Összes pakli Új pakli

Standard- Az ügynökök visszatértek!

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Monster Hunter hátlap! Monster Hunter hátlap

Egyik legszebb pillanat számomra az új kieg megjelenése óta! 

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy régi új paklit hoztam nektek, ami nem más mint egy Quest Rogue pakli! Előző meta-bol ismerős lehet sokatoknak, nekem az egyedüli quest-es pakli volt amivel szerettem is játszani. Bár ez a pakli is megszenvedte hogy pár lapját elvesztette, de a fő gerince úgymond megmaradt, és viszonylag még mindig hatásos. Mivel a Rogue mostanában a pirate vonalon kezdett el mozogni, nem mintha nem lenne elég a Warrior, na mindegy, ezért kíváncsi voltam hogy a Find the Imposter már valóban nem olyan effektív e mint korábban?

Nos talán azt mondanám, ha gyorsan akar az ember haladni a ranked-en, akkor jobban megéri a " kalóz verzió " ( :P ), de ha nem siettek sehova akkor egy ilyen kaliberű paklival is lehet, szép lassan haladni. 

Viszonylag elég sok leszedéssel játszunk, hogy egy Mech Mage pakli ellen is sikeresen feltudjunk lépni, a Hunter még mindig problémás ilyen szempontból. Ugye az a pakli nem nagyon szeret lényekkel játszani, és csak lövi a fejed megállás nélkül. Modern kori pofa Hunter ha gúnyolódni akarnék, és hát miért ne tenném. :)

Nagyon nem térnék rá minden egyes lapra, mivel aki játszott már az előző meta-ban Quest Rogue paklit, az tudja hogy mi lesz itt a dörgés. De nem egy bonyolult pakliról van szó, így pár meccs után szerintem mindenki ráérezhet az ízére, hogyan is kell vele játszani. 

Korai aggro paklik ellen nagy segítségünkre lesznek olyan lapok mint a Backstab, SI:7 Extortion, Wicked Stab (Rank 1) ( Ezt a lapot egyébként finishernek is érdemes betartani, ha van rá mód ), SI:7 Agent ( Ma már nem feltétlen elég, viszont nézzétek azt hogy ez egy combo lap amit aktiválni kell, és erre akár az előző felsorolt lapok is tökéletesek. Ezzel pedig máris ott tartunk hogy az ügynököt sikerült megtámogatni extra sebzéssel. ), SI:7 Operative, Fogsail Freebooter ( Rogue kasztnak szerintem ideális lap, mivel az egyedüli olyan kaszt a játékban amely képes magának fegyvert generálni, így a Fogsail Freebooter fixen tudja hasznosítani a képességét, bármikor. ).

Lassabb paklik ellen pedig ott van nekünk az új lapok közül Crabatoa, amit egyébként Mech Mage paklik ellen is kiválóan tudtam hasznosítani, illetve tán az egyik legfontosabb és legerősebb leszedő lapunk az a SI:7 Assassin lesz. 

Shadowstep nagyon fontos szerepet játszik a paklinkba, és szinte bármelyik lényünket megéri vele vissza adni a kezünkbe. Igazából érdemes eldönteni a meccs elején hogy mit szeretnénk. Ezt főleg az aktuális ellenfeleink fogják meghatározni. Aggro ellen érdemes a " control " szerepet felvenni és túlélő üzemmódba kapcsolni, ahol igyekezzünk arra játszani hogy ellenfelünk kifogyjon a lapokból, legalábbis ami a kezét illeti. 

Lassabb paklik ellen meg néha érdemes tempósabbra venni a dolgot, mivel mi nem fogunk annyi erőforrással rendelkezni mint ellenfeleink. Épp ezért a Quest-et is célszerű minél hamarabb teljesíteni, ahol meg az SI:7 lényeinket érdemes a Shadowstep lappal visszahúzni a kezünkbe. Persze ez nem jelenti azt hogy ész nélkül kell játszani és legalább 5-6-7.körre végezni az ellenféllel, arra ez a pakli amúgy se képes. Inkább csak amolyan puhításról van itt szó.

Fő győzelmi feltételeinket még mindig a Find the Imposter-ból kapott 7/7-es lényünk ( amit szintén érdemes lehet Shadowstep segítségével visszavenni a kezünkbe ), és az abból kapott lapok, főleg amelyikkel el lehet rejteni ( STEALTH ) egy lényünket, valamint az SI:7 Informant + Battleground Battlemaster fogják adni. És bár ellenfelünk könnyen átláthat a stratégiánkon, ám van még egy trükk a tarsolyunkban ha esetleg ezzel nem sikerülne nyerni. 

Ezt a trükköt pedig úgy hívják hogy Queen Azshara. Alapvetően nálam ez a lap Kazakusan szintjén mozog, nem szeretem az ilyen jellegű lapokat, ám a Queen Azshara esetében mégis elnéző tudok lenni, mert egyrészt nem annyira erős mint az előbb említett sárkány, másrészt nem ad akkora előnyöket. Mivel board alapú pakliról van szó, így én a random Colossal lényeket szoktam választani, a board jelenlét miatt, de a többi opció is elgondolkodtató néha hogy, megérne e vagy sem azokat választani. 

Mindezek ellenére Queen Azshara érzésre, inkább tűnik amolyan winmore lapnak, és szerencsére nélküli is bőven lesz lehetőségetek nyerni. Épp ezért kihagyható lap, akinek nincs meg az nyugodtan rakjon be mást helyette! 

Hench-Clan Burglar is érdemel pár szót. Nem túl erős lapról van szó, ugyanakkor ezzel néha meglehet viccelni az ellenfeleinket. Érdemes is kihasználni az ilyen pillanatokat. Új lapok közül még szintén érdemes megemlíteni a Gone Fishin' lapot is ami lényegében egy célzott laphúzás. Elég jól illeszkedik ebbe a pakliba, és kell is mivel nem sok laphúzással játszunk, még úgy se ha az SI:7 Extortion-t is ideveszem a Tradeable képessége miatt. 

Amit még érdemes megemlíteni az a SI:7 Smuggler lap, amit szintén érdemes lehet a Shadowstep lapunk segítségével többször is visszahúzni a kezünkbe majd kijátszani. Hasonlóan az SI:7 Informant laphoz ez is reagál arra ha minél több SI:7 lapot játszottunk ki előtte. Míg az SI:7 Informant statokat kap ezért cserébe addig az SI:7 Smuggler a board jelenlétben lesz nagy segítségünkre. Az is könnyen előfordulhat hogy annyi SI:7 lapot játszottunk már ki előtte hogy akár Deathwing the Destroyer-t is idézhet maga mellé. Külön érdekesség hogy lényegében egyfajta nerf vagy gyengítés az hogy ebben az esetben a Naga Giant is bejátszik mivel az egy 20 manás lap. Statokban viszont gyengébb mint az előbb említett Deathwing the Destroyer

Azt hiszem és amit szintén fontos megemlíteni még, hogy az SI:7 Smuggler-t ha visszavesszük akár egy Shadowstep-el, és újra kijátsszuk akkor önmagát nem számolja bele az SI:7 lapok közé. Hogy érthető legyen, mondjuk kiraktuk a Smuggler-t és idéz nekünk magam mellé egy Angry Chicken-t, majd visszavesszük a kezünkbe a Smuggler-t, a Shadowstep-el. És ha előtte nem játszottunk ki semmilyen SI:7 lapot csak a Smuggler-t akkor megint csak egy Angry Chicken fog maga mellé idézni, nem pedig egy 2 manába kerülő lényt.

Talán ez lett nerfelve azóta, de nem vagyok benne 100% biztos. 

De ha rosszul mondtam akkor majd javítsatok ki nyugodtan, és akkor itt is kijavítom majd a leírtakat. Előre is köszönöm! :)

És ezzel végére is értem a pakli bemutatásának. Aggro paklik ellen csak azt tudom javasolni hogy vigyázattok minden egyes életerőtökre, amit lehet az ne arccal vegyetek le ha nem muszáj, mivel sajnos nem nagyon van/lesz lehetőségetek magatokat gyógyítani.

Hench-Clan Burglar-ból kaphattok ilyen jellegű lapokat, például Shaman-tól, mert annak még vannak gyógyító spell lapjai, vagy Warlock is bejátszik ilyen téren. Pirate Warrior ellen érdekesebb a dolog mivel előfordulhat hogy pont sikerül ellene armor generáló lapokat szerezni, és a Warrior most bővelkedik az ilyen jellegű lapokban. 

De a Find the Imposter, vagyis maga a Quest lapunk is tud segíteni az aggro elleni harcban, igaz itt javarészt a szerencse faktor játszik be, hogy pont sikerül e azt a lapot adnia amit szeretnétek vagy sem. 

Szerintem még mindig élvezhető a játék ezzel a paklitípussal, és tudom ajánlani ha esetleg nincs sok lapotok az új kiegből, de a régebbiek még ott lapulnak valahol. 

Nem is szaporítanám tovább a szót, akinek felkeltette az érdeklődését az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok a paklihoz!  

5

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 449

365 napon belül: 78

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Rogue lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettBackstab x2 0
Core szettShadowstep x2 0
United in Stormwind kiegészítőFind the Imposter x1 1
Voyage to the Sunken City kiegészítőGone Fishin' x2 1
United in Stormwind kiegészítőSI:7 Extortion x2 1
Forged in the Barrens kiegészítőWicked Stab (Rank 1) x2 2
Core szettSI:7 Agent x2 3 3 3
United in Stormwind kiegészítőSI:7 Operative x2 3 2 4
Fractured in Alterac Valley kiegészítőSI:7 Smuggler x2 3 1 3
Core szettHench-Clan Burglar x2 4 4 4
United in Stormwind kiegészítőSI:7 Informant x2 4 3 3
Voyage to the Sunken City kiegészítőCrabatoa x1 6 6 5
United in Stormwind kiegészítőSI:7 Assassin x2 7 4 4

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettFogsail Freebooter x2 2 2 2
United in Stormwind kiegészítőSI:7 Skulker x2 2 2 2
Voyage to the Sunken City kiegészítőQueen Azshara x1 5 5 5
United in Stormwind kiegészítőBattleground Battlemaster x1 6 5 5

Még több Rogue pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás