Véget ér a Duels játékmód! Patch 29.2-vel megszűnik a Duels!

FórumÁltalánosStandard meta kibeszélő

Standard meta kibeszélő

-1

Szöcsi (Diamond Common)

Szöcsi profilképe

2016.05.23 21:35

Az egyik pakli alatti véleménykülönbözés indított arra, hogy nyissak egy ilyen fórumtopicot. Az lenne a lényeg, hogy mindenki rangsorolja a 9 kasztot úgy, ahogyan ő látja az erősorrendet. (Több szem többet lát elvén + nyilván indoklással, hogy ki miért látja azt a paklit/ kasztot ahanyadiknak amennyinek. ) Továbbá azt is kigyűjthetnénk ide hogy mi mi ellen erős illetve mivel counterelhető.

Egyszóval, ez egy részletesen kifejtett és általunk szerkesztett meta jelentés lenne.

Kezdeném is a sajátommal, de még annyit előrebocsájtanék, hogy rank 12-ben állok, ezért én az ottani helyzet alapján írom le, amit gondolok. (Ezért lenne fontos, hogy mindenki leírja a tapasztalatait, hogy mi van rank 10 alatt vagy éppen legendben)

Első kalap (TIER 1.)

I. Paladin (N' Zoth Deathrattle)

Számomra alap, hogy ez a deck a legjelentősebb most a metában. Igazából sem gyenge pontja, sem counterje nincsen. Egyaránt rendelkezik heallel (Ragnaros Lightlord, Forbidden Healing), board cleart és controllt adó lapokkal (Wild Pyromancer+Equality/Consecration; Aldor Peacekeeper/ Humility + Kodo) és a jó managörbe is adott, úgyhogy szerintem ez a pakli a csúcs.

II. Sámán (Totem)

Semmiképp sem hagyhatjuk ki az első kalapból Thrall bácsit, de én az Aggro-Cancer vonallal szkeptikus vagyok (számomra könnyen verhetőek)

Nem úgy a totemes-midranges irányzat, ami tényleg egy komoly tényezője a metának. Azért került nálam a második helyre, mert ezt még mindig nagyobb eséllyel győzöm le, mint a N' Zoth palát.

Nem tudnék most olyan paklit mondani, ami ellen ez a deck esélytelen lenne, talán a Freeze Mage az igazi counterje, de azt nem látni túl sokat az én környékemen (100 meccsenként kb 2t)

III. Rogue (Miracle)

Bizony bizony, nagy feltámadás ez itt. A régi, jó miracle rogue visszatért, sőt, erősebb, mint valaha!

Személy szerint a legkevésbé kedvelt ellenfélnek tartom, nagyon nehéz ellene játszani, mert gyakorlatilag a semmiből nyeri a meccseket úgy, hogy nem nagyon tudsz ellene védekezni. Tapasztalataim alapján az egyetlen reális esély a sikerre ha telenyomjuk a boardot és lendületből megverjük, úgyhogy Sámánnal és Warlockkal lehet leginkább elverni.

Második kalap (TIER 2.)

IV. Warlock (Zoo, Renolock)

A második kalapban nagyon szoros szerintem a verseny, szívem szerint holtversenybe tenném az ide sorolt kasztokat, annyira egyenlőek az esélyek. Végül az döntött a Warlock mellett, hogy két nagyon versenyképes paklit is képes felmutatni: egy extraerős Zoot és valamilyen féle Renolockot.

Talán magasabb rankokon inkább a controllos verzió népszerűbb, de a ladder közepén majd' minden harmadik ellenfél Zoo. Ez viszont szerintem egyértelműen gyengébb az aggro sámánnál, lévén, hogy sokkal instabilabb a boardja. Egy tempo-midrange paklival már elintézhető, főleg Warrior szerencsés ellene a sok 1 sebzéses board clear miatt. (Ravaging Ghoul, Whirlwind, de nagyon hatásos a Bloodhoof Brave is)

A renolockról nem rendelkezek elég tapasztalattal ahhoz, hogy nyilatkozzak, nagyon kevésszer jött eddig szembe.

V. Warrior (Controll, Tempó/ Grim (?) )

Fáj a szívem, hogy a druida elé kellett helyeznem, de itt is megvan az a versenyelőny, hogy több paklit is fel tud mutatni. A controll még mindig megmaradt a metában (Spring Preliminaryn elég sokat láthatott, aki figyelt), sőt, ott a C' Thunos vonal is, ami szintén controllnak számít az én szememben, szóval ez itt csak kettő. Tempóból is nagyon sok jön szembe, elég eredményesen lehet haladni azzal is, bár a midrangek megeszik reggelire.

Összességében szerintem még mindig a legjobb aggrógyilkos kaszt, (Hero Power és a már említett területsebzések + fegyverek) amiben elég sok potencialt érzek (értsd: szerintem ha egy-két király lapot kapna a következő kiegészítőben, simán felülhetne a meta trónjára), talán ebben a kasztban a legnagyobb a formálódó irányvonalak száma (Dragon, Pirate, újfajta grim stb)

VI. Druid (C' Thun, Choose One/ Beast)

Nem, nem priest. Lehet, hogy személyeskedésnek fog tűnni, de én még most is úgy gondolom, hogy lassú az a pap ebbe a metába. 

Nos, mind tudjuk hogy a kombó druida kinerfelésével elég sokat vesztett a kaszt, de szerintem a C' Thun-os vonal bőven kárpótlás. Úgy vagyok rank 12-ben, hogy a meccseim 90%- át ezzel játszom, úgyhog, azért annyira nem katasztrófa.

A beastes vonal is felkapott Hearthpwn-en, nekem nem jött be, bár Fendral nélkül nem is az igazi. Ami talán negatívumként említhető, hogy mindenféle kaszttól ki lehet kapni druidával (na jó, huntertől azért nem), viszont minden paklit képes is voltam legalább egyszer megverni vele. Kíváncsian várom a véleményeket.

VII. Priest (N' Zoth Deathrattle, Dragon, Shadow Strike (?) )

Sokan eretneknek, bénának és idiótanak fognak titulálni, hogy ennyire lehúztam jó Anduin herceget, de szerintem itt a helye.

Nem állítom, hogy nem lehet a deathrattle verzióval legendig menni, de ha összességében nézem a kasztot, akkor nem tart előrébb a többi tier 2-esnél szerintem. Idelenn zooval és sámánnal kenterbe verik, mert lassú, de még egy druid is simán képes letempózni (manaelőny), a warrior túlarmorozza, a pala meg köszöni szépen, jobb healekkel rendelkezik mint a pap. Talán egyedül Miracle roguek ellen mondanám esélyesebbnek a kasztot, de szerintem ott sem feltétlenül.

Harmadik kalap (TIER 3)

VII. Mage (Tempó, Yogg)

Mégegy eretnek gondolat: Yogg-Saron világában tier 3-ba helyezni a maget. Pedig szerintem nem nagyon tud többet most ez a kaszt. A tempóban még mindig ott a legend, de a yoggos spelles mageket szerintem simán oda-vissza verik az aggro-tempo orientált paklik. (Thrall says hello)

Ami odafenn nincs megemlítve, az a freeze/frost, amikkel lehetne szép eredményeket elérni ebben a minionorientált metában, de alig-alig futtatja valaki. És szerintem ennek oka van.

IX. Hunter

Ha a tier 2-3 helyezései között van is mit megcáfolni, ahhoz kétség sem férhet, hogy a meta pofozógépe a hunter. Sem a deathrattle-s, sem a beastes-midranges vonalban nincs annyi szinergia, hogy pótolja a kiesett lapok tömkelegét. Nagyon kevés Hunter jön szembe, kb rank 16 alatt nem is látni, vagy ha igen, hát 99% l, hogy kalkulálhatod be magadnak a bónusz csillt. Nem is tudnék olyan kasztot megemlíteni, ami ellen jól működne most a hunter.

 

Összefoglalásként: Ez egy szubjektív lista, így légyszíves ne válaszolgass olyat, hogy te melyik világban élsz meg hasonlók, hanem írd le a véleményedet, mit gondolsz, miért gondolod, engem érdekelni fog mindenképp!

Ennek a topicnak a célja a tanulás!

Köszönöm aki végigolvasta!!

 

 

 

#1

2016.05.24 16:14

Nandi profilképe

Nandi (Common)

BattleTag: Nandi#2773

Tapasztalt játékos

Keres: Barátot

Szerintem a Priset egyértelmű counter az N'Zoth palára, entomb miatt főleg... Tapasztaltam már:D

#2

2016.05.24 21:36

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Szia! Jó gondolat volt ilyen topicot nyitni, gratula érte.

Remélem valóban építő lellegű komentek fognak születni. Nem játszom nagyon sokat, és jelenleg, rank 13-on állok és sztem kb így is marad. A tapasztalataimat azért ideírom. 

Minden kasztal szeretek játszani, és minden kaszthoz készítettem is decket. és mindegyiket próbáltam a rankeden. Nem sorban fogom ideírni hanem ahogyan megéltem a dolgokat. Amikor kijött a kiegészítő, az első gondolatom az volt, na végre, a Hunter-t fogom erőltetni, mert a N'Zoth vonal igen kedvező neki. (a decknyitások után az első dolgom volt a hiányzó OLD GOOD-ok lekraftolása, ha már róluk szól a kiegészítő). Meg is építettem a deckem, először volt pár siker, de utána szinte mindenkitől kikaptam vele. Megállapítottam, hogy addig nem lesz normális, kontrol Hunter, amig nem lesz normális leszedése, valamint a hero power sem igazán alkalmas erre.  Találkoztam, face huterrel, bőven, de azok még a N'Zoth Hunter-el is verhetőek. Szóval igen, megállapítható, hogy a kiegészítő legnagyobb vesztese a hunter. én is a legutolsó helyre rangsorolom. Nem igazán tud olyan decket felmutatni, amellyel meghatározó szerepet játszana. (Egy két nagyon lassú deck ellen a Face hunter azért jó lehet)

A Warrior az egyik nagy kedvencem, és szerintem a C'Thún kontol wari az egyik legerősebb CThún deck, brutális leszedései és kasztspecifikus C'Thún lapja miatt, eleve 50 élettel kell számolnod ha ellene indulsz harcba, volt olyan, hogy 50-fölötti armorral fejeztem be a mecset. Megfelelően összedbott deck szerintem, mindenki ellen jó eséllyel indul, persze nem azt jelenti hogy verhetetlen. És valóban ahogyan említetted , nagyon sok potencial van a warriorban, több olyan lapot is kapott a kiegtől amely lehetővé teszi hogy több paklival is jelen legyen a metában. Szerintem a Warrior Tier.1  (3 hely)

Ezt követően, a Druidával kisérletezgettem, nem találtam nagyon erősnek, két deck fogalmazódott meg bennem, az új legendnek köszönhetően, egy aggro vonal, illetve elég jó lapokat kapott C'Thún mellé amely miatt egyértelműen adta magát, a C'Thún Druida. Amely szerintem a C'Thún deckek között erősnek számít. Elég sokat bukott, a nerfelésekkel és még szerintem keresi önmagát. Igen van egy beast-druidám, még a kieg előttről, és lehet vele nyerni, de nam az igazi. Szerintem Tier 3

Paladin, a legjobb legendet kapta (szerintem) amúgy sem volt gyenge, igaz sok alap lapja kiesett. De már megmutatta kell vele számolni, és igen ővé a legerősebb N'Zoth deck, de én nem látom annyira isteni jónak, tény és való nagyszerű deck. És többször játszottam ellene, mind rugóval, mind Warriorral rendre megütöttem., és akkor még nem beszéltem a sámánról, aki szerintem jobb most nála. Nálam a paladin Tier 2

Priest. Azt látom sokan szeretnek vele játszani, én mostanában kicsit hanyagoltam, minden 4-ik deck priest aki szembejön. Az a probléma, hogy mostanság megint nehéz nekik a 4-es attakú minionok ellen játszani, egy választásuk van Auchenai Soulpriset + valami heal a kézben és ez nem mindig jön össze. Ezért is kapták gondolom az Embrace the Shadow-ot csak sajnos ez epic lap, tehát a többségnek még nincs meg. Egyébként is elég nehéz ügy mert egy lap eltávolításához 2 lap kell, és ez a mai metában nagy hátrány, mindig is az marad. A kieg másik nagy vesztesei, nálam ő tier 3 

Warlock. A kieggel, erősítették a zoot, mondjuk a nerfek miatt kellett is, és persze megölték a handlockot, a démon paklik alapja kiesett, túl sok választás nem maradt, Zoo-Renolock különféle formái. Ezek a paklik azért majdnem megközelítik, a Tier 1-et, de véleményem szerint egyenlőre csak tier 2 mert van tőlük jobb. 

Mage: A kiegészítővel elég érdekes lapokat kapott, ha Mage, jön szembe az tuti, Yogg mage vagy freeze én összefutottam 2-3-al (freeze) rendesen sajnáltam, mert Alexstraszát kénytelen volt magára használni. véleményem szerint egyenlőre a Freeze mage-nek leáldozott. Yogg-ot játszom én is, kb ahány deck annyi koncepció ki mit gondol erősnek azt teszi bele, azután majd Yogg eldönti ki felé billen a mérleg nyelve, oké élvezetes vele toni, fun stb. de szerintem hosszú távon, 50-50% a nyerési esélyeink annyira nem stabil deck. Tier 2 

Sámán. Vitathatalan a legjobb lapokat kapta, nagyon erős lett, mondjuk kellett is mert eddig mindig hátul kullogott. Totem deck variánsok, és az evolútion deckek brutálisak. (de azért ezek sem verhetetlenek) Nélam most a sámán a csúcs. No.1 Tier1

Rugó. A Kiegészítő másik nyertese a rugó, tudom mert most azzal tolom, és igen, gondolkodni kell, és nagyon erős bárkit meg tud verni, úgy hogy nem verhetetlen, több top decket is futtat ő is. Szóval aki szereti az lelkendezik. Nálam ő is Tier 1

 

Nézzük összefoglalva a rangsort.

1. Shaman

2. Rogue

3. Warrior

4. Paladin

5. Mage

6. Warlock

7. Druid

8. Priest

9. Hunter

Ez a mostani véleményem, tapasztalataim alapján.  

#3

2016.05.25 01:28

Viszonylag kevés deckkel játszottam laphiány miatt, főleg zoolock+shaman megy, így korlátoltak a tapasztalataim, de épp rank 8-on vagyok, ezért már a legtöbb működőképes pakli ellen már kipróbáltam magam.

Érzésre az Nzoth Pally a legerősebb és legsokoldalúbb, sok AoE, big removal és heal, mindenre van válasza. Másodiknak Cthun-control warriort raknám, főleg rengeted armor miatt nehéz legyőzni, de szépen megy a tempo és az aggro is. Harmadik-negyedik nálam holtversenyben miracle rogue és a különböző shamanok, ezek is elég erősek, de itt már kell a jó húzás is, plusz több counterük van, főleg shaman ellen készülnek sokan ladderen. Ötödiknek a zoolockot raknám, elég erős a kezdése, van comebackje is, de minden AoE ellen gyenge.

Többi pakli szerintem jóval gyengébb, freeze mage nagyon lassú, inkább kellemetlen, mint erős, yogg meg simán csak mókás. Druid és hunter elég gyenge, beast szinergia szerintem nem olyan remek, nzoth priestbe lehet fantázia, de tényleg csak lassabb ellenfelek ellen működik. Nyilván ezek a gyengébb deckek is elég szépen mehetnek egy okosabb játékossal és kis szerencsével.

Érdekes, hogy mostani szezon elején/előző végén tele volt a ladder Cthun paklikkal, de ezek szinte teljesen kikoptak, helyette most mindenki Nzothot próbálgatja.

#4

2016.05.25 11:00

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Epic)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

1, aggro shaman, 2, miracle rogue, 3,N'Zoth paladin, 4, tempo warrior, 5 midrange shaman, 6 patron warrior, 7 zoolock, 9 tempo mage,10  N'Zoth priest, 11 midrange hunter, 12 malyrogue, 13 renolock, 14 control warrior, 15 freeze mage...majd ezek után a cthun priest, -druid, -warrior, aggro paladin, dragon, burst és control priest, ramp druid, face hunter és a pirate warrior

legalábbis szerintem

(ja és értem én, hogy class rangsort várnátok, de annak én így nem sok értelmét láttam)

#5

2016.05.28 19:37

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Az én szubjektív véleményem szerinti sorrend:

1.a) Shaman

1.b) Paladin

1.c) Rogue

2.a) Warrior

2.b) Priest

2.c) Druid

3.a) Warlock

3.b) Mage

3.c) Hunter

 

Egyéni tapasztalataim alapján, mérlegelve az új kieg lapjait és a régebbi standard módban marad lapkészletet is a jelenleg futtatott paklikoncepicók mellett, semmiféle félhivatalos győzelmiátlagos statisztikát nem olvasgattam ezügyben.

1. - A sámán főleg szezon elején szárnyalt igazán de tart még a lendület, elsőre az arcbamenő véragggro deck söpört felfelé a ranglétrán, majd a kiegyensúlyozottabb midrange-totem változat, ami szerintem stabilabb és így talán erősebb is lett. Én az evolúciós vonalat nem preferálom, mert heropowerből adott totemeken kívül önmagukban erősek a lényei, nem véletlen vannak a pakliban pont azok, és sokszor hiába 1el drágábbra változnak gyengébbek lesznek az újak (kiváltképp hogy az overload nem adodik hozzá a manaköltséghez ilyenkor). Akik nem játszanak a kaszttal azok szemében kivívta szerintem a korábbi facehunternek-secretpalának kijáró ellenszenvet széleskörben. Egyre többen készülnek hangsúlyozottan ellene így idővel lejebb csúszik valószínűleg. Eljutottunk oda, hogy az overload nem feltétlen büntetés és 2féleképp is feloldható, valamint a heropower lecserélése sem sürgősen égető feladat, árgus szemekkel lesve mikor jön végre SirFinley vagy azelőtt az a kalapács b-tervként.

2. - A paladin NZoth-os verziójának ereje javarészt Tirionnak köszönhető, továbbá az új legendaryja mellett az epic gyógyító varázslata ugyancsak turbózza ezt a controlos koncepciót, a többféle effektív takarítási lehetőség szintén nehéz ellenféllé teszi. Persze itt több a gondolkodnivaló így sok múlik magán a játékoson is. Másik 'jövőbeli' lehetőségként nagyon is esélyesnek érzek valami aggrosabb divineshield+token alapra összerakható decket a kaszt számára, ezt az irányt úgyérzem még a profibb pala-fanok nem optimalizálták ki teljes mértékben, alapja a steward - standagains - rallyingblade, másrészt a justicartrueheart - silverhandregent, buborékkal teli boardot az aoe se visz le simán.

3. - A rogue mind2 wog epic lapja erős, a legendaryja is a jobbik fajta (mivel az előzőkettő kiegből nagyondrága elég fos képességű jött). Egyik vonalon az újabbtípusú miracle irány, Edwin is felkapott lett nagyon, sokszoros combok olcsó spellekkel, jellemzően deathrattle effektek hadat, mindez megspékelve a shadowcaster duplikálásaival. Másik vonalon az egyenlőre ritkább de azért nem mellőzhető C'Thunos koncepció ehhez kiváló a BladeofC (1HPval marad el a chillwindyeti+assassinaton párostól de 2in1 lapszámot nézve és marhanagyot buffolhat is, amiért eléggé megéri többnyire) másik előny persze a 2shadowstep de megérheti youthful (netán ancient) brewmasterrel is visszavenni a DisciplesofC-lapot szóval gyorsított tuning + ismételhető 2 damage. Azért lett 3. csak nálam a kaszt, mert ehhez kell a legtöbb rutin/gyakorlat/tapasztalat szóval még fokozottabban igaz lehet, hogy több múlik azon ki használja mint hogy milyen a pakli.

(Arra jutottam, hogy a Blizz amolyan kieg-alapú rotációban váltogatja a kasztok erősségét, most épp a véleményem szerinti leggyengébb heropowereseket nyomják feljebb :D ) 

4. - A warriornak lett tempója, halmozza a pajzsokat jobban mint valaha, a régimódi control verziót felváltotta a mindrange-esebb változat, ismét ott figyel majdnem mindig a FrothingBerserker altervatívaként gyözelmiesélynövelésre bloodhoof mögé bújtatva (ha nem jön Grommash), egyik olyan kaszt ami kihúzhatja sokáig mire felbukkan CThun végre. Én a kalózokat továbbra sem gondolom rankeden haladáshoz jónak bár vannak próbálkozások amik néha nem is esélytelenek annyira.

5. - A priest egyrészt deathrattle-es entombos gyógyításból nagy sebzéseket kiosztós variációkban fut, másrészt a warrior mellett a másik elhúzodó játékban helytálló kaszt ami CThunra várhat sokáig. A darkmender olyasmi mint warriorban a 10pajzsot adó, a HoodedAcolyte körönként buffol többször is akár, míg le nem szedik, ideális mellé a HolyChampion ami megközelíti képessége értékében a FrothingBerserkert (jókor ellőtt holynova), számára is van 2fajta metában mérvadó deck, de túl lassúak sokszor.

6. - A druid CThun-ja gyérebb valamivel a másik kettőnél, de alapvetően a sok tauntja szintén védi a hőst meg kisebb de fontosabb lényeket, szerintem adott helyzetben a ForbiddenAncient is silence-érzékenysége ellenére késői szakaszban sorsfordító (ez igaz a priest ForbiddenShapingjére is mellékesen), de alapvetően a mana miatti gyorsítással tudja ellenfeleit lekörözni. A Fandralra épülő deckje sem lehet gyenge, de csak akkor elég jó ha túlél min1kört, valamint a másik 2 legendary is társul hozzá optimáls esetben, mivel egy körben EmperorThau nélkül még egy WhispsofOG se fér ki mellé. Van egyébként egy extrém astral-druida verzió is (angol oldalakon nézegettem), többen áradoztak róla akik játszották, hogy milyen eredményes rankeden haladáshoz, számomra ilyen 'hiszemis meg nemis' kategória, nagyjából 2vel futottam össze, azoknak bejött én meg feladtam, mindenesetre látok benne fantáziát/lehetőségeket, még aggros stílusú paklival is lehet nyomni akár Malfuriont, de megítélésem szerint középmezőnyos a kaszt.

7. - A warlock talán túl hátulra került nálam sokak szerint bizonyára. Ennek oka (azon kívül hogy nem lehet elöl mindenki) az, hogy van neki a zoo meg a zoo és még a zoo is, CSAK. MalGanis + Voidcaller nélkül a démonoknak leáldozott, Molten nerf miatt a handlock is behalt szinte (pedig a GvG kiesése miatt bukott amúgyis jó lapokat a kaszt). Szerintem a Reno deckek bármilyen koncpcióban gyengék hosszútávon, minden egyéb jó lapból az egyiket beáldozni azért hogy esetleg ha felhúzod gyógyulsz maxig 20onpárat legjobb esetben (és aztán az ellenfél újra lever 2xtizenpárat). A CThun-os warrior 2x10 páncéllal vagy a priest 2x10 gyógyulással előrébb van amiből legalább az 1iket fel is fogja húzni alighanem... Aztán ebbe a már túlzottan szerencsén alapuló rizikós koncepcióba még belezsúfolják a CThunos részt is (bár az UsherofSouls nem rossz), akkor aztán teljes káosz lesz, bár nyilván szórakoztató és változatos miegymás. Nem beszélve róla, hogy a heropowernek hatása nincs a boardra ugyan, csak az életeddel játszol minél többet használod, ráadásképp Reno miatt csak 1db twilight/midnight drake buffolódik ha nő a kezed. Új lapjai tekintetében: RenounceDarkness megosztó de érdekes, DOOM: mint a T.Nether csak húzol, 10mana nem az igazi, SpreadingMadness meg randomfos. Visszakanyarodva tehát csak a zoo... gyors meg ovodás szintű a tematikája attól még lehet eredményes persze, ráadásul kiürült kéznél egy aoe után sokesetben concede, többnyire valami túlkorán jött túlnagy miniont nem tud megoldani értelmesen, beleillő legendary+epic lapok hiányában nem visz sokáig. Mégis a Councilman+csápáradat kizárólagosan ezt a medret ássa a kaszt számára.

8.- A mage hatalmasat zuhant szerintem, gyérebb a felhozatala mint valaha. Az Antonidas+Rhonin duóval megspékelt tempó deck hozhatja a győzelmeket, de azért legyen ott Alex meg 2iceblock+2icebarrier is. Az echo eltünt, és végre a mechmage is (amit nagyon utáltam mellesleg), a freeze amúgyis ritka és a kezdőbbeknek összerakható budget változata kevésbé eredményes, neki is szántak CThun koncepciót mivel a CultSorcerer nagyjából a kieg legértelmesebb lapjainak egyike ide, a yogg pedig randomabb nem is lehetne már a meccs végkimenetelét nézve, így az arról készült esetleges statisztikát is képlékeny adathalmaznak minősíteném, valószínűségszámításra emlékeztet némi csavarral mondjuk a lottó-hoz képest, mivel itt az összes spellt nézve a sorrend is számít illetve ismétlődés is lehetséges, külső tényező pedig a kinek mi van a boardján. Sajnálom ha nagyon mélyre rangsoroltam, és talán mindenki más feljebb rakja magában, de épp ideje volt/volna hogy a sor végefelé is körülnézzen aki rendre dobogós volt szinte mindig, Így is ő a tutori(al)banc akivel 70-80%ban nyomulnak az emberek ha elkezdik a játékot, úgy meg a többi 8 kaszttal hogy/miért tanulna meg valaki játszani ha 1el túlzottan sikeres (na ők eröltetik a CThunMage decket kicsivel később, első-egyetlen legendary ami free, tuti berakják és persze a 2bechonert is sebaj ha 0egyéb buff van hozzá). :D

9.- A hunter zárja a sort mint kb mindenkinél idén tavasztól. A deathrattle téma máshol erősebb, a denevér+onthehunt olcsó lapok próbálnak valamiféle face-beast ötletet ráadni a kasztra nehogy teljesen pakli nélkül maradjon, egyetlen jó új lapjának a callofthewild tűnik... az inf.wolf is tetszene ha webspinnert adna nem sima pókot, a forlorn-hoz meg jellemzően nagyon ritkán van eléggé tele a kéz hogy megérje (Huhuran meg ha nem tudod kellő előnnyel kihasználni a képességét még egy StranglethornTigernél is gyengébb), egyefene a homokféreg átlagfeletti minősítést kap...csak hát 8manás lapok a kontrolstílustól legtávolabb eső kaszthoz?! Sajnálom amúgy a dolgot, mert nálam Rexxar alltimetop3as mindentől független, de jelenleg csak wildban szoktam vele játszani, pont hozzá nem bontottam semmi értékesebbet, de sanszos hogy akkor is döcögős volna mindenféle paklijával játszanom, nem mintha túl sokféle lenne. :/

Várom az új kalandot máris, még távolabb van gondolom, de jól belekavarhat majd az a pár lap is. :)

Az thiszem elég hosszú lett, biztos a fele hülyeség legalább. :D

#6

2016.06.07 19:52

Lightly profilképe

Lightly

Maxxis te csaj vagy? :Ddd

#7

2016.06.07 21:10 | Válasz: (#6) Lightly hozzászólására

Maxxis profilképe

Maxxis (Epic) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

MIből gondolod? (A profilképemről?) ..akkor nézd mi van a néni trikójára írva...... no commnet.

#8

2016.06.07 22:38

Légère profilképe

Légère

1. Shaman (midrange, face, totem, evolve)

2. Warlock (zoo, (((reno))))

3. Warrior (control, tempo, c'thun, pirate)

4. Druid (beast, C'thun, token)

5. Priest (control, N'Zoth, C'thun)

6. Paladin (N'Zoth, divine aggro, (((murloc))))

7. Rogue (miracle, N'Zoth, C'thun)

8. Mage (tempo, freeze, Yogg-Sharon)

9. Hunter (face, beast)

 

 

Két paklit mindenképpen megemlítenék, a Beast-Token Druidot, és Pirate-Weapon-Face Warriort. Az előttem szólók szerintem lebecsülték ezt a két paklit. Én bőven jó, 70-80%-os nyeréssel játszottam velük, és elég kevés játékkal rank nyolcig vittem az előző hónapban. A paklik mellett szól még az is, hogy rendkívül olcsók, csak a druidban van egy Fandral, mint legendary.

És érdekes módon én sem a N'Zoth palát, sem a miracle Rogue-ot nem éreztem kiugrónak. Ez igazából talán azért van, mert galád módon többet játszom agresszívebb paklikkal (a fentebb megemlített a két kedvencem), és rank nyolc alá az utóbbi pár hónapban nem volt időm lenyomni.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás