Összes pakli Új pakli

Legend 3000ig üzembiztos Mech Mage

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Legenda hátlap! Legenda hátlap

Olcsó és jól játszható pakli amivel 3 nap alatt sikerült legendbe feljutnom és azon belül is előrébb lépnem még az aktuális nerfek előtt. Azóta a DH dominancia miatt talán nehezebb haladni vele, de így is könnyedén fel lehet mászni legendig.

Alapvetően a 3 legfontosabb lapja a Mecha-Shark, a Seafloor Gateway és a Security Automaton. Természetesen a többi lapja sem elhanyagolható fontosságú de ezek a kulcslapok magasabb szinten bizonyos deckek ellen, amiket lentebb részletezni is fogok.

Az egyik legerősebb Colossal Legendaryt a mage kapta amit kötelező kihasználni. Komplett big druid boardokat lehet eltünteni vele, ha valaki jól használja és nem árt belőle akár többet is igénybe venni hosszabb meccsek esetén, hála a rengeteg Mech generáló lényünknek.

Mulliganelni az Irondeep Trogg-ra és a korábban említett 3 lapra a legjobb, de a többi olcsó lappal is lehet nagyon jól kezdeni.

Meta deckek elleni tennivalók: 

Pirate Warrior (65-35)

Kulcsfontosságú a Trogg, ha te kezdesz, mivel a quest már azonnal duplikálja a mi kis lényünket. Egyébként a már említett lapok a legjobbak kezdésnek kiegészítve az Annoy-o-Tronnal. Azt gondolhatnád, hogy tempóból kell megverni a pirate warit de kevesebbszer jön össze mint ahányszor igen. Ezért érdemes egy kis board management után csökkenteni a mech-eink manaköltségét, majd egy Mecha-Shark+3-4 olcsó mech-el letörölni a lényeit. Az sem gond, ha ilyenkor már 15 HP alatt vagyunk, hiszen innentől ha jól lépünk, akkor már nem tudja megfordítani a harcot. Tehát ebben a matchupban bőven van számunkra comeback potenciál ami sokszor a kulcs is lehet.

Control Warrior (55-45)

A Trogg itt annyira nem fontos, célszerűbb inkább a másik kettő 1 manás lényünket keresni az elején. Manaköltség csökkentés a legfontosabb úgy, hogy ez minél több Mechünket érintse. Ebből lehetnek a későbbi körökben őrületes kombók amik nagyon sokszor meglepik az ellenfelet. Például 2 Mecha-Shark kirakása 2 manásan és melléjük még 5 kisebb Mech lehelyezése ami potom 33 dmg. Ez persze nem csak annél a matchupnál lehet hasznos, de itt a legnagyobb a valószínűsége, hogy összejön. Figyelni kell, nehogy "overextendedek" legyünk főleg 5 mana után amikor már lehet (és általában van is.. hiszen ő ellenünk mindig arra mulliganel) Brawl-ja.

Big Druid (45-55)

Ez a leggyengébb matchupja ennek a paklinak, ugyanis ha nem sikerül a felarmorozás, a 0mana 8/8asok és egyéb finomságok előtt megölni, akkor bizony nagy valószínűséggel letérdelünk. A Colossal lényünkkel ugyan van lehetőség ezeket lemorzsolni, de általában csak egyszer. Utána újraépíti a falat és ott már elfogy a lendület. Druid ellen a Troggnál is fontosabb, hogy minél előbb kirakjuk és jól fel is tápoljuk a Security Automatont. Ha szerencsénk van és nem kapja a silencet akkor lazán agyonverhetjük vele pár kör alatt. Viszont ami jó hír, hogy ez a kaszt kapta a nerfek többségét, ezért valószínűleg gyengülni fog, vagy kevesebbet játszák. Hozzátenném azt is, hogy kb Diamond 5ig sokkal gyengébben játszanak ezzel a paklival, mint ami a valós ereje. Nem jól mulliganelnek stb, épp ezért csak magasabb szinten ennyire nehéz ellene játszani. Diamondig simán lehet verni a druidákat is konzisztensen ezzel a deckel.

Aggro/Tempo Demon Hunter (50-50)

Itt van az, amikor iszonyatosan kapkodnunk kell magunkat. Ha nem húz rosszul a DH akkor nekünk még a spellünk kijátszására sincs időnk. Folyamatosan pakolni kell ki a lényeinket és tradelni tradelni tradelni. Itt is érdemes a Security Automatont feltápolni, de azt hol nem? :D   A jelenlegi top tier deckek közül ez ellen kell a legjobban rámenni az 1 manás lényeinkre, hogy a lehető leggyorsabban átvegyünk az irányítást a harctér felett. Itt általánba az első 2-3 körben már el is tud dőlni egy meccs. Boardcontrol mindenekfelett! 

Mech Mage (70-30)

Furának tűnhet ez a 70-30as százalékolás, de ezt arra alapozom, hogy mirrorban rendre koncepciótlanságot látok. Mindenki csak pakolja ki a lényeit gondolván, hogy ezzel lehet csak úgy nyerni. A valóság pedig az, hogy nekünk meg kell várni amíg az ellenfél kirak egy valamire való boardot a miénkkel szemben, és agyonlőni Mecha-Sharkokkal vagy a Colossal Gaia-val. Tudom ez nem mindig állhat így össze, de a boardmanagementen és minden magától értetődő dolgon kívül nálam ez jelentette a győzelem kulcsát az esetek döntő többségében.

Heal Paladin (70-30)

Hiába a rengeteg boardclear amivel ez a deck rendelkezik, ezt a paklit a Big Druid ellen találták ki. Ezáltal legfőbbképp az ellen a leghatásosabb. Itt sem kell ész nélkül lepakolnunk az összes lényünket hiszen azt csúnyán lesöpri néhány manából. Board management!!! Kb ugyanaz igaz itt is, mint ami a Control Warriornál annyi kivétellel, hogy ezesetben a Trogg az nagyon fontos tud lenni és nem csak a meccs elején, hanem bármikor. Ezen a meccsen is bőven lesz időnk setupolni egy lethal Mecha-Shark kombót, de természetesen a játéktér folyamatos újratöltése sem hátrány.

Mech Paladin (75-25)

Szinte ugyanazt akarja csinálni mint amit mi, csak ez a pakli erősebb. Ennyivel kb le is zárhatnám. A párharc minden elemében a Mage deck a jobb. Trogg és a többi kis lény a legfontosabb a kezdőkézben, így hát a Security Automatont sem árt rendszeresen erősíteni. Ha jobban húz a paladin, akkor van lehetőség visszajönni a meccsbe a manacsökkentett lényeinkkel, a Mecha-Sharkkal és a Legendaryval is.

Quest/Naga Hunter (50-50)

Nem egyszerű, de ha az elején jól el tudjuk kapni a fonalat akkor tempóból könnyedén meg lehet verni. A nehézsége az a dolgoknak, hogy ha jól húz a Hunter akkor mindenünket leszedi. Épp ezért kell itt is (nahát ki gondolta volna) de minél nagyobbra felbuffolni a jó öreg Security Automatonunkat. Aztán pedig Face is the Place ;D 

Minden más (90-10)

Konkrétan egyetlen Shaman és egy Rogue (és a nerf előtt még létező, mostanra viszont megszűnt Switcheroo Priest) ellen kaptam ki összesen azok közül, amelyik kasztoknak a mostani metában eléggé savanyú a szőlő (sajnos jogosan). Jó látni, hogy sokan próbálkoznak életet lehelni ezekbe, viszont magasabb szinten is értelmezhető pakli jelenleg ritkaságszámba megy. Talán a Rogue ami a legnagyobb veszélyt tudja jelenteni, de ha nem afkoljuk végig az első 3 kört akkor lelépjük tempoból bármit is csinál. 

Ha tetszett és használni fogod, akkor sok sikert hozzá! Ha kérdeznél, esetleg van egy problémás matchup, akkor keress bizalommal. Uhri#2811

Az RNGesus legyen veletek! :D 

5

Uhri profilképe

Uhri (Golden Common)

BattleTag: Uhri#2811

Pro játékos

Létrehozott paklik: 7

365 napon belül: 0

Átlagos értékelés: 19.14 (Hihetetlen)

Leggyakoribb kaszt: Priest

Mage lapok (12 db)

Név Mana Támadás Élet
Fractured in Alterac Valley kiegészítőShivering Sorceress x2 1 2 2
Voyage to the Sunken City kiegészítőTrench Surveyor x2 1 2 1
Voyage to the Sunken City kiegészítőAzsharan Sweeper x2 3 3 4
Forged in the Barrens kiegészítőFrostweave Dungeoneer x1 3 2 3
Voyage to the Sunken City kiegészítőMecha-Shark x2 3 4 3
Voyage to the Sunken City kiegészítőSeafloor Gateway x2 3
Voyage to the Sunken City kiegészítőGaia, the Techtonic x1 8 5 7

Semleges lapok (18 db)

Név Mana Támadás Élet
Voyage to the Sunken City kiegészítőClick-Clocker x2 1 1 1
Fractured in Alterac Valley kiegészítőIrondeep Trogg x2 1 1 2
Voyage to the Sunken City kiegészítőAmalgam of the Deep x2 2 2 3
Core szettAnnoy-o-Tron x2 2 1 2
United in Stormwind kiegészítőDeeprun Engineer x2 2 1 2
Voyage to the Sunken City kiegészítőSecurity Automaton x2 2 1 3
Core szettGorillabot A-3 x2 3 3 4
Voyage to the Sunken City kiegészítőSeascout Operator x2 3 2 4
Voyage to the Sunken City kiegészítőMothership x2 6 5 4

#1

2022.05.12 04:30

Fefe78 profilképe

Fefe78

Hali

Javasolnám a counter bevetését DM ellen,pl a két trogg helyett

#2

2022.05.12 04:31

Fefe78 profilképe

Fefe78

Bocsi,DH....

#3

2022.05.13 09:02

Uhri profilképe

Uhri (Golden Common)

BattleTag: Uhri#2811

Pro játékos

Jogos felvetés :D , csak kicsit lassúnak és költségesnek érzem, de mindenképp megér egy próbát!

#4

2022.11.09 16:30

Huntuska profilképe

Huntuska (Common)

BattleTag: Gyilok#2918

Hát, ez a deck egy raklap **** :D Silverböl nem lehet vele kijutni. Sztem már nagyon is outdated. Hatalmas luck faktor kell hozzá hogy jól jöjjenek a lapok, a mage-ek lock-ok warrik megeszik reggelire, Gaia, the Techtonic meg teljességgel használhatattlan, mire oda jutsz hogy kitedd, nincs minionod mert előtte cleareli a boardot, bárhogy, de megteszi, 21 meccs alatt nem tudtam használni.  33%-os winratem van vele, gagyibb deckel meg 67 :D 

Szerkesztve: 2022.11.09 16:43

#5

2022.11.09 19:00 | Válasz: (#4) Huntuska (Common) hozzászólására

UndRDog profilképe

UndRDog (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: UndRdog#2427

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

Mire számítottál? Fél év telt el a pakli elkészítése óta. Ezzel ilyenkor számolni kell...

Let's have a Black Celebration...

#6

2022.11.11 15:37 | Válasz: (#4) Huntuska (Common) hozzászólására

Uhri profilképe

Uhri (Golden Common)

BattleTag: Uhri#2811

Pro játékos

Haver ezt a decket áprilisban raktam ki ami fél éve volt :D Azóta kijött 1 kieg és rengeteget változott a meta, én 3x mentem fel vele legendbe nagyon simán erölködés nélkül. Diamondig konkrétan egy fél uno paklival is el lehet jutni.. szóval kritizálás helyett kicsit tanulj játszani :D

Szerkesztve: 2022.11.11 15:38

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás