Hearthstone WikiInformációk kezdőknekA Hearthstone elkezdése

Következő Hearthstone cikkAlapvető információk

A Hearthstone elkezdése

Borovi Bence | 2014.08.20 10:00 | Módosítva: 2019.11.17 13:05
5586

Hearthstone kezdőknek Jaina Proudmoore a mage

Mi is az a Hearthstone nagyon röviden?

A Hearthstone egy ingyenesen játszható kártyajáték, elérhető PC-re, MAC-re, és iPad-re, iPhone-ra és Android-ra is (kattints ide a letöltéshez PC-n, vagy MAC-en - Android és iOS esetében a Store-ban tudod letölteni a játékot). A játékosoknak 9 féle hősből kell egyet választani, majd a harctéren ketten megküzdenek. A két szemben álló játékosnak van egy-egy harminc lapot számláló paklija, ezekből húznak a játék elején 3-3 lapot, a második játékos húzhat még egy lapot, és kap egy bónusz kártyát, a (The Coin)-t. Ezután minden körben húznak egy lapot, továbbá eggyel több manájuk lesz, amíg el nem érik a 10 maná-t. A cél az ellenfél hősének mind a harminc életpontjának a lesebzése a különböző lények, spell-ek és fegyverek segítségével.

Szeretnéd elkezdeni a játékot? Nagyszerű, olvass tovább!

Amint először elindítod a Hearthstone-t egy tutorialt kell végig játszanod. Feltételezzük, hogy ezen már átjutottál, négy menüpontból választhatsz:

 1. Play
 2. Solo Adventures
 3. Modes (Aréna és Battlegrounds)
 4. Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés)

Röviden összefoglalva így érdemes elkezdened a játékot:

 1. Itt az oldalon: Alapvető információk és kulcsszavak elolvasása
 2. A játékban: Solo Adventures > Practice kiválasztása
 3. Minden egyes hős legyőzése normal nehézségen, hogy feloldd őket (játszhass velük)
 4. Pakli készítése (kezdő tippek, pakli segítségek, kártya gyűjtemény, kraftolás)
 5. Solo Adventures > Practice > expert mód legyőzése
 6. Minden nap egy új küldetést kapsz, a játékban achievementek is találhatóak, amik csak egyszer teljesíthetőek (achievement-ek és küldetések megismerése)
 7. A küldetésekért Goldot kapsz, amiből vásárolhatsz új paklikat (kezdőként mindig Classic-ot érdemes először vásárolni) - ezért érdemes minden nap teljesíteni a küldetést - , vagy beléphetsz az arénába (az első aréna ingyenes) (játékmódok, kártya gyűjtemény, kraftolás)
 8. Kezdődik az igazi játék: Play mód vagy Aréna
  • Az új játékosok 2018 októberétől 50-es rangon indulnak a Play mód "Ranked menüpontjában" és egészen a 25-ös rangig nem is találkozhatnak másokkal csak és kizárólag kezdő játékosokkal!

+ Extra: A játékban elérhető egy Battlegrounds játékmód is (Modes menüpontban), ami teljesen eltér a játék többi módjától. Erről részletesen ide kattintva olvashatsz.

Részletesen:

Az alapvető információkat és kulcsszavakat elolvashatjátok, hogy mielőtt belekezdtek a játékba megismerjétek, hogy mi is az a mana, mit jelent a Charge vagy a Deathrattle. Ezek egy részét a játék elmagyarázza a Tutorial alatt is.

Először célszerű a Solo Adventures-be belépned ott pedig a Practice részt kiválasztanod. A tutorial után mindössze egy hőssel játszhatsz, akit Jaina Proudmoore-nak hívnak és ő a Mage. További 8 hős található a játékban, amelyiket legyőzöd azt a hőst feloldod és onnantól kezdve játszhatsz vele.

A Solo Adventures-ben egyébként ingyenes kalandok is elérhetőek (Icecrown és Dungeon Run), de ez nem kezdőknek való és az egyik hőssel legalább a 20-as szintet el kell érni ahhoz, hogy itt játszhass. Ezekről csak később olvass majd a kiegészítők és kalandok menüpontban.

hearthstone gyakorló mód

Képre kattintva nagyobb lesz!

Practice módban gép ellen játszhatsz, kétféle nehézségben (normal és expert). Azt javaslom, hogy normál módban győzd le az összes ellenfelet, hogy feloldd a hősöket (természetesen play módban más játékosok ellen is ha nyersz feloldod azt a hőst, amelyik ellen nyertél, de kezdő játékosként az elején nem sok sikert fogsz elérni mások ellen).

hearthstone harctér kezdő információk

A harctér - Képre kattintva nagyobb lesz!

Amint legyőzted normál módon a gépet, érdemes megpróbálkoznod az expert móddal. Ehhez azonban már célszerű egy saját paklit összeállítani.

Kattints ide, hogy részletesen olvass a kezdő tippekről, avagy hogyan készítsünk Hearthstone paklit?

A kártya gyűjteményedről (milyen lapokkal rendelkezel), illetve a kraftolásról (lapokat lehet kraftolni Dustból, de ahhoz, hogy legyen Dustod be kell törnöd más lapokat és amíg kevés lapod van nyilván nem fogod őket betörni sem) pedig ide kattintva olvashatsz.

Itt pedig hasznos paklikat találhatsz, minden kasztnál találsz egy kezdő paklit, azokat el is tudod készíteni.

hearthstone pakli készitő

Pakli készítő - Képre kattintva nagyobb lesz!

Miután összeállítottad első paklidat, visszatérhetsz a Practice módba és nekivághatsz az expert módnak. Amennyiben sikeresen legyőzöd őket is, kapsz 100 Gold-ot, amiből vehetsz magadnak egy paklit. Ezt achievement-nek nevezzük, több ilyen is található a játékban, erről egy kicsit később.

Mielőtt jobban belevágsz a játékba, még annyit érdemes megjegyezned, hogy a hősökkel javasolt elérned a 10-es szintet, hiszen minden hőssel új lapot kapsz 2,4,6,8 és 10-es szinten is. A későbbi szintek már lényegtelenek. A hősöd folyamatosan fejlődik minden egyes lejátszott meccs után, még akkor is, ha vesztettél, természetesen ebben az esetben kisebb mértékben fejlődik.

Részletesebben itt olvashatsz arról, hogy melyik hőssel mikor és melyik lapot kapod meg.

Továbbá, ha eléred a 10-es szintet az összes hőssel ismét kapsz 100 Gold-ot, amiből újabb pakli csomagot vásárolhatsz. Ez egy újabb achievement.

Napi küldetések: A játék minden nap ad egy új küldetést, amit érdemes megcsinálnod, hiszen kapsz érte Goldot, amiből új paklit vehetsz, vagy beléphetsz az arénába. Maximum 3 küldetésed lehet, tehát ha 3 napon át nem csinálod meg a küldetéseket, a 4. napon már nem fogsz újat kapni. Minden nap van lehetőséged egy küldetést lecserélni, ha a jelenlegi nem szimpatikus, ezt egy kicsi piros x jelzi a küldetés jobb sarkában.

küldetések és hearthstone küldetés törlése

Küldetések - Kattintásra nagyobb lesz!

Achievementek: Az achievementek bizonyos dolgok teljesítéséért járnak. Míg a küldetések ismétlődnek az achievement-eket mindössze egyszer lehet megcsinálni!

Az összes achievementet és küldetést itt találhatod meg.

A küldetésekért (és achievementekért) járó Goldból a boltban (Shop) vehetsz új kártyacsomagot, vagy vásárolhatsz belépőt az Arénába.

Mit érdemes vásárolni kezdőként?

100 Goldból tudsz venni egy kártyacsomagot. Érdemes Classic csomagot vásárolni, mert azokat a játékban mindenhol használhatod (Standard és Wild módban is, amelyekről alább olvashatsz részletesen). Továbbá a Witchwood, a The Boomsday Project és a Rastakhan's Rumble kártyacsomagokból is nyugodtan vásárolhatsz. Amennyiben úgy gondolod, hogy gyorsan szeretnél sok lapot, mert nagyon érdekel a Hearthstone, akkor valós pénzből akármennyi kártyacsomagot vásárolhatsz. A legolcsóbb ár Androidos eszközökön érhető el, bankkártya szükséges a fizetéshez.

Amennyiben szeretnél valós pénzt költeni, a "Welcome Bundle"-t ajánlom, hiszen az éri meg a legjobban, azt követően pedig a Classic kártyacsomagból, a Boomsday Project, a Witchwood és a Frozen Throne lapokból éri meg leginkább vásárolni.

hearthstone shop

Shop - Képre kattintva nagyobb lesz!

Ezek után nyugodtan nekivághatsz az Arénáknak, vagy a Play módnak.

Érdemes lehet az arénával kezdeni, hiszen itt nem számít, hogy a paklidból még nagyon sok lap hiányzik, hiszen a játék véletlenszerűen ad lapokat. Egy aréna akkor ér véget, ha nyersz 12-t vagy veszítesz hármat. Ezt követően jutalmakat kapsz (melyeket ide kattintva láthatsz), de minden esetben kapsz 1 kártyacsomagot, ami a legújabb kiegészítő kártyáit fogja tartalmazni. (A kiegészítőkről ide kattintva olvashatsz)

Standard és Wild, Casual és Ranked

A Play módon belül található a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is. A Wildban, az összes lap használható.

FONTOS frissítés 2018 októberétől: A kezdő játékosok már 50-es rangon kezdik a játékot és csak Ranked Standard módban játszhatnak. 50-25-ös rangig csak kezdő játékosokkal lehet összekerülni! Amint sikerül elérni a 25-ös rangot, feloldásra kerül a Wild mód, feloldásra kerül a Casual is, illetve az 50 és 25 közötti rangokon soha többé nem játszhatsz.

A Standardben viszont csak bizonyos lapokkal lehet játszani. A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza. Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne. A Standard a játék kompetitív része, tehát erre érdemes figyelni és ezért célszerű csak olyan lapokat gyűjteni, ami itt is használható.

A Causal módban tesztelheted magadat más játékosok ellen, míg Rankeden 25-ös rangról indulsz (Standard-ben és Wild-ban is, mindkettő külön-külön elérhető) és győzelmekkel tudsz előre haladni a ranglétrán. Azonban ne feledd itt a játék elején nagyobb hátrányban leszel, hiszen nagyon sok lapod még nem lesz meg, amelyekkel mások már rendelkeznek.

A Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés) menüpontban előre elkészített paklikkal, vagy speciális szabályok között létrehozott paklikkal játszhatsz általában szerda estétől hétfő hajnalig. A szabályok minden héten mások és hétfőtől - szerdáig nem érhető el a menüpont a kocsma kitakarítása miatt.

Ezekről olvashatsz a játékmódok menüpontban is.

Most, hogy már nagyjából ismered a játékot, még nyugodtan nézz szét itt a Hearthstone Wiki-ben, további hasznos információkat találhatsz. Az oldalon az összes kártyát is megtalálod magyarul a lapok menüpont alatt, készíthetsz saját paklit, amiről kikérheted a többiek véleményét, kérdezhetsz a fórumban is, megnézheted mások pakliját és figyeld a híreket is.

Kalandok és kiegészítők

A kaland módokban ellenségeket lehet legyőzni és legyőzésüket követően új kártyát kapsz. A kaland módokban "szárnyakat" kell feloldani, amelyek 700 Goldba kerülnek (vagy valós pénz is használható), amint egy szárnyat feloldasz az ott lévő ellenségeket legyőzheted és megkapod a kártyákat.

A kiegészítők esetén 100 Goldért lehet kártyacsomagokat venni, (vagy valós pénzért) amelyek 5 kártyát tartalmaznak (minimum egy Rare minőségű vagy jobb). Ez véletlenszerűen kiválasztott 5 kártya az adott kiegészítő lapjaival.

Vannak a játékban már olyan kaland módok és kiegészítők, amelyeket már nem lehet megvásárolni, csak a lapjaikat lehet kraftolni (Dustból), ezeket a kaland módokat és kiegészítőket itt már nem soroljuk fel, de a Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészítők menüpontjában megtalálhatod őket.

Ha kérdésetek lenne nyugodtan kérdezzetek itt az oldal alján, de ne feledjétek el megnézni a további információkat is.

Szólj hozzá!

További híreink