HírekBen Brode a Ranked rendszerről é...

Ben Brode a Ranked rendszerről és a Tournament módról

Borovi Bence | 2017.06.03 08:00
5830

Ranked szezon Hearthstone

Ben szerint problémák vannak a Ranked rendszerrel és a Tournament módot is szeretné bevezetni, de még nem tudja hogyan.

 

Ranked rendszer

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

 1. A legjobb játékosoknak túl sokat kell "grindelniük", hogy legyenek élvezetes meccseik minden hónapban. (Tehát nagyon sok "egyforma" meccset játszanak és csak ritkán fordul elő egy-két élvezetes meccs.)
 2. A hátul lévő játékosok nagyon keveset haladnak előre: Mindössze néhány győzelem után "beragadnak" 20-17-es rang között. Ez az aktív játékosok többsége.
 3. Az új játékosok, akik belépnek Rankedre teljesen esélytelenek (pedig előtte Casualban eléggé jó élményeik lehettek).
 4. Ugyanazt csinálni minden hónapban újra és újra a "grindelés" érzését kelti.

Azt hiszem mind meg tudjuk oldani (remélhetőleg - ezt nehéz megjósolni tesztelés nélkül). A legnehezebb a 4-es pont, mert a fejlődés (haladás a ranglétrán) élvezetes, de minél többet csinálod, annál inkább "grindelés" érzése lesz. Úgy gondolom, hogy például egy Tournament mód többet tudna ezen segíteni, mint bármiféle változás Rankeden.

Tournament mód (verseny mód)

Blizzard Entertainment cikkének a fordítása

 • Ben Brode szeret IRL (a valós életben) találkozni ellenfeleivel és a Fireside Gathering folyamatot jobbá szeretné tenni, hogy segíthesse az ilyen eseményeket.
 • Tudják, hogy az emberek otthonaikból is akarnak versenyezni. A Hearthstone a természeténél fogva egy 1v1-es élményt nyújt, ezért a Tournamenteknek valami olyasmit kellene nyújtaniuk, ami jelenleg nem érhető el a játékban.
 • Két dologra gondoltak a Tournament mód bevezetésével kapcsolatosan:
  1. A játékosokat egy ágrajzba teszik, megvárják míg végeznek, mennek a következő körbe. Ezt ismételni a végéig. Előnye az "igazi tournament fantasy". A hátránya, hogy sokat kell várni a fordulók között és egy egész nap szükséges hozzá, de kieshetsz az első körben is. (Ha emlékeztek nekünk nagyon sok ilyen versenyünk volt a HearthCupon, ahol ki kellett várni a fordulók végét és csak azt követően indult a következő).
  2. Csinálnak valami olyasmit, mint az Aréna vagy Heroic Brawl, ami aszinkron működhetne. A Heroic Brawl igazából a tournamentek olyan verziója, amit aszinkron online is lehet játszani.
 • Persze más ötleteken is gondolkoznak, de nagyon kiváncsiak arra, hogy mi a közösség véleménye, mit szeretnének a játékosok. Mindenhol figyelni fogják a beszélgetéseket.

Forrás: Reddit: Hearthstone - Ben Brode a Ranked grindről és a Tournament módról

 • Ti mit tartotok élvezetesnek egy Tournamentben?
 • Hogyan tudnátok elképzelni egy Tournament módot a Hearthstone-ban?

benbrode ranked tournament

További híreink