Hearthstone WikiKártyák betörése

Melyik legendary-t törjem be?Avagy disenchantoljunk!

Megjegyzés: A kártyákról betöltött információknál nem működik az "egeret ráviszem a kártya nevére és megjelenik a kártya képe" funkció!

Aaz útmutató a játék hivatalos formátumát, a Standart játékmódot követi.

Abban az esetben, ha az útmutatót olvasva sem tudjátok egyértelműen eldönteni azt, hogy kraftoljátok, vagy éppen betörjétek az adott lapot, nyugodtan keressetek meg minket a portál fórumain, vagy esetleg érdemes lehet még körbenézni a külföldi oldalakon is, kiemelten ott, ahova előszeretettel töltenek fel paklikat is.

Az útmutató utolsó frissítése: 2017.03.22.

Jelentések:

Használat:

Tempo előny – Az ilyen lapok célja az ellenfél lassítása, nagyon jó értékű lények, amiket az ellenfél általában nem tud azonnal (egy lappal) leszedni.

Utility - Buffol, healel, vagy valamilyen hasznos képessséggel segíti a használóját, szituációtól függően lehet hasznos.

Removal – Olyan lapok, melyek képességeket vagy lényeket távolítanak el.

Finisher – Ezek a lapok az ellenfél kivégzésére szolgálnak és általában megtalálható rajtuk a Charge kulcsszó, továbbá kevés manáért sokat sebeznek (pl.: Leeroy Jenkins), esetleg többször támadnak egy körben (pl.: Windfury - AlAkir).

A cseréknél igyekeztünk olyan basic / common / rare / epic, némely esetben pedig legendary lapot felsorolni, amelyek a lap értéhez/képességeihez mérten a lehető legközelebb állnak. Abban az esetben, ha a lap mellett nincs javaslat, akkor azt a lapot szinte képtelenség pótolni, érdemes lehet olyan lappal cserélni, ami ugyan nem hasonlít a legendary-hoz, de kellő mértékben beletud illeszkedni a pakliba.

Színek jelentése:

Zöld (Kiváló) - Ne törd be! Teljesen jól használható!

Sárgás-zöld (Jó) - Eléggé jó!

Sárga (Átlagos) – Kezdőknek hasznos lehet egy bizonyos rangig, azonban jelenleg nem számít kiemelkedően jó lapnak, de előfordulhat, hogy később népszerűbbé válnak. Nem feltétlen szükséges betörnöd.

Sárgás-piros (Gyenge) – Eléggé gyenge lapok,  jelenleg nem számít kiemelkedően jó lapnak, de előfordulhat, hogy később népszerűbbé válnak.

Piros (Nagyon rossz) – Rossz lap, általában csak viccnek jó, mint pl. Millhouse Manastorm. Törd be őket, ha csak nem reménykedsz, hogy majd megváltoztatják.

Összejött 1600 dust, mit craftoljak?

  1. Kazakus / Aya Blackpaw*
  2. Bloodmage Thalnos
  3. Leeroy Jenkins
  4. Alexstrasza
  5. Barnes
  6. Harrison Jones
  7. The Curator

*Fontos figyelembe venni azt is, hogy melyik kaszttal szeretsz a legjobban a játszani. Például Kazakus-t javasoljuk azoknak, akik Mage, Priest és/vagy Warlock kasztokkal szeretnek játszani, Aya Blackpaw-t pedig azoknak, akik Druid, Shaman és/vagy Rogue-al.

Ha szeretnéd összeállítani mondjuk álmaid Paladinját, akkor Tirion Fordring jobb választás,mint Alexstrasza.

Mindig figyeljetek arra is, hogy Standardben elérhető lapot kraftoljatok (Wilddal nem foglalkozunk, azonban azokat a lapokat is értékeljük, amelyek már csak Wildban érhetőek el, tehát, ha Wildban szeretsz játszani, akkor a lapok értékelései továbbra is hasznosak lehetnek).

Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy a meta állandóan változik. Általánosságban elmondható, hogy ami jó legendary-nak számít és számított egykor, az valószínűleg mindig is jó lesz. Legfeljebb az adott időszakban kissé háttérbe szorul.

Sok szerencsét mindenkinek!

comments powered by Disqus