FórumÁltalánosPÓKER

PÓKER

1

BiktopX#2327 (Golden Common)

BiktopX#2327 profilképe

2015.07.13 20:55

Bár a póker is kártyajáték és az a lényeg, hogy kiüsd a másikat, azért kicsit más... Én évekig pókereztem, tanulgattam, tapasztalatot gyűjtöttem, és ott az lett a végkövetkeztetés (amit számos könyv is megerősít), hogy a pókerben a statisztikák alapján az aggresszív játékosok nyernek. Ok, pókerben nincs taunt, nincsenek spellek, charge-ok, stb... de... 

Mit gondoltok a Hearthstone-ról? Itt is nyerő lehet az aggro stílus? Azaz lehet nagyobb az esély a nyerése egy aggro paklival (és tudással) egy védekezőbb felállás ellen? Mármint százalékosan, statisztikák alapján...

#1

2015.07.15 11:08

totenmester profilképe

totenmester (Hall of Fame)

BattleTag: totenmester#2708

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Nagyjából minden "harcmodor" képviseltetni tudja magát a játékban elég sikeresen, ha a játékos megértette már a pakli működését és nagyjából tudja, hogy hogyan kell játszani a különböző paklik ellen. Kombó paklinak ott van a mostanában igen jól működő Patron Warrior és Oil Rouge, kontrolnak a Handlock, Freeze Mage, Control Warrior, midrangenek a Hunter és a Tempo Mage, Aggronak pedig a Face Hunter, Aggro Paladin és még sorolni lehetne még. Nyilván az aggro paklikkal könnyebb játszani, mert egyrészt ott szinte mindig az ellenfél arca a játék, mind amellett, hogy pár kör alatt vége a meccsnek. Ebből kifolyólag az aggrora szerintem rá lehet mondani, hogy azért ilyen sikeresek, mert valamivel kevesebb játéktudás kell hozzá, (de azért kell hozzá). Ezáltal jóval népszerűek ezek a paklik. Másik oka, hogy az aggro paklik sokkal olcsóbbak, mint egy midrange, vagy egy kontrol pakli. Ezért tűnnek ennyire sikeresnek, mert egyszerűen sok van belőlük és gyakran össze lehet futni velük. De minden metaképes paklival ellehet elérni a legend rangot amúgy, csak idő kérdése (és a játéktudásé).

Pont emiatt nem érdemes a Pokerhez hasonlítani, mert ott nincs olyan, hogy metajáték. Mindenki egy pakliból játszik és azzal kell élnie, mint amit a sors osztott neki. HS-ben ezzel szemben a metát maguk a paklik adják. Az, hogy pl. egy pakli milyen gyakran bukkan fel, milyen sikerrel tudja felvenni a több pakli ellen a játékot. Mely paklik ellen erős és melyek azok a paklik, amitől kikap, mint egy kutya. Az összes paklira nézve ez adja ki a meta játékot, ami a pokerből hiányzik.

Szerintem túlságosan is más a felépítésük, hogy össze lehessen hasonlítani őket.

#2

2015.07.15 20:10

vaskaktusz profilképe

vaskaktusz (Golden Rare)

BattleTag: vaskaktusz#2751

Az, hogy melyik pakli, játékstílus a legcélravezetőbb a HS-ben folyamatosan változik. Tény, hogy vannak az aggro pakliknak állandó előnyei (gyorsabb meccsek, jóval kisebb eséllyel van rossz induló keze), de a paklik hatékonysága a HS-ben alapvetően a metától függ, ami időröl-időre változik.

A jelenlegi constucted meta egyértelműen a midrage pakliknak kedvez, amit azonban lényegében egyetlen elképesztően op lap magyaráz. Ha kijönnek új lapok (vagy rászánja magát a Blizz végre a Boom nerfre) lehet visszatér az aggro ideje.

A játékstílus hatékonységát a HS-ban talán az arénában lehet a legjobban mérni. Igaz nem minden kaszttal, de (már amennyire a random faktor engedi) igyekszem az aktuálus metánál valamivel gyorsabb paklikat (igaz távolról sem aggrot) draftolni és egyértelműen működik a dolog.

 

#3

2015.07.18 17:06

Köszönöm a válaszokat. Akkor egyelőre marad az aggro (kezdő vagyok), aztán ha lesz több kártyám (és már unni fogom a gyors köröket), akkor próbálom finomítani a tudásomat és áttérni más stílusra. A Legend még nagyon messze van... :)

http://biktop.hu

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás