Hearthstone WikiStandard, Wild, rotációk és a Hall of Fame

Standard, Wild, rotációk és a Hall of Fame

Borovi Bence | 2018.12.06 07:45 | Módosítva: 2020.11.14 14:21
10959

Hearthstone rotáció

Minden információt összegyűjtöttünk a Standard-ről, a Wild-ról, a rotációkról és a Hall of Fame-ről is.

Ez a cikk jövőben is frissítve lesz és elérhető a Wiki > Hasznos > Standard, Wild és rotációk menüpontban is.

A Play módon belül található a Wild és Standard formátum is, mindkét módban van Casual és Ranked is - a Casual-ról és a Ranked-ről a Wiki > Információk kezdőknek > Játékmódok menüpontban olvashatsz részletesen.

Milyen lapok vannak Wild-ban?

A Wild-ban, az összes lap használható.

Azonban azok a kiegészítők és kaland módok, melyek már nem érhetőek el a Standard-ben, már nem vásárolhatóak meg a játékban Goldért. Természetesen azokat a lapokat is meg lehet szerezni; a gyűjteményedben Dustból le tudod kraftolni őket, illetve be is tudod törni őket, ha már nincs rájuk szükséged (a Dust-ról, illetve a kártyák betöréséről a Wiki > Információk kezdőknek > Kártya gyűjtemény menüpontban olvashatsz).

A nem elérhető kaland módokat valós pénzből továbbra is meg lehet vásárolni a Battle.Net Shopban ide kattintva a lap alján a "Wild only" részlegben. Ebben az esetben játszhatsz a kaland módban - amelyiket megveszed - és megkapod a kaland mód lapjait is, így nem kell lekraftolnod őket. Ha sokat játszol Wild-ban, ez nem rossz dolog.

Milyen lapok vannak Standardben?

A pontos szabály: A Classic és a Basic lapokat mindig tartalmazza, továbbá az adott naptári év és az előző év lapjait tartalmazza.

Tehát a 2 évnél régebbi lapok már nem szerepelnek benne.

Mely kalandok/kiegészítők érhetőek el Standard-ben jelenleg?

Mi az a rotáció és mikor történik?

Azt nevezzük rotációnak, amikor új Hearthstone év kezdődik és a 2 évnél régebbi lapok kikerülnek a Standardből.

Viszont ez nem január 1-én történik, hanem mindig az új év első kiegészítőjének megjelenésekor. Ez áprilisban szokott lenni és ez a "Hearthstone új év", ilyenkor van rotáció.

Példa: 2018-ban az év első kiegészítőjének megjelenését követően a Standard formátumban elérhetőek a Classic és Basic lapok, illetve a 2017-es és a 2018-as év lapjai, a 2016-os év lapjai pedig kikerülnek a Standard-ből.

Mi az a Hall of Fame szett?

Ez egy olyan szett, ami soha nem szerepel Standard-ben, mindig csak WIld-ban érhető el. Általában egykori Classic/Basic lapok teszik ki ezt a szettet.

Hall of Fame kompenzáció

Mindenki, aki rendelkezik a Hall of Fame-be átkerülő lap valamelyikével, az a lap teljes kraftolási költségét - tehát nem a betörési költségét, hanem a kraftolási költéségét - megkapja az új Hearthstone Év kezdetekor, de legfeljebb annyiszor, ahány darabot egy pakliban használni lehet (Legendary-knál egyet, a többinél kettőt). Ezért megéri a rotáció előtt lekraftolni ezeket a lapokat. A Golden lapok prioritást élveznek.

Ezek kerültek 2020-ban a Hall of Fame-be: Leeroy Jenkins, Mountain Giant, Mind Control Tech, Acolyte of Pain, SpellbreakerNorthshire Cleric, Divine Spirit, Auchenai Soulpriest, Holy Fire, Shadowform és Prophet Velen

Nézzük pár példát a Hall of Fame-be kerülő Mountain Giant-ről:

  • Van 2x Mountain Giant-ed --> Kapsz érte 2x400=800 Dust-ot.
  • Van 2x Golden Mountain Giant-ed és 1x simaMountain Giant-ed --> Kapsz érte 3200 Dust-ot a két Goldenért (1600 darabja). A sima változatért már nem kapsz, mert egy pakliban nem használhatsz kettőnél többet.

Továbbá ezek a lapok is megmaradnak mindenkinek és aki úgy érzi, hogy nincs rá már szüksége, az még be is törheti őket (a szokásos betörési áron természetesen).

Miért is éri meg Goldban kraftolni a Hall of Fame-be kerülő lapokat?

Példa Leeroy Jenkins-szel.

  1. Van 3200 Dustom, nem kraftolom le Leeroy-t, és nincs is meg. Majd Leeroy a Hall of Fame-be kerül, nem kapok semmit, maradtam 3200-on.
  2. Van 3200 Dustom, lekraftolom Leeroy-t sima változatban, marad 1600. Majd Leeroy a Hall of Fame-be kerül, kapok 1600-at, ismét van 3200-am, de betörhetem Leeroy-t további 400-ért, tehát 3600 Dustom lesz!
  3. Van 3200 Dustom, lekraftolom Leeroy-t Golden változatban, nem marad semmim. Majd Leeroy a Hall of Fame-be kerül, kapok 3200-at, ismét van 3200-am, de betörhetem Leeroy-t további 1600-ért, tehát 4800 Dustom lesz!

Hearthstone Évek:

  • Kraken Éve: 2016. április 27. - 2017. április 6.
  • Mammut Éve: 2017. április 7. - 2018. április 11.
  • Holló Éve: 2018. április 12. - 2019. április 9.
  • Sárkány Éve: 2019. április 9. - 2020. április 7.
  • Főnix Éve: 2020. április 7. - 2021. április ??.

Mikor, mi került át a Hall of Fame-be?

Hall of Fame-be nem csak akkor kerülnek át lapok, amikor új Hearthstone év kezdődik.

További kérdésekre is választ találhatsz a Wiki menüpontban, illetve a Wiki > GY.I.K. (Gyakran Ismételt Kérdések) menüpontjában.

Lap tetejére

További híreink