Összes pakli Új pakli

Blood control DK

Minden információCsak a pakli lapjai

Leírás

A paklihoz ezt a hátlapot ajánlom: Frostmourne hátlap! Frostmourne hátlap

Sziasztok!

Még a kiegészítő megjelenése előtt feltöltöttem egy három blood rúnás paklit, amit azóta sikerült is kipróbálnom. Az eredeti összeállítás sokszoros módosításával állt össze a jelenlegi pakli és tapasztalataim szerint a Priesteket leszámítva minden ellen jól teljesít a jelenlegi metában ( Sire Denathrius és a Shockspitter nerfje után). Fontos megjegyezni már az elején, hogy alacsonyabb rangokon nem érdemes ezzel mászni, mivel egy-egy mérkőzés akár 20-30 percig is eltarthat vele. Ez pedig nem teszi túlzottan röviddé a procedúrát. Egyébként a pakli nem kifejezetten követel nagy áldozatokat az összerakásához, Alexandros Mograine-t és a Soulstealer-eket leszámítva a legtöbb legendás/ epikus lapja vagy ingyenes, vagy más pakliban is használható. A mai nap nekem is meglett vele a legenda rang, így első kézből tudom tanúsítani a koncepció hatékonyságát

.

Magáról a pakliról: Ez egy régivágású kontroll lista, elsődleges célunk az meccs elhúzódása során felőrölni az ellenfelet. Ebben aggro ellen a rengeteg asztalpucolás és gyógyulás segíthet, amikkel ha túlélünk a 6-7 körig egy szolid életerőmennyiséggel, akkor nagy eséllyel nyertünk is. Kombó ellen az ellenfél játéktervét megzavaró lapokat és laphúzást keresünk, ha nem húznak tökéletesen, akkor jó eséllyel lesz időnk  eléggé szétbarmolni a játéktervüket ahhoz, hogy ne legyenek képesek kézből megölni minket. Másik kontroll ellen pedig a lehető legtöbbször akarjuk kijátszani Alexandros Mograine-t vagy esetleg Patchwerk-öt, általában a körönkénti 9-12 sebzést nem tudják sokáig túlélni. 

Alább végigmennék a lapokon is (csak türelmes embereknek):

Heart Strike és Noxious Cadaver: korai leszedések, amik egy tetemet is adnak nekünk. Ha sejtjük, hogy az ellenfél aggro, mindenképpen tartsuk meg őket. 

Astalor Bloodsworn: a lap korai változatai jók a curve kitöltésésére, a végső változat pedig a aggro ellen asztalpuculásra, kontroll ellen pedig a meccs korábbi lezárására lehet jó.

Hematurge: egy igen kiváló discover effekt egy vanilla testhez kötve. Mint minden ilyen lapnál, leginkább a helyzettől függ mit választunk, így sok tanácsot ehhez nem tudok adni. Ami fontos, hogy aggro ellen ne féljünk lecsapni az asztalra akkor sem, ha a feltétele nem teljesül. Egy 2 manás River Crocolisk elvégre még mindig jobb, mint korán teljesen elveszteni az asztalt...

Vampiric Blood: a lista egyik legerősebb lapja, a segítségével képesek lehetünk akár 40-50 burst sebzést is túlélni, így Frost DK és egyéb burn stratégiák ellen kifejezetten hatékony. Ezen felül csak mint időhúzó is jó lehet midrange és tempo ellen, amíg eljutunk a végjátékig. Aggro ellen viszont NE tartsa meg mulligan-nél senki, mert a tetemeket nem erre, hanem a Corpse Explosion-re akarjuk költeni, ezenfelül csökkenti az esélyét annak, hogy a tényleges mid-game asztalpucolásokat felhúzzuk.

Asphyxiate: elsősorban a miracle rouge miatt van bent a pakliban, ellenük 100% ban megtartós, hiszen egy 6/6+ -os stealth-es szellemet vagy Edwint elpusztítani vele meccsnyerő lehet. Egyébént pedig elég meh lap, de mint legtöbb a korai leszedést, érdemes megtartani.

Brann Bronzebeard: szerintem őt nem kell bemutatni, a pakliban rengeteg erős Battlecry effekt van, hiba lenne kihagyni.

Chillfallen Baron: egy késleltetett Arcane Intellect egy 2/2-es testtel, kifejezetten fontos, ugyanis nem lesz sok egyéb laphúzásunk.

Nerubian Vizier: egy korrekt testhez csatolt discover effekt, ugyanaz vonatkozik rá, mint a Hematurge-re.

Prince Renathal: tapasztalataim alapján a plusz 10 lap fatigue ellen, a 10 élet pedig a korai elhalálozás ellen véd. A vele épített verzió szinte minden esetben jobb, mint a sima 30 lapos.

Soulbreaker: az egy darab fegyver igazából csak azért került be a pakliba, hogy  legyen elég tetemünk a Corpse Explosion használatához az 5. körben. Ha az ellenfél nem játszik az asztalért, érdemes lehet vele arcra menni.

Zola the Gorgon: a pakli egyik legfontosabb lapja, rendkívül flexibilis. A vele való kombinációk száma túl magas ahhoz, hogy mindet leírjam, de egyet mindenképpen szeretnék leírni, ez pedig a  Brann Bronzebeard + Zola + valami random discover battlecry, gyakran ugyanis nincs jó igazán jó lényünk Brann-hez, a manánkkal viszont akarunk valamit kezdeni. Mindezek ellenére kezdőkézben nem valami hasznos, így érdemes lehet eldobni. 

Death Strike: a középjátékban leszedni egy lényt és gyógyulni hatot nem hangzik rosszul, nem igaz? Persze vannak nála sokkalta jobb töltelék lapok minden ellenfél ellen, de a szórást figyelembe véve úgy vélem hogy egy általánosan jó lap hosszú távon többet emel a győzelmi arányon, mint mondjuk egy Rustrot Viper.

School Teacher: mindenki kedvenc nagája itt remekel, egyfelől mert nincs túl sok 4 manás lapunk, másfelől pedig mivel a Death Knight nem rendelkezik túl sok 3 manás varázslattal, így nagy eséllyel találunk belőle valami hasznosat. Ajánlott választások: Defrost, Vampiric Blood, Asphyxiate. Opcionális választások: Anti-Magic Shell, Graveyard Shift, Frost Strike, Plague Strike, Howling Blast, Unholy Frenzy, Glacial Advance, Heart Strike, Icy Touch, Obliterate, Dark Transformation. Elkerülendők: Runeforging, Plagued Grain, Blood Tap

Blood Boil: Kiváló asztaltakarítás, ami még gyógyít is. Fontos, hogy lehetőleg 4/4-es vagy annál kisebb lényeken érdemes elhasználni, ugyanis ilyen esetekben jön ki zéróra vagy pozítívra az elszenvedett sebzés és gyógyulás mérlege.

Spammy Arcanist: Aggro Druid és Imp Warlock ellen kiváló (A Lingering Zombie és az Imp Gang Boss miatt], így szerintem megér két helyet a pakliban. Néha kicsit nehézkes tud lenni az opcionális kihasználása és könnyű vele hibát véteni, de ha sikerül 3-4 lényt letakarítani vele, már megérte.

Corpse Explosion: Legtöbbször csak egy 4-5 sebzéses Aoe az 5. körben, de néha csak egy 5 manás Plague of Death, ugyanis a control blood pakliknak nincs sok effektív módja arra, hogy tetemeket költsenek ( Sire Denathrius nerje után a Boneguard Commander szerintem már nem éri meg a pakliban), így gyakran a végjátékban ott állunk 30-35-ös számlálóval a manánk alatt. Tudtommal pedig nem igazán van lény ami, képes lenne 30+ sebzést túlélni.

Famished Fool: A pakli eléggé híján van a laphúzásnak, így annak ellenére megéri betenni a pakliba, hogy nincs sok korai tokenünk.

Gnome Muncher: A legszolidabb 6 manás lény valaha, legtöbbször leszed 1-2 lényt/ sebez 5-öt arcra, gyógyít 5-15-öt. Ha nem vagyunk hátrányban az asztalon és hiányzik némi életerőnk, szinte tökéletes, de ha az ellenfél asztala üres, csak simán lehet egy azonnal megoldandó fenyegetés is. Emlékszik valaki a Khartut Defender-re, na ez olyan, csak sokkal jobb.

Sylvanas, the Accused: 6 manért leszedni egy lényt egy 5/5-ös test mellé jó, ellopni egyet pedig örületesen OP. Kicsit nehéz ugyan feltuningolni a pakli természete miatt, de ettől függetlenül hiba lenne kihagyni.

Theotar, the Mad Duke: Szerintem nem kell senkinek bemutatni, hiába lett kétszer is nerfelve, attól még midig teszi a dolgát.

Mutanus the Devourer és Patchwerk: belezavarni az ellenfél kezébe mindig jó dolog, Patchwerk esetében pedig még tempót sem igen vesztünk vele. A nagyra nőtt murloc ugyan mindenben gyengébb az undormányál, de csak azzal, hogy a pakliban van, növeli az esélyét annak, hogy valamiféle hand-disruptiont felhúzzunk időben, ami bizonyos paklik ellen létfontosságú.

Alexandros Mograine: Konroll ellen a fő győzelmi kondíciónk, a lehető legtöbbször akarjuk ilyenkor kijátszani (ebben Zola the Gorgon és Brann Bronzebeard, illetve a két Hematurge lesz segítségünkre). Miután ez megtörtént, csak várnunk kell arra, hogy az ellenfél feladja, ugyanis körönként 6-15 sebzést elég nehéz túlgyógyulni standartben.

Soulstealer: Twisting Nether két előnnyel. Kell ennél többet mondani?

Ez egy kiváló pakli!

5

Túlfejlett pékáru profilképe

Túlfejlett pékáru (Rare)

Létrehozott paklik: 16

365 napon belül: 2

Átlagos értékelés: 3.56 (Nagyszerű)

Leggyakoribb kaszt: Priest

Death Knight lapok

Név Mana Támadás Élet
Core szettHeart Strike x2 1
Core szettNoxious Cadaver x2 1 1 2
Path of Arthas szettHematurge x2 2 2 3
March of the Lich King kiegészítőVampiric Blood x2 2
Path of Arthas szettAsphyxiate x2 3
Core szettChillfallen Baron x2 3 2 2
March of the Lich King kiegészítőSoulbreaker x1 3 3 2
Core szettDeath Strike x2 4
Path of Arthas szettBlood Boil x2 5
March of the Lich King kiegészítőCorpse Explosion x2 5
Core szettGnome Muncher x2 6 5 6
March of the Lich King kiegészítőAlexandros Mograine x1 7 7 7
Core szettPatchwerk x1 7 4 6
March of the Lich King kiegészítőSoulstealer x2 8 5 5

Semleges lapok

Név Mana Támadás Élet
March of the Lich King kiegészítőAstalor Bloodsworn x1 2 2 2
Core szettBrann Bronzebeard x1 3 2 4
March of the Lich King kiegészítőNerubian Vizier x2 3 2 4
Murder at Castle Nathria kiegészítőPrince Renathal x1 3 3 4
Core szettZola the Gorgon x1 3 2 2
Voyage to the Sunken City kiegészítőSchool Teacher x2 4 4 4
Murder at Castle Nathria kiegészítőFamished Fool x2 5 3 5
Fractured in Alterac Valley kiegészítőSpammy Arcanist x2 5 3 4
Murder at Castle Nathria kiegészítőSylvanas, the Accused x1 6 5 5
Murder at Castle Nathria kiegészítőTheotar, the Mad Duke x1 6 4 4
Forged in the Barrens kiegészítőMutanus the Devourer x1 7 4 4

#1

2022.12.11 07:45

VasPaladin profilképe

VasPaladin (Diamond Rare) - Közösségépítő

Részletes bemutató, gratula a legendhez! :-)

Ha bejelentkezel, vagy regisztrálsz, akkor válasz írására, privát üzenetek küldésére és sok másra is lehetőséged lesz, illetve a captchát sem kell kitöltened!

Új vendég hozzászólás