Hearthstone WikiInformációk kezdőknekJátékmódok

Előző Hearthstone cikkKulcsszavak Következő Hearthstone cikkGyűjtemény

Játékmódok

Borovi Bence | 2014.04.15 00:00 | Módosítva: 2020.04.09 15:15
5961

Solo Adventures: Játssz a gép ellen. Itt érhető el a Practice, ahol gyakorolhatsz, azonban ebben a módban nem teljesítheted a küldetéseket (kivétel a Total Dominance küldetés). Itt találhatak meg a kaland módok is.

Itt található még:

 • Több kaland is, melyek a kiegészítőkhöz készültek. Van olyan, amelyik csak egy hátlapot ad jutalomként, van olyan is, amely kártyacsomagokkal is megjutalmaz az adott kalandhoz tartozó kiegészítőből.
 • Például: Rumble Run! Részletekről itt olvashattok!

Továbbá itt találhatóak azok a kaland módok is, amelyeket korábban megvásároltál (pl.: Curse of Naxxramas). Azonban ezek már csak a Battle.Net Shopban vásárolhatóak meg valós pénzből, mert már nem képezik részét a Standardnek.

Egyes kaland módok csak szórakozási célt szolgálnak, de vannak olyanok (ezek fizetősek), melyek teljesítéséért új kártyákat kapsz.

Azoknak a fizetős kaland módokoknak a lapjait le lehet kraftolni, amelyek már nem képezik a Standard részét.

Play Mode: Játssz más játékosok ellen.

Kezdőként csak az "Apprentice" rangokhoz férsz hozzá, ami 40-től 1-ig tart, ahogyan erről már olvashattál a Hearthstone elkezdése oldalon.

Emlékeztetőül: Az új játékosok 2020 áprilisától a 40-es rangon indulnak a Play módban és egészen az 1-es rangig nem is találkozhatnak másokkal csak és kizárólag kezdő játékosokkal!

 • Ahogy itt haladsz, folyamatosan jutalmakat kapsz (kártyacsomagokat)!
 • Ha ezt teljesíted, akkor itt soha többet nem játszhatsz!
 • Ha nem akarsz itt játszani, akkor kihagyhatod a kezdő rangokat, de akkor nem kapod meg a kártyacsomag jutalmakat sem!
  • Kihagyás: Kezdőképernyőn beállítások gomb (fogaskerék) > Options > Miscellaneous > Skip Apprentice! Ezt követően megkérdezi, hogy biztosan ki akarod-e hagyni, a döntés a tiéd!
 • Továbbá a teljesítés után választhatsz egy ingyenes paklit! Te választhatod ki, hogy melyik kaszt pakliját szeretnéd kérni! Ez hatalmas segítség! A Mage pakliját javasoljuk!

Ha azon túl vagy, az alábbi lehetőségek válnak elérhetővé.

Wild: A Wildban, az összes lap használható.

Standard: A Standardben viszont csak bizonyos lapokkal lehet játszani. A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza. Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne. A Standard a játék kompetitív része, tehát erre érdemes figyelni és ezért célszerű csak olyan lapokat gyűjteni, ami itt is használható.

Casual: A Causal módban tesztelheted magadat más játékosok ellen.

 • Játszható Wild és Standard formátumban is külön-külön!

Ranked: Liga alapú rendszer 5 ligával - Bronze, Silver, Gold, Platinum, és Diamond - mindegyik 10 ranggal rendelkezik. Mindenki a Bronze 10-es rangjáról kezd, és innen küzdheted fel magadat! Egy szezon mindig a hónap első napjától az utolsó napjáig tart, majd a következő szezon elején ismét mindenki a Bronze 10-es rangról indul, de aki az előző szezonban jobb eredményt ért el, az gyorsabban küzdheti fel magát újra!

Modes: A "modes" menüpontban kétféle játékmód érhető el. Az egyik az aréna, a másik a Battlegrounds.

 • Arena: Fizetni kell a bejutásért (150 gold vagy 1,99 EUR), utána három hős közül kell egyet kiválasztani, majd összeállítani a paklit. Az itt összeállított pakli csak az adott aréna végéig érvényes. Három vereség után kidobnak az arénából. Legjobb esetben 12 arénát nyerhetsz, akkor szintén véget ér az aréna, de ha ilyen sokat nyesz nagy jutalmakat kapsz. (Pl. Sok gold, amiből bőven bejuthatsz a következő arénába, paklik és epic vagy legendary lap). Részletesen itt olvashattok az arénákról.
 • Battlegrounds: Ingyenes mód, ahol 8 játékos játszik együtt egy "autochess" inspirálta játékmódban. Az egyik fázisban lényeket vásárolsz, a másikban (harc fázis) egy véletlenszerűen kiválasztott ellenféllel játszol. A harc fázisban semmi dolgod nincs, a lények automatikusan támadnak, amelyik játékosnak marad életben lénye, annak a hőse meg fogja támadni az ellenfél hősét és csökkenti az életét. Ha valakinek az élete 0-ra csökken, az veszített. Mind harc fázis után lehet újabb lényeket vásárolni. Részletesen itt olvashattok a Battlegrounds-ról.

Tavern Brawl: A Kocsmai Verekedés menüpontban előre elkészített paklikkal, vagy speciális szabályok között létrehozott paklikkal játszhatsz általában szerda estétől hétfő hajnalig. A szabályok minden héten mások és hétfőtől - szerdáig nem érhető el a menüpont a kocsma kitakarítása miatt. Részletesen itt olvashattok a Kocsmai Verekedésről.

Duel: Hívd ki barátodat egy meccsre. A 'Barát Listában' éppen elérhető barátaid neve mellett láthatsz egy ikont, amire kattintva kihívhatod valamelyik barátodat egy párbajra. Itt nem teljesíthetőek a küldetések. A Duel lehet Standard, vagy Wild is, illetve Tavern Brawl idején Tavern Brawl is.

A küldetések Duelben is teljesíthetőek, ami hasznos, hiszen egy barátoddal könnyedén megbeszélheted, hogy csináljátok meg gyorsan a küldetést!

Lap tetejére

További híreink