Összes pakli Új pakli

Standard - Zoo-Knight

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Heroic Naxxramas hátlap! Heroic Naxxramas hátlap

Üdvözletem!

Megjelent az új kiegészítő, és nekem pont nincs rá időm rendesen foglalkozni vele. :D

De ahogy elnézem annyira nem is bánom a dolgot. Kissé eltűntem az utóbbi időben, bár gondolom nem sokan hiányoltak, de akik mégis, azoktól elnézést kérek! Sajnos beteg van a háznál, így róla kell gondoskodni, ami minden szabadidőt felemészt. Mindezek ellenére, fél szemmel azért követtem az eseményeket, és bevallom, jómagam nem estem hasra az új kaszt bejövetelétől. 

Nem rossz, de továbbra is fent tartom hogy igazából minek kaptuk. Ezzel gondolom mára már egyedül vagyok, mivel gondolom már lassan megtalálja a maga helyét a meta-ban. 

Nem sokat játszottam az elmúlt hónapokban, de azt láttam hogy a D.K-t most nyomja mindenki. Gondolom az újdonság varázsa miatt. 

Mivel most keveset játszok, vagy szinte alig, így jóformán a meta játékkal se vagyok képben. Persze felmehetnék megnézni ilyen olyan oldalakon, hogy mi a tier lista vezető paklija, vagy paklijai, de az azért csak nem ugyanaz, mint mikor megtapasztalja az ember, hogy mik jönnek vele szembe. 

Végül arra jutottam hogy inkább megosztanám veletek a, kvázi elképzeléseimet, hogy a megjelenésre milyen paklikat akartam volna kipróbálni. Sajnos 3 kaszt most kimarad a buliból. Mivel a Warlock, Warrior, és Shaman kasztokhoz most abszolút nem volt ötletem, hiába kaptak érdekes, vagy kevésbé érdekes lapokat. 

Maga a kiegészítő tematikája se fogott meg annyira. Már a lapbemutató időszakban látszott hogy megint, valamelyik kasztnak kedveztek, másokat meg elhanyagoltak. 

De mindegy is, ha már itt a Death Knight, akkor nézzük meg mit lehet belőle kihozni. Elsőre furcsa volt ez a runás vagy akármilyen dolog a színekkel, de végül hamar leesett a tantusz. Igazából fogalmam sincs melyik a jobb, vagy erősebb. Nekem talán a zöld runás kártyák tűntek értelmesebbeknek. Legalábbis önmagukban nézve. Kombinálva más lapokkal már más a leányzó fekvése. 

Talán még a piros runás lapok amik még jónak tűntek, így elsőre. De majd javítsatok ki ha tévednék. 

A paklihoz sok mindent nem fűznék hozzá. Első körben a D.K hősképessége miatt, egy amolyan régi vágású Zoo paklin gondolkodtam. Hogy ezt sikerült e kivitelezni vagy sem már más kérdés. Lényegében egy olcsó, már már F2P pakliról van szó. Hát igen, ez a szegény ember vízzel főz, most nem sok pack-ot tudtam nyitni. De nyugalom, bőven lesznek control jellegű paklijaim is abban a bizonyos tarsolyban. 

Próbáltam kicsit bolondítani a paklin, hogy változatosabb legyen, és ne csak Undead lapokból álljon a dolog. Épp ezért van a pakliban olyan lap mint a Bloodsail Raider, vagy a Rustrot Viper

Az Amalgam of the Deep lapot szándékosan nem emelem ki, mivel gondolom mára már alap lap lett, főleg ebbe az Undead témában. 

Ezzel pedig végére is értem a mondandómnak! Kicsit még vissza kell rázódni a részletes pakli bemutatókhoz, de majd idővel. Valószínűleg, a tavasz, vagy nyári időszakban leszek majd újra aktívabb. Addig sajnos ilyen jellegű dolgokkal kell beérnetek. Sajnálom, de sajnos most ez van!

Mindenesetre, akinek van kedve, az tegyen a paklival egy próbát, és jó szórakozást kívánok hozzá!

Következő alkalommal egy újabb D.K paklit hozok majd nektek.

Ez egy kiváló pakli!

7

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Létrehozott paklik: 464

365 napon belül: 46

Átlagos értékelés: 2.09 (Jó)

Leggyakoribb kaszt: Druid

Death Knight lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettBody Bagger x2 1 1 3
Path of Arthas szettBone Breaker x2 1 2 2
Core szettRuneforging x2 1
Path of Arthas szettPlague Strike x2 2
March of the Lich King kiegészítőAcolyte of Death x1 3 2 4
Core szettChillfallen Baron x2 3 2 2
Core szettThassarian x1 4 3 3
Core szettArmy of the Dead x2 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
March of the Lich King kiegészítőArms Dealer x2 1 1 2
Voyage to the Sunken City kiegészítőAmalgam of the Deep x2 2 2 3
Core szettBloodsail Raider x2 2 2 3
March of the Lich King kiegészítőUmbral Geist x2 2 3 1
Core szettBrann Bronzebeard x1 3 2 4
Forged in the Barrens kiegészítőMankrik x1 3 3 4
United in Stormwind kiegészítőRustrot Viper x1 3 3 4
Murder at Castle Nathria kiegészítőMurlocula x2 4 3 4
United in Stormwind kiegészítőRoyal Librarian x1 4 4 4
Murder at Castle Nathria kiegészítőStoneborn Accuser x2 5 5 5

Még több pakli a feltöltőtől ()

#1

2022.12.18 07:42

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

Szia Alfi! Hiányoztak a koncepcióid, meg az is bejövős, hogy mindig újabb deckeken kísérletezel, rugalmasabbá téve a játékot.

Nem rossz amúgy az új kaszt, a rúnás lapok, undead lénytípus,  hullák felhasználása, skill effektek, erős varázslatokkal valahogy meghozza az egyediségét, még úgy is, hogy a lapokat már innen-onnan ismerjük gyengébb verzióban.

Jelenleg kevés lapja van az ötletelésre, de ez úgy is változni fog. 

Az új kaszt viszont megnehezíti a fejlesztők dolgát: Már így is ontani kellett az új lapokat, legyen minden naprakész miniszettre, kiegészítőkre DH-t beleértve. Namost már a Dk-ra is figyelniük kell az ő rúna deckbuild megkötésével. Meg úgy indult az egész játék lassan 8 éve: Legyen egyszerű és könnyen tanulható. Ezzel szemben, minden kiegészítő új kulcsszót vezet be, ismerd a régit, bonyolítsuk a deck buildert stb. Mondjuk az meg kell hagyni, hogy a Gwenthez képest még így is könnyen tanulható, értelmezhető és egyszerű a játék. De úgy tudom, azt a játékot már nem fejlesztik tovább. Na jól el is kanyarodtam a témától. :D

btw: Amalgam of the Deep tökéletes választás a legtöbb DK- deckbe! Hero Power miatt mindig tudod használni, ráadásul mindig bejöhet + Patchwerk, Alexandros Mograine, Sylvanas, the Accused, Soulstealer!

#2

2022.12.18 11:08 | Válasz: (#1) VasPaladin (Diamond Rare) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Üdv! Köszönöm szépen a kommentet, jól esett! :) 

A többi dologgal kapcsolatban pedig, én is hasonlóan látom a helyzetet. Nem tudom hány kaszt jön még be a játékba, de még az alap kasztokat se tudtak eddig rendesen balanszba hozni.

Bár ez megvolt már a klasszik idején is csak akkor ez még nem volt feltűnő annyira. 

Vagy inkább nem foglalkoztunk vele annyira. :)

A démon vadász is szinte szenved, mióta gyengítettek pár lapján. Azóta se merik elvinni aggro irányba, pedig a hős képesség erre lett kitalálva. 

A deathrattle irány nekem tetszett, és azóta se támogatják. :/

Megmondom őszintén nekem mindig is vessző paripám volt ez a kaszt identitás dolog, amióta csak beszéltek erről.

Sose tartják be még a saját szabályaikat sem, innentől pedig mit várjunk el tőlük, a továbbiakban?! 

Továbbra is fent tartom azt a véleményemet, hogy a tematikához mérten találjanak ki a kasztoknak az új lapokat, hogy egységében legyen az egész. Nem pedig ilyen össze vissza mód. 

Most is a Warlock eseteben miért a discard lapokat erőltetik, mikor annak semmi köze a tematikához. 

Nyúljanak vissza régebbi mechanikakhoz de akkor minden kasztnak járjon legalább egy ilyen lap. Akkor is lehetnének változatosak a paklik.

De tudom hogy úgy még unalmas lenne a dolog. 

Vagy pedig csináljak ahogy eddig, de akkor egész évben támogassák a kasztokat az adott lapokkal, amiket kitaláltak hozzájuk. 

Ne 4 havonta valtogassuk, mint a rongy darabokat. Mire belerazodik az ember, már ott a nyakán a következő mechanika. És kezdődik minden elölről. 

Ráadásul a wild formátum is kesze kusza lesz a sok mechanikai laptól. Mindezt észben tartani lehetetlen már most. Főleg az át nevezések miatt. 

Egyébként ha lesz időm, szándékozók írni majd egy jó hosszú blog-ot a Démon Hunter kapcsán, hogy milyen lett volna a kaszt a klasszik idején, ha már akkor is jellen lett volna. 

Meglepő, de sok hasonlóságot lehet felfedezni, a D.H lapjai és a Classic lapok közt. De majd ott részletezem a dolog. Aztán haladók majd tovább, a többi kiegészítőre, egészén a megjelenéséig. 

Lehet a Death Knight-al is lesz valami hasonló de, az még nem biztos. 

Annyi ötlet van még a fejemben, csak idő nincs rájuk sose. És mindig félek hogy elfelejtem hogy mit akartam valójában, mire odáig jutok, hogy akkor csináljuk, hiába írom fel magamnak. :D

#3

2022.12.19 18:15

Qwerjjj34 profilképe

Qwerjjj34 (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: qwerjjj#2645, qwerjjj34#2944

Egész hamar le lehet vele darálni az ellenfelet.

És ki se kellett tennem a Stoneborn Accuser + Brann Bronzebeard kombót.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás