FórumKasztokMelyik a legOP-bb class szerintetek?

Melyik a legOP-bb class szerintetek?

-3

Vendég

Vendég profilképe

2014.03.14 16:26

A cím mindent elmond. Kiváncsi lennék a véleményetekre. A hunterek teljesen kiidegelnek!

#1

2015.04.30 08:28

Gábor profilképe

Gábor

Bármelyik, amelyiknek sok a legendary-ja!

#2

2015.04.30 08:28

TheAlien profilképe

TheAlien

Szerence, skill, pénz...
Nem tudom mióta tolom a játékot, eddig sok tucat pakliból bontottam 3 legendaryt. (Ebből 1 - nekem- használható, Nat pagle, de ez is nerf után) A többit szészedtem craftoltam mást. MInden nap letolom a dailyket, arenázgatok, s lám: vannak lapjaim. nem a legdurvábbak, de vannak. Legendaryt lehet sheepelni, egyéb módon ölni. Nem mindig dönt el csatát. Szóval a pénz ki lehet valamelyest küszöbölni kitartással. Olcsó murlock deckkel szerintem lazán lehetsz érvényes. (persze nem minden ellen, de hát ilyen ez a kártyajáték.) Itt jön képbe a szerencse. Játszottam Magicet, HKK-t. Mind kettőben ott van a szerencsefaktor. Bizonyos fokig. Ha úgy állítod össze a decked, minimálisra csökkentheted a random húzást. Ebben nagy segítség, hogy meccs elején még cserélgethetsz is. Nem csak lemásolni kell a paklit, hanem megérteni, hogy mi miért van benne. Megtanulni használni. Nem csodálkozni azon hogy a netről másolt paklival kikaptál. Ilyen ez. Az csak pár kártya. Tapasztalat kell hozzájuk. Én pl lusta vagyok másolgatni paklikat, meg olvasgatni mindenfélét. Jobban élvezem, hogy magam állítom össze a paklit, csiszolgatom hetek óta. Előnye, hogy élvezem vele a játékot, magaménak érzem a paklit. Hátránya: nem biztos hogy "versenyképes". Nem hisztizek hogy csak rank 16-ig jutok. Letojom. Élvezem a játékot? Igen. Kell ehhez legendary? Nem. Persze könnyen pofázok úgy hogy nekem van már pár. Számoljátok ki mennyit kellet DE-znem ahhoz hogy craftoljam a nekem tetsző (nem a legerősebb) legendaryt a paklimba. 
Szóval amit mondani akartam: nem feltétlen pénz/szerencse kérdése. Tanulás, odafigyelés, tapasztalat inkább. Ha ezekhez nincs türelme valakinek, sajnálom. ha meg rögtön legendaryt kapna mindenki, 4 hát múlva sírna mindenki, hogy unalmas a játék, megvan mindene.

#3

2015.04.30 08:28

Ragi profilképe

Ragi

Ez most komoly, srácok? Tényleg feltesztek egy ilyen kérdést, amikor tudjátok, hogy a delláról szól az egész? Aki véletlenül idetéved, még azt hiheti, hogy a Blizzard a máltai szeretetszolgálat, és just for fun címszóval idetesz nekünk egy játékot. Hát baromira nem. Sorra lehet nézni a külföldi kommenteket, van aki szimpla szórakozásból beletol a játékba 500 dollárokat. Persze, lehet irogatni az egyedi eseteket, hogy "én így vertem meg alap kártyákkal a legendaryt", oké, ilyen volt nekem is, nem ez a probléma. A gond ott van, amikor egy normális deckkel simán levernéd az ellenfelet, erre kiderül, hogy arra az 1 legendaryra várt, amivel aztán 2 sec után nyer. Patch-el bejött hogy nyerj 500 rankedet, akkor kapsz golden hero-t. Mi történt azóta? Eddig volt 220 winem, a patch óta 1 se. 23-as rankeddel 18-as ellenfelek, miközben a legjobbam eddig a 20 volt. Nyerj ahogy tudsz. Esetleg nyerésre állsz, jön az epic, legendary kártya. Csodás. És tulajdonképpen mi is az igazi reward? A játék szeretete a fontos? Oké, nyerj ma 5-öt, holnap is, aztán 1 éven keresztül minden nap. A bolti kártyában legalább voltak lootok, itt hozzád vágnak 3 győzelem után egy mountot. Csodás. Ez így ebben a formában pár hét után megunható.

#4

2015.04.30 08:28

Norbeee profilképe

Norbeee

Én nem nevezném pay to winnek a játékot. Ha volt 220 wined már tutira kraftolhattál volna egy legendaryt, ha a nyitásokkal ennyire nem volt szerencséd. Mellesleg egy szimpla common hunter deckel jobb rangot el lehet érni mint 20.
De az igaz, hogy hamar megunható a játék.

#5

2015.04.30 08:28

Ragi profilképe

Ragi

Továbbra sem a legendaryval van a gond. Nekem is van rengeteg, nekik is van, oké. De azért az minimum elváható lenne, ha már egyszer balance van a játékban, hogy amikor egy olyan dekkel tolod, amiben nincs legendary, akkor ne hozzanak ellened 3-at. Most próbáltam a gamét először expert ai ellen. Eddig gép ellen sosem játszottam, mert ugyebár az nem kihívás, most is csak azért toltam le mindet, hogy megkapjam a rewardot. És pont itt jön ki a lényeg. Játszottál már sakkot? Egyenlő feltételek, minden féle "random" tényezőt kizárva. Az esetek nagy részében vesztíteni fogsz. Miért? Egyenlő feltételek, tudás, AI, minden benne van. Mindenki nyílt lapokkal játszik, az egyetlen amit nem tudhatsz, hogy az ellenél hogy reagál. Hónapokig-évekig kell fejlesztened magad, ha meg akarod verni a gépet. Itt expert AI gondolkodás nélkül rakja a megfelelőt, úgy ahogy meg van írva. Csakis a random lapok szabnak neki határt. Ezért van hogy nyersz, van hogy veszítesz. Hogyan lehet egyáltalán hónap legjobbját, meg bajnokságot építeni egy olyan játékra, ami nem a tudásra, hanem a véletlenre épít? Mondok még valamit. Én nem értek hozzá, te nem értesz hozzá. Megnézed a neten, hogy a "pro"k hogyan építenek dekket, milyen a taktik. Te már tudod, én még nem, simán leversz. Aztán én megunom, megnézem énis mit csinálnak a "pro"k. Érted, nem szánok rá időt, hónapokat hogy megtanuljam (sakk), megnézem a neten. Te is tudod a nyerő taktikot, én is tudom a nyerő taktikot, tehát megint nincs sok különbség kettőnk között. Mi fogja kihozni a győztedt? A random. Vagy az, hogy te beleöltél 500 dollárt, és dobott valami olyat, ami nekem nincs. Vagy éppen van ellene valamim, de neked beadja 10 lap alatt, nekem meg nem.
Megjegyzem, egyébként el lehet szórakozni a gaméval, bár ha nincs wow, valszeg sosem próbálom ki, és nekem továbbra is hiányoznak a meglepetés lootkártyák.

#6

2015.04.30 08:29

Norbert Sánta profilképe

Norbert Sánta

"amikor egy olyan dekkel tolod, amiben nincs legendary, akkor ne hozzanak ellened 3-at."
Egy jól felépített Aggro Deck, és lenullázodik, mire bevethetne egy legendery-t :) Általában 6-7 körig megyek el, legendary-k nélkül és kiütöm...ha nem végem van :) Ilyen paklival level 15 környékére simán eljuthatsz.

#7

2015.04.30 08:29

Tibor Kovács profilképe

Tibor Kovács

Nos, én ezt a játékot inkább hasonlítanám a pókrhez, mint a sakkhoz. Ott is nagy random faktor, hogy kinek milyen lap kerül a kezébe. Csak itt nem tudsz blöffölni. Viszont te rakod össze a paklid és játszod ki jól/rosszul a lapokat. Persze, nem mondom, hogy nekem nem jött be a legvégén a swipe vagy a betrayal a legvégén, mikor nem volt rá szükségem...

#8

2015.04.30 08:29

Ragi profilképe

Ragi

De lehet blöffölni. :) Amikor kipakolsz mindent, és valami hatalmas baromság marad a kezedben, mondjuk +1 mana crystal, vagy ilyesmi. Tök nem jó semmire, de ha mozgatod, mintha ki akarnád tenni, akkor az ellenfél elbizonytalanodhat, hogy esetleg valami ultimate ütőkártya van nálad. Mondjuk e nélkül is vannak érdekes helyzetek, volt hogy az ellenfél úgy dobta be a paklit, hogy nekem minden az asztalon volt, 1 lap kézben, és ha ő csak a kintlévőkkel lezúz, akkor nekem nem lett volna hogyan tovább. Ő másképp gondolta, feladta.

#9

2015.04.30 08:29

Horridon profilképe

Horridon

"de ha mozgatod, mintha ki akarnád tenni, akkor az ellenfél elbizonytalanodhat"
Há azért ennek elég kicsi az esélye xD

#10

2015.04.30 08:29

Otherone profilképe

Otherone

Teljesen egyetértek! :) Valóban élvezetes kis game, csak annyi vele a baj, hogy tényleg a szerencsén múlik majdnem minden :)

#11

2015.04.30 08:30

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

"amikor egy olyan dekkel tolod, amiben nincs legendary, akkor ne hozzanak ellened 3-at."
Ez milyen jó lenne. Nincs semmi legendary-m, de 15-ből tízszer Ragna jön szembe, úgyhogy olyankor léphetek is ki...

Hearthstone Hungary Admin

#12

2015.04.30 08:30

Hornyák Balázs profilképe

Hornyák Balázs

Értelmes válasz még nem jött, így én megpróbálkoznék vele...

A classok elég jól balanszolva vannak, kivéve egyet: a Warlock.
Kezdők és azok, kiknek nincs warlock epic és legendary kártyájuk, felejtsék el.
A Hero képessége(minden classnak más, 2 manába kerül és minden körben használható) nem csak használhatatlan, hanem egyenesen árt.
Ugyanis ha nem vagy iszonyatosan jó játékos vagy csak egyszerűen nincsenek jó kártyáid a classhoz, nincs értelme használni!! Miért vesztegetnél el 2 életet(!) és két manát, ha úgyis csak basic, esetleg common kártyát kaphatsz??
Persze más a helyzet, ha beleöltél sok-sok pénzt vagy sok tapasztalat áll mögötted és ott bújnak a mindent eldöntő lapok a pakliban, de talán a kezdő játékosra ez kevésbé jellemző.

Összefoglalva: a warlock-kal nincs probléma, csak kezdőként kerüld a vele való játékot és egyértelmű, hogy vele a legnehezebb jól játszani. (Persze azért érdemes pár meccset lenyomni vele is a gép (AI) ellen, hogy jobban megértsük a működését, így ha összekerülünk ellene arénában, könnyebb legyen megverni.

UI: A blizzard a kezdőknek a paladin classt ajánlja, én a paladint és a druidot

#13

2015.04.30 08:30

Ennek semmi értelme! A Zoo Warlock a kezdok legjobb kiugrási lehetősége.

#14

2015.04.30 08:30

Norbert Sánta profilképe

Norbert Sánta

Nekem mégis a Lock jött be igazán. Bár igazad van, kezdőknek nem ajánlott, de ha valaki Aggro Decket akar építeni, arra kiváló. Max. 8. körben nyerhetsz is vele legendary nélkül is megfelelő lapokkal :)

#15

2015.04.30 08:31

Szerintem azért a lock nem ennyire gáz. Nem az a lényeg, hogy 2 életért kapsz egy common lapot, hanem az, hogy egy lap előnyöd lesz. Ennek ára van. Lehet, hogy egy Yeti,vagy raptor, vagy akármilyen lap is jönne a következő húzásnál. Ha 2 életért húzol egy lapot, és le is tudod rakni, akkor már pl lehet, hogy az a lap nyeli el azt a 3-4 sebzést, amit helyette Te kapnál be. Szóval nem azonnal térül meg, de lehet, hogy a köv körben az a lap nélkül már a Hero képesség nélkül nem 2, hanem 4-gyel kevesebb HPd lenne.

#16

2015.04.30 08:31

THE Shaman profilképe

THE Shaman

Az a probléma, hogy a nooblockok ellepték a játékot. Továbbá már ki lettek számolva a leginkább OP paklik, amit szépen megveszel aztán mászol fel azokon akiknek még nincsenek meg a paklik. Olyan meg hogy "OAN JÓ VAGYOK VAZE HOGY PAKLI NÉLKÜL EVERLEK" nincsen! Ez nem egy bonyolult játék pár mecs után mindenki tudja mi után mit érdemes rakni. Innentől kezdve már csak jó paklik kellenek, hogy nyerhess.

#17

2015.04.30 08:31

Gee profilképe

Gee

Az szerencsére NEM így van.

Érvelés helyett inkább keress rá youtbobon Trumpra, aki tudomásom szerint már 3 (valószínűleg már több, nem követem a streamet) kaszttal elment legendig, mindig új accounton.

És ha már itt tartunk én is megcsináltam egy kevesebb mint 3000 dustos paklival a legendet. Nem nehéz csak sokat kell tolni.

#18

2015.04.30 08:31

Hage profilképe

Hage (Tesztelő)

BattleTag: Hage#2792

Tapasztalt játékos

Volt neki eddig ingyenes játékban: Mage, Shaman, Rogue és Warlock.
Próbálják győzködni egy Priest paklira, de nem nagyon hajlik rá, pedig nem tűnik lehetetlennek. Amúgy érdekes kikkel akad össze, van pár meglepő kombináció az ellenfeleknél, amik szintén érdekesek.

#19

2015.04.30 08:31

Engemet a papok szoktak néha úgy felidegesíteni.. nem feltétlen mind, de azok akik beletesznek a deckükbe 2 mind control techet, 2 mindgamest, legalább 1 mind kontrollt, meg 2 toughtstealt.. hát azoktól teljesen a falra mászok. És akkor ilyen lapokat, hogy mindgames nem bírnának megnerfelni.. az is 4 gem, azt ha szerencséje van az ellenfélnek rögtön egy ragnarossal találod szembe magad. 
A mind control tech miatt meg megint ott bukik el az egész, mint amikor egy hunter ellen mész: ha tele teszed a placcodat minionnal megszívod, mert megkutyáznak, ha nem teszed tele a placcod minionnal akkor is megszívod, mert akkor meg ő teszi tele minonnal a területét, te meg nem biztos, hogy le tudod majd szedni azokat. Persze ez is csak helyzetfüggő, de lényeg a lényeg sztem nagyon unbalanced az egész játék, ettől függetlenül nagyon szerethető.
Még egy nagyon jó példa az unbalanced dologra: Kidnapper vs Fire Elemental. Sajnos sok-sok ilyen lap van még, amit pont hogy fel kéne erősíteni a többihez. Alapból hogy lehet egy epic lap gyengébb, mint egy soulbound-os?

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás