KépekSokszínűség

Sokszínűség

Értékelés: 5/5. Értékelj te is.

2020.10.23 13:05
189 10

Szerencsére a bg-meta kiegyensúlyozott, a lénytípusok azonosan skálázódnak, megéri bármelyik fajjal játszani.

Egyaránt életképes a gyors kocsma szintezés és a kis-lényes kombók építése és a gyors kocsma szintezés.

Hearthstone kép a játékról

Vissza a képekhez!

+ Kép beküldése!

#1

2020.10.23 20:41

Maxxis profilképe

Maxxis (Legendary) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Az elementálok, jóval erősebbek,  mint bármely más faj. Nem kicsi frusztrációt okoz. 

#2

2020.10.23 22:15

Gusztustalan ami most megy a BG-ben. Vagy elementállal mész vagy meghalsz. És evvel a patch-csel se tettek ellene semmit. Egyetlen egy fajtával lehetne megfogni az a murloc, de a "színfalak mögött" állítottak neki olyan drop rate-t hogy ha megpróbálsz avval menni akkor borítékolható az utolsó helyek egyike. Nem is tudom mikor láttam olyan harcteret ahol nem elementál volt a végső győztes. 

Itt is egy majd full hp-s "kivégzés" Ilyennek nem volna szabad lenni. 35 Hp-ról rotty.

Szerkesztve: 2020.10.24 13:26

#3

2020.10.25 00:12

Maxxis profilképe

Maxxis (Legendary) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Itt van egy murloc csapat 10.18-áról, lehet ezzel nyerni de nagyon nagy mák kell!

#4

2020.10.27 12:06

Unalmas lett számomra a battlegrounds. Míg régebben akár egy beast-buildel is képes voltál nyerni, mára már elképzelhetetlen. Úgyis lesz egy random elementál ellenfél aki rommá ver. A másik, ezt a mérgezős dolgot nem erőltetném ebbe a játékmódba, így is egy T4-es kis lény, ami még csak golden se, leszed bármit, hiába tápoltad végig.

Olyan jelenleg a BG mint nagyon régen a facehunter és patronwarrior idejében. Play Ranked (kisbetűs rész: Patron Warrior vagy Facehunter ellen) Itt pedig: Battlegrounds(vagyis játssz ki 4-5 féle elementált vagy ért!)

#5

2020.10.30 18:48 | Válasz: (#2) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Legendary)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Szerintem nincs semmi "háttérbeli" drop-rate trükközés. Murloc szinte minden körben épül valakinél, de sok szerencsés húzás kell, hogy nyerni tudjon.

#6

2020.10.30 20:19 | Válasz: (#5) Miles Teg (Legendary) hozzászólására

Ezen nem veszünk össze :) Ha jól emlékszem akkor valakivel már folytattam eszmecserét erről a dologról itt az oldalon (Bár nem biztos). 

Egy kis matek:                                                                                                                                                                     Én játszottam Big Papit (kövezzetek meg érte). Aminek ugye az egyik legnagyobbat szóló alkotó eleme a nerf előttig Barnes. Na most a 4. körre mire kijátszhatnád 7 lapot húztál fel a deckből (nem számolva a cseréket a meccs előtt). Ez 30 lapból ~ 25%. Vagyis minden 4. meccsen ott kellene lennie nálad a 4. körre. Na ez soha nem érte el a 25%-ot, volt amikor írtam egy létrázáson keresztül és nem hogy a 25-öt, de még a 15-öt is alig érte el.

Murloc szinte minden körben épül valakinél

Na én ilyet nem tapasztaltam mostanában. A hét elején futottam bele olyanba, hogy 4-es szinten sikerült összehozni 4-5 goldent. Na és annyiból nem sikerült se  [Brann Bronzebeard], se az 5. szintű murloc-ot kihalászni. Erre is kicsi az esély. De nekem az a tapasztalatom hogy mostanában [Brann Bronzebeard]-t kivenni murlocal felér egy csodával, arról meg ne beszéljünk hogy ha goldent szeretnél belőle. 

Végezetül 2 dolog  :  

  1. A hét elején történt hogy éppen sikerült egy murlocos buildet építeni aminek volt 5 db 70+ hp-s mérgezős alkotóeleme. És a szépség az egészben hogy így se tudtam nyerni :D 
  2. Ha már csak [Brann Bronzebeard] droprate-ét veszik vissza kicsit, akkor már halott az egész murloc sereg

Kérlek próbáljatok meggyőzni, hogy rosszul látom a dolgokat. :) 

Szerkesztve: 2020.10.31 21:40

#7

2020.10.31 15:31 | Válasz: (#6) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Maxxis profilképe

Maxxis (Legendary) - Közösségépítő

BattleTag: Maxxis#2665

Tapasztalt játékos

Barnes helyett nem Brann Bronzebeard akartál írni bár ez csak részletkérdés.

#8

2020.11.01 12:07 | Válasz: (#6) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Legendary)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Szerintem gond van a számításoddal. Tényleg nem támadás, személyeskedés, csak matematika.

Tier 1 en 16 darab van mind a 17 lényből. Azaz tier 1 en 272 lény összesen.

Tier 2-n ez a summa 330. Tier 3-on 338, T4en 242db, t5-n meg 189 db. 

Ez összesen 1129 lény.

Nem szeretnék végigmenni azon, hogy az összes esetben amikor te t5-re szintezel és frissítesz, akkorra mennyi lap van kézben/páston másoknál, de ez mindenképpen 129 alatti szám.

Tehát neked ~1000 összes(maradék) lap van amiből 9 (ha addig más nem csípett el valamennyit) Brann (vagy bármelyik t5 lap).

Tényleg nem akarok belemenni a valószínűség-számításba, de nagyon kicsi az esélye, hogy ez meg fog történni.

Nem tudom, mennyit játszol, és ebből mennyit murlocal, de szerintem az általad tapasztalt mintavételezés mértéke nem elegendő statisztikai kijelentések tételére.

ps: azért nem megyek bele jobban a matekba, mert - bevallom - rohadtul sok mindennek kellene utána nézzek, hogy érdemi számítást tudjak prezentálni. És, ha magamnak nem teszem meg ezt, bocsánat, de neked sem fogom.

Viszont ha levezeted nekem a számításod, akkor vállalom, hogy ellenőrzöm. 

Ja, és azt is bevallom, hogy nem értem miért lenne a Blizzardnak szüksége ilyen "kiszúrható csalásra".

#9

2020.11.01 18:53 | Válasz: (#8) Miles Teg (Legendary) hozzászólására

Tényleg nem támadás, személyeskedés

Ezt többet ne emeljük ki. Csak beszélgetünk illetve elmélkedünk. :)

Szerintem gond van a számításoddal. 

A százalékos számítás az Play módra szólt nem a BG-re. Így a BG-re nem tudnám ráhúzni. 

Nem tudom, mennyit játszol, és ebből mennyit murlocal, de szerintem az általad tapasztalt mintavételezés mértéke nem elegendő statisztikai kijelentések tételére.

Napi 4-5-6 meccs átlagban, attól függ menniy idő adódik, illetve mennyire mérgelem fel magam. Murloc-kal egyre kevesebbet mert nekem az elemtálok óta még az első 4 helyre is ritkán sikerült bejutni velük.  

Ja, és azt is bevallom, hogy nem értem miért lenne a Blizzardnak szüksége ilyen "kiszúrható csalásra".

Én nem mondanám hogy csalás. Sőt ha megkérdeznénk őket akkor azt mondhatnák, hogy balanszolás. Mert ugye ha sikerül időbe összedobni egy  golden [Brann Bronzebeard]-t akkor  az elementálok megjelenéséig 98% esélyed volt a győzelemre. Na most ha módosítanak a drop rate-n és nem tudsz illetve csak nagyon ritkán összerakni golden [Brann Bronzebeard]-t akkor a többi fajnak is van esélye a győzelemre. 

Igazából nem tudom hogy te mennyit játszol, de ha visszagondolsz az elementálok "érkezése" utáni időszakra (meg a nerf utánira is) akkor szinte minden "discover 6-os szintű lény"-ben volt elementál. És az idő múlásával egyre kevesebb elementál lett benne. Már most eljutottunk oda hogy nagy szerencsével mással is lehet nyerni nem csak elementállal, ami nem volt elmondható 2 hete. Ugyanez volt a helyzet a kalózok megjelenésekor is. 

#10

2020.11.01 21:22 | Válasz: (#9) Dirtyfellow (Common) hozzászólására

Miles Teg profilképe

Miles Teg (Legendary)

BattleTag: ddg#2463

Tapasztalt játékos

Én azt gondolom, azért egyre nehezebb kiszedni a 'lény-eget', mert a népek rájönnek, hogy nekik is kell, így kapósabbá válik. 

Tényezőnek gondolom azt is, hogy az aktuális meta erőssége miatt kevesen választanak más kombókat. Most, hogy irok ide, elfelejtettem hőst választani, szal most tolom a 'random' Jaraxxus--bingát. Középjátékig van esélyem, utána leskláláznak az elementálok. {5. lettem, +1 pontot kaptam a végén, lehet azt díjazta, hogy nem elemeztem :D }

Én 498 óra játékidővel bírok, bár, mióta teljesítménybérért dolgozok, csökkent a játékidőm. Viszont nem vagyok jó játékos, most 6300 on lebegek.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás