FórumÁltalánosMelyik lapokat várjátok leginkább az új kiegből?

Melyik lapokat várjátok leginkább az új kiegből?

-1

vaskaktusz (Golden Rare)

vaskaktusz profilképe

BattleTag: vaskaktusz#2751

2016.04.03 15:18

Tudom, hogy még a kártyák felét sem mutatták be eddig, de mégis úgy érzem, hogy ez lesz az eddigi legjobban sikerült kieg a HS-ben. Máris van jópár olyan lap, amivel alig várom, hogy játszhassak. Nálam eddig ezek a kedvencek. A lista persze teljesen szubjektív, és úgy álltottam össze, hogy alapvetően továbbra is a "wild" módban tervezem folyatni a játékot, a standardre csak, mint "butított" módra tekintek, amiben kevésbé életképes deckekkel is lehet majd érvényesülni.

10. C'thun. Egy teljesen egyedi effektel rendelkező lap, ami köré külön szinergia-paklit kell majd építeni. Nehéz így látatlanban megtippelni pakli erősségét, ennek ellenére úgy gondolom, hogy túl lassú és túl instabil lesz a wild módhoz. Szóval, ha másra nem is lesz jó a standard, legalább próbálgathatom majd a szép új C'Thun paklimat :).

9. Steward of Darkshire. Az egyetlen "rák" minion az eddig megjelent lapok közül, mégis tetszik. Az aggro pala sokkal-sokkal masszívabb lesz, viszont cserébe jóval lassabb is. A divine shieldből igazán csak akkor lehet kinyerni az értéket, ha az ellenfél lényeit ütöd az arca helyett...

8. Forbidden Shaping. Hibátlan design. Egy random effektes lap, ami nem, hogy növeli a random szerepét a játékban, hanem csökkenti azt. Ez a lap rengeteget segít optimaizálni játék közban a mana görbédet, és gyakorlatilag meccs közben techelheted vele a paklidat, attól függően, mire van szükséged az adott ellenfél ellen. Ha kell, ez a lap a hiányzó 1-2-3 drop az aggro ellen, ha kell egy tempó lény, de lehet egy hard control minion is egy contol elleni meccsen.

7. Infest. A midrange hunter visszatér. A Blzzard már régóta kínlódik egy olyan Hunter laphúzással, ami nem jó a Face Hunternek. Az eddigi ötleteik (Ball of Spiders, Lock and Load) elég vacakra sikerültek, ebben viszont nagyon bízom, hogy jó lesz.

6. Forbidden Flame. Az optimális leszedés, bármit le lehet vele szedni relative manahatékonyan, mégsem ezért jó. Hanem mert ez egy potenciálisan 0-2 manás spell, ami remélhetőleg remekül működik majd azokka a mage lapokkal, amik arra izgulnak ha kijátszol egy spellt.

5. Hogger, Doom of Elwynn. Szerintem a Blizzad a Parton nerfet (is) csúnyán elszúrta. Volt egy eredeti, egyedi lapokkal játszó kombó pakli, ami csak annyira volt jó, mint a játékos, aki játszott vele. Erre kiveték belőle az OTK lehetőségét és lett belőle egy kommersz tempó deck Piloted Shedderrel meg Dr. Balanceddel.... Remélhetőleg ezen segít majd valamennyit az új Hogger.

4.Eather of Secrets. Háromszoros hurrá ennek a lapnak. A tökéletes tech lap secretes paklik ellen, remélhetőleg a secretek palából már pusztán azért is kevesebb lesz, mert ez a lap létezik.

3. Xaril. Az összes eddigi Rouge pakli közül egyértelműen a miracle volt a legjobb, és (ha a mill rugót nem számoljuk) ezzel is volt a legszórakoztatóbb játszani. Viszont a Blizznek sikerült ezt a decket is használhatatlanság határára nerfelni, most meg próbálják szépen visszahozni. Jól teszik.

2. Thing from Below. Kb. másfél év kellett a Blizzardnak (az éles játék indulása óta), mire rájöttek, hogy a Shaman hero power nem csinál semmit. Ekkor kiadtak néhány lapot, ami megpróbálja játékba vonni a totemeket, de az erre épülő pakli még mindig valahol a tier 3-ban található.  Ezzel a lappal viszont végre talán az lesz a shamanból, amire eredetileg is hivatott. Egy ütőképes tempó kaszt, ami állandóan telepakolja a boardját és folyamtos nyomás alatt tudja tartani az ellenfelet.

1. N'zoth. Az igazi hard contol minion. 10 mana, viszont nem kevés azonnali hatása van a boardra, és nem random. Egymaga vissahozza a játékba a healandint. Teszem azt visszajön mondjuk 2 Belcher, Sylvanas, Tirion, meg monduk egy Seed's Old Shredder. GG.

#1

2016.04.04 17:38

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Mind2 eddig bemutatott shaman lap elég jónak tűnik... meg remélem valami ütős murloc is lesz a kiegben mellé (amit láttunk azt megintcsak a paladin kapta). Mivel ehhez a kaszthoz van a legkompletebb lapkészletem (3/2 legendary) kiváncsi vagyok mit lehet újítani majd. Mellesleg van 'újabban' egy elég facehunterhez hasonló megítélésű tunneltroggos aggro sámán deck ami hatékonyan pörgeti a meccseket, szerintem a rendszeres játékosok java kezdi utálni annyira mint a secretpaladint. :D (össze is rakom, mert idáig csak murloc-al nyomtam meg a totemest próbálgattam, de rankeden egyik se hasít)

Másrészről Xarilt várom (márha sikerül bontani, max úgy 40packra való goldig fogok eljutni szerintem megjelenésig)... mintha eltűnt volna a cikk hozzá. Tegnap este akartam beleírni, hogy mennyire elnyomott kaszt a rogue és megérdemelt már valami normálisat. Edwin még játszható (bár szerintem egy következőkört megélő questingadventurerhez hasonlítható ami viszont tovább is buffolható akár) jóidőben-jóhelyen, de anub'arak fos ahogy van, a tradepince sem remekel túlzottan pontosabban sehogy leginkább. Mi több az eddigi epiclapok tekintetében is siralmas ezen kaszt helyzete, 2 lila fegyver amiből az egyik mechek nélkül kuka (standardban úgyse lesz) a másik meg lassúsága miatt nem bukkan fel sosem. Utóbbihoz hasonló spell a 3nerubot bekeverős, ugyancsak esetlegesen válik be (de inkább nem), kidnapper a leggagyibb epiklap címért nevezve tuti dobogós legalább, a patient-ass pedig egyenértékűnek nevezhető a későbbi pitsnake-el ami csak common. Sabotage is halvaszületett (szintén offos standard miatt) inkább assassinate +1 mana de azt szedi le amire ráböksz nem random... a kombó meg a kasztok 50%ánál semmit nem ér (de a másik felénél se feltétlen sok szituációban), szóval a ritkább szériából a preparation ami értelmes. A kalózos szinergia mindigis fun volt, szóval várnék új kalóz(oka)t is, hogy visszakanyarodjak a témához a végére.

Jelenleg az a megérzésem, hogy 10manás controlos-oldgodra épülő paklit nem fogok összerakni, persze lehet egy próbát megér ha olyanokat bontok majd. Látatlanban a priestnek jósolnék szép jövőt ezzel kapcsolatban (convert/entomb/resurrect lehet még a mindcontrol is felbukkan) ha nagyon elterjed és túl sokan nyomják majd ilyen deck-el! :D

#2

2016.04.08 21:12

MACHENIX profilképe

MACHENIX (Diamond Common)

BattleTag: MACHENIX#2736

Tapasztalt játékos

A Mage összes lapját és valami értelmes Neutral legendet :)

MACHENIX

#3

2016.04.09 10:50

Én a control warimat szeretném erősíteni. Remélem az új legendary jó lesz bele.

#4

2016.04.09 12:50

Zsee profilképe

Zsee (Golden Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Zsee#2763

Tapasztalt játékos

1. N'zoth. Az igazi hard contol minion. 10 mana, viszont nem kevés azonnali hatása van a boardra, és nem random. Egymaga vissahozza a játékba a healandint. Teszem azt visszajön mondjuk 2 Belcher, Sylvanas, Tirion, meg monduk egy Seed's Old Shredder. GG.

Wildban. Standardben picit más a helyzet. Ennek ellenére control paklikban, ahol vannak igencsak erős deathrattle class kártyák, szerintem használt kártya lesz. Illetve kevésbé kell ráépíteni a paklik mint C'Thun esetében, ezért én is őt várom a legjobban az Old Godok közül.

#5

2016.04.09 14:20

Szöcsi profilképe

Szöcsi

A sámán lapokat! Eddigis Midrange Shamannal toltam, de a Thing from below, a Master of evolution és a Healeres legendary is el lett találva! (Egyébként az eddig bemutatott class legendaryk szerintem nagyon jók, Ragnaros, Chogall és Xaril is elképesztő lap szerintem)

N'Zoth pedig egyszerűen zseniális. Alig várom azt a lapot.

#6

2016.04.09 18:44

A nerfeket. Ezen kívül Shaman és a Rogue lapokat, a Forbidden Shapinget, Ragnaros The Lorekillert, és N'zothot.

A többi egyenlőre nem igazán illik bele abba, amit tervezek, amikor kijön a kieg :DD

#7

2016.04.09 20:41

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Sziasztok!  Én a Rogue lapokat várom leginkább, mert jelen pillanatban, nem igazán van jól játszható Rogue deck. (pedig próbálkoztam sokkal).  

#8

2016.04.10 16:10

Légère profilképe

Légère

Leginkább valami jó murloc-ot, vagy pirate-et. Az előbbi jelenleg csak az otk palában (és mill paklikban) található meg, az meg az Old Murk Eye-al együtt el is fog tűnni (pedig az utóbbi időben az egyik kedvencemmé vált). Az utóbbival pedig szeretnék már valami használható decket látni.

A nerfekkel kapcsolatban pedig: Blizzard, pls, csak a handlockot ne bántsd!!!!

#9

2016.04.10 16:51

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

OldMurk mellett a sámános murlocból hiányozni fog a siltfin is (legalábbis nekem). Korrekt statok + értelmes laphúzás, így lesz majd anc.knowledge, bár standardet nézve amúgyis is kasztrálják a murloc koncepciót.

Kalózokhoz nem tudom miminden kellene még, még ha Greenskin mellé meglenne Skycap akkor se lehetne köré használható-ütőképes paklit kreálni standardben (kiesik a hajóágyú ami érvágásnak tűnik mert amolyan spéci knifejuggler volt, a sóskutya semleges érzés mert nagyot üt de semmit se tud ahhoz meg drága, az egyszeműért viszont nem kár), így marad mókadeck, az papagáj pedig mindigis dísz lesz csak a gyüjteményemben.

Várom még az összes hunter&pala lapot, sámánon kívül ezzel a 2 kaszttal játszom legserényebben, kiváncsi vagyok miféle überaggro deckkel lehet majd rank20on farmolni a goldot/goldenherot ezentúl (ha kampec a secretpala+facehunter szárnyalásának). :D

Avagy marad a jelenlegiek kicsit tuningolt/átalakult változata és a wild módot kéne preferálnom. Azthiszem a legkevésbé se kell hogy befolyásoljon az a tény, hogy a Blizzard melyiket ismeri el a hivatalos versenyformátumának ezentúl. :D

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás