FórumEgyébElőfizetős játékok

Előfizetős játékok

0

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

VasPaladin profilképe

2021.01.02 21:50

Sziasztok!

Off topic: Kíváncsi lennék arra hogy vannak a World of Warcrafton kívül olyan játékok melyek előfizetősek/havidíjasok?

Ide nem értve az olyan szolgáltatásokat melyek biztosítanak X összegért, hozzáférést sok játékhoz.

#1

2021.01.08 11:24

Kacsito profilképe

Kacsito (Hall of Fame) - Közösség segítő

BattleTag: Kacsito#21724

Tapasztalt játékos

Keres: Egyebet

A HS lehetne ilyen... De amúgy nem tudok róla.

There must always be a Hearthstone Hungary…

#2

2021.02.01 20:20

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Szia,

Vannak igen. MMO játékok esetében gyakori az előfizetési díj. Pl.: EVE Online, FFXIV (és FFXI is még mindig azt hiszem), SW:TOR.

Úgy emlékszem az Aion is havidíjas volt (úgy rémlik legalábbis, hogy fizettem :D), de nem lett sikeres a játék, ezért most már ingyenes (talán már frissítés se jön rá).

Hearthstone Hungary Admin

#3

2021.02.03 21:40 | Válasz: (#2) PHOENIX (Admin) hozzászólására

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

Köszi!

Érdekesnek találom hogy még mindig létezik a havidíjas a "rendszer" , de valahol meg érthető is egyben.

Egyik játékot se ismertem konkrétan, az EVE onlite csak hallásból az hittem valami gagyesz, de rákeresve meg kiderült hogy egy brutál látványos és komplex űrkalad lehet. Ha valaki meg megérti és rákattan, arról el is tudom képzelni hogy kipengeti érte a havidíjat. 

Az FFXIV pedig régről rémlett valami, csak totál elfelejtettem ,és azt se tudtam róla hogy fizetős. 

Az Aion és SW:TOR az viszont kimaradt.

Még az a kérdésem, hogy ezeket a játékokat végig lehet vinni? Vagy van egy olyan pont bennük, hogy kimaxoltad a karaktered, minden elértél a játékban amit lehetett? És ha igen az egy átlagos játékosnak mennyi idő? 4-5 hónap? 

Mert ha annyi akkor szerintem még jó 'vétel' az ilyen játékokkal játszani, de ha több akkor már nem biztos.

Főleg hogy manapság nagyon gyakran leértékelik a jobbnál jobb játékokat, és nagyjából mindent be lehet szerezni a retrótól kezdve a legújabbakig.

#4

2021.02.04 08:13

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Még az a kérdésem, hogy ezeket a játékokat végig lehet vinni? Vagy van egy olyan pont bennük, hogy kimaxoltad a karaktered, minden elértél a játékban amit lehetett? És ha igen az egy átlagos játékosnak mennyi idő? 4-5 hónap? 

Mi számít annak, hogy "végigviszed"? WoW-nál maradok a példáknál.

Az összes achievement megszerzése? Vagy mythic-en megölted az összes ellenséget? Az összes deungont megcsináltad mythic 15-re? Arénában elérted a 2600-as ratinget? Vagy Rated BG-ben?

Kiegészítők végén volt már rá példa, hogy 1-2 játékos megszerezte az összes achievement pontot, de az új kiegészítő érkezésével ismét több százat kell teljesíteni. Ehhez tulajdonképpen éveken át kell játszani szünet nélkül, hogy aztán elérd, hogy néhány napig megvan az összes achievement.

De hát kinek, mi az, hogy "végigviszi"?

Ha egy PvE guild tagja vagy, akkor valószínűleg az számít, hogy raiden az összes ellenséget legyőzzétek hercoic-on és, ha az megvolt, akkor mythic-en. A néhány top guildet leszámítva a mythic teljesítése nagyon nem egyszerű lehet, hogy a kb. 4 hónapos időszak alatt se jön össze, utána meg már itt a következő raid (persze attól még lehet csinálni a régit).

Szintén PvE tartalom a mythic+ dungeon-ök. Itt lehet az a cél, hogy 15-ösön mindegyiket teljesítsék, bár lehet menni följebb is. Jelenleg a legjobbak olyan 24-25 körül járnak. Itt lehet cél, hogy minél magasabb szintet minél rövidebb idő alatt (mert ezek időre mennek - 30 - 45 perc (dungeon függő)) sikerüljön teljesíteni. Határ a csillagos ég.

Akkor ott van a PvP (játékos játékos ellen). Ott is lehet arénázni (2v2, 3v3, vagy Rated BG, vagy csak simán casual módon random BG). Itt is kinek mi a cél. Benne lennei a Top 1%-ba? Vagy elég a Top 35%? Vagy csak úgy egyet-egyet játszani mindenféle cél nélkül?

Lehet valaki pet battle-özik (pokemon inspirálta játékmód), és az a célja, hogy az összes új petet begyűjtse, és az összes új ellenséget legyőzze benne.

Vagy valaki csak egész nap az aukciós házban kereskedik, vagy valaki csak küldetéseket csinál, kincseket és rare-eket keres, illetve bejárja a világokat, vagy valaki új karaktereket húz fel, vagy valaki mountokat gyűjt (amiken lehet utazni)...

"Kimaxoltad a karaktered"

Ha azt nézzük, hogy megszerzed az éppen elérhető legjobb cuccokat, akkor itt már könnyebben leírható dologról beszélünk. Itt én azt mondanám, hogy nagyjából 2 hónap alatt megszerezheted azokat a cuccokat, amiket szeretnél. Akkor utána van 2 hónapod, amikor már mondhatjuk, hogy várod a következő nagy frissítést, ami 4-5 havonta jön nagyjából, és akkor utána újabb 2 hónap, és így tovább (új kiegészítő érkezése előtt van nagyobb időszak nagy frissítés nélkül).

Én például egy "casual" vagyok, nem szeretem a raideket, viszont a mythic+-t igen, de még csak 10-11-eseket csináltam. Szeretnék az új frissítés előtt (addig kb. 1,5-2 hónap van hátra) legalább egy 15-öst teljesíteni.

PvP-ben pedig a Rated BG-ket kedvelem, 1650-es rating körül járok, ami nem nagy szám, de nekem megfelel. Nem célom, hogy megpróbáljak magasabbat elérni, én itt kellemesen elszórakozom.

November utolsó hetében jelent meg a legújabb kiegészítő és mostanra nagyjából meg is vannak a cuccaim, innen már jobb nem sokkal lesz a következő frissítésig. Az új hét mindig szerdán kezdődik, azokat azért mindig izgalommal várom, hiszen akkor még kaphatok jobb cuccot.

Szeretek mountokat gyűjteni, meg csak úgy csinálni a world questeket, illetve kereskedni az aukciós házban. Ezek pedig "sosem fogynak el".

Mit jelent ez nekem játékidőben?

Szerdán egész este (megcsinálom a heti küldetéseket, megyek Rated BG-ket, illetve megcsinálom a napi world questes küldetést), a többi napon általában 1 óra (napi world questes küldetés, egy kis skinning, 2 mountos rare megölése, aukciós házba cuccok berakása). Kivéve persze a kiegészítő, és a nagy frissítések első két hetét, akkor több, illetve a frissítések/kiegészítők vége felé meg kevesebb (sokszor olyankor elő sem fizetek).

Szerkesztve: 2021.02.04 08:19

Hearthstone Hungary Admin

#5

2021.03.26 06:44 | Válasz: (#4) PHOENIX (Admin) hozzászólására

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

Nem hittem volna hogy ennyi kihívás van a WoWban, én kb annyit játszottam vele, hogy felhúztam az ingyenes lv 20-as szintig egy tauren-paladint. Teljesítettem néhány elég mókás küldit, és ripsz ropsz meglett a hs palahátterem :D.

Szerintem a leírtak alapján a dungeuon run és a questelés-t részesíteném előnyben. 

Van amúgy kritérium a játékbeli célok elérésében? Pl a dungeon-ozás esetében, ha warrioral vagy palával viszed mondjuk "minimum hp, vagy armor". Vagy raid-en, (laikusként, ez az a mód ahol a játék legdurvább bossait gyakják le?)-ott pl ha egy rugónak nincs elég sebzése.

#6

2021.03.26 12:13 | Válasz: (#5) VasPaladin (Diamond Rare) hozzászólására

PHOENIX profilképe

PHOENIX (Admin)

BattleTag: teszt#1234

Van.

Van a játékban az "item level (röviden: ilvl)", ami a karaktereden viselt cuccok (páncélzat, fegyver, két gyűrű és két trinket) átlaga (például: https://worldofwarcraft.com/en-gb/character/eu/outland/epicphoenix). Írja is az oldal, hogy ilvl 135, amivel igazából sehova sem lehet bejutni.

Például egy mythic raidre kell nagyjából 210-es ilvl, mert különben, ha dps vagy, akkor nem fogsz tudni elég sebzést csinálni (sose hal meg a boss...), ha healer vagy, nem fogod tudni meggyógyítani a többieket, ha meg tank vagy, akkor nincs az a healer, aki kigyógyítson.

Persze lehet, hogy valakinek van 220-as ilvl-je is, de mondjuk rossz statot választott (feltételezzük, hogy Mastery kellene neki, de Haste-et választott), akkor jóval kevesebbet fog sebezni, vagy egyszerűen csak "nem elég skilles" a játékos, vagy az is lehet, hogy az a kaszt/specializáció, amivel épp játszik az adott metában a leggyengébb.

A Blizzard szokta mindig mondani, hogy "Bring the player, not the class", ennek ellenére jelenleg MW Monkként nem egyszerű csapatot találnom, már írták többször, hogy váltsak kasztot...

Szerkesztve: 2021.03.26 12:17

Hearthstone Hungary Admin

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás