FórumÁltalánosHeartstone és más kártya játékok..

Heartstone és más kártya játékok..

1

Hétpöröly (Rare)

Hétpöröly profilképe

Közepes játékos

Keres: Egyebet

2014.08.26 11:28

A Heartson miben hasonlít miben különbözik más online vagy akár sima "asztalon" játszót kártyajátékokhoz.

#1

2014.08.26 15:42

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Természetesen ez a játék is a Magic által lefektetett alapokból építkezik, de hát melyik fantasy card game nem... Viszont a heathstone sokkal-sokkal egyszerűbb, mint a Magic, vagy annak magyar koppintása a hkk (még azok kezdeti állapotánál is). Ebből kifolyólag magát a játékot nagyon gyorsan meg lehet tanulni és a meccsek is jóval pörgősebbek.
Ami látványos különbség az random tényező. A hearthstoneban sok olyan lap van ami véletlenszerűen választ célpontot, míg más hasonló játékok kifejezetten kerülik az ilyen megoldásokat. A random tényezőre a legjobb példa az aréna, ahol random lapok közül összeválogatott paklival játszanak a játékosok. Szerintem ez a legszórakoztatóbb játékmód, viszont sajnos fizetni kell érte (a játékban összegyűjtött aranyból, vagy pénzzel).
A ranked verzió szerintem nem sikerült túl jóra. (Ennek ellenére elég szórakoztató tud lenni az is.) Itt is az egyszerűség lehetett a cél, viszont ez a csillagos rendszer sajnos elég komolytalan. Például 4. rankon simán kaphatsz 8. rankon levő ellenfelet és "Legend"-et is. Mindkettő legyőzéséért 1 csillag jár, és 1-et vesztesz, ha kikapsz (gondolom nem kell mondani, melyik a könnyebb ellenfél). A hasonló játékokból ismert, jól működő "elo" rendszer csak akkor van, ha már elérted a Legend rank-ot, amihez egy nagyon jó játékosnak, több nagyon jó paklival is több száz meccset kell lejátszania egy hónapon belül.

#2

2014.08.26 20:31

Hétpöröly profilképe

Hétpöröly (Rare)

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Nos akkor néhány észrevétel. Sok évvel ezelőtt ismerkedtem meg a stratégiai kártya játékokkal Magic the gathering volt az első amivel játszottam majd sokat kipróbálva jutottam el néhány magyar kártyajátékon ( és nem a fekete Péterre gondolok ) pár online játékhoz. Nos ami feltűnő majdnem mindegyik az támadás/védekezés alapra épül így hát rengeteg más cg.-ből lehet átkonvertálni ötleteket.

#3

2014.08.28 14:43

Nagyon régen játszottam már Magic-et, de mintha úgy rémlene, hogy ott a támadás/védés úgy volt megoldva, hogy csak akkor tudtál "hőst" sebezni, ha már nem volt lénye, aki felfoghatta volna a támadást, vagy olyan képessége volt a támadónak, hogy át tudott ütni a védelmen, (trample talán???). Nekem azért volt fura a legelején a HS, mert valahogy megszokásból mindig a lényeket támadtam ,akkor is , amikor simán be tudtam volna vinni egy jó nagy sebzést az ellenfél Hősének.

#4

2014.08.29 10:05

ddg profilképe

ddg

Első pillantásra nekem is a Magicre hajazott ez a játék, de változott a véleményem. Sok fajta hasonlóság felfedezhető, de ez egy Blizzard játék, ami a felhasználószám növelése miatt hatalmas mértékű random faktort tartalmaz, ami okán akár amatőr kezdő paklival is nyerhet (nem mondom, hogy nagy eséllyel) egy profi játékos végletekig optimalizált paklija ellen. Szerintem a HS élvezhető, játszom is, de sokkal profibbnak tartom a MtG-et.
Ami engem a legjobban zavar, az a lapok cserélhetőségének hiánya. Nem rossz ez a crafting rendszer, csak a törési/készítési arányok borzalmasan megkívánják a kiegészítő paklik bontásánál a szerencsét (a ritka lapokból 5öt kell törni, hogy elkészülhessen egy szükséges ritka, 20-at egy epichez, 80 at egy legndaryhoz - aztán jön a felismerés, hogy bizony arra a 80 összetört lapra is nagy szükség lenne...)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás