HS BlogokAz Őrzők - Freya

HS Blog: Az Őrzők - Freya

2023.07.22 07:10
546

Az Őrzők - Freya

Érkezzen most az az őrző aki Azeroth valamennyi teremtménye és élete felett őrködik.

A korábbi őrzők történetei a bevezető blogból érhető el.

Freya

Freya egyike a titáni Őrzőknek. Az Élet Templomában (Temple of Life) lakott a Viharormokon (Storm Peaks), amíg Loken fel nem lázadt a titánszülöttek (titan-forged) ellen. Yogg-Saron átvette az irányítást felette, és Ulduar üvegházában altatta el. Freya egy avatárt hagyott hátra Sholazar-medencében (Sholazar Basin), hogy megvédje azt, mint egyfajta biztosítékot, ha ő nem lenne elérhető a föld számára. Mindig is az Élethez és annak védelméhez kötődött.

A régi időkben

Freya egyike volt annak a kilenc titánszülött Őrzőnek, akiket a Pantheon azért hozott létre, hogy seregeiket az Ősi Istenek (Old Gods) erői ellen vezessék. Eonar ruházta fel hatalommal. Archaedasszal együtt harcolt és győzte le Therazane, a Kőanyát.

Freya megalkotta a Smaragdálmot (Emerald Dream) Azeroth rendezése során. Egyesek szerint a semmiből szőtte a Smaragdálmot, mások azt állítják, hogy ez a különös hely mindig is létezett valamilyen formában, amely Azeroth szunnyadó világlelkéből született, és amelyet Freya megcsapolt és megformált. Az Álom néven vált ismertté, mint egy módja a születő titánnal való kommunikációra.

Smaragdálom

A Smaragdálomban elültette G'Hanirt, az Anyafát, egy hatalmas fát, amely egy magas csúcson állt. Sok gyümölcs és virág virágzott belőle, és az új élet hullámokban áradt kifelé, végigsöpörve a földön. Freya az Álom más helyein is sok életmedencét hozott létre, de G'Hanir volt az első, a legmagasabb és a legragyogóbb. Évezredeken át a gyógyulás és az egyensúly forrásaként szolgált, amely az Álmon túlra és a fizikai világba is kiterjedt, Azeroth természetes életének irányítójaként működött.

Freya ezután bejárta a világot, és olyan területeket keresett, ahol a Végtelen Forrás (Well of Eternity) energiái egyesültek. Ezek a területek optimális feltételeket teremtettek az új növény- és állatvilág kialakulásához. Megdöbbentő változatosságú életet formált, és elvetette azt a világ minden táján. Azok a helyek, ahol Freya végezte a munkáját, a világ sarki szélsőségeinél helyezkedtek el. Ezek közé tartoztak azok a területek, amelyek később Un'Goro kráter, Sholazar-medence és az Örök Virágzás Völgye (Vale of Eternal Blossoms) néven váltak ismertté. Az eredeti nevek, amelyeket adott nekik, elvesztek az idők során.

Amikor elindult, hogy benépesítse a világot élettel, az egyik első magot a későbbi Pandariában helyezte el, az Örök Virágzás Völgyének hatalmas energiája közelében. Ebből nőtt ki Fu Zan, az első fa. Erős és magasra nőtt, és mélyen ivott a Völgy rezonáló erejéből. További fák nőttek körülötte. Dús erdők keltek életre szerte a régióban, mind az Álomban, mind az ébrenléti világban. Pandaria összes erdeje tőle származott.

Az enklávéiból kisszámú, kivételes vadállatok bújtak elő, és messze a várakozásokat meghaladóan megnőttek, figyelemre méltó erőt mutatva. Vadistenek (Wild Gods) néven váltak ismertté. Freya gyermekeinek tekintve őket, összekapcsolta őket a Smaragdálommal, és velük az oldalán vándorolt az ősi Kalimdorban. A terület, ahol a legtöbb időt töltötték, a Hyjal-hegy volt.

Mielőtt benépesítette volna Azeroth többi részét, Freya Fu Zan egyik ágából sétapálcát készített utazásaihoz. Ez a bot Fu Zan, a Vándor Társa (Fu Zan, the Wanderer's Companion) néven vált ismertté.

Fu Zan, a Vándor Társa

A Sholazar-medencében megalkotta avatárját, mint egy biztosítékot, arra az esetre ha ő nem tudna vigyázni a régióra.

Miután Galakrond vereséget szenvedett Északszirten (Northrend), Freya és néhány más Őrző a titánok erejét öt proto-sárkányba vezette. Freyán keresztül Eonar átadta erejét Alexstraszának és Yserának.

Egyszer, miközben kivételes állatokat keresve utazott Azerothon, Freya felfedezett egy párduckölyköt, akit egy farkasfalka támadott meg, az anyját már megölték. Freya meglepetésére, bár a farkasok megsebesítették az apró teremtményt, az folytatta a harcot, és kegyetlenül csapkodott karmaival a nagyobb ragadozók ellen. A farkasok nemsokára elmenekültek, nem akartak további sérüléseket szenvedni. Freya felkapta a kölyköt, csakhogy karmolások zápora fogadta, de nem haragudott, épp ellenkezőleg, Freya örült a párduc kérlelhetetlen vadságának. Freya meggyógyította a párduckölyök sérüléseit, és feltűnő fekete bundája után Hamusörénynek (Ashamane) nevezte el.

Freya két fiatal, kíváncsi medvével is találkozott a Grizzly Hegyekben (Grizzly Hills), akiket Ursocnak és Ursolnak hívtak. Felismerte a bennük rejlő lehetőségeket, és látta, mi lesz belőlük. Freya Ursocnak ajándékozta a titánacélból kovácsolt Ursoc Karmait, melyeket számtalan csatában használt, egészen az Ősök Háborúja (War of the Ancients) idején bekövetkezett haláláig.

Négy másik Vadisten különösen elkötelezettnek mutatkozott a béke és a bölcsesség iránt. Ezek a Vadistenek – Yu'lon, Niuzao, Xuen és Chi-Ji - egy napon Pandaria őslakosai körében Magasztos Égiek (August Celestials) néven váltak ismertté, és Freya tudta, hogy jól fogják segíteni a régiót. Egy nap Freya eljött a Magasztos Égiekhez, akiket az északon uralkodó nagy sötétség aggasztott, és úgy vélte, hogy közeleg az összecsapás. Fu Zan botját az Égieknek adta megőrzésre, és azt mondta nekik: „Ha nem látlak titeket többé, adjátok vissza ezt a botot Azeroth valamelyik gyermekének. Adjátok oda valakinek, aki irtózik a harctól és szereti a békét.” Yu'lon, a Jádekígyó megfogadta, hogy biztonságban tartja a botot. Freya soha nem tért vissza a botjáért, mivel Loken legyőzte és Yogg-Saron rabszolgasorba taszította.

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink