FórumÁltalánosA Hearthstone célkorosztálya, irányzata a jövőre nézve

A Hearthstone célkorosztálya, irányzata a jövőre nézve

2

Deemer

Deemer profilképe

2015.11.07 15:04

Kíváncsi vagyok a véleményetekre ezzel az észrevétellel kapcsolatban - persze érdemi, cinizmustól mentes reflexiókra számítva. 

A TGT megjelenésének kezdetével mintha egyfajta fordulatot vett volna a HS koncepciója; számomra úgy tűnik, egyre gyermetegebbé teszik a kártyák hangulatát, a játék atmoszféráját, melyet csak erősít a most érkező "kincskereső", Indiana Jones-szerű kalandmód. Komolytalan alatt természetesen nem a mókás kocsmahangulatot, és a Blizzard-féle önkritikus vicceket értem. 

Összehasonlítva a tegnap bemutatott WOW: Legion és a LOE trailerét, mintha két különböző korosztályt vennének célba: úgy tűnhet utóbbi a gyerekeknek, előbbi pedig az érettebb közönségnek szól. Tapasztalataim a gyakorlatban ezzel szemben mást mutatnak: általánosságban véve a gyűjtögetős kártyajátékok többnyire mindig is az idősebbek, vagy ha úgy tetszik, érettebb gondolkodásúak körében voltak népszerűek, ezért sem értem, miért kellett erre a „titkos templom legendái” szintre degradálni az új kalandot.

(Zárójeles gondolat, hogy a hangulatszövegeket miért kell mindig rossz poénokkal elrontani, mint pl.: a „See? Giant” a Sea Giant esetében? Annak idején imádtam olvasgatni a Hatalom Kártyáin lévő idézeteket, szerintem ezek nagyban hozzáadnak a hangulathoz, és sok kártyán gond nélkül elférnének, főleg amelyeken semmi leírás nincs…)

Összességében egy érettebb, komolyabb irányzatot várnék el a Hearthstone-tól a jövőben.

Nektek mi a véleményetek?

#1

2015.11.07 19:53

Igen ezt én sem értem, hogy ezek a hs trailerek miért meseszerűek de szokták is mondani hogy children card game :D

#2

2015.11.08 09:44

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Szerintem nem vett fordulatot a HS alapkoncepciója (éppen az a legnagyobb probléma vele). Az alapkoncepció a kezdetektől pofonegyszerű "fun" ccg volt, ami lehető legszélesebb játékos/vásárlói kört képes elérni. Ennek megfelelően alakítottak ki mindent, a játékmenetet, kezelőfelületet, az üzleti modelt.  A Blizzard a tervezéskor általa is elismerten nem gondolt potenciális e-sportként a HS-re. A probléma szerintem az, hogy nem ragálnak a törzsjátékosok igényeire, továbbra is indokolatlanul erőltetik a random effecktes lapokat, sőt még egy új játékmódot is kitaláltak, amiben kiélhetik az RNG iránti beteges vonzalmukat. Az új kiegészítőkkel a már meglevő koncepciókat erősítik, vagy gyengítik, a lapok többsége önmagában (paklitól függetlenül) erős, vagy gyenge, alig van a játékban használható szinergia, vagy kombó deck.

Viszont én egyértelműen pozitívumnak látom, azt amit te negítumként értékelsz. Nevezetesen, hogy a játék nem veszi túl komolyan önmagát (igazából egyáltalán nem), aki a reklámok alapján kezd el HS-ezni pontosan azt kapja, amire a reklám alapján számíthat.

#3

2015.11.08 19:45

Deemer profilképe

Deemer

Az rendben van, hogy az elejétől fogva egy laza, nem túl bonyolult, kvázi mindenki számára szórakoztató, egyszerű kártyajáték volt a cél. A probléma számomra az, hogy az egyre nagyobb érdeklődés, eSport események és a rajongók által játékba invesztált nem éppen fun mértékű összegek dacára is úgy tűnik, hogy még mindig leginkább egy csoportnak; a komolytalanabb játékosoknak szól a Hearthstone.

Az általad felvázolt problémákkal egyébként többnyire egyetértek, rengeteg lehetőség rejlik abban, hogy ez az első olyan TCG, amelyet számítógépre terveztek, mégis a leghálátlanabb dolgot, az RNG-t használják ki... Egyébként érdekes kérdés, nehéz nem elfogultan nyilatkozni. A fejlesztők szerint ez teszi a játékot változatossá, kiszámíthatatlanná, ezáltal szórakoztatóbbá - ami persze sokszor inkább az ellenkező hatást éri el, de a véletlenszerűségről volt már egy érdekes topic: http://hearthstonehungary.hu/forum/general/rng-te-draga-kincs-

 

#4

2015.12.13 19:04

Araxcrow profilképe

Araxcrow (Diamond Common)

BattleTag: AraxCrow#2723

Szerintem nem minden fiatal nem érett gondolkodású (nem azért mondom mert én is fiatal vagyok) és ezt az egész családom így gondolja engem például rengetegen tartanak okosnak, bár én magamat nem tartom annak, de ez mindegy. Eddig 4 haveromat hívtam Hs-re abból 1 lány, Az egyik minden hónapban 16 ranknál végez mert sokat kell tanulnia (17 éves) a másik 13 éves (uncsitesóm) és olyan deckekkel játszik, mint a Face Hunter Secret Paladin és Aggro Druid és még ilyen deckekkel is általában 16-nál végez. A csaj pedig: Jajj feladom segíts stb. és csináltam egy szöveges dokumentumot amiben leírtam MINDENT a Hs-ről, de még így se akar játszani. A másik haverom az meg játszottunk vele 1-2 hónapot és elfelejtettem a jelszavam csinált még egyet játszott vele 1 hetet és azóta be se lépett. 

Szóval igen szerintem inkább az érett gondolkodásúaknak csinálták a játékot és még egyszer mondom nem minden fiatal hülye! Ez saját és a családom véleménye :) Tetszett a fórumtéma

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás