Ha kérdésetek lenne nyugodtan kérdezzetek itt az oldal alján, de ne feledjétek el megnézni a további információkat is.

Lap tetejére

További híreink