FórumEgyébBlizzcon World Championship LIVE bug!

Blizzcon World Championship LIVE bug!

-1

Mindigez (Diamond Common)

Mindigez profilképe

BattleTag: Mindigez#2295

2014.11.08 00:42

Colento és RunAndGun játékába be csúszott egy bug élőbe a Blizzconon. Colento innervatet akart használni hogy lerakjon egy Shade of Naxxramast azonban a rendszer nem engedte lerakni. Egy ideig tovább engedték a menetet de aztán lefújták és rematch lett belőle. Csetet követve rögtön érkeztek a csíter és egyéb hozzá szólások ami persze csak a bosszankodó közönség kreálmánya, de elég mókás na meg kellemetlen egyben egy Blizzconon. =] ( Erről jutott az eszembe amikor WOWban dc volt bg közben akkor terjedt el a mondás Alli megnyomta a pánik gombot :D =] )

#1

2015.04.30 12:18

totenmester profilképe

totenmester (Hall of Fame)

BattleTag: totenmester#2708

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

A sorrend a fontos. A következő lehetséges opciók vannak:

Ragnarost előbb kikerül, akkor előbb lő, mint ahogy Kel'Thuzad feltámasztja a minionokat
Kel'Thuzad előbb kerül ki, akkor előbb támaszt fel, mint ahogy Ragnaros lő.

A te esetedben szerintem Kel'Thuzad előbb támasztja fel a lényeket, mint ahogy Ragnaros kinyír egy másikat, ez esetben biztos a purgatóriumba kerül a Ragnaros által kilőtt lény és örök kárhozatra van ítélve a szerencsétlen minion. Azért, mert a két kör között, de Kel'Thuzad feltámasztási hulláma után halt meg. Gondolom. De én erre tudok gondolni csak.

Stompike-nál arra tudok gondolni, hogy ő Battlecry-os, tehát az effektje még az idézés előtt aktiválódik, mint ahogy fizikailag a pályára kerül, de mivel a Scientist előbb kint volt, így a tőle kapott secret gyorsabban aktiválódik, mint ahogy Stompike fizikailag megjelenik. De ugye Stompike Battlecry-a fizikai megjelenése előtt aktiválódik, így a sorrendiséget tekintve ez a legelső ami véghez megy. Gondolom. De én erre tudok gondolni csak. :D szerk: Tehát: Stompike Battlecry - Scientist meghal, deathrattle aktiválódik - Stompike fizikailag megjelenik - Snipe aktiválódik.

szerk 2: Erre amúgy egy aggro Paladin elleni játék alatt jöttem rá. Controll Warriorral toltam neki és pont volt egy Brawl a kezemben. Neki a pályán lent már volt egy Mad Scientist-je, egy Haunted Creep-erje, azt hiszem egy Loot Horder-je és még Baron Rivandale is. Benyomtam ellene a Brawl, ami csak látszólagosan nyírja ki őket egyszerre, de nem, mert meg van a maga sorrendje. Ezt tapasztaltam: Először Baron Rivandale halt meg, mert egyik minion deathrattle-je sem aktiválódott kétszer, utána Loot Horder vagy a Mad Scientist (ez mindegy) és a végén halt meg a Haunted Creeper. A Mad Scientist által idézett secret egy Avange volt (ami egy minionnak 3/2-t ad), ami rögtön aktiválódott a Haunted Creeper halála után és megkapta az egyik kispók a buffot. Így lett egy buffolt kispókja egy másik kisebb 1/1-es normál pókja és +1 lapja. Örömömre volt egy Death's Bite a kezembe, amivel egyszer már támadtam előtte egy körrel és a második támadással mind a két kispókját kinyírtam egyszerre az ominózus körben. Dehogy volt rage quit az eredménye. :D

#2

2015.04.30 12:19

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

"Stompike-nál arra tudok gondolni, hogy ő Battlecry-os, tehát az effektje
még az idézés előtt aktiválódik, mint ahogy fizikailag a pályára kerül,
de mivel a Scientist előbb kint volt, így a tőle kapott secret 
gyorsabban aktiválódik, mint ahogy Stompike fizikailag megjelenik. De 
ugye Stompike Battlecry-a fizikai megjelenése előtt aktiválódik, így a 
sorrendiséget tekintve ez a legelső ami véghez megy."

Erre én is gondoltam. De más lapoknál nem így történik. Pl. ha ugyanaz a Stompike Sylvanas-t öli meg, akkor Sylvanas deathratte-je csak azután aktivizálódik, miután a Stompike megjelenik az asztalon (azaz elhúzhatja a Stompike-ot). Különösen Sylvanas vs. Deathwing szituációban tud ez kellemetlen lenni :).

#3

2015.04.30 12:19

totenmester profilképe

totenmester (Hall of Fame)

BattleTag: totenmester#2708

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Az érdekes. Akkor lehet a sorrend Stompike battlecry - Stompike fizikailag megjelenik -Scientist meghal - Scientist deathrattle aktiválódik - Snipe aktiválódik. A sorrend megváltozik, de ez egy teljes algoritmus amit leír a játék, amit nem lehet megszakítani. Ha úgy vesszük, akkor a Scientist megidézi a secretet, ami mint egy battlecry az algoritmus keretében lefog futni. Ez esetben a Scientist mint idéző lény halálával kihozza a secretet (mert előbb lent volt) ami mükődésbe lép egyből és aktiválódik. Arra akarok kilyukadni, hogy ez olyan mint egy test nélküli lény Battlecryja. Stompike elvégzi a dolgát, Scientist megy az örök vadász mezőkre, de (szó szerint) megidézi a "test nélküli lény" battlecryát, ami ez esetben a secret, ami mint utolsó megjelenő entitás (illetve algoritmus láncszem) lefut. Azért mert a főkolompos Scientist volt kint legelőször és ő aktiválja az egészet. Lehet éktelen nagy hülyeség, de ha ez nem igaz, akkor egyszerűen másra nem tudok gondolni.

#4

2015.04.30 12:19

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Szerintem csak simán van néhány kivétel a szabály alól. Talán szándékosak, talán csak bugok. 
Pl. ha az ellen fél aoe spellje letakatítja a boardodat köztük egy Cult Masterrel, akkor nem húzol lapot azok után a lények után, amiket a Cult Master előtt játszottál ki (ennél fogva a Cult Master előtt haltak meg). 
Baron Rivendale-el ugyanez a helyzet, ha ez aoe spell őt is megöli nem érvényesül kétszer a többi lény deathratte-je (azok sem amik előtte lettek kirakva).
De ha teszem azt Grommash-al megtámadod a huntert, akinek van egy fire trap-je, akkor előbb aktivizálódik a fire trap, Grommash sérül 2-őt, majd sebez a hunteren 4-et (pedig hát 10-et kéne neki).
Vagy ha raksz egy Power Owerhelminget a lényedre, támadsz vele, majd teszel rá egy silence-et akkor a lény az eredeti Hp-jére áll vissza, akkor is, ha kevesebb volt neki (azaz a minion kvázi gyógyul a silence-től).
Szóval nem a Mad Scientist+ Stormpike Command+ Snipe az egyetlen furcsa megoldás a játékban....

#5

2015.04.30 12:20

Mindigez profilképe

Mindigez (Diamond Common)

BattleTag: Mindigez#2295

Most nem tudom éppen hogyan van, de nem olyan régen az aoe még balról jobbra haladt, szóval ha a Board legszélső jobb oldalára rakta ki például a Cult Mastert az enemy és jött egy aoe, akkor bizony aktiválódott a képesség.Viszont akkor lehet ez is bug volt.

#6

2015.04.30 12:20

totenmester profilképe

totenmester (Hall of Fame)

BattleTag: totenmester#2708

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Most hogy mondod, kár lenne logikát keresni benne. :D

#7

2015.04.30 12:20

Hello
nemtudom hova írjam de meg akarom kérdezni :)

KelThuzad nem képes feltámasztani Ragnaros álltal megölt lényeket ?! bug?
nem találtak jobb megoldást mikor javitották a Ragnaros sose öli meg Thuzadot bugot ? :)

Mad Scientist képes snipe lappal azonnal megölni egy Stormpike Commandot aki ép lelötte battlecry képeségével?! bug?
ilyenkor a snipe játékba kerülésekor olyan lapra hat ami már elötte játékba került, és mint tudjuk az ilyen és ehez hasonlo ( pl: repentance, mirror entity) secretek nem hathatnak olyanra ami már játékba került a kijátszásuk elött.

Vagy ezek nem is bugok? hanem ilyen a játék?

#8

2015.04.30 12:21

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

A Kelthuzad vs. Ragnaros szituáció szerintem nem bug. A játékban az események nem egyszerre, hanem egymás után történnek meg. Az asztalon levő lapok esetében a kijátszásuk sorrendjében. Azaz, ha Kelthuzad-ot játszodtad ki először és az ellenfél utána teszi ki Ragnarost, akkor a kör végén először Kelthuzad képessége aktivizálódik (feltámaszt mindenkit) és csak aztán Ragnaros-é (lelő valakit). Viszont ha az ellenfél előbb tette ki Ragnarost, mint te Keltuzadot akkor Ragnaros lő először és csak utána aktivizálódik Kelthuzad képessége, azaz ebben az esetben feltámasztja a Ragnaros által lelőtt lényt (saját magát kivéve).

A Mad Scientist+ Stormpike Command+ Snipe esetet én se értem. Azt viszont tudom, hogy a Mirror entity esetében is ugyanez történik (a példámál maradva kapnál egy Stormpike Commandot). Szóval, ha bug is legalább következetes a Blizz :)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás