FórumEgyébGold költési variáció

Gold költési variáció

0

Mindigez (Diamond Common)

Mindigez profilképe

BattleTag: Mindigez#2295

2014.12.03 12:43

Gondolom mindenki gyűjtögeteti a kis féltve őrzött goldját GvG érkezésére,e felé irányul érdeklődésem melyre végül is tudom a választ, mert egyén függő de érdekel ti hogy csináljátok majd. Most van 2200 goldom, 6 nap van még az érkezésig, akkor ha jól számolok jobb esetben 300 gold jön még a kasszába, na most szerintetek mi lenne a helyes arány pakli vásárlás és arénázás között, 10 pakli nyitás 10 arénázás? Vagy nyissak 25 paklit? Viszont úgy nem lesz arénázás, cserébe lesz rögtön 25 paklim ( kimondani is szép ) amibe viszont benne van a lehetőség hogy nem jönnek úgy a lapok mint egy jobb aréna helyezésért. Netán arénázzak életem végéig ennyi goldból ? Szóval vacillálok. Ötleteket várok meg egyéb gondolatmeneteket hogyan érné meg legjobban.

#1

2015.04.30 12:23

Adlanor profilképe

Adlanor (Rare)

BattleTag: Adlanor#2835

Tapasztalt játékos

Szerintem annak függvénye, hogy mennyire vagy jó arénában, illetve mennyi időd van rá. Meg hogy mennyire van a zabszem a fenekedbe, hogy mihamarabb új lapokkal játssz. :D
Ha arénában hozod a 4-3 win rate-et átlagban, és van rá időd, akkor azzal jársz a legjobban szerintem. De ez időigényes, és az aréna win-ek nem adnak 3 győzelmenként aranyat! Amennyiben időd nem sok van rá, szerintem hanyagold az arénát és bonts 25 paklit. Ugyanez igaz akkor, ha arénában még csak ismerkedőben vagy, akkor is szerintem jobb a paklibontás.
Játéktechnikai oldalról viszont jobb, ha arénázol, mert draftolhatsz egy rakat új lapot, amiket így élesben is kipróbálhatsz, és kialaul benned egy kép, mely lap mire, s hogyan jó. Nem mellesleg szerintem hasonló jelenség lesz arénában, mint a bétateszt elején. Lesznek, akik tudnak draftolni az új kártyákból, mert átlátják, ezek nagyon jó nyerési arányokat hoznak, és lesznek, akiket elvarázsolnak az új kártyák, és életképtelen draftokat hoznak össze. Az első hetekben szinte biztros vagyok benne, hogy ezt a jelenséget fojuk látni. Ja és persze kb. mindenki arénázni fog... Szóval a két véglet lesz ellenfelek között, amiket besorsolhat.
Nekem csak 1400 gold körüli pénzem van, és most is arénázással farmolom a kártyákat (6-3-as az aréna átlagom kb sok meccset nézve). Én ezt fogom folytatni, bár igen lassú progressel (átlag napi 3 aréna meccset játszok le, van, hogy többet, van, hogy kevesebbet). De én az alapjáték kártyáinál is türelmes voltam. Illetve van 4300 elköltetlen dust-om :D (a legfontosabb kártyák szinte mind megvannak, kivéve az összes kaszt specifikus legendary-t, ezekkel nem volt szerencsém, és nem is erőltettem őket, mert sosem 1 kasztra fókuszálok).
Amennyiben 25 paklit bontasz, várhatóan 1 új leg-ed lesz, pár epic-ed, használható mennyiségű rare-ed, és a commonokból szinte mindenből lesz 1-1 darabod.

Adlanor#2835

#2

2015.04.30 12:23

Mindigez profilképe

Mindigez (Diamond Common)

BattleTag: Mindigez#2295

Köszi hogy nem csak idehánytad hogy bonts 25 paklit ,szépen levezetted a véleményed tetszik :D.Engem is vonz a 25 pakli nyitás jobban mint aréna megvallom, bár arénázni is szeretek, átlagban 3 win megszokott lenni szóval akkor kipróbálom mégis milyen lesz az aréna így jutok ameddig jutok, a többit meg bontom akkor valószínűleg =]. Felveszem majd úgyis a nyitásokat ha minden igaz szóval majd feltöltöm, és kezdetét veszi a világraszóló HearthStone video pályafutásom =] :P

#3

2015.04.30 12:23

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szerintem 400 - 500 goldot meghagysz arénára a többit pedig paklibontásra áldozod. Így ha van kedved arénázni, bármikor arénázhatsz, viszont bontasz új lapokat is. Én legalábbis így fogok tenni :)

#4

2015.04.30 12:23

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Én fixen az arénára szavazok. Amellett, hogy már 4-5-ös átlag mellett is jobban megéri mint paklit venni, remek lehetőség kipróbálni az új lapokat.

#5

2015.04.30 12:24

Mindigez profilképe

Mindigez (Diamond Common)

BattleTag: Mindigez#2295

Ez is igaz, az a baj hogy 4-5 átlagom nincs, van hogy össze jön, de az átlagom csak 3, viszont az új lapokat kitudom próbálni casualba is ezért gondoltam inkább a paklik mellé húzok, az más kérdés hogy te már Legendaryba zúzod neked jobban megéri aréna :D. Viszont arénázni is akarok és fogok is mindenképp mert hajt a kíváncsiság meg ott jobban lehet fejlődni.=]

#6

2015.04.30 12:24

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Van még egy érv az arána mellett. Ha egyszerre veszel 25 paklit csak egyszer örülsz az új lapoknak, viszont arénában minden egyes kör után új csomag jön :). Viszont 4-5 win-es átlag alatt tényleg nem gazdaságos a dolog.

#7

2015.04.30 12:24

Ragi profilképe

Ragi

Ami a logikus: ha kevés az időd, 2500 goldból fizess be 16 arénát. Miért? Mert ha csak napi 1 arénára van időd, akkor az aréna végén kapsz egy fix paklit, plusz vagy goldot, vagy lapot, vagy dustot, bármit, ráadásul a questnek köszönhetően napi 40 gold még lesz a kezedben. Szinte biztos, hogy 2 naponta van 2 paklid az arénád miatt, plusz 1 paklid a questekből, tehát amikor a 16 nap végére érsz, biztosan lesz 24 pakli a kezedben, ami már majdnem annyi, mintha egyből 25 paklit nyitottál volna. Plusz, a kezedben meg még egy rakat gold, dust, bonusz lap, ilyesmi. Persze ehez nagy elszántság és türelem kell, mert ha egyből bontasz 25 paklit, akkor 16 nap után a questek miatt ugyanúgy lesz +8 paklid, meg a 25 pakli ismétlései miatt valemennyi dust.
Tehát ez volt a logikus változat.
Ami én tenni fogok: nyitok 25 paklit :)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás