KártyákWarriorLegacy kártyáiFiery War Axe

Fiery War Axe Hearthstone kártya - Legacy

Legacy

Hátlap szöveg

During times of tranquility and harmony, this weapon was called by its less popular name, Chilly Peace Axe.

Fiery War Axe Hearthstone kártya

A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető.

Legjobb három pakli, amelyikben szerepel:

  1. Kezdő warrior pakli - 2014.01.28(92)
  2. CTR Warrior, a megoldás! :) - 2015.09.15(25)
  3. Madness? THIS IS SPARTA!! - 2017.01.04(19)

Kattints ide, ha az összes paklit meg szeretnéd tekinteni, amelyikben ez a lap szerepel!

A lap megjelenése óta ennyi pakliban szerepel/nem szerepel

A lap megjelenése óta (Basic - 2014.03.11) az oldalon lévő 725 Warrior pakliból 317 pakliban (45.1%) használják ezt a lapot.

Az oldalon lévő 739 Warrior pakliból 327 pakliban (44.25%) használják ezt a lapot.

Másik kártya ugyanezzel a névvel

Fiery War Axe

  • Szett: Vanilla (Classic Hearthstone) - Szett lapjainak megtekintése
  • Gyűjthető: Nem
  • Megjegyzés: A Classic Hearthstone megszűnt 2023. június 27-én!

Fiery War Axe

  • Szett: Core - Szett lapjainak megtekintése
  • Gyűjthető: Igen
  • Megjegyzés: Ez a Core szett része volt 2022-ben, de 2023-ban kirotált. Visszatért a Core szettbe 2024-ben.

#1

2017.09.18 11:05

VaBeZ profilképe

VaBeZ (Diamond Common) - Közösség segítő

BattleTag: VaBeZ#2292

Tapasztalt játékos

( Vigyázat, hosszú ;) )

A lapot hamarosan érő nerf kapcsán :

Abban remélem, mind egyetértünk, hogy WinAxe nagyon hosszú idő óta A warrior T2-je volt. Minden metában egyszerűen kötelező volt, bárki, aki valaha warriorozott ismeri az erejét űzött játékstílustól függetlenül.

Miért tüntettük ki ezzel a névvel: két early drop leszedése pusztán 2 manáért nagyon korán meccsdöntő lehet, legtöbbször az ellen nem is tudja ez után tartani a lépést az asztalon, ilyenre talán egyedüliként ez a lap képes az egész készletben. Nem lenne counterelhető? Tény, kezdésnél egy fegyvert jóval nehezebb kezelni, mint egy lényt, de erre vannak többek közt az Ooze-ok, most már 3 verzióban is. Ha valaki annyira fél tőle az biztos képes erre beáldozni legalább csak 1 helyet. Részemről ez a kisebb probléma, a nagyobb ebből ered.

Ugyanis páratlan képessége miatt kisajátította magának a T2 pick szerepét. A kaszt rengeteg lapja hasonló kategóriákban az ő árnyékában porosodott (melyik joggal, melyik nem, mindenki döntse el maga), nekem hirtelen csak egy lap jut eszembe, ami 2 manás, kimondottan early game-re van, kaszt specifikus és játszott volt: Alexstrasza's Champion, és ő is kizárólag a WotoG idején hírhedt Sárkánykalóznál volt jelen, akinél szintén volt mellette 2 WinAxe.

Épp ezért én igazat adok annak, hogy ez nem maradhat így. Szeretem a fegyót, de már igen repetitív, hogy a harcos T2-ben vagy ezt játssza ki, vagy [Armor Up]-ol (bocsánat, mostanság egy-két olcsó kalózt, "üdítő változatosság").

Rengeteg felvetés volt a nerfelése kapcsán, én abban egyetértek a Blizzard-dal, hogy ne kerüljön rá szöveg, a basic lapok maradjanak egyszerűek, amik majd a szerzett lapokkal árnyalódnak. Ha meg lecsökkentették volna a támadást 2-re, na, akkor tényleg hazavágták volna, mert nem egy 1es vagy 2es drop nevetné ki a 3 életével. Hogy jó ötlet lett az ár növelés?

Nem kérdéses, 3 manával távozik a kemény vonalas early game lapok sorából (T2 Coin War Axe :P). Viszont én úgy gondolom, hogy nem lesz játszhatatlan, csupán más szerepben fog érvényesülni. Az ár-érték arányával olyanná válik, mint a szintén basic bátyja, Arcanite Reaper, amivel szoktunk azért találkozni bizonyos metáknál, de koránt sem minden pakliban, hozzá hasonlóan egy teljesen korrekt basic lap lesz belőle is.

De ha már basic: butaságnak tartom, hogy most világ szerte rengetegen ilyen lapokhoz mérik, mint például King's Defender, Eaglehorn BowRallying Blade vagy Shadowblade. Megértem a lap féltését, rengeteg szép emlék és mém kötődött a nevéhez hosszú időkön át, de ez akkor is igazságtalan. Mind a 4 említett rare, előbbit kivéve mind más kaszté, így velük alapból értelmetlen az összevetés. Maradjunk hát a Defendernél: a nerf után pontosan meg fognak egyezni az alapértékeik, de a több tauntot használó pakliknál most már a Defender jobban szóba jöhet. Nem lesz mérföldekkel jobb, mint a basic, szöveg nélküli War Axe, de némi bónusszal díjaz egy bizonyos játék stílust. Többek közt ezt nevezem kimondottan rare szintnek, előbbi mindig nálunk lesz, utóbbit aranyért/dustért/pénzért szerezhetjük meg (Wild Story).

Mert bárhogy is változott mára a basic set szerepe a HS-ben, egy dolog mindenképp változatlan: ez A kezdő set. Amikor még csak ezzel indulunk, kizárólag az első lépések megtételére és az alapok elsajátítására alkalmas. Teljesen rendben van, hogy lapjai többségét a később megszerzettekkel leváltjuk. Ez egészséges, hisz azért küzdünk, hogy jobb lapokkal bővítsük készletünket és azok által fejlődjünk (legalábbis szerintem). Nem ördögtől való gondolat egy-két jó lappal megdobálni a kezdőket, de WinAxe eddigi helyzete ehhez képest több mint vicc.

Visszatérve a nerfre: ami előtt én értetlenkedve állok az az ideje: mindenképp lépni kellett már, említettem, de miért pont most, az új kieg előtt 2 hónappal, amikor a kasztnak kevés lehetősége lesz a standardban pótolni a veszteségét, hiszen WinAxe és a kalózok miatt nem is nagyon próbálkoztak nála új early dropok bevezetésével. Nem lehetlen feladat, de szerintem ez akkor sincs teljesen rendben. Hosszú ideje érezhető volt, hogy ebbe be kell avatkozni, a Blizzard miért nem tervezett bizonyos előkészületeket egy ilyen hirtelen beavatkozáshoz?

Zárásnak:

WinAxe, tőled most elbúcsúzunk, Fiery War Axe-t pedig basic laphoz méltóan üdvözölöm. Nem lesz OP, egy korrekt 3as dropként fogja bővíteni kasztját, aminek igenis lesz helye, csak koránt sem must pick-ként.

Ami tagadhatatlan, hogy ezzel egy hatalmas korszaka zárul le a warrior történetének. Remélem sikerül a jövőben változatosabbá tenni a kaszt kezdését, mert azon mi csak nyerhetünk.

Szerk170926: visszaraktam a képet, amit jó magam szerkesztettem a paintskill támogatásával.

Szerkesztve: 2017.09.26 10:49

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás