Hearthstone WikiInformációk kezdőknekAlapvető információk

Előző Hearthstone cikkA Hearthstone elkezdése Következő Hearthstone cikkKulcsszavak

Alapvető információk

Borovi Bence | 2014.04.18 00:00 | Módosítva: 2020.04.03 10:54
52315

Az oldal tartalma:

1. Mana Crystal (manakristály)

2. Health (élet)

3. Attack (támadás)

4. Race (faj)

5. Class (kaszt)

6. Hero (hős)

7. Hero Power

8. Weapon (fegyverek)

9. Cards (kártyák)

10. Deck (pakli)

11. Quality (lapok minősége)

12. Sets (szettek)

13. Formátumok (Standard és Wild)

14. Battlefield (harctér)

15. Minions (lények)

16. Spell Cards (spell kártyák)

Mana Crystal: Minden körben egyel több manát kapunk, amelyeknek segítségével kijátszhatunk lényeket, spell-eket és fegyvereket. 1 mana kristállyal kezdünk és maximum 10 lehet, amit a 10. körre érünk el, a későbbi körökben már nem lesz több manakristályunk.

A második játékos kap egy The Coin-t, ami +1 manát ad abban a körben amelyikben elhasználja.

Hearthstone bemutatása kezdőknek

A kulcsszavakról a következő oldalon lesz szó (Kulcsszavak magyarázatai).

Health: A lények (minionok) és a hős élete. Amikor megtámadják ennek az értéke csökken. Ha valaki "heal-el" azaz gyógyít, akkor a gyógyított karakter élete növekszik ( heal +1 = +1 gyógyítás = +1 élet), vagy a restore health is ugyanez. (restore 5 health = visszaállít 5 életet = gyógyít 5-t = heal +5, tehát kap 5 életet)

A fegyvereknek Durability-je van az élet helyett (mivel egy fegyvert nem lehet támadni). A durability azt jelzi, hogy hányszor lehet használni az adott fegyvert. (Pl 1/2-es fegyver, azt lejenti, hogy 1 támadás és 2 durability, tehát kétszer használható)

Attack: Támadás. Amennyi az értéke, annyit sebez a megtámadott ellenség életéből.

Példa:  Van egy lényünk 5 támadással és 5 élettel és megtámad egy másik lényt , aminek 2 a támadása és 7 az élete. A megtámadott lénynek le fog menni az élete 2-re, így marad 2 támadása és élete, de a megtámadott lény is sebzi a mienket a 2 támadásával, így a mienknek marad 5 támadása és 3 élete.

Sylvanas Windrunner Hearthstone kártya

Race: Ezek a fajok. A lényeket fajokba soroljuk. 7 faj létezik: Beast, Demon, Dragon, Murloc, Pirate, Totem és Elemental.

Class: Ezek a kasztok. 10 különböző kaszt van, amelyik kaszttal épp játszunk az a hősünk. 9 kaszt: Druid, Hunter, Mage, Paladin, Priest, Rogue, Shaman, Warlock és Warrior.

  • Később, 2020. április 7-én érkezett a játékba a 10. kaszt, a Demon Hunter. Ezt feloldani a Solo Adventures > Ashes of Outland > Prologue részen lehet. Mindössze 4 ellenséget kell legyőzni, a prológus teljesen ingyenes! Teljesítése után jár 30 Demon Hunter kártya (ebből 20 darab betörhető, összesen 1920 Dustért), feloldásra kerül a Demon Hunter kaszt, és egy Demon Hunter pakli is jár. Részletek: Wiki > Kiegészítők és kalandok > Demon Hunter kaland (prológus).

Hero: A hősünk, 30 élete van, hogyha eléri a 0-t meghal. Minden hősnek van Hero Power-je.

Hero Power: Ez a hősnek a speciális képessége. Ez a hős mellett a jobb oldalon jelenik meg a játékban, kép lejjebb.

Weapon: Bizonyos hősöknek (pl. Rogue) van weapon-juk, vagyis fegyverük is, ez a hős mellett a bal oldalon jelenik meg a játékban, kép lejjebb.

Cards: Lapok, amikkel játszunk. Léteznek kasztspecifikus lapok és olyan lapok is, amiket mindenki tud használni.

A lapokat két csoportra bontjuk: Basic-Set és Expert-Set. Részletesebben a Sets-nél.

Deck: Pakli. 30 lappal játszunk, az egy pakli. A pakli készítőben lehet új paklikat készíteni. Részletesebben a kártya gyűjtemény menüpontban olvashatsz.

Quality: A lapok közepén található egy szín, ez a lapok minőségét jelzi. A legrosszabbtól a legjobbig: (Free), ez fel sincs tüntetve a lapokon, mert ez csak "Basic Set-ben található meg, fehér (Common), kék (Rare), lila (Epic), narancssárga (Legendary).

Sets: Több szett található a játékban.

Az első a "Basic Set", ez az alapvető kártyákat jelenti. Ebben (Free) lapok találhatóak, amelyek nagyrészével mindenki rendelkezik a legelső pillanattól. A hiányzó pár Basic lapot pedig az adott hőssel a 10-es szint elérésig lehet megszerezni. Minden hős kap egy-egy új Basic lapot 2-es, 4-es, 6-os, 8-as és 10-es szint elérése esetén. Ezzel teljes lesz a Basic Set. Minden egyes játék után fejlődnek a hősök és így érnek el magasabb szinteket. Győzelem esetén többet fejlődnek, vereség esetén kevesebbet.

A második a "Classic Set", ezeket a lapokat csak kártya csomagokban lehet megszerezni, melyeket megvehetsz valós pénzért/játékon belüli Gold-ért (100 Gold/kártya csomag, ami 5 lapot tartalmaz, de valós pénzért is megvásárolható) a Shop-ban, illetve kraftolással is előállíthatod őket. Ezek lehetnek fehér (Common), kék (Rare), lila (Epic) és narancssárga (Legendary) minőségűek. Egy 5 kártyából álló kártya csomagban minimum 1 Rare minőségű kártya is van, de lehet több és jobb is.

Vannak a kiegészítők, melynek a lapjait ugyanúgy szerezheted meg, mint a "Classic Set"-ét (pl.: Ashes of Outland), ezekből is vásárolhatsz, de kezdőként mindenképpen a "Classic Set" lapjaival érdemes kezdeni.

Régebben volt több kaland mód és kiegészítő is, de azokat már nem lehet Goldból megvásárolni (de valós pénzből lehet), csak kraftolni/betörni a lapjaikat. Mindig csak az adott naptári év és az előző év lapjait lehet Goldból megvásárolni (illetve a Classis lapok örökké megvásárolhatóak).

A teljes kártya adatbázist a lapok menüpontban találhatjátok. Ez több, mint 2000 gyűjthető kártyát jelent és a nem gyűjthető kártyákkal együtt összesen több, mint 4000 kártyát (beleértve a hősöket és ellenségeket is), amit mind lefordítottunk magyarra!

Standard/Wild:

A Play módon belül található a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is. A Wild az ugyanaz a formátum, amit régen megszokhattatok a 'Play'-re kattintva, ott az összes lap használható. A Standard viszont csak bizonyos lapokkal lehet játszani. A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza. Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne.

Részletesebben a Gyakran Ismételt Kérdéseknél olvashattok ennek a pontos működéséről.

Battlefield: Harctér. Ide helyezzük a lényeinket, hogy védjék a hősünket, illetve, hogy támadjanak. Kép lejjebb.

Minions: Magyarul lények. Ezek olyan lapok, melyeknek van élete és általában támadása is, valamilyen élőlény, valamelyik fajba sorolható. Ezeket a lapokat rakjuk le a harctérre. Ilyen például a fölső két kép.

Spell cards: Ezeket a kártyákat nem tudjuk lerakni, mert se támadásuk, se életük. Egyszer használatosak és valamilyen extra képességet tudnak. 

Példa:

Siphon Soul Hearthstone kártya Shield Slam Hearthstone kártya

Így néz ki a harctér:

A harctér szélein található "4 részen", ha kattintgatsz akkor különböző dolgok történhetnek (például a bal felső sarokban lehet kattintgatni a piros szemet, vagy a jobb alsó sarokban tüzet lehet rakni). Ez csak szórakozásból van, hogy ne unatkozz, amíg az ellenfél lép. Vannak különféle harcterek, ahol a 4 széle másképpen néz ki, és más dolgokat lehet velük csinálni, de ezek a játék működését nem befolyásolják.

Hearthstone Harctér

Képre kattintva még nagyobb lesz!

Lap tetejére

További híreink