HS BlogokAz Őrzők bevezető

HS Blog: Az Őrzők bevezető

2023.07.14 12:12
394

Az Őrzők bevezető

A Titánok bemutatása mellett érkezzenek teremtményeik az Őrzők is.

Az őrzők olyan titáni megfigyelők (watchers), akiket a Pantheon alkotott a sajátos képmásukra és ruházott fel erejével. Az őrzők vezették a titánszülött (titan-forged) seregeket a Fekete Birodalom (Black Empire) ellen, később pedig megteremtették a legtöbb kisebb testvérüket, és alakították a világot. Néhány őrzőt más fajok legendáknak és mítoszoknak tartanak.


Az őrzők (bemutatásuk tervezett napja):

  • Ra (2023. július 17.)
  • Odyn (2023. július 19.)
  • Tyr (2023. július 20.)
  • Archaedas (2023. július 21.)
  • Hodir (2023. július 21.)
  • Mimiron (2023. július 21.)
  • Freya (2023. július 22.)
  • Thorim (2023. július 23.)
  • Loken (2023. július 24.)


Az ősi Azeroth

Az őrzők győzelemre vezették a titánszülöttek seregeit a Fekete Birodalom és az Elementál Urak ellen, stabilizálták a szunnyadó világlelket, létrehozva ezzel a Végtelen Forrást (Well of Eternity), létrehozták Ulduart, mint hadműveleti bázisukat, létrehozták az Eredet Kohóját (Forge of Origination) és az Akarat Kohóját (Forge of Wills), és további titánszülött fajokat hoztak létre, mint például a földszerzetek (earthen) és a moguk.

Az őrzők az Elementál Urak ellen harcolnak

A megtestesülések hajnala

Miután Tyr segített öt proto-sárkánynak - Alexstrasza, Ysera, Nozdormu, Malygos és Neltharion - harcolni Galakrond ellen, a Pantheon az őrzőkön keresztül hatalmat adott a proto-sárkányoknak, és átalakította őket az első sárkánymegtestesülésekké. Az őrzők vezetője, Odyn tiltakozott ez ellen, mivel a sárkányok nem voltak titánszülöttek, ezért létrehozta saját seregét, a Valarjar-t, a Vitézség Csarnokain (Halls of Valor) belül, amely szerinte jobban betölti majd a sárkányok szerepét.

Vitézség Csarnokainak bejárata

A Pantheon bukása

Amikor a Pantheon titánjait Sargeras megölte, Norgannon olyan varázslatot bocsátott ki, amelynek hatására szellemeik Azeroth felé és az őrzőkbe repültek, de utóbbiak nem voltak képesek befogadni lelkük teljes erejét. Az őrzőket elárasztotta a töredezett emlékek beáramlása, és ettől zavartan válaszért kiáltottak a Pantheonhoz, de soha nem kaptak választ.

Árulás

Loken megrontása az Ősi Isten (Old God), Yogg-Saron által az őrzők széthúzásához vezetett. Miután Loken az Ősi Isten befolyása miatt véletlenül megölte Sifet, testvére, Thorim feleségét, kétségbeesetten igyekezett titokban tartani tettét. A széthúzás azt eredményezte, hogy Mimiron, Freya és Hodir Ulduar csarnokaiban öntelt lett, Thorim depressziójában a Viharok Templomába (Temple of Storms) vonult vissza, Odynt pedig fogadott lánya, Helya zárta be a Vitézség Csarnokaiba.

Tyr és Archaedas látta, hogy mi történik, és szembeszálltak Lokennel, ellopták Norgannon Korongjait (Discs of Norgannon), majd barátjukkal, Ironayával és számos földszerzettel, vrykullal és mechagnómmal együtt délre menekültek. Tyr megvédte a menekülő csapatot a Loken által küldött C'thraxxitól az egy napon Tirisfal Ligetek (Tirisfal Glades) néven ismertté váló területen, míg Ironaya és Archaedas továbbmentek Uldamanba. Mivel Norgannon Korongjai eltűntek, Loken létrehozta a Korok Törvényszékét (Tribunal of Ages), mint a történelem hamis feljegyzését, hogy eltüntesse a nyomait.

Később Ra, messze délen, megtudta, hogy a Pantheon elpusztult, ettől kétségbe esett. Több ezer évig Mogu'shan Csarnokaiban (Mogu'shan Vaultsban) maradt, amíg Lei Shen meg nem találta, és el nem vette a hatalmát, megfogadva, hogy folytatja a titánok céljait.

 

Eredet Kohója

Akarat Kohója

Vissza a HS Blogokhoz!

További híreink