FórumÁltalánosPakli frissítések megjelenítése

Pakli frissítések megjelenítése

-1

Haromszog (Diamond Common)

Haromszog profilképe

BattleTag: Haromszog#2424

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

2016.02.17 12:27

Sziasztok,

Elsősorban ez a kérdésem az admin gárdának irányul, de érdekelne az olvasók véleménye is.

Véleményem szerint, egyszerűbb és átláthatóbb lenne, ha a frissített paklik újra a sor elejére ugranának a paklik listájában és úgy kezelné a rendszer, mint új paklikat.

Erre azért lenne szerintem szükség, mert ahogyan változik a meta a paklikat ehez kell igazítani. Szerintem több haszna lenne a játékosoknak abból, ha egy népszerű és meglehetősen pozitívan értékelt pakli a megosztó által átdolgozva a meta változására újra a lehető legnagyobb figyelem középpontjába kerülne.

Ez által úgymond kiemelkedő pakli típusok születnének az oldalon és az is talán egyszerűen megoldható lenne, hogy nyomonkövethessük hány meta óta tartja egy pakli típus a helyét és milyen változtatásokkal.

Igazán jól ez azoknál az eseteknél működne, ahol a megosztó saját építésű, vagy stílusára igazított pakliját mutatja be. Ez elnyeri az oldalon a fórumozók elismerését és tetszését, majd ahogy változik a meta frissíti és megint a közönség figyelmébe kerülhetne a dolog, mint régebben jól működő és mostani metára igazított újdonság.

Ezzel kapcsolatban mi a véleményetek? Szerintem sok minden megvalósítható lenne ezen belül, akár egy módosítás utáni plusz like számláló és egy összesítő ezeknél külön, de még nem kiforrott a dolog teljesen az én gondolataimban sem.

Örömmel várom a válaszokat, vagy észrevételeket ezzel kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Haromszog

#1

2016.02.17 16:49

Biros profilképe

Biros (Diamond Rare) - Közösségépítő

BattleTag: Biros#2970

Tapasztalt játékos

Előnyök:

- kisebb adatbázis igény, gyorsabb szerkeszthetőség, mert nem kell egy teljesen új paklit létrehozni 1-2 lap módosítása miatt akkor, ha valaki a lista elejére szeretne kerülni

- követhető, hogy a pakli pályafutása alatt mennyire volt népszerű, nem vesznek el a +1-ek

 

Hátrányok:

- ha nincs külön eltárolva, hogy mik voltak a változtatások, korábbi állapotok, akkor nem lehet visszakeresni, hogy egy pakli hogy nézett ki korábban

- ha a módosítások el vannak tárolva, akkor az első előny kicsit veszít az értékéből :D

- minimális módosítással a lista elejére lehetne vinni egy paklit, amivel esetleg visszaélhetnek, telespammelhetik a legújabb paklik listáját, ami olyan gyorsan pörögne, hogy nem lehetne követni, értékes paklik tűnhetnek el a süllyesztőben

Biros

#2

2016.02.17 18:08 | Válasz: (#1) Biros (Diamond Rare) hozzászólására

Haromszog profilképe

Haromszog (Diamond Common)

BattleTag: Haromszog#2424

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

A legveszélyesebb, szerintem az utolsó pont amit írtál, de erre ott a megoldás, hogy ez az opció legyen teszem azt ranghoz, vagy likeszámhoz, vagy valamihez kötve. Friss felhasználó ne élhessen a lehetőséggel, de vannak olyan userek, (gondolok akár füstfújó, kaagura és még pár userre), akik több paklija is elérte az igen magas szintű közösségi elismerést.

#3

2016.02.17 18:10

gabika0514 profilképe

gabika0514 (Golden Common)

BattleTag: gabika0514

Közepes játékos

Biros véleményével eggyet értek,de szerintem az ötleted megvalósítható lenne.

 

#4

2016.02.20 16:02

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Sziasztok,

Az ötlet könnyedén megvalósítható (úgy 10 perc alatt :D), már korábban én is gondoltam rá, csak nekem is ez volt a probléma:

minimális módosítással a lista elejére lehetne vinni egy paklit, amivel esetleg visszaélhetnek, telespammelhetik a legújabb paklik listáját, ami olyan gyorsan pörögne, hogy nem lehetne követni, értékes paklik tűnhetnek el a süllyesztőben

Viszont ez tényleg jó megoldás lehet:

Friss felhasználó ne élhessen a lehetőséggel, de vannak olyan userek, (gondolok akár füstfújó, kaagura és még pár userre), akik több paklija is elérte az igen magas szintű közösségi elismerést.

Ez pedig nem hátrány:

- ha nincs külön eltárolva, hogy mik voltak a változtatások, korábbi állapotok, akkor nem lehet visszakeresni, hogy egy pakli hogy nézett ki korábban

Mert most is tároljuk a változásokat. Pl. Találtam egy paklit, ami többször is módosítva lett: http://hearthstonehungary.hu/decks/tgt-control-warriro-kaguu/history

Hearthstone Hungary Admin

#5

2016.02.20 21:24 | Válasz: (#4) PHOENIX (Admin) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: PHOENIX#2680

Még az értékeléses dolgon gondolkozok mondjuk, hogy az pontosan hogyan is lenne jó.

Lenne mondjuk egy új szavazás, ami 0-ról menne, de lenne mellette egy "összesített pontszám" is?

Viszont mi jelenjen meg akkor a pakliknál a listában (vagy az oldalsávban)? A legutóbbi módosítás óta elért pontszám, vagy inkább az összesített, hogy jól látszódjon ez egy jó pakli (vagy legalábbis egyszer az volt és feltehetőleg a módosítással is az maradt)

Illetve még valami. Ha valaki a leíráson módosít akkor valószínűleg nem szeretnénk, hogy a pakli a lista elejére kerüljön. Tehát csak akkor kerüljön a legelejére, ha lapokat is módosít, igaz?

Hearthstone Hungary Admin

#6

2016.02.22 08:30 | Válasz: (#5) PHOENIX (Admin) hozzászólására

Haromszog profilképe

Haromszog (Diamond Common)

BattleTag: Haromszog#2424

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Én az összesített pontszámot jeleníteném meg. Viszont a különböző legjobb paklik versenyben, csak az új pontszám számítana, így nem ugyan azon paklik lennének mindig a lsitában.

Azért is az összesített, mert valószínűleg a változtatások neki is beválltak, így nem ronthat a pakli működésén.

Az utolsó kérdésedre, az én véleményem, hogy legyen is, azaz leírást és lapokat is kelljen hozzá módosítani. Egy paklin 1 lap cseréje szerintem nem sok mindent változtat, 4 lap viszont már akár egy új combót is jelenthet. Az ilyen nagyobb szabású változtatásról pedig lehet indoklást írni, hogy azért került ez be a pakliba, mert ... és azért ennek a helyére, mert ... .
Ebből adódóan, ha megoldható én 2-3 lapra korlátoznám a minimum változtatást is, bár ez attól függ mennyire tudjuk megszűrni a useereket akiknek meglesz ez a joga.

Tudom, hogy általánosan nem szabad bízni a netes useerekben, hiszen mindenki megpróbálja kijátszani a rendszert (mindenhol vannak trollok), de jól szűrve, szerintem nem lenne gond az ilyen jellegű spammeléssel.
Ha valaki még is trollkodna, mivel nem lenne töménytelen ilyen jogkörű felhasználó, tőle csak simán el lehetne venni ezt a kiváltságot úgymond.

 

#7

2016.02.25 15:26

Hearthstone Hungary Admin

#8

2016.02.26 07:44 | Válasz: (#7) PHOENIX (Admin) hozzászólására

Haromszog profilképe

Haromszog (Diamond Common)

BattleTag: Haromszog#2424

Közepes játékos

Keres: Gyakorló társat

Köszönjük ;)

 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás