FórumÁltalánosKezdő Arénázás

Kezdő Arénázás

0

NMI (Free)

NMI profilképe

2014.10.01 18:02

Sziasztok!

Ma játszom harmadik napja a saját accomon, eddig csak másnál láttam a játékot (na jó, meg mentem egy karikát) még hónapokkal ezelőtt, de mivel megtetszett így - nem kis késés után - belefogtam én is. Ki ne felejtsem, hogy akinél kipróbáltam, engedte, hogy vegyek neki egy boostert 100 goldért és bontottam neki egy Prophet Valen-t  :D

Az alapokkal tisztában vagyok, így arra szántam el magam, hogy profi arénás leszek, mert akar a halál kínkeservesen golot farmoli a napi küldiken kívül. Első dolgom volt begyűjteni az arany bónuszokat, kettő még hiányzik az expert-ért járó és az összes hero tízesre tuningolása (meg a 100 win, de az nem annyira alap). Plusz mentem pár kört casual módban is, hogy kicsit gyakoroljak. Az ingyen aréna előtt, átolvastam két teljesen ezzel foglalkozó honlapot (mindkettő angol), külön figyelmet fordítva a mit pickeljünk részeket, ezeket össze is hasonlítottam vagy három oldalon, nagy eltérések nem voltak. Néztem streameket is, hogy mihez mit vesznek ki és hogyan játszanak. A sok információ birtokában gondoltam, belekezdek.

Az első egész jól alakult, bár nagyon lassan válogattam (tényleg rohadt lassan) és a Priestemnek felajánlott két legendary picket is. Az én részemről a meccsek is veszettül lassan teltek, mert nem nagyon akartam rossz döntést hozni, de mivel úgysem hallom az ellenfél szitkozódását, nem érdekelt :) Ezzel a deck-kel egy 6/3-at mentem, büszke is voltam magamra, habár nem túl rózsás eredmény.

Kis szünet után mentem is mégegyet, mit mondjak, az RNG visszaütött, mert három igen faszagányos kasztot ajánlott fel. Hunter, Shaman és Warlock. A Shamanba kezdőként biztos nem akartam belefogni, a Hunter meg "nem-annyira-jó" aréna kaszt hírében áll, így maradt a Warlock. Itt sokkal rosszabbnak éreztem a felajánlott lapokat, de a józan paraszti eszemnek és külső segítségemnek hála sikerült itt is jól pickelnem. Azonban úgy éreztem, hogy totál esélytelen vagyok ezzel a deck-kel. Nos, mentem egy 7/4-et, ami simán lehetett volna legalább 5 győzelem is, csak annyira boldog voltam a nulla számított, négy valós győzelem miatt, hogy nem figyeltem a board controllra és nem a lényeit támadtam egy mágusnak, aki így megölt. Ha figyelek, simán lehúzom azt a kevés hp-ját  a következő körben, ami volt neki. Nem baj, örültem ennek is.

Ezeket tegnap este mentem, ma (úgy másfél órája) belekezdtem egy harmadikba. Paladin lett a választás, szimpi kaszt és arénában is jó. Tudom, ez még csak a harmadik meccsem, így talűn korai a kijelentés, de ennél szarabb lapokat keresve sem tudott volna felajánlani a gép. Vicc. Nem két rossz közül az átlagost vedd ki nem, három ultrafos közül a legkevésbé hígat. Ilyen alapnak számító lapok, hogy Yeti, Shieldmasta egyszer sem voltak felajánlva lehetőségként, semmi Truesilver Champion vagy két manás lények. A végén kínomban már egy Leper Gnome is volt a pakliban, csak tudjak már valamit kirani a második körben az 1/1-es bunyin kívül. Alig jöttek három manás lények, amiknek értelme is volt, a Scarlet Crusadert háromszor vettem ki, mert nem tudtam mást, próbáltam velük alkotni (a végén jött még egy Argent Protector, DS forevah), de a túlerő lenyomta őket mindig, a nagyobb (4)-5-6 manás lényekkel meg nem tudtam mit kezdeni a túl sok ellenféllel szemben. Ó ki ne felejtsem az olyan überbrutál lapokat, mint Ancient Mage, ArchMage, Dalaran Mage, ezeket vagy tízszer bedobta a többi fosh mellé. Az esélytelenek nyugalmával mentem be az első meccsre, ahol már az kurvamód felidegesített, hogy az ellenfélnek NÉGY darab Senjin-je volt és szépen ki is rakosgatta őket. Tuti bukó, ahogy a második is az volt. Most jegeltem a dolgot, majd a mai nap folyamán lemeccselem még azt a harmadikat, hogy végre túllegyek ezen a hihetetlenül erős és tápos decken.

Gondoltam megosztom ezt :)

#1

2014.10.02 03:45

Ragi profilképe

Ragi

RESPECT!
Te leszel az új példaképem. Azért az kőkemény, hogy a semmiből tolsz 2 meccset, az egyikkel 6, a másikkal 7 win. 
Nekem 5 volt a legtöbb :D
Most 2 opció van, vagy én vagyok hülye hozzá, vagy ennyire egyszerű a játék.
Bontottam 13 paklit. Úgy jött össze, hogy questekből lett valami 500 goldom, és nem 5 paklit vettem, hanem nekiálltam arénázni. Voltak jó, meg rossz körök, a jó kört úgy kell érteni, hogy meglett az isteni 4 win. A rossz kör meg olyan volt, hogy indultam 2 winnel, másnap jött hozzá 3 bukta. Szóval nekem így nem annyira megy ez a része. Viszont a játék közben questek is meglettek, plusz egyszerűbbeket casualban nyomtam le, ráadásul az 1000 win is meglett közben, na meg a 2-3 winemre a pakli mellé goldot adott vissza, tehát elég sokat tudtam arénázni. 9 pakli után meguntam, a maradék 400 goldból vettem 4 paklit, így lett 13. 1 hétbe került, vagy 2, nem tudom, nem minden nap ültem ide (így van amikor egyszerre 3 quest ment). Megint kijött az, hogy ha egy paklit nyitsz, idegesítő a 4 common 1 rare felállás, viszont ennyi pakliból már bőven proccol 2-3 rare, meg epic, és remélhetőleg legendary is. Baron Geddon éppen golden lett, mondjuk nálam speciális a helyzet, én azt sem tudtam, hogy van ilyen lap. Valamire csak jó lesz :)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás