Összes pakli Új pakli

Standard- Soul Reaver Priest ( Whizbang's Workshop )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Present hátlap! Present hátlap

Üdvözletem!

A cím ne tévesszen meg senkit, mostanában ezzel a játékszériával kezdtem el játszani, amolyan nosztalgia gyanánt, és hát na, nekem örök kedvenc marad, úgy hogy nézzétek el. :)

Mai alkalommal egy Priest paklit, helyesbítve koncepciós paklit hoztam nektek, ami kis túlzással egy combo pakli akarna lenni.

Nem az a vegytiszta combo, de valami hasonló. A lényeg hogy ha jól számoltam, és minden úgy működik ahogy azt elképzeltem, akkor az ellenfeleinktől elszipkázhatunk 30 hp-t. Ez nem feltétlen új keletű dolog, a vadon ( Wild ) mezeiben sokszor láthattunk már hasonló koncepciójú paklikat, Standard-ben ez azért ritkább. De akkor kezdjünk is hozzá!

A Shadowtouched Kvaldir a legfőbb eleme a paklinak, de önmagában ez természetesen nem sokat ér. Belőle érdemes lehet az egyiket meghagyni a Joymancer Jepetto-nak, bár nem feltétlenül muszáj. 

( Ez azóta változott mivel a Timewinder Zarimi azóta nerfet kapott, így a Joymancer Jepetto kukázva lett, és bekerült a helyére egy Ysera, ám ez túlságosan lassú, így bármilyen más sárkányra nyugodtan lecserélhető. Fontos hogy sárkány legyen, mert akkor nem lesz teljesíthető a Timewinder Zarimi képességének a feltétele. ) 

Alap koncepció az lenne hogy az Instrument Tech-el felhúzzuk az Idol's Adoration fegyvereinket. Ezek szintén kulcsfontosságúak lesznek. Egyet legalább ebből is érdemes megtartani a végjátékra. A fegyver azért fontos mert a hősképességünk ingyenes ha használjuk, ez pedig az öreg Justicar Trueheart miatt lesz fontos. Justicar Trueheart ugye lecseréli a hősképességünket egy jobbra, értsd úgy hogy megduplázza a hősképességünk gyógyító effektjét.

Vagyis az alap 2 helyett immár 4-t tudunk gyógyítani. Gondolom már kezd körvonalazódni hogy a Shadowtouched Kvaldir-al együtt ez már mit fog eredményezni.

De itt még koránt sincs vége, mivel az új Raza the Resealed is fontos eleme lesz a combo-nak. Ez ugye a meccs hátralévő részében miután kijátszottuk újra aktivá teszi a hősképességünket, ezzel is egyfajta Gatling Gun-t csinálhatunk a hősképességünkből elméletileg. 

Mellé ugye kell a Shadowtouched Kvaldir, illetve a végső lapok a Flash Heal és a Grace of the Highfather amik a Shadowtouched Kvaldir mellett nem gyógyítani hanem sebezni fognak. Mivel ezeknek a gyógyító lapoknak nincs külön kritériuma, értem ez alatt azt hogy csak hőst, vagy lényt gyógyíthatnak, szabadon fel lehet őket használni bárkin, és bármin. Értelem szerűen az ellenséges hőst szeretnénk " megjutalmazni " ezekkel a gyógyító effektekkel, csak nem úgy ahogy azt gondolnák. 

Szóval valahogy így nézne ki a dolog a gyakorlatban. Ugye Raza the Resealed fontos tehát érdemes lesz vele kezdeni a sort. Lényeinket elméletben a Card Grader lap segítségével feltudjuk fedezni a paklinkból. Varázslapjainkat pedig a Thrive in the Shadows és Benevolent Banker lapok segítségével fedezhetjük fel. A Grace of the Highfather is szóba jöhet még, de az egyrészt körülményesebb ha a megfelelő lapot szeretnénk magunknak, másfelől ez is inkább a végjátékra kell. 

Raza the Resealed után kell még nekünk a Justicar Trueheart. Vele egyébként nem tudom hogy úgy működik mint régen, vagy azóta változtattak rajta? Mert régen megduplázzta a hősképességek értékeit, Hunter-t kivéve mert ott a 3 sebzés is sok volt néha. És az érdekelne hogy a Priest esetében is marad e a 4 vagy megváltoztatták 3-ra az értéket. Ha utóbbi a helyes válasz akkor kb kuka a pakli, nem mintha így is effektív lenne. de rengeteget számít. 

Minden esetre én még a régi értékekkel számoltam így ennek megfelelően fogom tovább vinni a leírtakat is. Szóval miután kijátszottuk Raza the Resealed, és Justicar Trueheart lapjainkat, onnantól indul be majd a buli. 

Ugye az Instrument Tech-el felhúzzuk az Idol's Adoration-t. Használjuk ekkor ingyenes lesz a hősképességünk. Következő buktató, és ez szintén érdekel hogy ha kijátszunk lapokat a Raza the Resealed miatt elméletileg újra használható lesz a hősképességünk ugyebár. Na de továbbra is ingyenes marad a hősképesség miután elhasználtam az Idol's Adoration-t? Tehát az érdekel hogy a Raza the Resealed majd az Idol's Adoration-t elhasználva, ha elnyomta a hősképességem, és mondjuk nyomok egy Flash Heal-t, akkor a hősképességem továbbra is ingyenes marad még abban a körben, vagy már 2 manába fog kerülni?

Mert én úgy kalkuláltam hogy ingyenes marad még a körömben, de javítsatok ki ha nem!

Szóval az Idol's Adoration mellé kijátsszuk a Shadowtouched Kvaldir-t ez eddig 2 mana. Az ugye sebzést csinál a gyógyító lapjainkból. A két darab Flash Heal ugye így 10 sebzést fog jelenteni, így már 4 manánál járunk + a hősképesség. Ha a fentebb említett kérdésemre a válasz az hogy ingyenes a hősképesség akkor használjátok szorgalamasan, mert a 2 Flash Heal-nek köszönhetően akkor ingyen sebzéseket jelent. Egy Flash Heal vagy Grace of the Highfather majd egy hősképesség, és ezt kell ismételni újra. 

Ugyanakkor aggodalomra semmi ok, ha nem úgy működik a dolog ahogy azt én elképzeltem, mert ha minden lapból amiket felsorolok csak 1 darabot játszotok ki is bőven meglehet a 30 sebzés, kivéve a gyógyító lapokat természetesen. 

Szóval még egyszer, Raza the Resealed, aztán Justicar Trueheart, majd kövi körben az Idol's Adoration-t aktiválni. és ki kell rakni egy Shadowtouched Kvaldir-t, ezzel 2 manánál járunk, + az el nem használ ingyenes hősképesség. Következőnek használjuk egy az ingyenes hősképességünket, ez már 4 sebzést fog jelenteni. 

Majd használjunk egy egy Grace of the Highfather-t ami +8 sebzés az ellenfél arcába, ez már eddig 12 sebzést jelent. Mana ügyben pedig 5-nél járunk. Ekkor elméletben újra aktív lesz a hősképességünk is. Vagy ingyenes vagy 2 maná-ba fog kerülni. 

Használjunk egy egy Flash Heal-t ami egy mana, és 5 sebzést fog jelenteni. Ez már eddig 17 sebzést jelent és 6 manát őröltünk fel eddig. Ha ingyenes marad a hősképességünk akkor egy újabb Flash Heal + hősképesség az 9 sebzés összesen, és 7 mana-t használtunk el eddig. Ha a hősképesség nem ingyenes akkor a kiosztott sebzés marad ugyanúgy, de a mana költség megugrik, így már nem 7 hanem 9 manát költenénk el erre a mutatványra. 17+9= 26 az még nem 30. Itt jönne képbe az újabb Grace of the Highfather lap. Ami ugye 3 mana, és +8 extra sebzés ami összesen már 34 sebzést jelent, és pont kijönne 10 mana-ból. 

Valami ilyesmi lenne a főbb combo, ám ezt az egész macerát igazából egy huszárvágással meglehet oldani, méghozzá a jó öreg Alexstrasza személyében. 

Ugye a Raza the Resealed továbbra is kell, tehát mindenképpen vele szeretnénk a sort kezdeni, Utána mehet Alexstrasza. Ezt a legendás sárkányt egyébként a Taelan Fordring lappal fixen feltudjátok húzni, ha korábban ez nem történt meg. Alexstrasza a legdrágább lap a listában. De a Scale Replica lappal is ugyanezt eltudjátok érni, de a sárkányokra még kitérek bővebben, később! 

Szóval miután kiment az Alexstrasza is, és az ellenfelünket 15 hp-ra levittük. a következő körben mehet rá az áldás. Nagyjából ugyanúgy ahogy korábbiakban is leírtam, ám nem feltétlen kell minden. Ilyenkor például Justicar Trueheart se feltétlen kell, de azért sanszos hogy hamarabb kijátszásra kerül mint az Alexstrasza, de igazából csak könnyebé teszi a dolgokat. Ha az Alexstrasza-ra játszunk akkor Justicar Trueheart-t inkább arra kell felhasználni hogy addig életben tartson minket. A Shadowtouched Kvaldir itt is fontos lesz, szóval mindenképp tartani kell belőle legalább 1 darabot a kezünk ügyében. Majd mehet a Flash Heal, és Grace of the Highfather + hősképesség. Sunspot Dragon is opció lehet, de ez kevesebbet sebet mint a Grace of the Highfather, és 2x annyiba is kerül. 

Cserébe sárkány így a sárkány szinergiákhoz jól jön. Ezzel pedig rá is térnék a sárkány vonalra, mert hát miért ne, sárkányok itt se maradhattak ki. 

A fő attrakció a Timewinder Zarimi ami azóta nerf áldozatává vált, de még így is használható maradt szerintem. Picit meg is ijedtem ennél a lapnál mikor készítettem a paklit, mert akkor még az eredeti állapotában volt meg, és hirtelen bevillant hogy tettem e elég sárkányt a pakliba, hogy továbbra is működjön. Szerencsére igen, pont kivan centizve a dolog. 

Ugye a Time-Lost Protodrake ad a kezünkbe további extra sárkányt, ami így dupla annyi mennyiséget jelent, tehát 2x2=4 sárkányunk van kapásból. Aztán ott a 2 Sunspot Dragon, eddig 6 és ott van még Alexstrasza valamint Ysera. Ezekkel együtt 8 sárkányunk van + a Timewinder Zarimi

Ennek a lapnak a képességével pedig bőven teljesíthető a fentebb leírt macerás combo, csak jöjjön ki. Szóval ha inkább a biztosra akartok menni akkor inkább a sárkány vonalon érdemes elindulni. Mondhatnám úgy is hogy elméletben ez egy megbízhatóbb, és egyben rohadék megoldás is. Utóbbit csak azért fűztem hozzá, mert én gyakorlatilag ezért nem szerettem sose a combo paklikat, olyan igazságtalannak éreztem őket. Hiába nehezebb kivitelezni és esetek többségében drágák is, valahogy nem nekem valóak. Ám ez nem jelenti azt hogy nem ismerném el, vagy tartanám őket érdekesnek. Ritkább esetekben vannak szórakoztató fajták is. 

Ezt nem feltétlenül sorolnám abba, mert Timewinder Zarimi számomra olyan mint a Mage Open the Waygate lapja, amivel nagyon de nagyon  hamar ellenségek lettünk. Rogue The Caverns Below lapjával együtt, de hát szerencsére az már régen volt. Szép kis Un'Goros időszak, az Ultrasaur-al együtt. :D 

Visszakanyarodva a paklihoz a Shadow Word: Ruin amiről még nem beszéltem. Igazából bármelyik másik leszedés vagy asztalpucolás megteszi helyette, a mana görbe miatt raktam be a pakliba. Na meg persze hogy legyen valami takarító lap is a listában. 

Nagy vonalakban ennyit szerettem volna a paklival kapcsolatban. Szóval a lényeg hogy azt a macerás combo leírást az elején igazából arra szántam ha a Timewinder Zarimi-os dolog nem jönne össze vagy túl későn. de a többi lap meg ott van a kezünkben. Nem mellesleg másik alternatívát is akartam mutatni hogy akár így is fel lehet használni a lapokat, elméletben. Itt viszont azon áll vagy bukik a dolog hogy valóban úgy működnek e a dolgok ahogyan azt én elképzeltem vagy sem. 

Sajnos ahogy látható a pakli borzasztó lassú, annak ellenére is hogy kevés a nagy mana költségű lap benne, mire minden kijön, könnyen előfordulhat hogy az ellenfél addigra már végzet is velünk. Nagyon védekezni se tudunk, aggro paklik ellen talán a gyógyító képességünk, de erre is kell a Justicar Trueheart, ami min. 5.kör legkorábban. Aggro ellen pedig ez nagyon kevés időt tud jelenteni. 

Minden esetre ez továbbra is csak egy koncepciós ötlet, és természetesen lehet hogy ennél jóval egyszerűbb megoldások is láttak már napvilágot, nekem elsőre valami ilyesmi körvonalazódott meg a Priest új lapjai kapcsán. 

Nem is szaporítanám tovább a szót, így is hosszú lett a leírás. Akit érdekel a lista az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá! Illetve aki tud, vagy akar az nyugodtan írja meg a leírásban feltett kérdéseimre a választ! És akkor aszerint lesznek korrigálva a dolgok is. 

0

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 466

365 napon belül: 45

Átlagos értékelés: 2.08 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Priest lapok (18 db)

Név Mana Támadás Élet
Core szettFlash Heal x2 1
Festival of Legends kiegészítőIdol's Adoration x2 1 0 2
TITANS kiegészítőShadowtouched Kvaldir x2 1 1 3
Whizbang's Workshop kiegészítőScale Replica x2 2
Core szettThrive in the Shadows x2 2
Showdown in the Badlands kiegészítőBenevolent Banker x2 3 2 4
TITANS kiegészítőGrace of the Highfather x2 3
Core szettShadow Word: Ruin x2 4
Whizbang's Workshop kiegészítőRaza the Resealed x1 5 5 5
Whizbang's Workshop kiegészítőTimewinder Zarimi x1 5 4 6

Semleges lapok (12 db)

Név Mana Támadás Élet
Festival of Legends kiegészítőInstrument Tech x2 2 1 2
Whizbang's Workshop kiegészítőCard Grader x2 3 2 4
TITANS kiegészítőTime-Lost Protodrake x2 4 4 5
Core szettJusticar Trueheart x1 5 6 4
Core szettTaelan Fordring x1 5 3 3
Showdown in the Badlands kiegészítőSunspot Dragon x2 6 6 6
Core szettAlexstrasza x1 9 8 8
Core szettYsera x1 9 4 12

Még több Priest pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás