KépekRNG Mind fölött

RNG Mind fölött

Értékelés: 5/5. Értékelj te is.

2022.05.19 20:42
133 8

Építettem egy fun mill paklit Making Mummies-- Selfish Shellfish- Dancing Swords+ Coldlight Oracle felhasználásával. Amúgy egész jó lenne, ha nem mindenki pirate warriort, click click questline huntert hozna. Jah meg a Pirate Rogue viharról se feledkezzünk meg.

Na de amikor kifogtam egy Res. Priestet. Végre szét fogom millelni! Egész jól ment, szépen húzattam vele a lapokat, mikor jön a random... Amikor Palm Readingből kiszedi a Dark Prophecy-t, és persze hogy onnan is kijön a Nat, the Darkfisher, aki 50% helyett 100%-ban funkcionál. Majd jópárszor vissza is hozza.

A végén pedig a Mill paklimat millelte egy Big Priest...

RNG Mind fölött

Vissza a képekhez!

+ Kép beküldése!

#1

2022.05.20 21:37

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Neee... már, ez a mocsok pakli már megint, vagy inkább, még mindig itt van velünk, a vadonban?

Pont emiatt nem szerettem sose ezt a kasztot, olyan egysíkú az egész Big Priest dolog, hiába jönnek új lapok hozzá, a lényeg mindig ugyanaz marad.

Amikor a Darkbishop Benedictus bejött a Priest-nél, annak tényleg örültem, mert akkor láttam esélyt arra hogy a Priest kaszt kimozdul a control irányból, és talán átesik egy drasztikusabb változáson, ami majd a későbbiekben is kihatással lesz a kaszt jövőjére.

Bíztam benne hogy ilyen tempo, vagy midrange irányba terelik majd a kasztott, stb.

De hát ezek szerint, mint mindig, most is túl naiv voltam. :D

Szerkesztve: 2022.05.20 21:38

#2

2022.05.21 14:06

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Golden Rare) - Közösségépítő

Vannak szép számban big priestek, bár a rouge, warrior, hunter gyakoribb tapasztalataim szerint. Meg mostanság a raza-questline priest a népszerűbb.

Én se voltam sose egy nagy priest fan, mindig volt egy elborult paklija ami ellen utáltam játszani.

Azért az Archbishop Benedictus-t sem kell félteni, szépen ki tud készíteni a köré épült pakli, 4-5 körre, egy jó lapjárással. Főleg a Sunken City előtt volt tele velük a mezőny.

#3

2022.05.21 14:06 | Válasz: (#2) VasPaladin (Golden Rare) hozzászólására

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Golden Rare) - Közösségépítő

#4

2022.05.22 09:02 | Válasz: (#3) VasPaladin (Golden Rare) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Első alkalommal én is elírtam a Darkbishop Benedictus-t, és Archbishop Benedictus-t írtam helyette, csak utólag korrigáltam. :DD

Igen tudom hogy az aggro variáns is nagyon jó volt, de legalább már ilyen lehetőségei is lettek a Priest-nek. Nem csak mindig control meg combo. 

Szomorú hogy ennyire nem tudnak ettől a control vonaltól elszakadni, most is a Sunken City-ben is lényegében control meg combo jellegű lapokat kapott, úgy hogy ott van mellette a Darkbishop Benedictus, ami meg szinte semmi támogatást nem kapott. 

Így nem is csoda hogy most játszhatatlan az a paklitípus. Nem, helyette megkaptuk újra a Mehh /Mech/ Mage paklit, ami természetesen közönség kedvenc lett.

Én régebben is ki nem állhattam azt a paklit, most sincs ez másképp. Egyedül a Nagák mint lény típus behozatalát tudtam díjazni, de láttam már azokkal is vannak gondok némelyik kasztnál. 

Na jó még a Colossal lények is tetszenek egyébként, jól megoldották őket. :)

Nem tudom, lehet hogy most jó a standard és a wild meta, én viszont már elfáradtam, és nincs kedvem velük szenvedni. Egyedül a Demon Hunter-el bohóckodom mert annál is szeretném az 500 win-t elérni.

Magam részéről maradok a classic formatban amíg újabb erőt gyűjtök arra hogy visszatérjek majd az előbb említett másik két formathoz is. Addig meg fél szemmel figyelem az eseményeket. :)

Szerkesztve: 2022.05.22 09:03

#5

2022.05.24 18:39 | Válasz: (#4) Alfons (Rare) hozzászólására

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Golden Rare) - Közösségépítő

Nálam a klasszikban egyedül az a baj, hogy hamar elunom. Sokkal balanszoltabb, nincsenek olyan cheater lapok, még gondolkodni is kell néhány szituációnál, és nincsenek gyomorforgató dolgok! Kontra viszont, kevés a lap, nincs megújulás, és nagyjából mindenki ugyanazt hozza, talán méginkább mint wild vagy standardben.

Jaja a Colossalt adom én nagyon bírom, meg a megvalósítását is, pl a Pally tengeralattjárójánál, a gépezet farokrésze kiteljesíti a lapot. Nekem eddig szuper a Sunken kieg, mert úgyis szeretem az ilyen vízalatti dolgokat. :D

Mechmage régen is erős volt, most is az, én bírom amúgy, persze mikor lejön a 2 cápa, már elkönyvelt vereség a játék.

#6

2022.05.25 09:23 | Válasz: (#5) VasPaladin (Golden Rare) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Való igaz hogy a Classic is unalmas tud lenni egy idő után, a magam részéről viszont ezt a fajta monoton játékot most valahogy jobban preferálom, mint a mostani standard meta játékot.

Nem tudom, a tematika az nagyon bejön nekem is, ezeket a víz alatti dolgok nekem is tetszenek, de én valahogy a Sunken City-t hatalmas csalódásnak élem meg most. Főleg a Core Set kihasználatlansága miatt. Nem láttok egy Reno, vagy Elise paklit se, a régi Finley se kap már helyett aggro paklikba stb. 

Értem én hogy azért nem használják őket mert semmit nem érnek már, vagy egyszerűen nem lehet velük érvényesülni, de akkor miért nem úgy alakítják a meta-t  hogy ezek a lapok is játszhatóak legyenek?!

Minek tették ezeket a lapokat a Core Set-be ha senki nem használja őket?

Fun paklikra nem vevőek az emberek, ezt már elfogadtam, és meg is szoktam, de hogy már tényleg ennyire nem akarnak kísérletezni se, az nekem eléggé szívfájdalmam. Tisztelet a kivételeknek, mert azért akad egy két kivétel mint mindig! :)

Nem mondom hogy most a reno pakli hegyeket akarok látni, de azt hittem hogy vagy a Warlock, WarriorPaladin, Priest, kasztok közül majd valamelyik legalább fogja tudni hasznosítani a Reno-t. 

Persze a Reno is unalmas és hosszú meccseket szülne ahol még gondolkodni is kéne, de hát ma már ahogy nézem tényleg mindennel csak rohanni, kapkodni  és minél kevesebbet kelljen agyalni, minél kevesebb erőfeszítéssel kelljen elérni a dolgokat, ez kell most!

A Marvel Snap is láttam azzal hirdeti magát hogy 3 perces meccsek? Ettől még persze lehet marha jó lesz, csak érdekes, 3 perc igazából mire elég?

2x bekötözöd a cipő fűződet, vagy csinálsz egy gyors kávét stb. :D 

Na jó ennyire nem akarok gonosz lenni, egyébként amit mutattak belőle, az tetszett hogy nem az életpontokat kell elvenni egymástól, hanem teljesen más stratégiát követel meg a játék. Gwent is ezért volt szimpatikus számomra, annak ellenére hogy nem játszok vele. De lehet hogy hamarosan sor kerül arra is. 

A 3 perc meg lehet hogy tényleg mérvadó lesz, és sokan fogják szeretni hogy pörgethetik a meccseket! Na meg ott a marvel képregényes tálalás is, ami most ugye szintén nagyon kultuszát éli, így már gondolom sokakat csak ezzel megvettek kilóra. :)

Visszatérve a hs-hez, a magam részéről ilyen módon befejeztem a játékot, és nincs kedvem se a standard se a wild meta-hoz most, legyen akármilyen. Sajnos az előző meta-k nagyon kiégettek, ez a mostani pedig számomra nem hozta azt amiben reménykedtem volna, Egyébként sejtettem hogy így lesz. Nem tudom, nekem valahogy nagyon egysíkú és unalmas a standard. A wild meg maradt olyannak amilyennek!

Számomra most a Classic a menedék, nyilván nekem is unalmas lesz majd egy idő után, de legalább azt még egyenlőre élvezem. Standard-ban meg egyszerűen meglátom hogy Mage jön szembe velem, és már görcsbe rándul a gyomrom tőle. Egyébként a Quest Mage paklikkal is ugyanez volt, mind standard mind wild esetén. 

A mech Mage-es korszakot nagyon utáltam és egy szenvedésnek éltem meg, amit később a Big Priest múlt felül. Épp ezért inkább megkímélem magam most ettől az egésztől, és visszavonulók. :)

Szerkesztve: 2022.05.25 09:41

#7

2022.05.25 19:34

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Golden Rare) - Közösségépítő

Mikor megjelent standardbe a reno, azt gondoltam mindenki azt fogja használni. És tévedtem, mert az az életmentő heal, (ami gyakran kevés a túléléshez :D ) nem ér annyit, hogy ne tegyél a paklidba két broken lapot. :S

Egész vicces rénó palát lehet összerakni pedig, csak kár hogy nem hatékony :(. Ha kontrolt nézzük, akkor a warrior dominál, de nagyon. Oda se kell rénó, viszont mikor olcsóbbítja a lapokat az valami eszméletlen op. Jah meg mikor a Colossusából mindig kiszedi smite-ot  az kellemetllen. 

Marvel Snap: Biztos ki fogom próbálni, nagyon jók a lapok, ráadásul megismerteti velük azokat a karaktereket, melyeket kevésbé ismerünk. 

A gwentet tudom ajánlani, már 300 órám van benne kb, vannak hasonlóságok a hearthstonnal, csak gondolkodni is kell, és komplexebbek a lapok. Én csak szindikátussal játszom ott, de még ennyi játék után is vannak lapok, amiken csak pislogok annyi kulcsszóval rendelkezik. Ez megmarad a pályán ez, deployos ez orderes, ez veil ezért nem tudod lockolni, ez akkor ad profitot ha előtte kinyomod a tribute-okat, de ha túl sok coinod van bukod a zsozsót és hasztalan a fee.... stb XD Szerintem ha kezdesz szörnyekkel érdemes, velük a legkönnyebb megtanulni az alapokat, és nem olyan komplex. (annyira)

De összeségében a hearthstone sokal addiktívabb, és tovább lehet vele játszani mint a gwentel (szerintem). Itt akár 4-5 meccset, vagy mégtöbbet le tudok játszani ha elkap a flow'. A gwentben általában játszok 1-2 menetet aztán lépek mert megunom.

#8

2022.05.26 01:52 | Válasz: (#7) VasPaladin (Golden Rare) hozzászólására

Alfons profilképe

Alfons (Rare) - Közösségépítő

BattleTag: alfons#2420

Köszönöm szépen a Gwent-es tanácsokat, lehet hogy majd egyszer ha újra előveszem a játékot akkor megfogadom a leírtakat. :)

Régebben kipróbáltam már én is, és valószínűleg ha nem találtam volna rá a Yugioh Duel Links-re akkor én is a Gwent táborát erősítettem volna. Viszont bármennyire is tetszik a Gwent sajnos elkerülhetetlen a tanulási görbe, ennek fényében pedig számomra 3 kártya játékkal játszani egyszerre már kicsit sok lenne. 

Magam részéről a Yugioh most az én méreg adagom úgy mond, és mostanában egyre több időt is töltök ott ahogy kapjuk a jobbnál jobb ajándékokat. Illetve ahogy egyre jobban kiismerem az új és régi lapokat egyaránt. Számomra külön öröm hogy nem vagy köteles hús vér ellenfelek ellen játszani, hogy megkaphasd a jutalmakat. Az npc-k nyilván nem olyan erősek, mint egy igazi ellenfél, viszont egyrészt veled együtt fejlődnek, így tartva a kihívást, másfelől sokkal jobb őket farmolni, mivel hamarabb megvan egy ellenük vívott meccs. 

Érdekes egyébként hogy ott mennyivel másabb a meta játék és a játékosok is. Sokszor látom hogy a játékosok a meta paklikkal szívesen kísérleteznek, és alakítják át akár saját szájúk íze szerint. Jó az is igaz hogy jóval több lehetőséget is nyújt erre a játék. 

Persze mocsok, unfair helyzetek itt is vannak, de valahogy más, mert változatosak a játékok, hiába jönnek ugyanazokkal a paklikkal, pont azért mert mernek belenyúlni a paklikba. Nem mellesleg itt a hs-el ellentétben, a régebbi lapokat is lehet hasznosítani és paklikat építeni köréjük.

( Hs-ben is lehet ezt csinálni, de valljuk be, van hogy egy egy epic vagy legendás lapnak jönnek olcsóbb, és erősebb alternatívái, amikkel jobban megéri játszani idővel. Egy Classic control Warrior paklinak lenne egyáltalán bármi esélye akár a mostani control Warrior listával szemben?  )

És valami ilyesmit hiányolok itt a hearthstone esetében is már évek óta. Itt sajnos az van hogy megszületik egy meta pakli, és kb mintha az szent és sérthetetlen lenne, nem nyúlnak hozzá, nem variálnak rajta, vagy ha igen akkor az máris felkerül a különböző oldalakra és kész.  

Mindegy is, mindezek ellenére a Hs-t én is szeretem még mindig, főleg az egyszerűsége és letisztultsága miatt. Könnyen tanulható, egyszerű kezelni stb. Na meg amennyi időt beleöltem már én is, úgy lenne egyre nehezebb letenni, de sajnos ez mára már megváltozott, és minél inkább azt érzem hogy egyre könnyeben félretudom tenni. :/ 

Egyébként ha ez az oldal és a közösség nem lenne, valószínűleg már rég abba hagytam volna én is a játékot. 

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás