FórumÁltalánosLap értékelő, vélemények, tapasztalatok alapján.

1. oldal / 2 oldal

Lap értékelő, vélemények, tapasztalatok alapján.

2

Adrenaline (Rare)

Adrenaline profilképe

BattleTag: #2665

Közepes játékos

2016.05.11 10:15

Mindjárt kezdeném egy érdekes, megosztó lappal. Mi a véleményeteket Yogg-Saron, Hope's End  -ről? 

#1

2016.05.11 20:51

Elég sok Hearthstoneos videót nézek, és nagyon sokban szerepel. Megosztó lap az tény. Ellenem kijátszva eddig többször használt, mint ártott volna nekem, de ha ő jött ki jobban onnan bukó is volt a meccs.

Videókban elég sokszor lehet epic lehozta yogg saron eseteket látni, de ezek csak a legszélsőségesebb bemákolások szerintem.

Összességében egy nagyon vicces és általában hasznos lap, de hihetetlen meccsfordításokat azért ne  várjunk tőle (persze előfordulhat)

 

#2

2016.05.11 22:20

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Ha nem a mage kasztot mellőzném leginkább és véletlen még ki is bontottam volna, esélyes hogy lenne egy fun deckem rá. Az hogy kraftoljam teljesen kizárt, még a sokkal szerényebb mértékű randomitást is mellőzöm ahol csak lehet. Se mad/madder bomber se spreading madness (ámbár warlockot se futtatok), nemhogy egy yogg. :D Elképzelhető hogy ha meglesz valaha még be is töröm inkább és egy fontosabb hiányzó epic lapot csinálok az árából.

El se tudom képzelni hogy valami versenyen szerepelve vagy ladderen komolyan felfelé kapaszkodva valaki alapozna erre a lapra... de valószínűleg sokan mégis. Igazság szerint az ellen sehogysem tudsz felkészülni ha az ellenfél 10-15-20 spellt ellő hirtelen, csak a reménykedés marad mind2 oldalon míg végigfut az effekt. Aki streamel az amolyan nézettségnövelés végett is használja sokszor gondolom.

Van mondjuk 3 féle helyzet mikor kezedbenvan és ki is tudod játszani:

a.) sokkal jobban állsz és valószínű úgyis nyernél, gondolod szebben/érdekesebben kivitelezed akkormár.

b.) sokkal rosszabbul állsz és hamarosan elbuknád a meccset de 'mostmár úgyismind1' alapon kirakod hátha...

c.) kb azonos esélyeknél meccs közepefelé felteszel mindent erre a lapra és a randomra bízod mert hiszel abban az átlagszámításban, hogy esélyesebben billen feléd a mérleg nyelve. (azért aki játszik ilyen decket, feltételezem próbál legalább az előző körében valamilyen szinten előnybe kerülni, mondjuk Alex vagy spellpower által, főleg ha nem topdeck hanem már tervezi előre a kirakását, így megalapozza hogyha lesz még folytatás akkor fölényben lehessen talán)

Mindenesetre minél több minion van lent annál érdekesebb, mivel közel üres board esetén a varázslatok fele/harmada célpont hiányában úgyis kuka.

Tény hogy a kieg egyik 'sztárja' lett, a HSvideok java vagy erről szól vagy arról hogy C'Thun mekkora lett és hogy lő szét mindent kijátszása után (utóbbit illetően egyetértek azzal a trollstone-os bejátszással mikor Cartmen azmondja hogy ez már nem is párviadal hanem mészárlás).-Nálam N'Zoth a favorit oldgod, nyilván erősen függ ez attól ki milyen kasztokat preferál.-

Persze olyat meg kár lenne felrakni (de azárt biztosvan pár videó róla) hogy egy zoo/facehunter/aggrosámán hogy nyert sokadjára is a 6-7.körben mert azt mindenki átélte már sokszor (méghozzá valószínű mind2 oldalról) és senki se akarná megnézni.

#3

2016.05.12 08:05

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Első craftom volt a kiegészítőből. Annyira akartam, hogy jó legyen. Nem lett. Lecseréltem egy pyroblastra (kb 10 sebzés hiányzott a meccsekből, yogg pedig több vereséget, mint győzelmet hozott: a csúcs, amikor nem csak a lényeidet öli meg saját magával együtt, hanem még a kezedet is eldobatja).

Erre a lapra csak tréfákat lehet építeni.

#4

2016.05.12 18:27

AliStar profilképe

AliStar (Golden Common)

BattleTag: AliStar#2406

Tapasztalt játékos

Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy lecraftoljam-e, hát arra az elhatározásra jutottam, hogy nem fogom. Full useless lap számomra, bár én nagy mage-s vagyok, de fentebb Hazekiah is említette, hogy "randomitást is mellőzöm ahol csak lehet".

Eleinte nagyon szerettem volna, mert maga az effectje az egyik legjobb jelenleg a játékban. Ha lenne felesleges 1600 dustom, sem erre lőném el, hanem bármi másra ami fontosabb, hasznosabb.

#5

2016.05.12 18:41

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Maga a megtestesült randomitás az a lap. Semmi helye egy CCG-ben. Aki a randomra bukik játszon félkarú rablóval, vagy orosz rulettet. Nagyon imádkoztam a kieg előtt, hogy szar legyen. Szerencsére az lett.

#6

2016.05.12 21:11

swordIV profilképe

swordIV (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: swordIV#2630

Tapasztalt játékos

Keres: Gyakorló társat

Olyan paklikba ajánlatos szerintem amibe 4 nél több spell de azért 10 nél nem több van, vagy sok esetben nem képes tartani a pakli a lépés és belefér ez a teljesen aggro lépés. Más részt nekem első játszmát elbuktatta de a többiben kitűnő segítségnek bizonyult. Kivéve mikor a 4 forbidden spellt használta el nekem a mosolygós viccmester. En azoknak ajánlom ezt a lapot akiknek egy lap lecserélésével nem veszti el a pakli az erejét és 100% hogy túl éli a hős a sebzéseket. Warlocknak jobb nem oda adni ezt a kártyát!

#7

2016.05.12 21:30

Énis feldobnék két lapot vitatásra:

Az egyik a [Cult Apotheracy]. Keresgélek már egy ideje egy jó kis neutral  healer lapot standardra, ez tűnt a legkézenfekvőbbnek, de nagyon rosszul szerepelt. Nektek mi róla a véleményetek?

 

A másik [Sloggoth the Slitherer]. A lap a bejelentésekor eléggé rossz kritikát kapott (többek között én is fantáziátlan, túl gyenge kártyának tartottam)

Azóta viszont sok helyen láttam/hallottam, hogy jó kis minion, ismerősömnek megvan, és imádja, láttam már akcióban is, tényleg van benne potenciál. Ennek ellenére ladderen alig-alig jön szembe (sőt, kemény egy alkalommal sikerult belebotlani)

Ti mit gondoltok Sloggothról?

#8

2016.05.12 21:54 | Válasz: (#7) Szöcsi (Diamond Common) hozzászólására

EstebanJozsi profilképe

EstebanJozsi (Diamond Common)

BattleTag: Esteban#2984

Közepes játékos

Soggoth-tal az a baj szerény véleményem szerint hogy túlságosan lassú. Nem sok pakliba fér bele mostanság maximum Control Warriorba fér bele azt meg alig látni. Ugyan iszonyú erős tud lenni ha kikerül hisz nem lehet sem spelekkel sem HP-el célozni de ha mondjuk kap egy silencet akkor 9 manáért 5/9 annyira azért mégsem jó. De a fő baj szerintem amiért nem biztos hogy látni annyira ladderen az a Black Knight. Emiatt a lap miatt még inkább el kezdték használni ami igencsak csökkentheti a lap népszerűségét.

 

#9

2016.05.13 07:13 | Válasz: (#2) Hazekiah (Diamond Common) hozzászólására

Biros profilképe

Biros (Diamond Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Biros#2970

Tapasztalt játékos

Yogg-Saron, Hope's End: szerintem ez a kártya olyankor jó, amikor hátrányban van az ember. És az ilyen lapok jók. Ahogy Hazekiah is írta, több eset is van, amikor kijátszható, leginkább a b.) esetet ajánlott megfontolni. Minél több spell ment ki a játék során, annál nagyobb az esély, hogy letakarítja az asztalt, húz pár lapot esetleg kijátszik pár secretet. Ok, nagyon random akár meg is ölhet, de ha hátrányban játszod ki, amikor úgyis mindegy, akkor akár egy 30%-os meccs fordítás is tiszta nyereség.

Cult Apothecary: olyan pakliba ajánlott, ahol nem gond, ha az ellenfélnek sok lénye van, mert erős board clearek vannak a pakliban. Pl. Frost Nova + Doomsayer, Blizzard, Flamestrike, Brawl, Twisting Nether. Leginkább egy freeze mage-be vagy control warriba tudnám elképzelni, de utóbbiban az armor fontosabb, mint az élet.

Soggoth the Slitherer: sajnos elég könnyen el lehet intézni egy silence, Equality, Keeper of Uldaman, The Black Knight, Sylvanas Windrunner segítségével, és akkor igencsak fáj, hogy ráköltöttünk 9 manát. Nagy lények ellen pedig elég gyengén trade-el. Midrange paklik ellen jó lehet, amik nem használják az említett lapokat. Kérdés, hogy milyen arányban találkozunk ilyen paklikkal.

Biros

#10

2016.05.13 07:41 | Válasz: (#9) Biros (Diamond Rare) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Imádok Yogg-Saron, Hope's End-el játszani, persze nem azért, mert vele lehet a legjobban Ranked-ezni, hanem azért, mert elképesztően fun. Sosem élveztem még úgy a Hearthstone-t, mint vele. :)

Egyébként olyan elképesztő helyzetekből is megnyerte már a meccset, amit egyébként sehogy sem nyerhettem volna meg. 2 Mage egymás ellen, én 1 Életen, ellenfél - azt hiszem - 15 Életen + Ice Block-al. Biztos voltam benne, hogy kikapok még Yogg-Saron-al is, de hát nem baj, menjenek a spell-ek és elnyomott egy Flare-t, majd utána annyi sebzést lőtt bele, hogy meg is halt és én pedig megnyertem. Ha erről lenne videóm... de csak 2 screenshot-om van.

Hearthstone Hungary Admin

#11

2016.05.16 10:12

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

Mi a helyzet Fandral Staghelm -al! Hogy illeszkedik a metába? Milyen eredményességel játszható? Nem jött velem szembe, vagy lehet, hogy azért mert szóra se érdemes?

#12

2016.05.16 10:21

Mate8 profilképe

Mate8 (Diamond Common)

Közepes játékos

[Yogg-Saron, Hope's End]: Ez a kártya szerintem csak is kizárólag fun lap. Most nagyon fel van kapva mert vicces meg minden de néhány hónap múlva már sehol nem lesz. Ha hátrányban vagy akkor jó tud lenni mert szokott aoe-ket tolni és titkot is könnyű vele szerezni de összeségében egy ilyen random lapra nem éri meg alapozni

Cult Apothecary: Az a bajom a lappal ,hogy az ellenfelemtől függ mennyit healel. Kb. Akkor éri meg ha ellenfelednek 3 (vagy több) lénye van kint viszont az akkor felhealelt mennyiséget azonnal képes leverni rólad a 3 (vagy több) lényével. Kiment a Healbot és azt próbálja pótolni a lap,szerintem sikertelenül.

Soggoth the Slitherer: 40 paklim egyetlen legendary-ja. Nem lenne egy rossz lap mert az aggro-t meg tudja fogni de a control paklik ellen ,kevés támadása miatt,semmit nem ér. Nem utolsó szempont az ikrek által visszahozott Black Knight sem tesz túl sok jót neki.Nem hiszem,hogy ebben az évben fogja fénykorát élni.

#13

2016.05.16 10:42 | Válasz: (#11) Adrenaline (Rare) hozzászólására

Mate8 profilképe

Mate8 (Diamond Common)

Közepes játékos

Fandral Staghelm személy szerint a kedvenc legendary-m ha nem is túl erős. Az a baj ,hogy nincs vele mit igazán combo-zni ,vagy ha tudsz is akkor következő körbe garantáltan  halott lesz. Az igazán jó combo-hoz (pl. Druid of the Claw ) meg sajna a kilencedik körig kell várni. Viszont ha túlél egy kört akkor nyerhet is neked. (Kicsit bonyolultan fogalmaztam de remélem a lényeg érthető) 

Ha kinyitottad akkor betörését nem ajánlom de ha csak nincs egy ultra szuper Choose one paklid akkor a legyártását sem.

#14

2016.05.17 20:28

Adrenaline profilképe

Adrenaline (Rare)

BattleTag: #2665

Közepes játékos

N'Zoth, the Corruptor Kinek, hogy megy vele? Láttam pár decket ami jól nézet ki. Gyakorlatban mit tud?

#15

2016.05.17 20:57

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Igazán, a hunter tud vele érvényesülni, amikor éppen tud, nálam a 100-as listán kb. 60-as ez a lap. Próbálgattam, vele pár dolgot, paladinnal, és rugóval is, van is lapkészletem, de nekem nem az igazi. Igazán az a lényege, hogy a sok deathrattle-s lényed amiket kiraksz meghaljon, és akkor egyszer csak kippattintod boardra, és az ellenfél concédel. De például ha belefutnak egy Brawl-ba akkor vége a partinak, és még elég sok ha van. Minden 3-ik aki szembejön vagy sámán, vagy Zoo warlock, és ezek elég szépen tudják alázni a N'Zoth deckeket, az első és második aki szembejön az KTÚN deck azokkal pedig 50% - 50% rng, laphúzás, és mák függő. Véleményem szerint nem egy op deck, de néha azért tolom vele. Azon agyaltam, olyan deck kell, amelyik tuti megfoggja az aggrót, és azt kiegészíteni pár olyan lappal amelyel versenyezhetsz a control deckek ellen, és még gyors is. A Sámán kapott olyan lapokat amelyek pont megfelelnek ennek a kritériumnak. (kár hogy oda alig nyitottam valamit)   

#16

2016.05.17 21:09

Hát versenyeken nagyon futtatják N'Zoth-ot, Priest és Pala is rengeteg épült köré.

Összességében szerintem Palával a leghalálosabb, egy kommentbrn ki is fejtettem miért tartom a deathrattles Uthert a meta aduászanak most (Spring Preliminary igazolt)

Nagyon sok heal, kiváló board clearek (Equality, Wild Pyromancer, Consec bármilyen keverése) + egy zseniális deathrattle legend, amit a többi N'Zothos pakliba nem beletehető (ez ugye hősbika Tirion)

Szóval szerintem elég erős lap, bár nem őt tartom a legjobb Old Godnak (forever C'Thun)

#17

2016.05.17 21:26

Én rogue-ban és hunterben használom, főleg az előbbiben, mert lényegesen több értéket lehet belőle kihozni, mint a többiben, hiszen itt nem "csak egyszer" használhatod ki a battlecry-t ( Shadowcaster , vagy az általam szívesebben használt Shadowstep ) . Összességében szerintem simán lekraftolható, és a Journey Below -ból kapott lappal nagyon értékes tud lenni

#18

2016.05.17 23:01

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

N'Zoth akkor ha nem palával játszol vagy még nincs meg Tirion (jó is hogy írok a témához, mert nekem meg is van ennek ellenére valami divineshieldes vacakkal küszködtem elég gyér eredménnyel, mikor épp azt a legutolsó meccset láttam mikor Turna leveri az Oslokakát egy ilyesmi palával :P... mondjuk forbiddenhealem nincs) voltaképp csak akkor lesz az igazi, ha már előtte leraktad CairneBloodhoofot és Sylvanast is, ráadásul meg is halt mind2 (nem lett bárány vagy béka), és az se árt, ha Thaurissan is olcsóbított rajta 1et vagy 2öt. Mivel az említett neutral legendek mind 6manába kerül és fel se húzod őket elég korán valószínűleg (meg a god-ot se biztos), így simán jó meg erős a képessége de nem OP. Mellékesen marad is egy 5/7 lent, pedig jól időzítve már az effekt is megér sok manát (önmagában nem 10et)

Nyilván jobban figyelnek standardnél a balance-re, nemlesz mégegy drboom, aminél fix manaköltségért sose adnak ki jobbat, akinek megvolt ki nem hagyta volna 1 deckjéből se utánamár. De N'Zoth wildban is megállná a helyét ha van belcher meg akinek volt megtartotta a legend+epic schreddereket is.

Hunternél (amire nem jellemző a C'Thunos téma se, nem is tudom milyen jobbféle deckje lehetne még) próbálkoztam vele, de valahogy nem az igazi ha mondjuk 2db denevér kerül vissza, a varangy még elmegy kategória a 3/3 farkas amiből pókok lesznek viszonylag rendben is van... de figyelned kell hogy ha nem is üres a boardod mennyi fog kiférni, radásul elhullási sorrendbe rakja vissza ahogy megfigyeltem, márpedig az 1-2manásak előbb szoktak kijátszódni és meghalni mint mondjuk egy 6ba kerülő; itt a Savannah Highmane-re apellálna az ember értelemszerűen legalábbis, de szintúgy befér a 2 deathrattle-es legend hiába antibeast-szinergia.

Azt nem tudom, hogyha silencelnek egy Sylvanast akkor az a halálakor 'elmúlik'e azaz visszajön-e a sírból, illetve rugó miatt a raptor az meg szinte az ellentéte, aminek az a battlecry-a hogy deathrattle-t másol, annak megmarad-e amit koppintott miután lecsapták hogy szintén feltámadjon ezért?

#19

2016.05.17 23:32 | Válasz: (#18) Hazekiah (Diamond Common) hozzászólására

rugós raptor nem tér vissza, silencelt Sylvi igen

#20

2016.05.18 13:17

Kari profilképe

Kari (Common)

BattleTag: Kari#2377

Közepes játékos

Keres: Barátot

Hát en a retol priestemmel a Palat hülyére verem :) szerintem a retol priest erősebb, mert a retol Palat max hprol szoktam concedeltetni. 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás