Hearthstone WikiInformációk kezdőknekA Hearthstone elkezdése

Következő Hearthstone cikkAlapvető információk

A Hearthstone elkezdése

Borovi Bence | 2014.08.20 10:00 | Módosítva: 2020.04.03 10:48
6291

Hearthstone kezdőknek Jaina Proudmoore a mage

Mi is az a Hearthstone nagyon röviden?

A Hearthstone egy ingyenesen játszható kártyajáték, elérhető PC-re, MAC-re, és iPad-re, iPhone-ra és Android-ra is (kattints ide a letöltéshez PC-n, vagy MAC-en - Android és iOS esetében a Store-ban tudod letölteni a játékot). A játékosoknak 10 féle hősből kell egyet választani, majd a harctéren ketten megküzdenek. A két szemben álló játékosnak van egy-egy harminc lapot számláló paklija, ezekből húznak a játék elején 3-3 lapot, a második játékos húzhat még egy lapot, és kap egy bónusz kártyát, a (The Coin)-t. Ezután minden körben húznak egy lapot, továbbá eggyel több manájuk lesz, amíg el nem érik a 10 manát. A cél az ellenfél hősének mind a harminc életpontjának a lesebzése a különböző lények, spell-ek és fegyverek segítségével.

Szeretnéd elkezdeni a játékot? Nagyszerű, olvass tovább!

Amint először elindítod a Hearthstone-t egy tutorialt kell végig játszanod. Feltételezzük, hogy ezen már átjutottál, négy menüpontból választhatsz:

 1. Play
 2. Solo Adventures
 3. Modes (Aréna és Battlegrounds)
 4. Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés)

2020 áprilisától sokkal könnyebb elkezdeni a játékot, mint előtte volt!

Miért?

 • Az új játékosok 2020 áprilisától a 40-es rangon indulnak a Play mód "Ranked részében" és egészen az 1-es rangig nem is találkozhatnak másokkal csak és kizárólag kezdő játékosokkal!
  • Ahogy itt haladsz, folyamatosan jutalmakat kapsz (Goldot, kártyacsomagokat)!
  • Ha ezt teljesíted, akkor itt soha többet nem játszhatsz!
 • Továbbá a teljesítés után elérhetővé válik egy egyszeri Mage kaland, amelynek teljesítése után kapsz egy teljes (30 lapos) paklit! Te választhatod ki, hogy melyik kaszt kártyacsomagját szeretnéd kérni!
  • Ez a pakli hatalmas előnyt ad, hiszen rögtön lesz egy olyan paklid, amivel lesz esélyed szembeszállni régebb óta játszó játékosokkal!
 • A Solo Adventures menüpontban elérhető az Ashes of Outland részen belül a "Prologue", ezt érdemes teljesíteni, hiszen ingyenes, és a teljesítéséért megkapod a Demon Hunter kasztot, 30 lapot a kaszthoz, és egy paklit hozzá!
  • A Demon Hunter 2020. április 7-étől érhető el a játékban, tehát ezzel a kaszttal játszva még kisebb hátrányból indulsz!

Röviden összefoglalva így érdemes elkezdened a játékot:

 1. Itt az oldalon: Alapvető információk és kulcsszavak elolvasása
  • A játékban: Solo Adventures > Practice kiválasztása
  • Minden egyes hős legyőzése normal nehézségen, hogy feloldd őket (játszhass velük)
 2. Pakli készítése (kezdő tippekkártya gyűjtemény, kraftolás)
 3. Solo Adventures > Practice > expert mód legyőzése
 4. Kezdődik az igazi játék: Play mód vagy Aréna
  • Most ess neki a Play módban a kezdő rangoknak, hogy aztán megszerezd az ajándék paklit, majd feloldd a Demon Huntert (vagyis, amit már fentebb olvastál az előbb)!
 5. Minden nap egy új küldetést kapsz, a játékban achievementek is találhatóak, amik csak egyszer teljesíthetőek (achievementek és küldetések megismerése)
 6. A küldetésekért Goldot kapsz, amiből vásárolhatsz új kártyacsomagokat (kezdőként mindig Classic szettet érdemes először vásárolni) - ezért érdemes minden nap teljesíteni a küldetést - , vagy beléphetsz az arénába (az első aréna ingyenes) (játékmódok, kártya gyűjtemény, kraftolás).
  • Egy kártyacsomag 5 lapot tartalmaz az adott szettből, ebből legalább 1 Rare, vagy annál jobb minőségű lesz (minőségek: Common > Rare > Epic > Legendary).

+ Extra: A játékban elérhető egy Battlegrounds játékmód is (Modes menüpontban), ami teljesen eltér a játék többi módjától. Erről részletesen ide kattintva olvashatsz.

Részletesen:

Az alapvető információkat és kulcsszavakat elolvashatjátok, hogy mielőtt belekezdtek a játékba megismerjétek, hogy mi is az a mana, mit jelent a Battlecry vagy a Deathrattle. Ezek egy részét a játék elmagyarázza a Tutorial alatt is.

Először célszerű a Solo Adventures-be belépned ott pedig a Practice részt kiválasztanod. A tutorial után mindössze egy hőssel játszhatsz, akit Jaina Proudmoore-nak hívnak és ő a Mage. További 8 hős található a játékban, amelyiket legyőzöd azt a hőst feloldod és onnantól kezdve játszhatsz vele.

hearthstone gyakorló mód

Képre kattintva nagyobb lesz!

Practice módban a gép ellen játszhatsz, kétféle nehézségben (normal és expert). Azt javaslom, hogy normál módban győzd le az összes ellenfelet, hogy feloldd a hősöket. Amelyik ellenfeled legyőzöd, utána már játszhatsz is azzal a hőssel.

hearthstone harctér kezdő információk

A harctér - Képre kattintva nagyobb lesz!

Amint legyőzted normál módon a gépet, érdemes megpróbálkoznod az expert móddal. Ehhez azonban már célszerű egy saját paklit összeállítani.

Kattints ide, hogy részletesen olvass a kezdő tippekről, avagy hogyan készítsünk Hearthstone paklit?

 • Kraftolni a "My Collection"-ben (kártya gyűjteményedben) a "Crafting" gombra kattintva lehet. Kraftolással létrehozol egy lapot! A lapokat Dustból lehet kraftolni, de ahhoz, hogy legyen Dustod be kell törnöd más lapokat, és amíg kevés lapod van nyilván nem fogod őket betörni.
 • Kártyát betörni ("Disenchant") úgy lehet, hogy rányomsz a "My Collection"-ben az egyik lapodra (aminek a közepén van kő (ez a kő minőségét jelzi a lapnak - Fehér (Common) > Kék (Rare) > Lila (Epic) > Narancssárga (Legendary)), feljön egy új ablak, és ott rákattintasz a "Disenchant" gombra.

A kártya gyűjteményedről (milyen lapokkal rendelkezel), illetve a kraftolásról ide kattintva olvashatsz részletesebben.

hearthstone pakli készitő

Pakli készítő - Képre kattintva nagyobb lesz!

Miután összeállítottad első paklidat, visszatérhetsz a Practice módba és nekivághatsz az expert módnak. Amennyiben sikeresen legyőzöd őket is, kapsz 100 Goldot, amiből vehetsz magadnak egy kártyacsomagot.

Mielőtt jobban belevágsz a játékba, még annyit érdemes megjegyezned, hogy a hősökkel javasolt elérned a 10-es szintet, hiszen minden hőssel új lapot kapsz 2,4,6,8 és 10-es szinten is. A későbbi szintek már lényegtelenek. A hősöd folyamatosan fejlődik minden egyes lejátszott meccs után, még akkor is, ha vesztettél, természetesen ebben az esetben kisebb mértékben fejlődik.

Részletesebben itt olvashatsz arról, hogy melyik hőssel mikor és melyik lapot kapod meg.

Továbbá, ha eléred a 10-es szintet az összes hőssel ismét kapsz 100 Goldot, amiből újabb kártyacsomagot vásárolhatsz. Ez egy újabb achievement.

Napi küldetések: A játék minden nap ad egy új küldetést, amit érdemes megcsinálnod, hiszen kapsz érte Goldot, amiből új paklit vehetsz, vagy beléphetsz az arénába. Maximum 3 küldetésed lehet, tehát ha 3 napon át nem csinálod meg a küldetéseket, a 4. napon már nem fogsz újat kapni. Minden nap van lehetőséged egy küldetést lecserélni, ha a jelenlegi nem szimpatikus, ezt egy kicsi piros x jelzi a küldetés jobb sarkában.

küldetések és hearthstone küldetés törlése

Küldetések - Kattintásra nagyobb lesz!

Achievementek: Az achievementek bizonyos dolgok teljesítéséért járnak. Míg a küldetések ismétlődnek az achievementeket mindössze egyszer lehet megcsinálni!

Az összes achievementet és küldetést itt találhatod meg.

A küldetésekért (és achievementekért) járó Goldból a boltban (Shop) vehetsz új kártyacsomagot, vagy vásárolhatsz belépőt az Arénába.

Mit érdemes vásárolni kezdőként?

100 Goldból tudsz venni egy kártyacsomagot. Érdemes Classic csomagot vásárolni, mert azokat a játékban mindenhol használhatod (Standard és Wild módban is, amelyekről alább olvashatsz részletesen). Továbbá az Ashes of Outland, Descent of Dragons kártyacsomagokból is nyugodtan vásárolhatsz. Amennyiben úgy gondolod, hogy gyorsan szeretnél sok lapot, mert nagyon érdekel a Hearthstone, akkor valós pénzből akármennyi kártyacsomagot vásárolhatsz. A legolcsóbb ár Androidos eszközökön érhető el, bankkártya szükséges a fizetéshez.

Amennyiben szeretnél valós pénzt költeni, a "Welcome Bundle"-t ajánlom, hiszen az éri meg a legjobban, azt követően pedig a Classic, az Ashes of Outland, és Descent of Dragons kártyacsomagokból éri meg leginkább vásárolni.

hearthstone shop

Shop - Képre kattintva nagyobb lesz!

Ezek után nyugodtan nekivághatsz az Arénáknak, vagy a Play módnak.

Érdemes lehet az arénával kezdeni, hiszen itt nem számít, hogy a paklidból még nagyon sok lap hiányzik, hiszen a játék véletlenszerűen ad lapokat. Egy aréna akkor ér véget, ha nyersz 12-t vagy veszítesz hármat. Ezt követően jutalmakat kapsz (melyeket ide kattintva láthatsz), de minden esetben kapsz 1 kártyacsomagot, ami a legújabb kiegészítő kártyáit fogja tartalmazni. (A kiegészítőkről ide kattintva olvashatsz)

Standard és Wild, Casual és Ranked

A Play módon belül található a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is.

FONTOS frissítés 2020 áprilisától (ezt már a legelején is olvashattad):

 • Az új játékosok 2020 áprilisától a 40-es rangon indulnak a Play mód "Ranked részében" és egészen az 1-es rangig nem is találkozhatnak másokkal csak és kizárólag kezdő játékosokkal!
  • Ahogy itt haladsz, folyamatosan jutalmakat kapsz (Goldot, kártyacsomagokat)!
  • Ha ezt teljesíted, akkor itt soha többet nem játszhatsz!
 • Továbbá a teljesítés után elérhetővé válik egy egyszeri Mage kaland, amelynek teljesítése után kapsz egy teljes (30 lapos) paklit! Te választhatod ki, hogy melyik kaszt kártyacsomagját szeretnéd kérni!
  • Ez a pakli hatalmas előnyt ad, hiszen rögtön lesz egy olyan paklid, amivel lesz esélyed szembeszállni régebb óta játszó játékosokkal!
 • A Solo Adventures menüpontban elérhető a "Demon Hunter Prologue", ezt érdemes teljesíteni, hiszen ingyenes, és a teljesítéséért megkapod a Demon Hunter kasztot, 30 lapot a kaszthoz, és egy paklit hozzá!
  • A Demon Hunter 2020. április 7-étől érhető el a játékban, tehát ezzel a kaszttal játszva még kisebb hátrányból indulsz!

Ezt követően kezdődik az igazi játék!

Wild: A Wildban, az összes lap használható. A Wildban csak akkor tudsz játszani, ha a kezdő rangokat (40-től 1-ig) teljesítetted, és legalább 1 Wild lapot lekraftoltál.

Standard: A Standardben viszont csak bizonyos lapokkal lehet játszani. A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza. Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne. A Standard a játék kompetitív része, tehát erre érdemes figyelni és ezért célszerű csak olyan lapokat gyűjteni, ami itt is használható.

Casual: A Causal módban tesztelheted magadat más játékosok ellen.

 • Játszható Wild és Standard formátumban is külön-külön!

Ranked: Liga alapú rendszer 5 ligával - Bronze, Silver, Gold, Platinum, és Diamond - mindegyik 10 ranggal rendelkezik. Mindenki a Bronze 10-es rangjáról kezd, és innen küzdheted fel magadat! Egy szezon mindig a hónap első napjától az utolsó napjáig tart, majd a következő szezon elején ismét mindenki a Bronze 10-es rangról indul, de aki az előző szezonban jobb eredményt ért el, az gyorsabban küzdheti fel magát újra!

A Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés) menüpontban előre elkészített paklikkal, vagy speciális szabályok között létrehozott paklikkal játszhatsz. A szabályok minden héten mások. Az új Brawl mindig szerdán este kezdődik!

Ezekről olvashatsz a játékmódok menüpontban is.

Most, hogy már nagyjából ismered a játékot, még nyugodtan nézz szét itt a Hearthstone Wiki-ben, további hasznos információkat találhatsz. Az oldalon az összes kártyát is megtalálod magyarul a lapok menüpont alatt, készíthetsz saját paklit, amiről kikérheted a többiek véleményét, kérdezhetsz a fórumban is, megnézheted mások pakliját és figyeld a híreket is.

Kalandok és kiegészítők

A kaland módokban ellenségeket lehet legyőzni és legyőzésüket követően új kártyát kapsz. A kaland módokban "szárnyakat" kell feloldani.

 • Vannak ingyenes, és fizetős kaland módok is!

A kiegészítők esetén 100 Goldért lehet kártyacsomagokat venni, (vagy valós pénzért) amelyek 5 kártyát tartalmaznak (minimum egy Rare minőségű, vagy jobb). Ez véletlenszerűen kiválasztott 5 kártya az adott kiegészítő lapjaival.

A Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészítők menüpontjában minden kalandot és kiegészítőt megtalálsz.

Ha kérdésetek lenne nyugodtan kérdezzetek itt az oldal alján, de ne feledjétek el megnézni a további információkat is.

Szólj hozzá!

További híreink