KártyákWarriorBasic kártyáiFiery War Axe

Fiery War Axe Hearthstone kártya

Hearthstone

Hátlap szöveg

During times of tranquility and harmony, this weapon was called by its less popular name, Chilly Peace Axe.

Fiery War Axe Hearthstone kártya

A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető.

Legjobb három pakli, amelyikben szerepel:

  1. Kezdő warrior pakli - 2014.01.28(92)
  2. CTR Warrior, a megoldás! :) - 2015.09.15(25)
  3. Madness? THIS IS SPARTA!! - 2017.01.04(19)

Kattints ide, ha az összes paklit meg szeretnéd tekinteni, amelyikben ez a lap szerepel!

A lap megjelenése óta ennyi Warrior pakliban szerepel/nem szerepel

A lap megjelenése óta (Basic - 2014.03.11) az oldalon lévő 564 Warrior pakliból 316 pakliban (57.8%) használják ezt a lapot.

Az oldalon lévő 578 Warrior pakliból 326 pakliban (56.4%) használják ezt a lapot.

#1

2017.09.18 11:05

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Rare) - Közösség segítő

( Vigyázat, hosszú ;) )

A lapot hamarosan érő nerf kapcsán :

Abban remélem, mind egyetértünk, hogy WinAxe nagyon hosszú idő óta A warrior T2-je volt. Minden metában egyszerűen kötelező volt, bárki, aki valaha warriorozott ismeri az erejét űzött játékstílustól függetlenül.

Miért tüntettük ki ezzel a névvel: két early drop leszedése pusztán 2 manáért nagyon korán meccsdöntő lehet, legtöbbször az ellen nem is tudja ez után tartani a lépést az asztalon, ilyenre talán egyedüliként ez a lap képes az egész készletben. Nem lenne counterelhető? Tény, kezdésnél egy fegyvert jóval nehezebb kezelni, mint egy lényt, de erre vannak többek közt az Ooze-ok, most már 3 verzióban is. Ha valaki annyira fél tőle az biztos képes erre beáldozni legalább csak 1 helyet. Részemről ez a kisebb probléma, a nagyobb ebből ered.

Ugyanis páratlan képessége miatt kisajátította magának a T2 pick szerepét. A kaszt rengeteg lapja hasonló kategóriákban az ő árnyékában porosodott (melyik joggal, melyik nem, mindenki döntse el maga), nekem hirtelen csak egy lap jut eszembe, ami 2 manás, kimondottan early game-re van, kaszt specifikus és játszott volt: Alexstrasza's Champion, és ő is kizárólag a WotoG idején hírhedt Sárkánykalóznál volt jelen, akinél szintén volt mellette 2 WinAxe.

Épp ezért én igazat adok annak, hogy ez nem maradhat így. Szeretem a fegyót, de már igen repetitív, hogy a harcos T2-ben vagy ezt játssza ki, vagy [Armor Up]-ol (bocsánat, mostanság egy-két olcsó kalózt, "üdítő változatosság").

Rengeteg felvetés volt a nerfelése kapcsán, én abban egyetértek a Blizzard-dal, hogy ne kerüljön rá szöveg, a basic lapok maradjanak egyszerűek, amik majd a szerzett lapokkal árnyalódnak. Ha meg lecsökkentették volna a támadást 2-re, na, akkor tényleg hazavágták volna, mert nem egy 1es vagy 2es drop nevetné ki a 3 életével. Hogy jó ötlet lett az ár növelés?

Nem kérdéses, 3 manával távozik a kemény vonalas early game lapok sorából (T2 Coin War Axe :P). Viszont én úgy gondolom, hogy nem lesz játszhatatlan, csupán más szerepben fog érvényesülni. Az ár-érték arányával olyanná válik, mint a szintén basic bátyja, Arcanite Reaper, amivel szoktunk azért találkozni bizonyos metáknál, de koránt sem minden pakliban, hozzá hasonlóan egy teljesen korrekt basic lap lesz belőle is.

De ha már basic: butaságnak tartom, hogy most világ szerte rengetegen ilyen lapokhoz mérik, mint például King's Defender, Eaglehorn BowRallying Blade vagy Shadowblade. Megértem a lap féltését, rengeteg szép emlék és mém kötődött a nevéhez hosszú időkön át, de ez akkor is igazságtalan. Mind a 4 említett rare, előbbit kivéve mind más kaszté, így velük alapból értelmetlen az összevetés. Maradjunk hát a Defendernél: a nerf után pontosan meg fognak egyezni az alapértékeik, de a több tauntot használó pakliknál most már a Defender jobban szóba jöhet. Nem lesz mérföldekkel jobb, mint a basic, szöveg nélküli War Axe, de némi bónusszal díjaz egy bizonyos játék stílust. Többek közt ezt nevezem kimondottan rare szintnek, előbbi mindig nálunk lesz, utóbbit aranyért/dustért/pénzért szerezhetjük meg (Wild Story).

Mert bárhogy is változott mára a basic set szerepe a HS-ben, egy dolog mindenképp változatlan: ez A kezdő set. Amikor még csak ezzel indulunk, kizárólag az első lépések megtételére és az alapok elsajátítására alkalmas. Teljesen rendben van, hogy lapjai többségét a később megszerzettekkel leváltjuk. Ez egészséges, hisz azért küzdünk, hogy jobb lapokkal bővítsük készletünket és azok által fejlődjünk (legalábbis szerintem). Nem ördögtől való gondolat egy-két jó lappal megdobálni a kezdőket, de WinAxe eddigi helyzete ehhez képest több mint vicc.

Visszatérve a nerfre: ami előtt én értetlenkedve állok az az ideje: mindenképp lépni kellett már, említettem, de miért pont most, az új kieg előtt 2 hónappal, amikor a kasztnak kevés lehetősége lesz a standardban pótolni a veszteségét, hiszen WinAxe és a kalózok miatt nem is nagyon próbálkoztak nála új early dropok bevezetésével. Nem lehetlen feladat, de szerintem ez akkor sincs teljesen rendben. Hosszú ideje érezhető volt, hogy ebbe be kell avatkozni, a Blizzard miért nem tervezett bizonyos előkészületeket egy ilyen hirtelen beavatkozáshoz?

Zárásnak:

WinAxe, tőled most elbúcsúzunk, Fiery War Axe-t pedig basic laphoz méltóan üdvözölöm. Nem lesz OP, egy korrekt 3as dropként fogja bővíteni kasztját, aminek igenis lesz helye, csak koránt sem must pick-ként.

Ami tagadhatatlan, hogy ezzel egy hatalmas korszaka zárul le a warrior történetének. Remélem sikerül a jövőben változatosabbá tenni a kaszt kezdését, mert azon mi csak nyerhetünk.

Szerk170926: visszaraktam a képet, amit jó magam szerkesztettem a paintskill támogatásával.

Szerkesztve: 2017.09.26 10:49

Ha remeg a föld, birodalmak hullnak porba.

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás