FórumÁltalánosWOG és standard

WOG és standard

1

Gus Bohóc (Premium) - Közösségépítő

Gus Bohóc profilképe

BattleTag: Gustheclown#21213

Tapasztalt játékos

2016.05.04 20:37

Sziasztok!

Mik a tapasztalataitok az úk kiegészítővel és az új standard móddal kapcsolatban?

Melyiket létrát másszátok? Wild vagy Ranked?

Szerintetek is lassult a meta?

Melyik az a fajta class/deck, amivel a leggyakrabban találkoztok?

#1

2016.05.04 22:16

EstebanJozsi profilképe

EstebanJozsi (Diamond Common)

BattleTag: Esteban#2984

Közepes játékos

A standard módba játszottam jópárat (ott is rankedeztem eddig, wildban még nem) és egy valami bebizonyosodott: "C'thun is everywhere". De tényleg, vagy én vagyok ilyen peches vagy ez tényleg így van hogy kb. 90% az hogy C'thun decket használ az ellnefél, ilyenkor is vagy druid, vagy warrior, vagy pedig priest az ellenfél. Mondom mi a fene mindenkit megszállt az öreg isten. Olykor-olykor feltűnik még rogue is N'zoth-tal vagy sámán a totemjeivel és/vagy az evolúciójával. A meta mindenféleképpen lassult, a meccseim nagyobb része megy fatigue-ig mint régen és így azért élvezetesebb szerintem a játék mint régen a 6. körig tartó secret palás meccs vagy éppen a 8. körig tartó face hunter meccs.

 

#2

2016.05.05 00:25

Hazekiah profilképe

Hazekiah (Diamond Common)

BattleTag: Hazekiah#2909

Közepes játékos

Keres: Egyebet

Arra a következtetésre jutottam, hogy azért (is) lett 2 ranked, hogy az 1iken haladj feléfelé a hóvégi jobb jutalomért, de ettől még a másikban oldogatva a napi küldiket más kasztokkal is, haladhass a goldenhero felé, avagy míg az egyikben a legendről álmodozol az erre kiélezett szerinted legdurvább megatáp pakliddal, a másikon a visszazuhanás kockázatától mentesen tesztelgesd újabb ötleteid, mellékesen gondtalanul farmold a goldot konstans rank20on.

Aki elhatározta hogy valaha is versenyeken óhajt majd eredményesen szerepelni, ahol sikeres részvétel esetén további +pontokat kaphat a mégnagyobb megmérettetétsnek számító nemzetközibb vizekre való kijutáshoz, az nyilván csak a standard formátumra kell hogy koncentráljon (egyfajta felsőbb kényszer hatására)... aki viszont eddigis azért volt "elszállva magától" mert már másfél éve a naxx-heroic hátlappal nyomul, míg sokan a TGT-LOE után vágtak csak bele komolyabban, és a kedvenc paklijai gerincét a most standardből kizárt lapok adják, annak meggyőződése, hogy nagyjából a diplomamunkájához hasonlóan komoly tapasztalatszerzéssel a háta mögött nem fog újra az általánosiskolai mércéhez visszatérni, ahol sok esetben a végkimenetel játéktudástól/lapkészlettől függetlenül az utolsó bemákoláson múlik, ráadásulkevesebb vetélytérs közt könnyebb is boldogulni, igaz a többiek is válogatottan elvetemültek wild-ban, így nem lesz több könnyűmenet tucatnyi missplay-el számukra sem ott valószínűleg.

Egyrész jó az a kezdeményezés a játékvezetés/progmramozás részéről, hogy rendesen belekavartak az állóvízbe és nem a régimódi - 4.kör: pilotedshredder, 5.kör: loatheb, 6.kör: emperorthau, 7.kör: dr.boom - optimális irányvonal jellemzi a játékot, másrészről viszont a 'leg'újabb játékosok számára kivették szinte azt az opciót, hogy az egyéni döntésük alapján maguk tapossanak ki eleinte egy ösvényt azzal, hogy a legszimatpikusabb kaszthoz milyen típusú paklit készítsenek először amit majd fejlesztenek, mert adott mederben haladva a C'thun-osat kell választaniuk, mivel azt sugallják a régi istenek, hogy nincs másik járható út egyenlőre számukra. Kicsivel később alighanem rádöbbennek arra is, hogy minél előbb meg kell venni a BRM1 & LOE1-2 kalandszárnyakat, mert azon2 legendary (EmperorT&BrannB) nélkül jelentős hátrányban lesznek folyamatosan azokkal szemben akik előbb feltuningolják/kijátszák c'thunt és még duplaannyi sebzést is kioszthatnak ideális esetben. Aki pedig hamar akar jó ereményt, annak nem jut majd dust+gold mindenre és fizetnie kell, innen nézve érthető és jó a marketing.

Legalább annyi történt ezzel a formátum alapú szeparálódással, hogy aki előrelátó, főként a classic set lapjaira fog koncentrálni, mivel majd idővel a TGT&BRM azt követően pedig a LOE&WOG is kikopik, ez pedig felértékeli Alexstarasza+Sylvanas meg társait, míg nem sújt le egy újabb nerfhullám. :D

Szinkronban komolyan/eredményesen nyomulni mind2 formátumban szerintem nagyon nehéz volna, még elképzelések/gondolatok terén is belekavarodik a legtöbb ember, miközben az ellenfél körében azon agyal hogy vajon mi lesz a következő kijátszott lap és arra mit/mivel is kéne azaz lehetne majd reagálni.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás