Hearthstone Wiki

Mercenaries

Borovi Bence | 2021.02.20 08:07 | Módosítva: 2023.02.14 23:07
5873

Mercenaries játékmód

A Mercenaries játékmód 2023. február 14-én megkapta az utolsó frissítését, innentől kezdve többet NEM foglalkoznak ezzel a játékmóddal!

A BlizzConline 2021-en bejelentették a legújabb játékmódot is, ami a Mercenaries, avagy magyarul nevezhetnénk Zsoldosoknak.

Értelemszerűen a zsoldos gyűjtemény teljesen különálló a kártya gyűjteménytől. Itt is lehet achievementeket és jutalmakat szerezni (a jutalom térképpel is valamilyen módon össze lesz kötve).

A térképek állandóan változnak, amelyeken különböző ellenfelekkel találkozhatsz, és ha egy szintet nem sikerül teljesítened, akkor ismételten próbálkozhatsz.

Mercenaries egyik térképe

Mercenaries csomag

Egy Mercenaries csomag 5 cuccot rejt, hasonlóan egy kártyacsomaghoz, de ebben az esetben nem 5 kártya lesz benne, hanem 5 különböző dolog, ami lehet Mercenaries kártya, portré vagy Coin.

 • Mercenary kártya: Ha megszerzel egy Mercenary kártyát, akkor onnantól kezdve játszhatsz azzal a zsoldossal a Mercenary játékmódban az alapértelmezett portréjával.
 • Mercenary portré: Egy mercenary portré más kinézetet ad a zsoldosodnak, amit kiválaszthatsz, amikor azzal a zsoldossal játszol.
 • Mercenary coin: A Mercenary Coinokkal kraftolhatsz zsoldosokat, vagy fejlesztheted egy meglévő zsoldosodnak a képességeit, vagy a felszerelését. A Coinok egyediek, tehát például Jaina Coinokkal csak Jaina Mercenary-t lehet megvásárolni/fejleszteni.

Bonyolítsuk a dolgokat: Minőségek

A Mercenary kártyák, portrék és Coinok mind három különböző minőségben érhetőek el: Rare, Epic és Legendary.

Mercenary kártyák

 • Minden egyes Mercenaries csomag garantáltan tartalmaz egy Mercenary kártyát, és ez mindig egy olyan zsoldos lesz, amelyikkel még nem rendelkezel. Ha már az összes zsoldost megszerezted, akkor egy portrét kapsz helyette.
 • Rare Mercenary kártya: Minden egyes Mercenaries csomag tartalmaz legalább egy Rare, vagy annál jobb Mercenaries kártyát.
 • Epic Mercenary kártya: Epic Mercenary nagyjából minden 5. nyitásból várható.
 • Legendary Mercenary kártya: Legendary Mercenary pedig nagyjából minden 20. nyitásból. Legendary Mercenary garantált az első 10 nyitás egyikében!

Mercenary portrék

Mindegyik Mercenary 3 Golden Mercenary portréval rendelkezik. Továbbá az összes Legendary Mercenary rendelkezik Diamond Mercenary portréval is.

Amikor szerzel egy Mercenary portrét egy csomagból, akkor a kapott portré az alábbi esélyek alapján fog járni:

 • Legendary Mercenary-k esetén: 30% esély, hogy a 3 Golden Portré egyikét megkapd, 10% esély a Diamond portréra.
 • Rare és Epic Mercenary-k esetén: 33,3% esély, hogy megkapd a 3 Golden Portré egyikét.

Amikor megszerzel egy Mercenary portrét, akkor a maradék portrék megszerzési aránya dinamikusan újra lesz számolva.

Nem fogod ugyanazt a Mercenary portrét megkapni még egyszer egészen addig, amíg nem rendelkezel az összes portréval az adott Mercenary esetében.

Ha már az összes portréval rendelkezel egy zsoldoshoz, és kapsz egy duplikációt, akkor az a portré automatikusan Coinokká alakul az adott Mercenary-hoz: 50 Coin Rare esetén, 75 Epic esetén és 100 Legendary esetén.

Olyan is előfordulhat, hogy megszerzel egy Mercenary portrét anélkül, hogy már rendelkeznél a zsoldossal. Ebben az esetben játszhatsz a zsoldossal a portrén keresztül.

Mercenary Coinok

Minden Mercenary csomag tartalmaz legalább egy, vagy több Mercenary Coin adagot, és minden egyes Coin adag 35 és 45 közötti Coint tartalmaz.

 • Rare Coin: Rare Coinok átlagosan 12-szer fordulnak elő 10 Mercenaries csomagból.
 • Epic Coin: Epic Coinok átlagosan 10-szer fordulnak elő 10 Mercenaries csomagból.
 • Legendary Coin: Legendary Coinok átlagosan 8-szor fordulnak elő 10 Mercenaries csomagból.

Coinok megszerzése és elköltése

 • Mercenaries csomagokból (ahogy fentebb írtuk - minden Mercenary csomag tartalmaz legalább egy, vagy több Mercenary Coin adagot, és minden egyes Coin adag 35 és 45 közötti Coint tartalmaz)
 • Mercenaries meccsekből
 • Mercenaries Campfire küldetésekből

Coinok elköltése:

 • Rare Mercenary: 100 Coin
 • Epic Mercenary: 300 Coin
 • Legendary Mercenary: 500 Coin
 • 2-es szintű képesség fejlesztés: 50 Coin
 • 3-as szintű képesség fejlesztés: 125 Coin
 • 4-es szintű képesség fejlesztés: 150 Coin
 • 5-ös szintű képesség fejlesztés: 150 Coin
 • 2-es szintű felszerelés fejlesztés: 100 Coin
 • 3-as szintű felszerelés fejlesztés: 150 Coin
 • 4-es szintű felszerelés fejlesztés: 175 Coin

Mennyi Mercenary lesz a játékban, és mennyit kapok a megjelenéskor?

A Mercenaries játékmód megjelenésekor 51 zsoldos lesz elérhető! Az összes játékos kap 8-at a prológus teljesítéséért! Továbbá járni fog valamennyi Coin és Mercenary csomag is.

Mercenary Coinok folyamatosan megszerezhetőek lesznek a küldetések és a harcok teljesítésével.

A Falu

Ez lesz az otthonod.

A falu

Innen éred el a Workshop-ot (Műhely), ahol fejlesztheted a faludat. A falu fejlesztése további funkcionalitást ad az adott opciónak, illetve fejlesztett kinézetet is kap.

Innen beléphetsz a Tavern-be is (Kocsma), ahol a zsoldosaid megpihennek. Itt találod a zsoldos gyűjteményedet, itt toborzhatsz (kraftolhatsz) újakat, fejlesztheted a képességeiket és az eszközeiket, vagy összeállíthatsz zsoldos csapatokat (pakli készítéshez hasonlóan).

Travel Point-ból (Utazási Pont) éred el a Mercenaries PvE (gép elleni) játék részét, vagyis itt találhatóak a Bounty-k. Ha fejleszted a Travel Pointodat, akkor Heroic nehézségű bounty-khoz is hozzáférsz. Egy bounty során a gép ellen játszhatsz.

Fighting Pit-be (Aréna) akkor léphetsz be, ha már begyűjtöttél néhány bounty-t. Itt mindig egy hozzád hasonlóan erős zsoldos csapattal szállhatsz szembe. Itt nem láthatod, hogy az ellenfeled milyen lépéseket választ (bounty esetén igen). Itt szerezhetsz achievementeket, egyéb jutalmakat, illetve felkerülhetsz a ranglistára is.

Merchant Cart-ból (Kereskedő kocsi) éred el a Mercenaries csomagjaidat, Coinjaidat és egyéb speciális ajánlátaidat.

Mailbox-odba (Levelesláda) fognak érkezni a különleges bejelentések és kedvezmények a Blizzardtól.

Végül, de nem utolsó sorban a faludban lesz egy Campfire (tábortűz) is, ahol a zsoldosaid pihennek, és történeket mesélnek azokról a csodás bounty-król, amelyeket begyűjtöttél. Minden nap egyszer itt meg fog jelenni egy küldetés, aminek teljesítése különböző jutalmakkal járhat, mint például Mercenary Coinok, csomagok, vagy akár felszerelés is járhat valemelyik zsoldosodnak. Sőt miután teljesítetted a napi küldetésedet, akár újabb feladatok is várhatnak zsoldosaidra. Érdemes lesz ide sokszor benézni!

Xyrella zsoldos képességei és felszerelése

Xyrella (Rare) zsoldos képességei és felszerelése

Harcok

Harcok megtervezése

A harc kezdetén három zsoldost kell kiválasztanod, akik harcolni fognak, addig a többiek leülnek a padra. Eldöntheted, hogy miként helyezkedjen el a három zsoldosod. Bizonyos képességeknél számít, hogyan helyezted el őket! Csak a játék elején választhatsz sorrendet, szóval erre érdemes figyelni.

Ha a zsoldosaidat elhelyezted, akkor kezdődhet a harc! A harc két fázisból áll.

Az első fázis a Command Phase, ahol parancsokat adsz. Minden zsoldosod számára ki kell választanod egy képességet, és a szükséges célpontokat. Gép elleni küzdelem esetén (Bounty esetében) azt is láthatod, hogy milyen képességekkel fog támadni az ellenfél, így előre tervezhetsz ellene. Ha másik játékos ellen játszol, akkor egyszerre történik a parancsok kiadása, így egyik fél, sem tudhatja, hogy a másik mire készül.

A képességek melletti szám a képességek sebessége! Ez határozza meg, hogy melyik képesség milyen sorrendben fut le.

Néhány képesség rendelkezik cooldownnal is! Ez azt jelzi, hogy hány kört kell várnod arra, hogy az adott képességet újra használhasd!

A sebesség nagyon fontos, hiszen ha valaki gyógyítani szeretne, akkor azt egy gyors támadó képességgel megelőzheted, és kivégezheted az ellenfél zsoldosát, mielőtt gyógyítana.

Háromféle zsoldos létezik, amelyeket különböző színű keretek jelölnek.

 • Piros - Protector lények (védelmezők)
  • Duplát sebez a Fighter lényeknek.
 • Zöld - Fighter lények (harcosok)
  • Duplát sebeznek a Caster lényeknek.
 • Kék - Caster lények
  • Hagyd a csapatodat a harcban, és spell kombókkal még erősebbek.
  • Duplát sebeznek a Protector lényeknek.

Mercenaries harc

Ha végeztél, akkor megnyomod a "Ready" gombot, és kezdődhet a harc, illetve PvP (játékos elleni harc) esetén vársz, amíg az ellenfeled is végez.

Ezt követően érkezik a Combat Phase, ahol a Command Phase-ben kiválasztott műveletek végrehajtódnak!

Videó egy harcról (Command Phase + Combat Phase):

Bounty - A játék PvE (gép elleni) játékmódja. Állíts össze egy zsoldos csapatot a Tavernben, válassz ki egy útvonalat és indulhatsz a vadászatra! Különböző csatákat kell megvívnod, míg végül összekerülsz a Bounty Boss-szal. A harcok során különböző képességű karakterekkel kell megvívnod, de összefuthatsz a Spirit Healerrel, illetve egyéb speciális eseményekbe is futhatsz, melyek erősíthetik, vagy gyengíthetik a csapatodat.

Mythic Boss Rush - Ez a játékmód legújabb funkcionalitása, ami az utolsó frissítéssel érkezett 2023. február 14-én. A Mythic Boss Rush egy epikus újrajátszható tartalom.

 • A Mythic Boss Rush heti tartalom, vagyis a hét minden napján egy új Boss Rush kerül feloldásra, majd a hét végén újraindul az egész.
 • Minden egyes Boss Rush olyan lesz, mint egy Bounty, három egymást követő Bounty Boss harccal, melyek a végső ellenséghez vezetnek, ahol két Bounty Boss-t kell legyőzni egyszerre!
 • Ez a játékmód úgy lett elkészítve, hogy csakis a legizgalmasabb PvE tartalmat tartalmazza: csak Boss-ok vannak! A boss-ok is véletlenszerű anomáliákkal rendlkeznek, ami még erősebbé teszi őket - ez az erősség beállítható, úgy, ahogy neked megfelel. Minden sikeres futam után Renown-nal gazdagodsz, de a heti első sikeres futamod után nagy adag jutalomban részesülsz (a nehézségi fok alapján).
 • A Mythic Boss Rush-ban felhasználhatod a Renown-odat, hogy a zsoldosaid képességeit, felszereléseit, kincseit és értékeit a maximum fölé tuningold! Ezek meg is maradnak, hogy még nagyobb és még erősebb ellenségeket végezhess ki minden héten.
 • A Mythic Boss Rush-t ingyenesen oldhatod fel. Ez akkor válik elérhetővé, ha feloldottad a Heroic Bounty-kat és rendelkezel legalább egy kimaxolt zsoldossal.

Minden egyes harc után a csapatod minden tagja XP-t kap (attól függetlenül, hogy a csapatból ki vett részt a harcban, és ki ült a padon). Továbbá minden harc végén egy kincset is fogsz kapni.

A kincsek erősíthetik a zsoldosaid értékeit (buffot adhat), passzív képességeket, vagy izgalmas és erőteljes új képességeket is adhatnak! Ugyan a Mercenaries játékmód legtöbb elért jutalma végleges, a kincsek mindössze az adott Bounty során működnek, utána elveszíted őket (hasonlóan a Dungeon Runhoz).

Spirit Healer: Minden harc után a zsoldosaid teljesen meggyógyulnak, de ha egy zsoldosod elesett, azt nem kapod vissza a következő harcra, hacsak bele nem futsz a Spirit Healerbe, aki véletlenszerűen feltámasztja egy elesett zsoldosodat. Érdemes úgy kiválasztanod az utadat, hogy Spirit Healerbe fuss, ha úgy gondolod meg fog halni egy zsoldosod.

Mercenaries

További híreink