Összes pakli Új pakli

Standard- Reno Dragon Druid ( Whizbang's Workshop )

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Molten Core hátlap! Molten Core hátlap

Üdvözletem!

Mai alkalommal egy újabb Druid paklit hoztam nektek, ami a sárkányos koncepciót megtartva, kiegészült némi régi ismerős lappal is. Ez a korábban bemutatott tempo dragon druid paklimmal ellentétben, a szokásos Reno-s bohóckodás lesz. 

Rögtön kezdeném is a lényeggel, mégpedig a sárkányokkal. 

A Dragon Golem-hez rengeteg lehetőség van, hogy a kezeteket megtöltsétek sárkányokkal. A Take to the Skies már alapból egy jó kezdés, főleg ha feltudjuk húzni vele a Time-Lost Protodrake-t. Ezzel ugye további extra sárkányhoz jutunk. Továbbá ott van még nekünk a Dragon Tales varázskártya is, amivel szintén növelhetjük sárkányaink létszámát. utóbbival egyébként inkább érdemesebb az első opciót választani, mivel a pakli elég sok nagy mana költségű lappal rendelkezik, mana csalás pedig alig van. Így a játék közepe fele a kisebb sárkányok jobban használhatóak, mint a nagyobbak. Nem kell aggódni, nagy ronda dolgokból is lesz bőven mit kipakolgatni majd. 

Mana csalás tekintetében ezúttal igen csak szerény felhozatal lesz, még hozzá a Splish-Splash Whelp személyében. Esetleg el lehet gondolkodni hogy a Youthful Brewmaster-el vagy Zola the Gorgon-al visszatesszük a kezünkbe a Splish-Splash Whelp-t, aztán kijátsszuk újra, de nem sok értelme van igazából. Mondhatnám úgy is hogy pazarlás lenne erre elhasználni azt a két lapot, lesz azoknak sokkal jobb célpontja is. 

A jó öreg pandával, Youthful Brewmaster-el például Rheastrasza-sokkal jobban megéri visszatenni a kezünk ügyébe. De akár a korábban említett Dragon Golem is befigyel. Ezt a húzást, Zola the Gorgon-al is tovább lehet még fokozni. 

A lényeg hogy mind Zola the Gorgon-t, mind a Youthful Brewmaster-t olyan lapokra használjátok el amik főleg Battlecry képességel rendelkeznek! 

Ezek pedig a következő lapok lesznek:.

  • Splish-Splash Whelp, korábban említettem, nem feltétlen a legjobb választás, de el lehet rajta gondolkodni. 
  • Spinetail Drake, már egy fokkal jobb választás, főleg agresszívabb paklik ellen jöhet jól. Későbbiekben, és főleg lassabb paklik esetében, már elenyészik az a 5 sebzés. 
  • Jó öreg Ancient of Lore. Így hogy most már 7-t gyógyít rajtunk igen csak impozáns. anno még kevesebbet gyógyított rajtunk, bár többségében akár csak itt is, inkább a laphúzás lesz a domináns választás. 
  • Dragon Golem, már részletezve lett korábban. 
  • Rheastrasza, szintén meg lett említve korábban. 
  • Scarab Keychain, szintén nem egy izmos választás, de ha mondjuk rosszul jönnének a lapjaink, ez is jól tud jönni, a Youthful Brewmaster, és Zola the Gorgon-al együtt. 
  • Gaslight Gatekeeper-el nem kell foglalkozni, ez önmagában jó, és szerintem bőven elég, egyszer eljátszani. Ha kegyes hozzátok a RNG akkor ennek kijátszásakor, jól fog kijönni a lépés, ellenkező esetben meg szívás. Van mikor jól tud jönni egy teljes kézcsere, de van mikor rosszabbul is kijöhet a dolog. 
  • Plucky Paintfin, célzott laphúzást, mindig szeretjük. Őt se feltétlen kell többször kijátszani. Igazából Rush-os lényekből nem sok van a pakliban. 
  • Burrow Buster, egy kis kincsvadászat sem árthat a pakliba csak az íze kedvéért. Őt már érdemesebb lehet többször is kijátszani. 
  • Ghost Writer, hasonlóan a Burrow Buster-hez, ezt is érdemes lehet többször is kijátszani, de érdemes figyelni a Finale képességére, ha esetleg extra varázslatokat akartok magatoknak belőle szerezni. 

Reno, Lone Ranger-t meg hőskártya, így nem fogjuk tudni, lemásolni a Zola the Gorgon-al, vagy visszatenni a kezünkbe a Youthful Brewmaster-el. 

Reno, Lone Ranger-ről szerintem nem kell bővebben beszélni. 

Laphúzás tekintetében viszont igen csak sok lehetőségetek lesz. Itt van kapásból a Wrath, bár ez szituáció függő, többségében a laphúzás szokott a választás lenni. Aggro paklik ellen viszont jobb választás szokott lenni a 3 sebzés. Take to the Skies már említve lett korábban, akárcsak az Ancient of Lore, Gaslight Gatekeeper, és Plucky Paintfin lapok. Taelan Fordring szintén hasznos mint laphúzás, aggro ellen pedig jó védelem. Illetve a különböző Tradeable képességgel bíró lapok is kiválóan alkalmasak a lapcserére. 

Ezek pedig a Sunspot Dragon, és Concert Promo-Drake lapok lesznek. 

A Chia Drake majdnem kimaradt a felsorolásból, de egyértelmű hogy vele, inkább a laphúzást fogjuk preferálni. Kivéve abban az esetben ha sikerül magunknak valami sebző varázslapot felfedezni, amivel tudjuk az ellenfelünk fejét is célozni. Erre például a Malfurion's Gift lap adhat lehetőséget, mivel belőle kaphatunk például egy Swipe-ot, amit ez a lista nem tartalmaz. 

Védelem és gyógyítási lehetőségek tekintetében is van felhozatal. Gyógyítás kapcsán már pár lap meglett említve, mint például az Ancient of Lore, és a Sunspot Dragon. Mellettük megemlíteném még a Stone Drake-et, ami aggro paklik ellen igen csak hasznos, hiába a kis támadóerő. 

Ha már aggro akkor ellenük még az agyon buffolt Druid of the Claw is igen csak hasznos lesz. Classic idején is hasznos volt ez a lap, az eredeti állapotában. Ha akkor ilyen lett volna mint most... inkább maradjanak a régi szép emlékek. :P :)

Szokásos Feral Rage a jó kis Warrior-t megszégyenítő 8 armorral szintén jelent van. A +4 támadás is elgondolkodtató akár finishernek, de aggro ellen is. 

Gyógyítás kapcsán pedig külön kiemelném a Pendant of Earth lapot. Gondolom mondanom se kell hogy a nagy sárkányainkat szeretnénk ezzel a varázslappal felfedezni, ezzel is maximalizálni a gyógyulásunkat. Persze előfordulhat olyan eshetőség is hogy befigyel majd a Scarab Keychain és egyéb kisebb lényeink is, de ne erre koncentráljatok ilyenkor. :P :)

Ysera majdnem kimaradt  a felsorolásból, de igazából róla sincs mit mondani. Személy szerint nekem ez volt az első kedvenc legendary lapom a Classic idejéből, sokáig elkísért. Visszakanyarodva sárkányos koncepcióba beleillik, ad random lapokat, amik jó esetben csinálnak is valamit, sok életereje van, kell ennél több. Talán a másik verzió ami egyszerre adta a kezünkbe ezeket a lapokat.  De ne legyünk telhetetlenek. :)

Ezzel pedig végére is értem a pakli bemutatónak!

Nem is szaporítom tovább a szót, akit érdekel a lista az tegyen vele egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá!

0

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 464

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Druid lapok

Név Mana Támadás Élet
10. évfordulóMalfurion's Gift x1 1
Showdown in the Badlands kiegészítőDragon Tales x1 2
Showdown in the Badlands kiegészítőSplish-Splash Whelp x1 2 1 1
Core szettWrath x1 2
Core szettFeral Rage x1 3
Showdown in the Badlands kiegészítőPendant of Earth x1 3
Showdown in the Badlands kiegészítőTake to the Skies x1 3
Whizbang's Workshop kiegészítőChia Drake x1 4 3 5
Festival of Legends kiegészítőRhythm and Roots x1 4
Showdown in the Badlands kiegészítőSpinetail Drake x1 4 5 4
Core szettDruid of the Claw x1 6 4 6
Core szettAncient of Lore x1 7 7 7
Showdown in the Badlands kiegészítőDragon Golem x1 7 3 4
Showdown in the Badlands kiegészítőRheastrasza x1 8 8 8
Showdown in the Badlands kiegészítőFye, the Setting Sun x1 9 4 12

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
Whizbang's Workshop kiegészítőScarab Keychain x1 1 1 1
Core szettYouthful Brewmaster x1 2 3 2
Whizbang's Workshop kiegészítőPlucky Paintfin x1 3 2 3
Core szettZola the Gorgon x1 3 2 2
Showdown in the Badlands kiegészítőGaslight Gatekeeper x1 4 3 4
TITANS kiegészítőTime-Lost Protodrake x1 4 4 5
Showdown in the Badlands kiegészítőBurrow Buster x1 5 6 5
Festival of Legends kiegészítőGhost Writer x1 5 4 4
Core szettTaelan Fordring x1 5 3 3
Core szettEvasive Wyrm x1 6 5 3
Showdown in the Badlands kiegészítőStone Drake x1 6 2 8
Showdown in the Badlands kiegészítőSunspot Dragon x1 6 6 6
Festival of Legends kiegészítőConcert Promo-Drake x1 8 8 8
Showdown in the Badlands kiegészítőReno, Lone Ranger x1 9 30
Core szettYsera x1 9 4 12

Még több Druid pakli

Még több pakli a feltöltőtől ()

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás