Összes pakli Új pakli

Wild Big Priest (KotFT)[Hun.]

Sziasztok! :-)

Korábban készítettem egy angol nyelvű leírást ugyanehhez a paklihoz - mivel angol nyelvű forrásokból dolgoztam -, de mégis csak: magyarok magyaroknak magyarul írjanak.

Szóval, az ott ismertetett "eredettörténetet" átugorva, először szeretnék pár szót szólni arról, miért is érdemes és élvezetes (Wild) "Big Priest" paklival játszani.

Ha szereted a Priest-et és a control deck-eket, akkor ez a pakli csak Rád vár!

Az egész esszenciája, hogy alapvetően "drága" (értsd: sok manába kerülő), ugyanakkor kifejezetten erős képességgel rendelkező minionokat idézünk meg a paklinkból "olcsóbb" (értsd: kevesebb manába kerül, mint amennyi manába a minion kerülne) spell-ek használatával, majd ha elpusztultak, visszaidézzük őket. Bár az "idézés-visszaidézés" mechanizmusa RNGesus terepe, a Priest-re jellemző, már megszokott szerencse faktor azonban korántsem olyan jelentős, mint elsőre gondolnánk - pl.: 1:7-hez az esélye, hogy Barnes-t idézzük meg a Shadow Essence segítségével, ha azt először használjuk, és minden minion a paklinkban helyezkedik el. Emellett a Priest-től elvárható 'board-controll'-t is gyönyörűen bemutatja ez a pakli - lásd: Shadow Word: Pain és Death, Pint-Size Potion + Shadow Word: Horror kombináció, Excavated Evil, és a kihagyhatatlan Dragonfire Potion. A Standard pakli helyett pedig azért tudom ajánlani a Wild-ot, mert pl. Ragnaros sem játszható már Standard módban, és hozzá hasonlóan megannyi lap az idő múlásával Wild-ban lesz csak használható (ha a WotOG, majd a MSoG kiegészítők kimennek), amelyek közül több is elengedhetetlen - vagy csak nehezen helyettesíthető - az alapkoncepció megvalósítása érdekében. Összességében úgy gondolom, egy örökzöldnek mondható Priest deck született az új kiegészítőnek (a KotFT-nak) a megérkezésével, amelyhez Mindenkinek sok dust-ot és win-t kívánok!

A következőekben pár jó tanáccsal szeretnék szolgálni számotokra:

  • A "kezdő kéz" tekintetében hasznosság szempontjából (Mit érdemes a "kezdő kézben" megtartani?) a következő sorrendet állítottam fel: 1. Barnes (aki, ha egy Y'Shaarj, Rage Unbound-ot megidéz, garantált a win) és/vagy Shadow Essence (értelemszerűen minion idézése céljából); 2. Eternal Servitude (annak érdekében, hogy ha egy általunk megidézett minion elpussztul, vissza tudjuk hívni) vagy Resurrect (de csak az Eternal Servitude után [!], mivel ez "random" idéz vissza egyet a már elpusztult minionjaink közül, és nem szeretnénk egy Barnes-t újra a térfelünkön látni, miután már kijátszottuk - vagyis, a Resurrect hiába kerül mindössze 2 manába, szemben a 4 manába kerülő Eternal Servitude nevű csodával, tipikusan a játék közepe vagy vége felé érdemes kijátszani, amikor már több 'high cost - high reward' monstrumunk a "temetőben hever", így csökkentve Barnes visszaidézésének lehetőségét); 3. Shadow Vision (amellyel szinte bármilyen szituációhoz alkalmazkodni tudunk, akár 'board-clear' spell-re, akár egy summonáló spell-re van szükségünk); 4. Shadow Word: Pain (tipikus, a játék elején hasznos 'single target removal') és/vagy Greater Healing Potion (mivel általában számolnunk kell azzal, hogy egy 'aggro deck' könnyedén leviszi az életerőnket az első néhány körben); 5. Excavated Evil, ennek hiányában vagy Pint-Size Potion vagy Shadow Word: Horror (hogy a már emlegetett kombináció 1 Shadow Vision segítségével kivitelezhető legyen), de mindenképpen valamilyen 'board-clear' szerepet betöltő spell.
  • Az Entomb tökéletes arra, hogy ellenséges legendary (vagy csak szimplán erős) minionokat tudjunk vele elcsenni, majd (ha van rá mód - azaz spell) a paklinkból megidézni (itt olyan minionokra kell koncentrálni, amelyek számunkra is hasznosak lehetnek, ha megidézzük őket, pl. ha 'Deathrattle' effektusuk van - a 'Battlecry' effektus a megidézéskor ugye nem működik).
  • A Free From Amber nem feltétlenül szükséges, szabadon helyettesíthető/lecserélhető lap, de a játék vége felé egyre jobb, ha van az embernél belőle mondjuk 1 darab (hiszen 3 darab 8+ manába kerülő minion közül választani luxus).
  • A pakliba beválogatott legendary minionok mindegyike (Barnes kivételével) és a 2 darab Obsidian Statue 8+ manába kerül, ütközetfordító képességgel rendelkezik, ennélfogva a pakli elengedhetetlen elemét, vázát képezi!

3

priest HearthstonePhobos profilképe

Priest lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőPint-Size Potion x2 Spell 1
Blackrock Mountain kaland módResurrect x2 Spell 2
Journey to UnShadow Visions x2 Spell 2
Shadow Word: Pain x2 Spell 2
Shadow Word: Death x2 Spell 3
Knights of the Frozen Throne kiegészítőEternal Servitude x2 Spell 4
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőGreater Healing Potion x2 Spell 4
Whispers of the Old Gods kiegészítőShadow Word: Horror x2 Spell 4
League of Explorers kaland módExcavated Evil x1 Spell 5
Mean Streets of Gadgetzan kiegészítőDragonfire Potion x1 Spell 6
League of Explorers kaland módEntomb x2 Spell 6
Knights of the Frozen Throne kiegészítőShadow Essence x2 Spell 6
Journey to UnFree From Amber x1 Spell 8
Knights of the Frozen Throne kiegészítőObsidian Statue x2 Lény 9 4 8

Semleges lapok

Név Típus Mana Támadás Élet
Karazhan kaland módBarnes x1 Lény 4 3 4
Ragnaros the Firelord x1 Lény 8 8 8
Knights of the Frozen Throne kiegészítőThe Lich King x1 Lény 8 8 8
Ysera x1 Lény 9 4 12
Whispers of the Old Gods kiegészítőY'Shaarj, Rage Unbound x1 Lény 10 10 10

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás