FórumÁltalánosNeked mi a top 10 common kártyád?

Neked mi a top 10 common kártyád?

0

Kezdő

Kezdő profilképe

2015.05.05 20:59

Helló!

Nemrég kezdtem játszani, és úgy gondolom elösször a common lapok craftolása lenne a leg előnyösebb.

Véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik common lapokat craftoljam elösször?

pl egy top 10 common listát írnátok nekem az nagy segítség lenne!

több lista is jöhet, gondolom mindenki másképp gondolja, de biztos hasonlok  az elképzelések a top lapokról.

ha valaki ki akarja fejteni mirét jó a lap szívesen olvasnám azt is.

előre köszönöm annak aki veszi a fáradságot és ír! :)

#1

2015.05.07 13:44

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Nekiállni lecraftolni a common lapokat nem túl jó ötlet (de mondhatnám azt is, hogy a dust pazarlása). Egy átlagos pakliból 4 commont nyitsz, elég gyorsan összegyűlnek maguktól. Sőt abból lesz dustod, hogy tömegesen töröd be a 3. példányokat. Kezdőként szerintem akkor jársz a legjobban.ha egy adott paklit nézel ki magadnak és célirányosan ahhoz crafolod le a lapokat (és lehetőleg addig nem craftolsz semmit, amíg nincs elég dustod az összes hiányzó laphoz).

#2

2015.05.08 07:41

valaki profilképe

valaki

ez így nem teljesen igaz. nekem volt olyan common lap amit meg kellet craftolnom 2-t mert kb 4-5 hónap volt mire bontottam! ami azér elég durva.. 1 se jött... pl Harvest Golem, béta óta játszottam, és nagyon sokáig nem bontottam, meg craftoltam igaz, de figyeltem hogy mikor dobja már be.. akkor pl Piloted Shredder és Explosive Sheep gvg.. megjelent ráköltöttem az 5000 goldomat és 0-0.. pedig common. persze craftoltam mert játszani akartam vele, hát igen bontottam azóta, de rengeteget játszottam vele mire kibontottam, szóval megérte craftolni. ha úgy vesszük játék élményre költöttem a dustot! ami lássuk be a kezdőknél a legfontosabb szempont hogy a játéknál maradjon.

az erős common lapokat érdemes lecraftolni az elején, mivel ha 1 paklira koncentrálsz az nem túl jó. 1 senki nem szeret mindig ugyan azzal játszani,2 mire oda jut hogy minden common megvan neki, már bőven nem fogja érdekelni az a pár száz dust.. amit az elején elcraftol a jobb lapok és jobb játék élmény miatt ami nagyon fontos a kezdetek kor!

#3

2015.05.08 16:53

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Nem igazán győztél meg. Nekem az összes commonból van 2, pedig max. 5-10-et craftoltam a játék indulása óta. Persze nekem is volt olyan, aminél nem bírtam kivárni, hogy bontsak belőle (pl. a GvG után cirka 50 pakliból egy Darkbomb sem esett és akkor éppen a handlock volt a kedvenc), de azok mindig konkrét paklihoz kellettek és nem tudtam hasonló szintű lappal helyettesíteni őket. Eszembe nem jutott volna szépen sorban lecraftolni a commonokat, amikor kezdtem (nem is lett volna hozzá dustom).

Másrészt szerintem sokkal nagyabb játékélményt, sikerélményt, fejlődési lehetőséget tud biztosítani, ha már van legalább egy "top" paklid, amivel csak a játéktudásodon meg a szabadidődön múlik, hogy meddig jutsz el, mindha van 3-4 szedett-vedett, összetákolt paklikezdeményed, amikkel örülsz, ha rank 15-ig fel tudsz menni.

#4

2015.05.10 14:43

totenmester profilképe

totenmester (Hall of Fame)

BattleTag: totenmester#2708

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Szerintem prioritás az, hogy meglegyen Naxx első két szárnya, aztán pedig BRM első szárnya. Tapasztalatból mondom, USA szerveren (kezdő játékosnak számítok még lapkészlet tekintetében), de elképesztő mit dobott a paklijaimon Naxx. Amúgy meg Common lapok kraftolása helyett tessék Arénába menni, ott még gyorsabban gyűlik a dust, mert lehet tégelyekben kapni port. Akár két győzelemmel 40 dust is eshet csak úgy. Vaskaktusznak igaza van, komplett paklira kell gyűjteni a dustot, nem különálló lapokra, és főleg nem commonokra. Igazán jó common lapok (ha nem mech pakliról van szó), akkor a kasztspecifikus lapoknál kell keresni, annak meg nyilván nem kell neki állni kraftolni, míg nincs pakli terv, vagy legalább a kaszt, amivel terveznél.

#5

2015.05.10 20:43

Adlanor profilképe

Adlanor (Rare)

BattleTag: Adlanor#2835

Tapasztalt játékos

Hogy listát is kapjál, egy gyorsan összedobott 10-es lista részemről:

Piloted Shredder
Annoy-o-Tron
Harvest Golem
Ironbeak Owl
Antique Healbot
Dark Iron Dwarf
Mechwarper
Spider Tank
Mechanical Yeti
Faerie Dragon

Ezek mind Neutral lapok, amiket igen sok helyen tudsz használni. A Mech Warper csak azért van a lista végén, mert kell hozzá a többi mech is.

Kasztspecifikus lapok, amikből szinte mindenképpen 2 db kell, és metától függetlenül használni fogod:
Druida: Wrath, Druid of the Claw
Hunter: Explosive Trap
Mage: Sorcerer's Apprentice
Paladin: Shielded Minibot
Priest: Circle of Healing (de csak ha már van legalább 1 db Injured Blademaster, vagy Auchenai Soulpriest lapod)
Rogue: Eviscerate, Tinker's Sharpsword Oil
Shaman: Earth Shock, Crackle
Warlock: Darkbomb, Flame Imp
Warrior: Cruel Taskmaster

Adlanor#2835

#6

2015.05.10 22:51

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Azért is fura/necces kérdés ez (azon felül, hogy tényleg pont commont nem kellene craftolni, legalább eleinte 100 dustig gyüjts és raret csinálj minimum belőle) mert aki csak belevág a játékba lenyomja a tutorialt és bont 3-4 paklit, azok nagy részének a közeljövőbeli pakli-kaszt választását erősen befolyásolja hogy az a pár nem free lap (pár rare & 1-2 epic netán szerencsésebbeknek 1 legendary) ami már megvan bontásból.
Általánosságban annyit tudnék csak javasolni, hogy 1-nél többet semmiből se craftoljatok pár hétig (hátha sikerül bontani később, és akkor megvan a 2, nem fölös 3.ként kényszerbetörés), valamint kifejezetten a neutral lapokat részesítsétek előnyben, mivel azok kompatibilisek lesznek a jövőben is minden kaszttal.
Már a neutralok közül is lehet az alapján szelektálni (nem csak common lapokra értve), hogy ki miféle lapkészlettel rendelkezik illetve milyen kezdeti kaszt-gondolatai vannak, Aki pl se warriorral se rogue-val nem tervezne játszani, annál kapásból kieshetnek a fegyveres dolgokkal kapcsolatok lapok (southsea deckhand, bloodsail raider, dread corsair, spiteful smith), bár akad hunter fegyver is mondjuk 3db meg 2db a sámánnál is előfordulhat, paladin is rendelkezik vagy 3 félével, csak azok kevésbé építenek erre.
Érdekesebb téma talán fordítva, hogy az elején mit törj be (azaz válts át dustra), pl lightwardent ha nem is tudsz gyógyítani, secretkeepert ha nincs secreted/nem is játszol olyan kasztokkal amiknek lehetne, illetve ha van már favorizált kasztod, az ahhoz leginkább passzoló lapok gyüjtésére hajts elsősorban, illetve olyanokból próbálj minél többet összehozni amik kombinálhatóak illetve szinergiában vannak. Hunterhez a beastek egyértelmű (angry chickent is törd be egyébként ha van és nem tudod tuningolni meg a huntert is hanygaolod), sámánfaj talán a murloc sereg bár gvg előtt inkább a warlock futtatta őket, a kalózok pedig warrior vagy rogue paklikban fordulnak elő leginkább, a sárkányok még túl új faj akik fele a BRMel jött, de belőlük se lehet bármilyen kaszthoz menő dekket összedobni.

#7

2015.05.11 10:32

Üdv!
Kedvenc common-ok. Nehéz. A kérdésből azt feltételezem, hogy kezdő vagy, tehát a válasz is ennek megfelelő lesz. Vagyis: mik azok a common lapok, amejek sokat segítenek, hogy valami épkézláb paklit összehozz. Nem, nem leszel vele rank5-ön belül, de ahhoz elég, hogy úgy érezd, na, van egy jó kis paklim, ezzel már nem leszek szégyenben. 
Sokan azt mondják, hogy ne gyárts commont, értelmetlen. Én ezzel nem értek egyet. Az alap játékban 94 féle common van. Ha nem költesz semmit, és napi 10 meccset nyersz, a kvesztekkel együtt úgy 80 aranyad lesz naponta. Ami 24 pakli havonta. Ami azt jelenti, hogy kb. havonta lesz meg az az egy bizonyos common lap, ami kell. Én több, mint 1 éve játszom, most lett meg 2 hete az 1000 győzelem, (igen, ennyi időm van) és tegnap sikerült bontani az utolsó előtti common lapot az alapkészletből, és 6 van, amiből 1 db-om van. Kb. 160 pakli után! Viszont ha GvG-ket bontasz, ott 40 common lap van, a 24 pakliból úgy 90 common lapot fogsz bontani, ott reális, hogy gyorsan meglegyen majdnem minden common. A GvG-ből a mechwarper egy nagyon fontos lap, ha azt nem akarja beadni, akkor gyártsd le.
Akkor sorban kaszt szerint:
Druida: nincs. Csak commonjaim vannak szinte, hihetetlen, a progi semmi értelmeset nem adott, képtelen vagyok egy épkézláb druida dekket összerakni. 
Hunter: Egy face huntert könnyű összerakni. Unleash the hounds nagyon kell bele. GvG-ből a glaivezooka.
Pala: shielded minibot
Pap: toughsteal. Nagyon. Inner fire, és GvG-ből a velen’s chosen. Ebből egyrészt lesz egy klasszikus kis támadású/sok Hp-s lényre inner spirit-velen-inner fire kombó. Másrészt a toughsteal segítségével 1. húzol 2 lapot, 2. rájöhetsz az ellen taktikájára, 3. lesznek lapjaid, amejek egyébként soha, és 4. a saját lapjaival győzheted le. Nekem az első epicem a manipulator volt, és hamar bejött 2 toughsteal, meg 1 inner fire, a 2.-at gyorsan legyártottam hozzá, eszméletlen jó meccseket nyomtam, akár nyertem, akár vesztettem.
Mage: GvG snowchugger. És sok mech mellé, de ezek úgyis be fognak jönni, mint írtam. És mehet a mindenki által közutálatnak örvendő mechmage.
Rogue: GvG tinker’s sharpsword oil. Az bármihez jó.
Sámán, Warrior: semmi
Warlock: power overwhelming. Kezdőként úgyis valami zoo típusú dekked lesz. Ez nagyon megdobja. 
Semlegesek: 
abusive sergeant: Az összes aggro típusú pakliban nagyon hatásos.
ironbeak owl: megszabadít a kellemetlen tauntos lényektől, ráadásul bármijen aggro dekkbe simán bemegy, és mivel beast, külön hasznos a hunternek.
Harvest golem: amíg nem jött a Naxx, talán a legjobb common lap volt. Utána is. A GvG se gyengítette, mert mech ráadásul. 
És nem árt valami laphúzó sem. A warriorok acolyte of paint használnak, csak ahhoz kellenek más, erősebb lapok, hogy jól használható legyen; az undertaker nerf előtt a loot horder ment nagyon, sok lényt egyszere kirakó dekkeknél a cult leader a menő.
És a zoo típusú dekkekbe naggyon hasznos a knife juggler, ami ugyan rare, de igen megéri a ráfordított 100 dustot.

És igen, a Naxx első 2 szárnya – belcher, Loatheb, tojás, madsci... nagyon kell, a BRM első szárnya talán annyira nem.

Ezt nem 2 perc alatt írtam, közben Adlanor beelőzött. Az ő listájával nincs sok átfedés. Az explosive trap pl. valóban nagyon jó a hunternek- ha van hozzá mad scientist és eaglehorn bow, ami viszont Naxx 2 illetve rare, szal én azért hagytam ki.

#8

2015.05.14 22:54

Kezdő profilképe

Kezdő

hali!
köszönöm a válaszokat mindenkitől!

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás