Hearthstone WikiInformációk kezdőknekA Hearthstone elkezdése

Következő Hearthstone cikkAlapvető információk

A Hearthstone elkezdése

Borovi Bence | 2014.08.20 10:00 | Módosítva: 2020.07.30 15:19
10081

Hearthstone kezdőknek Jaina Proudmoore a mage

Mi is az a Hearthstone nagyon röviden?

A Hearthstone egy ingyenesen játszható kártyajáték, elérhető PC-re, MAC-re, és iPad-re, iPhone-ra és Android-ra is (kattints ide a letöltéshez PC-n, vagy MAC-en - Android és iOS esetében a Store-ban tudod letölteni a játékot). A játékosoknak 10 féle hősből kell egyet választani, majd a harctéren ketten megküzdenek. A két szemben álló játékosnak van egy-egy harminc lapot számláló paklija, ezekből húznak a játék elején 3-3 lapot, a második játékos húzhat még egy lapot, és kap egy bónusz kártyát, a The Coin-t. Ezután minden körben húznak egy lapot, továbbá eggyel több manájuk lesz, amíg el nem érik a 10 manát. A cél az ellenfél hősének mind a harminc életpontjának a lesebzése a különböző lények, spell-ek és fegyverek segítségével.

Szeretnéd elkezdeni a játékot? Nagyszerű, olvass tovább!

(Visszatérő/újrakezdő játékos vagy? Akkor kattints ide (Wiki > Visszatérőknek oldal)!)

Amint először elindítod a Hearthstone-t egy tutorialt kell végig játszanod. Feltételezzük, hogy ezen már átjutottál, négy menüpontból választhatsz:

 1. Play
 2. Solo Adventures
 3. Modes (Aréna és Battlegrounds)
 4. Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés)

2020 áprilisától sokkal könnyebb elkezdeni a játékot, mint előtte volt!

Miért?

 • A Solo Adventures menüpontban elérhető az Ashes of Outland részen belül a "Prologue", ezzel érdemes kezdeni, hiszen ingyenes, és a teljesítéséért megkapod a Demon Hunter kasztot, 30 lapot a kaszthoz, és egy paklit hozzá!
  • Továbbá ennek a teljesítésével azonnal lesz egy 20-as szintű hősöd (a Demon Hunter), és így feloldásra kerül a "Tavern Brawl" játékmód is.
  • A Demon Hunter 2020. április 7-étől érhető el a játékban, tehát ezzel a kaszttal játszva még kisebb hátrányból indulsz!
 • Az új játékosok 2020 áprilisától a 40-es rangon indulnak a Play módban és egészen az 1-es rangig nem is találkozhatnak másokkal csak és kizárólag kezdő játékosokkal!
  • Ahogy itt haladsz, folyamatosan jutalmakat kapsz (kártyacsomagokat)!
  • Ha ezt teljesíted, akkor itt soha többet nem játszhatsz!
  • Ha nem akarsz itt játszani, akkor kihagyhatod a kezdő rangokat, de akkor nem kapod meg a kártyacsomag jutalmakat sem!
   • Kihagyás: Kezdőképernyőn beállítások gomb (fogaskerék) > Options > Miscellaneous > Skip Apprentice! Ezt követően megkérdezi, hogy biztosan ki akarod-e hagyni, a döntés a tiéd!
 • Továbbá a kezdő rangok teljesítése után (ezt akkor is megkapod, ha kihagytad a kezdő rangokat) kapsz egy teljes (30 lapos) paklit! Te választhatod ki, hogy melyik kaszt pakliját szeretnéd kérni!
  • Ez a pakli hatalmas előnyt ad, hiszen rögtön lesz egy olyan paklid, amivel lesz esélyed szembeszállni régebb óta játszó játékosokkal!
  • Továbbá amelyik kaszt pakliját kiválasztottad, az a kasztod azonnal 20-as szintű lesz.
  • A gyűjteményedbe ingyenesen megkapod a pakli összes lapját is, így nagyon értékes Legendary kártyákra (pl.: Dragonqueen Alexstrasza) is szert tehetsz.
  • Kiválasztásra a Mage paklit ajánljuk!

Röviden összefoglalva így érdemes elkezdened a játékot:

 1. Itt az oldalon: Alapvető információk és kulcsszavak elolvasása
 2. Küldetések megismerése: A játék legelején kapsz néhány extra küldetést, amik Classic kártyacsomagokat adnak jutalomként. Ezt követően minden nap egy új küldetést kapsz, aminek teljesítéséért Gold jár, és vásárolhatsz belőle új kártyacsomagokat (kezdőként mindig Classic szettet érdemes először vásárolni) - ezért érdemes minden nap teljesíteni a küldetést - , vagy beléphetsz az arénába (az első aréna ingyenes) (játékmódok, kártya gyűjtemény, kraftolás).
  • Egy kártyacsomag 5 lapot tartalmaz az adott szettből, ebből legalább 1 Rare, vagy annál jobb minőségű lesz (minőségek: Common > Rare > Epic > Legendary).
  • A játékban egyszeri jutalmak is találhatóak (küldetések és egyszeri jutalmak megismerése)
 3. A játékban:
  • Solo Adventures > Ashes of Outland > Prologue kiválasztása (ez feloldja a Demon Hunter kasztot, és kapsz hozzá 30 lapot is)
  • Solo Adventures > Practice kiválasztása (minden egyes hős legyőzése normal nehézségen, hogy feloldd őket (játszhass velük))
 4. Pakli készítése (kezdő tippekkártya gyűjtemény, kraftolás)
 5. Solo Adventures > Practice > expert mód legyőzése
 6. Kezdődik az igazi játék: Play mód vagy Aréna
  • Most ess neki a Play módban a kezdő rangoknak, hogy aztán megszerezd az ajándék paklit!

+ Extra: A játékban elérhető egy Battlegrounds játékmód is (Modes menüpontban), ami teljesen eltér a játék többi módjától. Erről részletesen ide kattintva olvashatsz.


Részletesen:

Az alapvető információkat és kulcsszavakat elolvashatjátok, hogy mielőtt belekezdtek a játékba megismerjétek, hogy mi is az a mana, mit jelent a Battlecry vagy a Deathrattle. Ezek egy részét a játék elmagyarázza a Tutorial alatt is.

Solo Adventures > Ashes of Outland > Prologue kiválasztása - Győzd le az itt található négy ellenséget, és feloldásra kerül a Demon Hunter kaszt, kapsz a kaszthoz 30 lapot, és egy paklit is!

 • Továbbá ennek a teljesítésével azonnal lesz egy 20-as szintű hősöd (a Demon Hunter), és így feloldásra kerül a "Tavern Brawl" játékmód is!

Kezdő küldetések:

Amint a játékban túl vagy a Tutorialon, bevezető küldetéseket fogsz kapni. Az első bevezető küldetésed, hogy nyerj egyet Practice módban.

A küldetéseidet a Hearthstone kezdőképernyőjén a Shop mellett a "!"-re kattintva érheted el.

küldetések és hearthstone küldetés törlése

Képre kattintva nagyobb lesz, megnyílik a galéria! Mobilon multi-touch-csal is tudsz zoomolni, illetve jobbra/balra húzással lapozni.

Solo Adventures > Practice. Egyelőre csak a Mage-dzsel, és ha a Demon Huntert feloldottad, akkor még azzal játszhatsz.További 8 hős található a játékban, amelyiket itt legyőzöd, azt a hőst feloldod és onnantól kezdve játszhatsz azzal a kaszttal (! jelzi a nevük mellett azokat a hősöket, amelyeket még nem oldottál fel).

hearthstone Practice

Képre kattintva nagyobb lesz!

A következő küldetés, hogy nyerj 2 újabb meccset Practice-ban, és egy újabb Classic kártyacsomag a jutalom! Lehetőleg más ellenségeket válassz, olyat, amelyiket még nem győzted le, hogy megkapd azt a kasztot is.

 hearthstone harctér kezdő információk

Képre kattintva nagyobb lesz!

A következő küldetés, hogy játssz 1-et Play módban. Ne izgulj, ha nem nyersz, csak nyomj a "Play" módra, és indítsd el a játékot, amint vége, már kapsz is egy újabb Classic kártyacsomagot. Célszerű egyébként a Demon Hunterrel játszani, azzal a paklival, amit megkaptál hozzá, mert igazán hatékony.

Ezt követően 2-t kell játszanod Play módban, ezért egy újabb Classic kártyacsomagot kapsz.

Közben megkapod azt a küldetést, hogy érdd el a 10-es szintet az egyik kaszttal.

 • Ha egy kaszttal játsszol, akkor minden győzelem, és vereség után fejlődik a kasztod (60-as szintig). Győzelem esetén jobban fejlődik.
 • Minden kaszttal (kivéve Demon Hunter) kapsz egy új "Basic" lapot, amint eléred a 2., a 4., a 6., a 8., és a 10. szintet. Részletek: Basic lapok szintenként.
 • A 10-es szintet egy kaszttal nagyjából egy óra alatt el is lehet érni.

Ezzel teljesítetted a küldetést is, hogy érdd el a 10-es szintet, aminek a jutalma egy Classic kártyacsomag.

 • Egy kártyacsomag 5 lapot tartalmaz az adott szettből (ebben az esetben: Classic), ebből legalább 1 Rare, vagy annál jobb minőségű lesz (minőségek: Common > Rare > Epic > Legendary).

Végül az utolsó kezdő küldetésed azt kéri, hogy játssz 2-t bármely módban, ennek jutalma 3 további Classic kártyacsomag.

Most célszerű visszatérni a Practice módba, és legyőzni azokat az ellenségeket, amelyeket még nem oldottál fel, amint feloldottad az összes hőst jutalmat kapsz:

 • 100 Gold, Expert nehézségi szint feloldása a Practice módban

Most érdemes megpróbálkoznod az Expert móddal. Ehhez azonban már célszerű egy saját paklit összeállítani.

Kattints ide, hogy részletesen olvass a kezdő tippekről, avagy hogyan készítsünk Hearthstone paklit?

 • Kraftolni a "My Collection"-ben (kártya gyűjteményedben) a "Crafting" gombra kattintva lehet. Kraftolással létrehozol egy lapot! A lapokat Dustból lehet kraftolni, de ahhoz, hogy legyen Dustod be kell törnöd más lapokat, és amíg kevés lapod van nyilván nem fogod őket betörni.
 • Kártyát betörni ("Disenchant") úgy lehet, hogy rányomsz a "My Collection"-ben az egyik lapodra (aminek a közepén van kő (ez a kő minőségét jelzi a lapnak - Fehér (Common) > Kék (Rare) > Lila (Epic) > Narancssárga (Legendary)), feljön egy új ablak, és ott rákattintasz a "Disenchant" gombra.

A kártya gyűjteményedről (milyen lapokkal rendelkezel), illetve a kraftolásról ide kattintva olvashatsz részletesebben.

hearthstone pakli készitő

Pakli készítő - Képre kattintva nagyobb lesz!

Miután összeállítottad első paklidat, visszatérhetsz a Practice módba és nekivághatsz az expert módnak. Amennyiben sikeresen legyőzöd őket is, kapsz 100 Goldot, amiből vehetsz magadnak egy kártyacsomagot a "Shopban". Érdemes a Classic kártyacsomagot megvásárolnod!

Továbbá, ha eléred a 10-es szintet az összes hőssel ismét kapsz 100 Goldot, amiből újabb kártyacsomagot vásárolhatsz.

Most jönnek a napi küldetések!

Napi küldetések: A játék minden nap ad egy új küldetést, amit érdemes megcsinálnod, hiszen kapsz érte Goldot, amiből új kártyacsomagot vehetsz, vagy beléphetsz az arénába. Maximum 3 küldetésed lehet, tehát ha 3 napon át nem csinálod meg a küldetéseket, a 4. napon már nem fogsz újat kapni. Minden nap van lehetőséged egy küldetést lecserélni, ha a jelenlegi nem szimpatikus, ezt egy kicsi piros x jelzi a küldetés jobb sarkában.

küldetések és hearthstone küldetés törlése

Küldetések - Kattintásra nagyobb lesz!

Egyszeri jutalmak: Bizonyos dolgok teljesítéséért járnak. Egyes jutalmak ugyanúgy megjelennek a küldetéseknél, mint a sima küldetések, de ezek csak egyszer teljesíthetőek, míg más jutalmak teljesen el vannak rejtve, de ne aggódj, mi az összes rejtett jutalmat ismerjük. Az összes egyszeri jutalmat és küldetést itt találhatod meg.

A küldetésekért (és egyszeri jutalmakért) járó Goldból a boltban (Shop) vehetsz új kártyacsomagot, vagy vásárolhatsz belépőt az Arénába.

Mit érdemes vásárolni kezdőként?

100 Goldból tudsz venni egy kártyacsomagot. Érdemes Classic csomagot vásárolni, mert azokat a játékban mindenhol használhatod (Standard és Wild módban is, amelyekről alább olvashatsz részletesen). Továbbá a legújabb kiegészítők kártyacsomagjaiból is nyugodtan vásárolhatsz. Amennyiben úgy gondolod, hogy gyorsan szeretnél sok lapot, mert nagyon érdekel a Hearthstone, akkor valós pénzből akármennyi kártyacsomagot vásárolhatsz. A legolcsóbb ár Androidos eszközökön érhető el, bankkártya szükséges a fizetéshez.

Tipp: Érdemes vásárolni egy darab Descent of Dragons kártyacsomagot, hiszen a kártyacsomag mellé kapsz 5 Legendary lapot (Galakrondok), és két Shield of Galakrond lapot.

Amennyiben szeretnél valós pénzt költeni, a "Welcome Bundle"-t ajánlom, hiszen az éri meg a legjobban, azt követően pedig a Classic, illetve a legújabb kiegészítőkből éri meg leginkább vásárolni.

hearthstone shop

Shop - Képre kattintva nagyobb lesz!

Ezek után nyugodtan nekivághatsz az Arénáknak, vagy a Play módnak.

Aréna: Az arénába csak akkor tudsz belépni, ha az összes kaszttal elérted a 10-es szintet! Az arénában nem számít, hogy a paklidból még nagyon sok lap hiányzik, hiszen a játék véletlenszerűen ad lapokat. Egy aréna akkor ér véget, ha nyersz 12-t vagy veszítesz hármat. Ezt követően jutalmakat kapsz (melyeket ide kattintva láthatsz), de minden esetben kapsz 1 kártyacsomagot, ami a legújabb kiegészítő kártyáit fogja tartalmazni. (A kiegészítőkről ide kattintva olvashatsz)

Standard és Wild, Casual és Ranked

 • Az új játékosok 2020. áprilisától a 40-es rangon indulnak a Play módban és egészen az 1-es rangig nem is találkozhatnak másokkal csak és kizárólag kezdő játékosokkal!
  • Ahogy itt haladsz, folyamatosan jutalmakat kapsz (kártyacsomagokat)!
  • Ha ezt teljesíted, akkor itt soha többet nem játszhatsz!
  • Ha nem akarsz itt játszani, akkor kihagyhatod a kezdő rangokat, de akkor nem kapod meg a kártyacsomag jutalmakat sem!
   • Kihagyás: Kezdőképernyőn beállítások gomb (fogaskerék) > Options > Miscellaneous > Skip Apprentice! Ezt követően megkérdezi, hogy biztosan ki akarod-e hagyni, a döntés a tiéd!
  Továbbá a kezdő rangok teljesítése után (ezt akkor is megkapod, ha kihagytad a kezdő rangokat) kapsz egy teljes (30 lapos) paklit! Te választhatod ki, hogy melyik kaszt pakliját szeretnéd kérni!
  • Ez a pakli hatalmas előnyt ad, hiszen rögtön lesz egy olyan paklid, amivel lesz esélyed szembeszállni régebb óta játszó játékosokkal!
  • Továbbá amelyik kaszt pakliját kiválasztottad, az a kasztod azonnal 20-as szintű lesz.
  • A gyűjteményedbe ingyenesen megkapod a pakli összes lapját is, így nagyon értékes Legendary kártyákra (pl.: Dragonqueen Alexstrasza) is szert tehetsz.
  • Kiválasztásra a Mage paklit ajánljuk!

hearthstone ingyenes pakli választás

Ingyenes pakli választás - Képre kattintva nagyobb lesz!


Ezt követően kezdődik az igazi játék!

A Play módon belül elérhetővé válik a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is.

Wild: A Wildban, az összes lap használható.

Standard: A Standardben viszont csak bizonyos lapokkal lehet játszani. A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza. Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne. A Standard a játék kompetitív része, tehát erre érdemes figyelni és ezért célszerű csak olyan lapokat gyűjteni, ami itt is használható.

Casual: A Causal módban tesztelheted magadat más játékosok ellen.

 • Játszható Wild és Standard formátumban is külön-külön!

Ranked: Liga alapú rendszer 5 ligával - Bronze, Silver, Gold, Platinum, és Diamond - mindegyik 10 ranggal rendelkezik. Mindenki a Bronze 10-es rangjáról kezd, és innen küzdheted fel magadat! Egy szezon mindig a hónap első napjától az utolsó napjáig tart, majd a következő szezon elején ismét mindenki a Bronze 10-es rangról indul, de aki az előző szezonban jobb eredményt ért el, az gyorsabban küzdheti fel magát újra!

A Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés) menüpontban előre elkészített paklikkal, vagy speciális szabályok között létrehozott paklikkal játszhatsz. A szabályok minden héten mások. Az új Brawl mindig szerdán este kezdődik!

Ezekről olvashatsz a játékmódok menüpontban is.

Most, hogy már nagyjából ismered a játékot, még nyugodtan nézz szét itt a Hearthstone Wiki-ben, további hasznos információkat találhatsz. Az oldalon az összes kártyát is megtalálod magyarul a lapok menüpont alatt, készíthetsz saját paklit, amiről kikérheted a többiek véleményét, kérdezhetsz a fórumban is, megnézheted mások pakliját és figyeld a híreket is.

Kalandok és kiegészítők

A kaland módokban ellenségeket lehet legyőzni és legyőzésüket követően új kártyát kapsz. A kaland módokban "szárnyakat" kell feloldani.

 • Vannak ingyenes, és fizetős kaland módok is!

A kiegészítők esetén 100 Goldért lehet kártyacsomagokat venni, (vagy valós pénzért) amelyek 5 kártyát tartalmaznak (minimum egy Rare minőségű, vagy jobb). Ez véletlenszerűen kiválasztott 5 kártya az adott kiegészítő lapjaival.

A Wiki > Kalandok és Kiegészítők menüpontjában minden kalandot és kiegészítőt megtalálsz.

Ha kérdésetek lenne nyugodtan kérdezzetek itt az oldal alján, de ne feledjétek el megnézni a további információkat is.

Lap tetejére

További híreink