Hearthstone WikiInformációk kezdőknekAlapvető információk

Következő Hearthstone cikkAlapvető információk

A Hearthstone elkezdése

Hearthstone kezdőknek Jaina Proudmoore a mage

Mi is az a Hearthstone nagyon röviden?

A Hearthstone egy ingyenes játszható kártyajáték, elérhető PC-re, MAC-re, és iPad-re, iPhone-ra és Android-ra is. A játékosoknak 9 féle hősből kell egyet választani, majd a harctéren ketten megküzdenek. A két szemben álló játékosnak van egy-egy harminc lapot számláló paklija, ezekből húznak a játék elején 3-3 lapot, a második játékos húzhat még egy lapot, és kap egy bónusz kártyát, a The Coin-t. Ezután minden körben húznak egy lapot, továbbá eggyel több manájuk lesz, amíg el nem érik a 10 maná-t. A cél az ellenfél hősének mind a harminc életpontjának a lesebzése a különböző lények, spell-ek és fegyverek segítségével.

Szeretnéd elkezdeni a játékot? Nagyszerű, olvass tovább!

Amint először elindítod a Hearthstone-t egy tutorial-t kell végig játszanod. Feltételezzük, hogy ezen már átjutottál, négy menüpontból választhatsz:

 1. Play
 2. Solo Adventures
 3. Arena
 4. Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés)

Röviden összefoglalva így érdemes elkezdened a játékot:

 1. Alapvető információk és kulcsszavak elolvasása
 2. Solo Adventures > Practice kiválasztása
 3. Minden egyes hős legyőzése normal nehézségen, hogy feloldjad őket (játszhass velük)
 4. Pakli készítése (kezdő tippek, pakli segítségek, kártya gyűjtemény)
 5. Solo Adventures > Practice > expert mód legyőzése
 6. Minden nap egy új küldetést kapsz, a játékban achievement-ek is találhatóak, amik csak egyszer teljesíthetőek (achievement-ek és küldetések megismerése)
 7. A küldetésekért Gold-ot kapsz, amiből vásárolhatsz új paklikat, vagy beléphetsz az arénába (az első aréna ingyenes) (játékmódok, kártya gyűjtemény)
 8. Kezdődik az igazi játék: Play mód vagy Aréna

Részletesen:

Az alapvető információkat és kulcsszavakat elolvashatjátok, hogy mielőtt belekezdtek a játékba megismerjétek, hogy mi is az a mana, mit jelent a Charge vagy a Deathrattle. Ezek egy részét a játék elmagyarázza a Tutorial alatt is.

Először célszerű a Solo Adventures-be belépned ott pedig a Practice részt kiválasztanod. A tutorial után mindössze egy hőssel játszhatsz, akit Jaina Proudmoore-nak hívnak és ő a Mage. További 8 hős található a játékban, amelyiket legyőzöd azt a hőst feloldod és onnantól kezdve játszhatsz vele.

hearthstone gyakorló mód

Képre kattintva nagyobb lesz!

Practice módban gép ellen játszhatsz, kétféle nehézségben (normal és expert). Azt javaslom, hogy normál módban győzd le az összes ellenfelet, hogy feloldd a hősöket (természetesen play módban más játékosok ellen is ha nyersz feloldod azt a hőst, amelyik ellen nyertél, de kezdő játékosként az elején nem sok sikert fogsz elérni mások ellen).

hearthstone harctér kezdő információk

A harctér - Képre kattintva nagyobb lesz!

Amint legyőzted normál módon a gépet, érdemes megpróbálkoznod az expert móddal. Ehhez azonban már célszerű egy saját paklit összeállítani.

Kattints ide, hogy részletesen olvass a kezdő tippekről, avagy hogyan készítsünk Hearthstone paklit?

Itt pedig hasznos paklikat találhatsz, minden kasztnál találsz egy kezdő paklit, azokat el is tudod készíteni.

hearthstone pakli készitő

Pakli készítő - Képre kattintva nagyobb lesz!

Miután összeállítottad első paklidat, visszatérhetsz a Practice módba és nekivághatsz az expert módnak. Amennyiben sikeresen legyőzöd őket is, kapsz 100 Gold-ot, amiből vehetsz magadnak egy paklit. Ezt achievement-nek nevezzük, több ilyen is található a játékban, erről egy kicsit később.

Mielőtt jobban belevágsz a játékba, még annyit érdemes megjegyezned, hogy a hősökkel javasolt elérned a 10-es szintet, hiszen minden hőssel új lapot kapsz 2,4,6,8 és 10-es szinten is. A későbbi szintek már lényegtelenek. A hősöd folyamatosan fejlődik minden egyes lejátszott meccs után, még akkor is, ha vesztettél, természetesen ebben az esetben kisebb mértékben fejlődik.

Részletesebben itt olvashatsz arról, hogy melyik hőssel mikor és melyik lapot kapod meg.

Továbbá, ha eléred a 10-es szintet az összes hőssel ismét kapsz 100 Gold-ot, amiből újabb pakli csomagot vásárolhatsz. Ez egy újabb achievement.

Napi küldetések: A játék minden nap ad egy új küldetést, amit érdemes megcsinálnod, hiszen kapsz érte Gold-ot, amiből új paklit vehetsz, vagy beléphetsz az arénába. Maximum 3 küldetésed lehet, tehát ha 3 napon át nem csinálod meg a küldetéseket, a 4. napon már nem fogsz újat kapni. Minden nap van lehetőséged egy küldetést lecserélni, ha a jelenlegi nem szimpatikus, ezt egy kicsi piros x jelzi a küldetés jobb sarkában.

küldetések és hearthstone küldetés törlése

Küldetések - Kattintásra nagyobb lesz!

Achievement-ek: Az achievement-ek bizonyos dolgok teljesítéséért járnak. Míg a küldetések ismétlődnek az achievement-eket mindössze egyszer lehet megcsinálni!

Az összes achievement-et és küldetést itt találhatod meg.

A küldetésekért (és achievement-ekért) járó Gold-ból a boltban (Shop) vehetsz új kártya csomagot, vagy vásárolhatsz belépőt az Arénába.

Kétféle kártya csomagot vásárolhatsz: Célszerű a 'Classic' csomagot vásárolni. Ha arénába mész, ott az újabb (Goblins vs Gnomes) kártya csomagot fogod kapni jutalomként.

hearthstone shop

Shop - Képre kattintva nagyobb lesz!

Ezek után nyugodtan nekivághatsz az Arénáknak, vagy a Play módnak.

Érdemes lehet az arénával kezdeni, hiszen itt nem számít, hogy a paklidból még nagyon sok lap hiányzik, hiszen a játék véletlenszerűen ad lapokat. Egy aréna akkor ér véget, ha nyersz 12-t vagy veszítesz hármat. Ezt követően jutalmakat kapsz (melyeket ide kattintva láthatsz), de minden esetben kapsz 1 kártya csomagot, ami a legújabb kiegészítő, a Whispers of the Old Gods kártyáit fogja tartalmazni. (A kiegészítőkről ide kattintva olvashatsz)

Play módon belül Wild-ot és Standard-et játszhatsz, azon belül pedig Casual-t és Ranked-et választhatsz. A Causal módban tesztelheted magadat más játékosok ellen, míg Ranked-en 25-ös rangról indulsz és győzelmekkel tudsz előre haladni a ranglétrán. Azonban ne feledd itt a játék elején nagyobb hátrányban leszel, hiszen nagyon sok lapod még nem lesz meg, amelyekkel mások már rendelkeznek.

A Tavern Brawl (Kocsmai Verekedés) menüpontban előre elkészített paklikkal, vagy speciális szabályok között létrehozott paklikkal játszhatsz általában szerda estétől hétfő hajnalig. A szabályok minden héten mások és hétfőtől - szerdáig nem érhető el a menüpont a kocsma kitakarítása miatt.

Ezekről olvashatsz a játékmódok menüpontban is.

Most, hogy már nagyjából ismered a játékot, még nyugodtan nézz szét itt a Hearthstone Wiki-ben, további hasznos információkat találhatsz. Az oldalon az összes kártyát is megtalálod magyarul a lapok menüpont alatt, készíthetsz saját paklit, amiről kikérheted a többiek véleményét, kérdezhetsz a fórumban is, megnézheted mások pakliját és figyeld a híreket is.

1. Kaland: Curse of Naxxramas

A kaland módokban ellenségeket lehet legyőzni és legyőzésüket követően új kártyát kapsz.

2016 április végétől ez a kaland mód már nem érhető el, ha addig nem vetted meg legalább az első szárnyát, akkor már nem tudsz benne játszani, de a lapjait elkészítheted (kraftolhatod) a gyűjteményedben (My Collection).

A Solo Adventures-ben található a Curse of Naxxramas is, ami a játék első kaland módja volt. Erről részletesen mindent megtudhatsz a Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészitők menüpontban.

1. Kiegészítő: Goblins vs Gnomes

A Goblins vs Gnomes-ban több, mint 100 új kártya érkezett és a Shop-ban a Goblins vs Gnomes kártya csomag kiválasztásával lehet őket megszerezni, azonban kezdő játékosként inkább a Classic csomagokat vásároljátok. A Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészitők menüpontban olvhashattok erről részletesen.

2016 április végétől nem lehet Goblins vs Gnomes kártya csomagokat vásárolni, de továbbra is lehet őket kraftolni a gyűjteményedben.

2. Kaland: Blackrock Mountain

A Solo Adventures-ben található a második kaland mód is, a Blackrock Mountain. Ennek a kaland módnak csak az első szárnya fontos, a többire nincsen túl nagy szükség. Minden részletes információt megtalálhatsz a Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészitők menüpontban.

2. Kiegészítő: The Grand Tournament

A Grand Tournament-ben 132 új kártya érkezett és a Shop-ban a The Grand Tournament kártya csomag kiválasztásával lehet őket megszerezni, azonban kezdő játékosként inkább a Classic csomagokat vásároljátok. A Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészitők menüpontban olvhashattok erről részletesen.

3. Kaland: League of Explorers

A Solo Adventures-ben található a harmadik kaland mód is, a League of Explorers. Minden részletes információt megtalálhatsz a Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészitők menüpontban.

3. Kiegészítő: Whispers of the Old Gods

A Whispers of the Old Gods-ban 134 új kártya érkezett és a Shop-ban a Whispers of the Old Gods kártya csomag kiválasztásával lehet őket megszerezni. A Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészitők menüpontban olvhashattok erről részletesen.

4. Kaland: One Night in Karazhan

A Solo Adventures-ben található a negyedik kaland mód is, a One Night in Karazhan. Minden részletes információt megtalálhatsz a Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészitők menüpontban.

4. Kiegészítő: Mean Streets of Gadgetzan

A Mean Streets of Gadgetzanban 132 új kártya érkezett és a Shop-ban a Mean Streets of Gadgetzan kártya csomag kiválasztásával lehet őket megszerezni. A Hearthstone Wiki > Kalandok és Kiegészitők menüpontban olvhashattok erről részletesen.

Ha kérdésetek lenne nyugodtan kérdezzetek itt az oldal alján, de ne feledjétek el megnézni a további információkat is.

comments powered by Disqus