Hearthstone WikiInformációk kezdőknekJátékmódok

Előző Hearthstone cikkKulcsszavak Következő Hearthstone cikkKártya gyűjtemény

Játékmódok

Solo Adventures: Játsz a gép ellen. Itt érhető el a Practice, ahol gyakorolhatsz, azonban ebben a módban nem teljesítheted a küldetéseket (kivétel a Total Dominance küldetés). Itt találhatak meg a kaland módok is.

A Curse of Naxxramasról itt olvashattok (Hearthstone Wiki > Kaland módok > Curse of Naxxramas). 2016 április végétől ez a kaland mód már nem érhető el, ha addig nem vetted meg legalább az első szárnyát, akkor már nem tudsz benne játszani, de a lapjait elkészítheted (kraftolhatod) a gyűjteményedben (My Collection).

A Blackrock Mountainról itt olvashattok (Hearthstone Wiki > Kiegészítők és kalandok > Blackrock Mountain). 2017 április 7-étől már nem elérhető, ha addig nem vetted meg legalább az első szárnyát, akkor már nem tudsz benne játszani, de a lapjait elkészítheted (kraftolhatod) a gyűjteményedben (My Collection).

A League of Explorers-ről itt olvashattok (Hearthstone Wiki > Kiegészítők és kalandok > League of Explorers). 2017 április 7-étől már nem elérhető, ha addig nem vetted meg legalább az első szárnyát, akkor már nem tudsz benne játszani, de a lapjait elkészítheted (kraftolhatod) a gyűjteményedben (My Collection).

A One Night in Karazhanról itt olvashattok (Hearthstone Wiki > Kiegészítők és kalandok > One Night in Karazhan).

Icecrown egy ingyenes kaland mód, amiért nem járnak kártyák! Részletekről itt olvashattok!

  • A prológus (bevezető) teljesítéséért egy véletlenszerűen kiválasztott Death Knight Hero kártya jár.
  • Az összes küldetés teljesítéséért három Knights of the Frozen Throne kártya csomag a jutalom.
  • Ha a Lich Kinget mind a 9 kaszttal legyőzöd, akkor egy alternatív Paladin hőst, Arthas herceget kapod jutalmul.

A Kobolds Dungeon Run szintén ingyenes, amiért nem járnak kártyák! Részletekről itt olvashattok!

Play Mode: Játssz más játékosok ellen.

A Play módon belül található a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is. A Wildban, az összes lap használható.

A Standard viszont csak bizonyos lapokkal lehet játszani. A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza. Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne.

Példa: 2016-ban az év első kiegészítőjének megjelenését követően a Standard formátumban elérhetőek a Classic és Basic lapok, illetve a 2015-ös és 2016-os lapok.

Viszont egy másik példa: 2018 január 1-én még továbbra is elérhetőek maradnak a 2016-os lapok. Azok egészen addig elérhetőek lesznek Standard módban, amíg nem ki nem jön 2018 első kiegészítője (2018 áprilisa).

Mindkét formátumban külön Ranked érhető el, ezért mindkét formátumban haladhatsz a ranglétrán, a szezon végén pedig a jobb eredményed alapján kapod a jutalmat. Tehát ha Wild Ranked-be 11-esen végzel, Standard Ranked-be pedig 5-ös rangon, akkor az 5-ös rang jutalmát fogod megkapni.

Továbbá fontos még, hogy versenyeken csak a Standard mód van érvényben és ha eléred a Legenda rangot, csakis akkor fogsz érte világbajnokság pontot kapni, ha Standardben éred el a Legenda rangot. A legjobb 200 játékos listája is csak a legjobb 200 Standard játékost jeleníti meg.

A Causal módban tesztelheted magadat más játékosok ellen, míg Ranked-en 25-ös rangról indulsz és győzelmekkel tudsz előre haladni a ranglétrán. Részletek a Standardről és a Wildról ide kattintva, a Gyakran Ismételt Kérdésekben.

The Arena: Fizetni kell a bejutásért (150 gold vagy 1,99 EUR), utána három hős közül kell egyet kiválasztani, majd összeállítani a paklit. Az itt összeállított pakli csak az adott aréna végéig érvényes. Három vereség után kidobnak az arénából. Legjobb esetben 12 arénát nyerhetsz, akkor szintén véget ér az aréna, de ha ilyen sokat nyesz nagy jutalmakat kapsz. (Pl. Sok gold, amiből bőven bejuthatsz a következő arénába, paklik és epic vagy legendary lap). Részletesen itt olvashattok az arénákról.

Tavern Brawl: A Kocsmai Verekedés menüpontban előre elkészített paklikkal, vagy speciális szabályok között létrehozott paklikkal játszhatsz általában szerda estétől hétfő hajnalig. A szabályok minden héten mások és hétfőtől - szerdáig nem érhető el a menüpont a kocsma kitakarítása miatt. Részletesen itt olvashattok a Kocsmai Verekedésről.

Duel: Hívd ki barátodat egy meccsre. A 'Barát Listában' éppen elérhető barátaid neve mellett láthatsz egy ikont, amire kattintva kihívhatod valamelyik barátodat egy párbajra. Itt nem teljesíthetőek a küldetések. A Duel lehet Standard, vagy Wild is, illetve Tavern Brawl idején Tavern Brawl is.

Lap tetejére