FórumÁltalánosA csoda vége

A csoda vége

-2

Roni (Epic)

Roni profilképe

BattleTag: Roni#2819

Közepes játékos

2017.06.19 13:12

Minden csodának akad vége. Ennek is. A mi nap elgondolkodtam a HS-en.Már azért van pár kieg., de nem annyi, hogy kieg.et kieg. hátára pakoljunk. De mi lesz, ha így lesz? Mi lesz ha már lesz 57 (találomra egyszám) kieg. és már nem tudod hová rakni őket wildban pedig "túl sok" lap lesz játszva és már alig tudsz a kollekcióban eligazodni. Vajon lesz ilyen? Vajon, hogy talál majd ha több ezer lap lesz a Blizz megoldást a problémára? Hearthstone 2.0? Adattörlés? Wild mód beszüntetése? Még egy mód? Vagy talán meg kell válnunk ettől a csodás játéktól? (remélem nem) Akárhogy is, valamit tuti tesz a Blizz, ha már wildban annyi lap lesz játszva, hogy nem lhet eligazodni.

Tudom kicsit furcsa fórum, eléggé abszurd és hülye kérdés, de véleményetek szerint lesz ilyen? És ha igen mikor? Mi lesz rá a megoldás?

#1

2017.07.04 09:21

o_attila profilképe

o_attila (Golden Rare)

BattleTag: Ollywood#2121

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Jó kérdés.

Szerintem a Wild bővülése jó lesz (mert én nem szeretem, ha csak 3-4 féle paklitípus ellen játszhatok, mert a többi csak móka, vagy csak néhány pakli ellen nyerő)

Azok akiket zavar szerintem fel fognak hagyni a wild játékkal.

Az új játékosok meg nem fognak nagyon Wildben gondolkodni, mert annyira sok lapot kell megszerezniük.

Persze a Blizzard kitalálhat különböző felzárkóztató promókat.

A játék Wild része hatalmas móka már most is, még úgy is, hogy nekem személy szerint hiányos a lapkészletem.

A repetitív része a játéknak az ami unalmassá teszi (pl.: nem tudom ki ki ellen játszik, de nekem kb egyszer volt olyan, hogy egymás után ugyanolyan pakli ellen kellett harcolnom és az nem sok; Standardban azért jönnek a Quest Rouge és más top paklik).

A Wild versenyek megjelenése megint csak egy nagyon jó irány.

Ollywood#2121

#2

2017.07.05 11:04

NoobSaibot profilképe

NoobSaibot (Common)

Tapasztalt játékos

Akar valamit kezdeni a Blizzard a Wilddal, ez érezhető, de még eléggé gyerekcipőben jár a történet.

Amiatt szerintem nem kell aggódni, hogy mi lesz "57 kiegészítő múlva", mert mire egyáltalán zavaró lehetne a gyűjtemény nagysága (amúgy van olyan gyűjtő, akit ez zavart valaha? :-)) Pláne ilyen jó keresési opciókkal.), addigra már rég nem is lesz HS. A Standard mindig átlátható lesz, hiszen 2 év kártyáiból lehet választani, aki pedig a Wildban játszik kompetitíven, az vagy régi motoros, és fejből ismeri az összes kártyát, vagy újabb játékosként megnézi a Wild Metát, és azt a néhány kártyát craftolja le, amire szüksége van (vagy a craftingot böngészve találja majd ki a legújabb agymenés paklit).

Számomra érdesebb kérdés az Aréna jövője. Én ugyan már elég keveset arénázok, de sok videót nézek róla, és úgy látom, hogy folyamatosan és erősen bele kell nyúlnia a Blizzardnak, hogy valahogy ki legyen egyensúlyozva, és még így sem járnak sikerrel, mert a Mage minden debuff ellenére a játék kezdete óta a legerősebb és a legtöbbet pickelt kaszt, a Warrior pedig pont a másik véglet. Ha Mage nincs, akkor Paladin vagy Rogue, esetleg Warlock a pick, és kb. csak akkor találkozhatsz másik kaszttal, ha ebből a négyből egyiket sem kínálja fel. Így pedig - annak ellenére, hogy a Blizzard sokadszor és a kasztok alapvető lehetőségeit is felborítva nyúl bele a draftolási szabályokba - mindig ugyanazokkal a kasztok és lapok ellen játszol, ami egyszerűen elveszi a gyengébb vagy közepesen erős arénajátékosok kedvét (lásd az én példámat).

#3

2017.07.05 16:53

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Szerintem nem kell parázni. Egy hasonló kártyajáték a Magic the Gathering a 90es évek eleje óta életképes tudott maradni; ezzel sem lesz gond amíg marad játékosbázis. A wowot elnézve azért erre jó esély van.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás